Обиколка на Витоша 2008 - 12 юли

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот outfaced » Нед Юли 13, 2008 8:59 pm

много тежко карне .. ужас ви казвам ...
пътя беше осеян с непроходими участъци като тоя
Изображение
които изискваха поне 30-50мин усърдно бутане и мъкнене ... на бутилки с бира
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :D :beer: ;)

а после едни дебели сенки в гората как трудно се минаваха ... мъкааа
:rofl:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Нед Юли 13, 2008 9:50 pm

bokichaa написа:оп...
По трасето след Чуйпетлово са изгубени комплект
вело инструменти /specialized/, ако някой случайно ги
е намерил :beer: .

оп...
:agree: Намериха се, сърдечни, огромни благодарности
за бързия отзив на нашият съфорумник winger
/все още нямам честта да го познавам лично/
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот contty » Нед Юли 13, 2008 11:01 pm

Btw - трябва да върна наколенка на един любезен колега-велосипедист, който не видях на финала, нито неговите другари. Така, че ако чете да си казва. Ако не - здраве да е!
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот DarKFate » Пон Юли 14, 2008 12:02 am

ZlatnataChovka написа:@edinmilion: И къде ме видя? (но. 326) :)

@DarKFate: Странно - и на мен ми казаха, че съм 92, като завърших. Ще чакаме резултатите ;)

Страхотно състезание наистина, БЛАГОДАРЯ на организаторите и на всички участници, които го направиха реалност!

И БРАВО за снимките! Давайте още ;) И догодина пак :)

Брей, да не бъркам нещо... Може да съм бил 91... Не знам.
Между другото най-големият номер, който видях, даже карах известно време с него, беше 366. :)
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Kain » Пон Юли 14, 2008 12:06 am

Аз бях 404 error :D А имаше и нагоре.
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 12:12 am

DarKFate написа:
ZlatnataChovka написа:@edinmilion: И къде ме видя? (но. 326) :)

@DarKFate: Странно - и на мен ми казаха, че съм 92, като завърших. Ще чакаме резултатите ;)

Страхотно състезание наистина, БЛАГОДАРЯ на организаторите и на всички участници, които го направиха реалност!

И БРАВО за снимките! Давайте още ;) И догодина пак :)

Брей, да не бъркам нещо... Може да съм бил 91... Не знам.
Между другото най-големият номер, който видях, даже карах известно време с него, беше 366. :)

Е, 401, 402, 403 и 404 нямаше как да ги видиш: те бяха последни :rofl:
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот Kain » Пон Юли 14, 2008 12:47 am

Странно, Ники. Аз все си мислех, че сме там за да караме и за участие ( както се разбрахме преди тръгването ). Както и понеже сме по-бавни, да помагаме на тези с повредите, имаше доста :dunno: Но... ти явно си от "бързаците" и не те интересуват тези неща. Иначе, когато е въртене, въртиш и не чакаш, но надолу ми викаш да не се делим или какво беше :bowdown: Евала. Имаше десетина, човека, с които почти целия маршрут сме държали едно темпо с Павката, до като не му се скъса веригата, въпреки спирките по реката да се понамокрим и къде ли не. Жалко, че не изтърпях да го изчакам, много късно ставаше и нямаше да стигнем навреме. Ти си върти, поти, има какво да сваляш, аз съм предоволен от целия ден :D

п.п. И хвълри тоя Драг някъде, че ще те хвърли той май :rofl:
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот bikezilla » Пон Юли 14, 2008 12:58 am

nahi написа:На организаторите :beer:

Крива спица, за доброто бирено темпо, :beer:
Само не разбрах, как се получава, четири пъти да ни изпреварвате :rofl: :beer:
:angel2: ( Сигурно привидения от жегата ) :angel2:

Тва е щото направихме 4 обиколки ;)
Една в кръчмата в Боснек (изключително интересен обект);
Една в кръчмата в Ярлово (селото-машина на времето);
Една насън, докат дремнем на сянка
и разбира се, Една по регламент :D

Благодарим и на вас за свежата компания :)

п.п. Поздравления на организаторите за перфектната организация и сърдечното отношение! 6+ :)
Имам само една малка забележка - за допускане на състезатели без каска.
Аватар
bikezilla

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 2:33 am

Kain, просто усещам как цял ден си мислил какво да ми отговориш и пак не успя нищо да измислиш, а написа глупости. Не ми се спори, а като THEZOGGO ще отстъпя и ще използвам съвета на Reactor:
Ок,уточнихме го този въпрос,нека не цапаме темата повече,защото тя е за нещо много по хубаво и не е добра идея да го опорочаваме.
Аватар
nikste

