Not another BG Bikes,another version of F%k the distributors

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Not another BG Bikes,another version of F%k the distributors

Мнениеот Capoeira » Вто Юли 15, 2008 8:11 pm

Пиша тази тема главно за забавление и като мотивация за всички отчаяни велосипедисти, потресени от суровата пазарна действителност в България. Още от самото начало искам да кажа, че аз нямам нищо против продавачите и самите магазини в България всичко написано тук е насочено главно към алчните мениджъри(чифути).
Та нека да видим с какво е принуден да се примирява всеки един нормален велосипедист готов да вложи средно голям бюджет в дооформяне на сегашния си велосипед или пък в почти изцяло подмяната му с по-класен.
1.Доскорошната абселютна липса на каквито и да е алтернативи или си взимате РАМ или търсите някоя по-допадаща ви БГ марка като Спринт или Драг.
2.Продължаващия и досега хаос в складовите наличности във всички магазини и не зависимо от марките.
3. Най-фрапиращите цени който някога сте виждали, изцяло не съобразени с качеството на предлаганите велосипеди.(не обсъждам окомплектовката на велосипедите от сравнително среден ценови клас до около 1000лв, там наистина всички се стараят да предлагат на прага на минималната печалба)

Решението на който и да е от проблемите е свързан с неограничен ресурс от време и търпение. Поне беше така допреди 01.01.2007 от тогава БГ не е черна дупка за PayPal, от тогава Ebay е меката за всеки отегчен и същевременно знаещ какво иска, и каква е реалната цена на това което иска. От тогава никой не трябва да се ограничава с дребните по душа БГ дистрибутори. С две думи събирате си парите с месеци и седмици и оглеждате търговете редовно и питате за доставка и възможност за деклариране на занижена цена, с цел да се намалят митническите такси и ДДС на пратката. За да не решите, че се базикам или че пиша темата само за да се заяждам с определени хора давам следния пример(разбира се реализиран):

Притежател сте на Драг Онтарио с "върховната" вилка SR Duro E, смятайки че нещо не е наред като цяло с велосипеда ви и, че по филмите нещата не стават толкова трудно, виждате това в пазара на форума
Изображение
Прежалвате половин цаплата и закупувате рамката, въпреки че е заварявана и подхождате снисходително заради факта че все пак целоста на рамката е компроментирана. Резултата най-големия скок който някога може да усетите като геометрия и позиция на водача, веднага разбирате от къде огрява слънцето и си казвате започна се...
Веднага хващате накъде е правилната посока за развитие и набързо подменяте лапата курмилото и спирачките, уверени че нещата придобиват реален смисъл. Идва зима а с нея и разбирате за Новата Възможност която се е отоврила чрез Ebay към средата на март виждате това което сте търсили вече месец :
Изображение
следва едно 4 часово дежурство посред нощ пред компютъра и в края на всичко сте по-доволни от всякога. Следва момента на чакането и моментните избливи на студена пот замисляйкисе от куде идва вилката и какво може да се случи по пътя. Една сутрин просто отваряте пощата и оставате за около 5-10 мин като камък пред нея, след което изкачате от вас с паспорта и се отправяте кум разменната станция на митницата получавате си пратката и още същия ден монтирате новата си придобивка и изкачате за тест..... тест който променя за втори път всичко. Просто размах на работа какъвто не сте си и мислили че може да има в само 13см. Важно е да се отбележи че вилката е взета като втора ръка като в обявата беше анаписано че е свалена след 10мин каране на оригиналното колело(Specialized Enduro). Въпреки че освен настройката на твърдоста(air preload) и rebound друго липсва за друго не мислите в следващите няколко месеца. Следват още няколко дребни покупки на оферти в форума на сайта и свършвате с задоволителен монтаж и най-приятното нещо което сте имали през живота си една играчка която почти може да ви откаже от живота, просто всеупрощаваща геометрия и достатъчно здравина и надеждност за да напреднете с осткок във всички посоки.
Следват няколко фрапантни покупки на ваши приятели сдобили се с "мекици" който могат само да ви накрата да имате мокри сънища за седмици - Specialized Sx Trail с Rock Shox Lyric 2-step, Iron Horse 7point7 с Manitou Sherman "Breakout Plus", KONA Stinky с Marzocchi AM2 всичко това на цени който ме е срам и й не искам да компроментирам самочувствието на хората, решавате че искате нещо с много малко по различно от сегашната геометрия но и с мека задница оглеждате набързо, пак висене по нощите и след месец сте собственик на това:
Изображение
Изображение
и равносметката е доста фрапантна, през цялото това време ви сте оглеждали за алтернативи в БГ все още отблуснат от факта че близоста с купуваната стока е огормно предимство, но реалност е горчива 1400лева RAM nduro те кара само да отвръщаш глава малко в страни за да теглите най-сочната и проклинаща псувня която може болния ви мозък да измисли в рамките на един дъх.
А колелото е всичко което когато сте затваряли очи вечер сте си представяли, самото съвършенство твърдоста на педалиран на hartail която ви кара за моменти да забравяте че карате колело кото има приличните 10см ход отзад, до момента в който след поредния скок допирате земята и усещате сцеплението което винаги сте искали при всяко падане. Накратко сте като малко дете на което току що са му взели играчката която иска от началото на март за следващата коледа...

