[quote="axelmax"]
ами няма ,кво много да мисля ,при положение,че нишо незнам по тоя въпрос освен да го измислч:idea:
ама единственото,за което се сещам,и поне смятам за правилно е:
искам средното да ена повече от тия 330мм в момента ,шото напрао ше отнеса венците някаде
ако сложа по далаг шок (рамката го позволява,шото на саита на крос е с друга задница,а на моята на триъгълника е средното движение )които има повече ход и съответно и задницата ще има
за страничната стабилност -е знам точно какво имаш предви,в смисъл много ще играе колелото или ............
сегашната предна вилка няма sag ,а другата която смятам да сложа ще е 30мм по дълга и ще има sag,35-40мм ипак става същото ,е верно докатосъм във въздуха тя ще се разгъне и после с цялата си тежест и дължна на вилката ще се (ако:liplick:) призема,тогава лостовата система(вилката)спрямо рамката ,ще създаде проблемроработи в максимален режим,вилката спрямо рамката ,ще създаде проблем
това е .......................
[/quote]
Сложи башгард и махни големия венец за да не задираш толкова често средното. С тези системи за повдигане дето си намислил може да откъртиш челото от много високата вилка, да си качиш центъра на тежестта по-високо което прави байка нестабилен в завой и т.н. проблеми. Така поне го виждам аз. Не може да накараш този Cross да надскочи себе си и да стане DH- FR байк, на където ти упорито гледаш да го докараш... Е той може и да скочи и да надскочи ама приземяването ще е злобно, твърдо

и от високо....