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 2:36 am

bikezilla написа:п.п. Поздравления на организаторите за перфектната организация и сърдечното отношение! 6+ :)

Аз бях без каска, защото нямах. Но организаторите много трудно могат да попречат на някой, който иска да е без каска. Там, където беше опасно спускането карах по-внимателно. Иначе не пожелавам на никой да пада, та ако ще е да е в пълно бойно снаряжение.
Аватар
nikste

Мнениеот nahi » Пон Юли 14, 2008 7:15 am

Изображение

На таз маса, не беше ли съдийската комисия която глобяваше участниците по една бира, за неправилно паркиран велосипед :beer:
Аватар
nahi

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 8:06 am

nikste написа:
bikezilla написа:п.п. Поздравления на организаторите за перфектната организация и сърдечното отношение! 6+ :)

Аз бях без каска, защото нямах.

Това е оправдание... :( А има хубави каски между 25 и 30 лв.
nikste написа:Но организаторите много трудно могат да попречат на някой, който иска да е без каска..

Недей да разчиташ на това. :)
nikste написа:Там, където беше опасно спускането карах по-внимателно.

Наистина така е, трябва да се кара внимателно когато си без каска. Трябва да се отблележи и факта че тези които гонихме време и смея да твърдя че карах на максимума на възможностите си особенно надолу при наличието на една челадинка, но все пак мисля че карах бързо надолу, не е приятно някой да те засече особенно по тези тясни пътеки.
И на мен ми се случи да бавя група от няколко човека между 3 ти и 4 ти контролен пост в участаците надолу, за което искрено се извинявам. Това се наложи заради разцентровка на задния дерейльор поради глупаво прехвърляне от моя страна, висока скорост и не преценяване възможноста за поява на големи камъни под нападали листа и клони.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 8:09 am

великолепно преживяване :agree:
за организацията, подкрепителните пунктове и хората, които ги обслужваха - РЕСПЕКТ :bowdown:

за маркировката - проблеми само в самия край, след Обиколната алея
добре, че тук-там имаше надпис 100 с боя
и имаше и разни хора, та да питам
по въпроса с "мунчовците" - аз ипзреварвах и мен ме изпреварваха - с едно предупреждение на висок глас всичко е повече от ОК :agree:
сега искам да питам колко от вас на асфалтовото спускане на Ярема минаха покрай един участник, който буташе със спукана гума и НИКОЙ не го попита има ли нужда от помощ???
на пункта на Ярема имаше поне десетина души, а са го подминали поне още толкова????
за мен това е срамен случай :crap:
около 65-ти километър ме налегна такава криза с крампи, че едва устисках до 75-ия
където се пооправих
оттам нататък беше яко забава
догодина /живот и здраве/ - пак :beer:

едит: по въпроса за каските - имаше поне 7-8 участника без каски :dunno:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 8:16 am

Към колко часа е било учасника със спуканата гума да се движи към Ярема надолу? Наистина неприятно. А един приятел е скъсал верига, нямал е ключ за верига, разбира се общо взето това си е негов проблем - трябвало е да помисли. Обаче как никой преминаваш учасник покрай него не е имал ключ за верига, а моя приятел не е спирал да пита преминаващите покрай него. Бутал е 60 км и е финиширал със скъсана верига.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 8:40 am

това е просто недопустимо :crazy:
аз не мога да схвана дори идеята да минеш покрай някой
който има проблем
и да не попиташ има ли нужда от помощ :dunno:
два пъти спирах да помагам
и не съжалявам
за 40-те минути, които изгубих в това :nono:

доста е тъпо обче
да не познаваш трасето
защото няколко пъти влизах с висока седалка
на места, подходящи за ниска
и обратното :crap:
нищо - догодина ще съм по-подготвен :D

@rivanov&napster
:beer: хубава компания бяхме :beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот gdude » Пон Юли 14, 2008 9:14 am

THEZOGGO - не знам къде е скъсал верига твоя приятел но излиза,че я е скъсал някъде където и аз :dunno: около боснек, а на мен след като ми се скъса бутах до контролния пункт на бариерата и там ме настигнаха тея пичовете с моторите и след като го попитах дали може да оправи веригата,той каза че направо слага нова(за което съм страшно благодарен на организаторите и тея пичове с моторите :bowdown: ).
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот vlassadar » Пон Юли 14, 2008 9:15 am