Извода:

Ами извода е че за половината от цената на Бг простотията която ви се прдоставя и релкамира за 1400лв се сдобивате с Norco xxx и Marzocchi All Mountain 2 '06, разбира се втора ръка, но разбирасе че има но разликата между това което в бг ще ви е предложено като втора рука е че там подобни боклуци(изпонадрани или дотолкова амортизирани че едвам кретат) не се предлагат нещата са като почти неупотребявани и подържани с желание и любов. Извода е "never give back" "you gotta fight for your right"

П.С. не искам да обидя никого персонално просто искам да представя една алтернатива на хората който имат желание и възможности да се възползват. През цялото това време аз съм бил и ще продължавам да съм изряден клиент на Веломания и БАС, почти всички електронни магазини в БГ.
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rancid » Вто Юли 15, 2008 10:06 pm

@Capoeira
Евалата,много е симпатичен 4х.Със здраве да си го караш!
За всичко друго съм съгласен,само че мисля че пропускаш момента с търсенето на пазара.От близо половин месец предлагам Джаянт Глори на доста прилична цена(около цената на скъпия рам фр),с гаранция и сервиз,еми няма желаещи :dunno: .В същия момент радост за окото се пълни с нови рам фр и подобни машини.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Capoeira » Вто Юли 15, 2008 10:16 pm

Точно това е проблема хората не знаят какво искат, просто колелата за тях са повече "фиешън" отколкото техника за боравене.
Затова и направих темата, да покажа, че има и други колела има и други марки, и че това което се предлага в България не трябва в никакъв случай да ограничава никого напротив нека му служи за отправна точка да види за тези пари колко по- може да намери
Аватар
Capoeira

Мнениеот Antares » Вто Юли 15, 2008 10:52 pm

Да, темата е полезна, но вероятно (уви) резултата ще е друг - "пич, тоя псува наш'те марки, наш'те колелета!" и съответно, познавайки и твоя кротък нрав (:D) ще доведе до звучни полемики :)
Rancid, определено съм видял офертата ти, но имам куп причини да я подминавам. А причината на повечето от форума, вероятно е, че не е Drag Factory, RAM FR или Scott High Octane... Тоест мислене в рамки :] Определено смятам доста от бъдещите си компоненти (ако са нови) да са от чужди пазари.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Вто Юли 15, 2008 11:06 pm

@Capoeira

:agree:

От твоята си гледна точка, ти си напълно прав. :agree:

От гледната точка на продавачите на колела в България, нещата са доста по-засукани.

Леееко егоистично разсъждаваш и забравяш, че в една сделка печалба трябва да имат и продавача, и купувача. а мащабите на норко, кона и спринт и драг са.... леееееееко различни, както е различна целевата им група.

в тая тема сравняваш круши с ябълки.

@Rancid:

Твоите ядове, че няма купувачи за глорито са друга тема.
Аватар
did

Мнениеот Editor » Вто Юли 15, 2008 11:06 pm

Честито , ама можеше и малко по-простичко , с по-малко думи и по-грамотно да го напишеш.Иначе съм напълно съгласен с теб.За съжаление и продавачите трябва да печелят. :D
Edit:
ХА !
@Did , пак ме изпревари..
:evil:
Последна промяна Editor на Вто Юли 15, 2008 11:18 pm, променена общо 2 пъти
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Rancid » Вто Юли 15, 2008 11:15 pm

@дид
Не съм съгласен,но така или иначе нямам намерения да го подарявам за смешни пари на някой,ще си го карам и ще му се радвам подобаващо.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот did » Вто Юли 15, 2008 11:22 pm

Rancid написа:@дид
Не съм съгласен,но така или иначе нямам намерения да го подарявам за смешни пари на някой,ще си го карам и ще му се радвам подобаващо.

Нямам намерение да убеждавам всички в това, което пиша. Който може да го прочете и иска да го разбере, ще го прочете и ще го разбере.