За трета година въртя обиколката, малко преди състезанието я бях минал за припомняне на маршрута, добре че не бях сам че се оказа не толкова лесно на няколко места. Та сега нямаше място където да съм се чудил накъде да продължа. Белите лентички си бяха точно по маршрута в началото на повечето разклонения. Последната контрола се беше укрила навътре в малката уличка в Драгалевци, заради което чух че няколко души са продължили надолу към центъра на Драгалевци, но организаторите са им обяснили няколко пъти че трябва да се виждат. Аз влязох на скорост и понеже ги знам че са там само извиках номера си.
За тежкото си колело съм доста доволен от себе си и от него, като общото ми време в "почивки" се събира под 15 мин. Така избегнах жегите особено след Ярлово - там започна да напича но беше едва 10.15. След това остана само гора и шарени сенки. В 12.15 се оказах на финала, след който последва дълго и приятно лежане в сянката на дърветата.
Имах късмета да нямам никакви технически проблеми, освен несмазаната верига, която забравих в суматохата предните дни
Аватар
vlassadar

Мнениеот arsenalek » Пон Юли 14, 2008 9:25 am

THEZOGGO написа:Ами аз доколкото разбрах победителя е някакво бегачле от Казанлък.

Ако е същия за когото си мисля, прякора му е "Пинко розовата пантера" - може би асоциацията е, защото е бърз като пантера и защото си е боядисал колелото в светло розово с черни точици :popcorn:
Аватар
arsenalek

Рейтинг: 1230

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 9:36 am

мдам
същият е
който на велорали "Средна гора"
след като се псряхме да му помогнем с amestaff
после отсвири без да каже едно "благодаря"
/не че съм си згубил съня от това де :D /

Аватар
kotka12

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 9:50 am

Малии, цяла нощ сънувах как обикалях Витоша и то за време :rofl:
Аватар
nikste

Мнениеот Дизел » Пон Юли 14, 2008 10:21 am

А разбра ли се колко е най-доброто време?
Не познавам маршрута, но по принцип, отлични постижения за тази дистанция и, примерно 3000 метра обща денивелация, биха били: за високо аматьорско ниво - 4 ч., за напреднали в хоби-класата - 5 ч, а за туристи, като мен - 6 часа.
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 10:28 am

хехехе
100 километра за 4 часа....
и то "аматьрско ниво"...
недей така :D
мисля,че времето на първия беше около 4 часа и 40 минути

Аватар
kotka12

Мнениеот Kirkata » Пон Юли 14, 2008 10:32 am

На мене ми казаха пък , че е било 4 часа и 20 минути .. Според мен нещо ментят тия организатори ..
Kirkata

Рейтинг: 984

Мнениеот ivailo91 » Пон Юли 14, 2008 10:39 am

kotka12 написа:великолепно преживяване :agree:
за организацията, подкрепителните пунктове и хората, които ги обслужваха - РЕСПЕКТ :bowdown:

за маркировката - проблеми само в самия край, след Обиколната алея
добре, че тук-там имаше надпис 100 с боя
и имаше и разни хора, та да питам
по въпроса с "мунчовците" - аз ипзреварвах и мен ме изпреварваха - с едно предупреждение на висок глас всичко е повече от ОК :agree:
сега искам да питам колко от вас на асфалтовото спускане на Ярема минаха покрай един участник, който буташе със спукана гума и НИКОЙ не го попита има ли нужда от помощ???
на пункта на Ярема имаше поне десетина души, а са го подминали поне още толкова????
за мен това е срамен случай :crap:
около 65-ти километър ме налегна такава криза с крампи, че едва устисках до 75-ия
където се пооправих
оттам нататък беше яко забава
догодина /живот и здраве/ - пак :beer:

едит: по въпроса за каските - имаше поне 7-8 участника без каски :dunno:

Ние с едно момче минахме покрай един, който буташе надолу със спукана гума. Спряхме, тамън да сменяме - колегата не бил с QR ами с болт и гайка и нямаше как да го развием...
ivailo91

Рейтинг: 1085

Мнениеот Pirate » Пон Юли 14, 2008 10:44 am

- Специално спрях при този и го питах защо бута - беше с още един май пешеходец. Предложих му гума вътрешна, но се оказа, че и преди мен са му предлагали, но проблема беше, чезадната му главина е на гайки ине може да се свали, защото никой нямаше ключове. Доста хора съм питал дали мога да им помогна с нещо - носех и машинка за вериги, но така и не видях някой със скъсана верига иначе нямаше да е проблем да спра да почина и да помогна.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот jivkonik » Пон Юли 14, 2008 11:20 am

Добро каране стана! :agree:
А това, че имаше хора, които веднага след старта си свалиха каските и сложиха шапки, една дама пред мен се спускаше към Владая с истерично размятаща се каска закачена на курмилото, която я биеше през ръцете, вместо да я сложи! - просто без коментар..... :crazy:

Разбира се намираха се индвиди да карат и без резервна гума, без инструмент за сваляне на колелото от рамката, без помпа! На такива как да им помогнеш - та те САМИ не си помагат?! :dunno: То хубаво взаимопомощ, но човек би трябвало ДА ИМА някаква ЕЛЕМЕНТАРНА представа къде тръгва, къде се намира, какво го очаква там?!

Масовката иначе беше добра, но част от каращите НЕ ЗНАЕХА къде отиват и какво ги очаква! Липсата на персонални средства за носене на вода в част от каращите също не ми се коментират..... :bawling: :bawling: :bawling:
Според мен организаторите би трябвало да са по-нетолерантни към липсата на елементарната предпазна екипировка, дори ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ от трасето хора, които я носят само за старта и след това я махат! :crap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bobiracing059 » Пон Юли 14, 2008 11:25 am

jivkonik написа:Добро каране стана! :agree:
А това, че имаше хора, които веднага след старта си свалиха каските и сложиха шапки, една дама пред мен се спускаше към Владая с истерично размятаща се каска закачена на курмилото, която я биеше през ръцете, вместо да я сложи! - просто без коментар..... :crazy:

Разбира се намираха се индвиди да карат и без резервна гума, без инструмент за сваляне на колелото от рамката, без помпа! На такива как да им помогнеш - та те САМИ не си помагат?! :dunno: То хубаво взаимопомощ, но човек би трябвало ДА ИМА някаква ЕЛЕМЕНТАРНА представа къде тръгва, къде се намира, какво го очаква там?!

Масовката иначе беше добра, но част от каращите НЕ ЗНАЕХА къде отиват и какво ги очаква! Липсата на персонални средства за носене на вода в част от каращите също не ми се коментират..... :bawling: :bawling: :bawling:
Според мен организаторите би трябвало да са по-нетолерантни към липсата на елементарната предпазна екипировка, дори ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ от трасето хора, които я носят само за старта и след това я махат! :crap:

Бих добавил и организаторите да маркират последните 10-тина километра от трасето а не да ги оставят без една панделка дори и такива хора като мен,които не са го карали преди в бързането си да се загубят :agree:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Дизел » Пон Юли 14, 2008 11:32 am

kotka12 написа:хехехе
100 километра за 4 часа....
и то "аматьрско ниво"...
недей така :D
мисля,че времето на първия беше около 4 часа и 40 минути

Под "аматьорско ниво" имам предвид състезатели с аматьорски лиценз, в смисъл не професионалисти, но то вече няма голяма разлика. Те и без това вече се състезават заедно за Световната купа. Следват разни хоби-състезатели, от местни клубове, но все пак с отбор и спонсори, и чак след това идват такива като повечето от нас тука.
Та някои от аматьорите не са хора просто и 100 км с няколко хиляди метра денивелация наистина ги правят за 4 часа, мога веднага да ти пейстна класирането на един от един от местните маратони, на който бях скоро, и където даже нямаше известни имена.
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот jivkonik » Пон Юли 14, 2008 11:34 am

И аз първата година се изгубих след Симеоново - рязко свих по преките надолу и пропуснах последния пост на Драгалевци.... :bawling: След време пак го карах и се оправих, та от тогава го знам.
Гледам откъм маркровка не се е променило нищо все още в този участък, но пък имам и лошото чувство, че минаващи хора (а там е натоварена дестинация) махат маркировката (лентичките). Дано не съм прав.... :bawling: :bawling: :bawling:

ЕВАЛА за оправянето на проблемното мостче зад ханче БРЕЗИТЕ от организаторите, както и почти 100% оправените мостчета по Обиколната (с изключение на 1-2 всички бяха новички и се минаваше без спиране...) Сега остава и да успеят и да ги опазят от тия ПОРОВЕ с кросарките.... :(!: :(!: :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 12:03 pm

на финала
един от по-възрастните организатори
ми обясни, че в последните два дни
два пъти са маркирали
но минавали от някаква екологична организаци и почиствали лентичките от храстите
слава Богу
аз се зачуках само веднъж
и то да кажем за 20-30 метра
и се върнах
но съм изгубил към 15 минути в последния участък
за да спирам и внимателно да разглеждам откъде се минава
и да разпитвам минувачи

Аватар
kotka12