ако имаш други въпроси - SKYPE.

Editor написа:@Did , пак ме изпревари..
:evil:

бавно пишеш. аз за едно мнение рядко отделям над минута.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Вто Юли 15, 2008 11:44 pm

хората непрексънато преоткриват колелото и топлата вода :) have fun :beer:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот outfaced » Сря Юли 16, 2008 6:48 am

малък по обем пазар, необразована клиентела ... :dunno: какво повече да очакваш от производители и дистрибутори

може да се спори кое е следствие на кое, но връзките са доста сложни и въпроса има мнооого страни ...

иначе харно байкче :) :agree:
Аватар
outfaced

Re: Not another BG Bikes,another version of F%k the distribu

Мнениеот bikerider » Сря Юли 16, 2008 9:26 am

@Capoeira:
Всяка стока излязла от магазина цената й моментално пада с минимум 50%. Няма разминаване - естествено е неща втора ръка да струват толкова евтино, пък били на 2 минути каране.
Приветствам намерението ти да образоваш хората, но си хабиш усилията. Евала, че не те мързи да си внасяш сам - някои хора го правим от доста време и те разбираме прекрасно, но мисля, че недооценяваш мързела на редовия "байкър" в България.

мениджъри(чифути)

:crazy:

@outfaced: точно така - не е луд тоя дето яде зелника :agree:
Последна промяна bikerider на Сря Юли 16, 2008 9:31 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 16, 2008 9:31 am

did съгласен съм с разликата в мащабите но аз не съм "дойна крава" и мога да дам директен пример ако имаш някой познат дилър на Драг накарай го да провери дилърската цена на Dragomir Factory DH и след това отиди до магазина с две хапчета Vareniana, разликата е двойна. За РАМ няма да говоря защото там марката залага на измисления си престиж да предлага накадърните си рамки на безбожни цени..

bikerider
я пак провери как мислят родните дистрибутори
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=1888

и го сравни с това
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=1913

не ме карай да изнамеря оферта в ebay от която разликата да е още 2пъти по ефтина
Последна промяна Capoeira на Сря Юли 16, 2008 9:33 am, променена общо 1 път
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Сря Юли 16, 2008 9:32 am

Capoeira написа:накадърните си рамки

Извинявай, но точно тук надрънка големи глупости.

Edit: защо продължаваш да сравняваш втора ръка със стока от магазин? Това е възможно най-глупавото сравнение. Знаеш ли колко струва нов твърдак Trek с вилка Fox в магазин в Калифорния? Имаш ли представа?

Още утре ще ти снимам колела и цени, за да не съм голословен и тогава прави сравнения колкото искаш. Едно знам - никой не е луд да продава в България на цени по-високи от тези по света. Коментара ти е базиран на тенденциозно сравнение.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 16, 2008 9:39 am

извинявай но ако искам да дам 1500 лежа за рамка въобще няма да гледам родните макри ами директно бих си взел някое Sx Trail или с малко повече късмет VP Free или без да се притеснявам накой 7point7
и никой на света не може да ме убеди че някоя от "нашите" рамки може да стъпи дори и на 25% от качествата на изброените...
bikerider написа:
Capoeira написа:накадърните си рамки

Извинявай, но точно тук надрънка големи глупости.

Edit: защо продължаваш да сравняваш втора ръка със стока от магазин? Това е възможно най-глупавото сравнение. Знаеш ли колко струва нов твърдак Trek с вилка Fox в магазин в Калифорния? Имаш ли представа?

Още утре ще ти снимам колела и цени, за да не съм голословен и тогава прави сравнения колкото искаш. Едно знам - никой не е луд да продава в България на цени по-високи от тези по света. Коментара ти е базиран на тенденциозно сравнение.

хмм като погледна цените на вилките Marzocchi в actionsports.de и ги сравня с тези в България нещо сметките ти не излизат
Последна промяна Capoeira на Сря Юли 16, 2008 9:46 am, променена общо 1 път
Аватар
Capoeira

Мнениеот sando g » Сря Юли 16, 2008 9:41 am

@bikerider :agree:
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 16, 2008 10:24 am

sando g написа:@bikerider :agree:

каза поредния собственик на поредния РАМ :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Capoeira

Мнениеот sando g » Сря Юли 16, 2008 10:43 am

Capoeira написа:
sando g написа:@bikerider :agree:

каза поредния собственик на поредния РАМ :rofl: :rofl: :rofl:

И к'во кат карам Овен? Мен си ме кефи, след малко отивам да карам и не ме *** какво мислят другите! Ти си велик като имаш колело, което не се продава ново в родината ни.... :nono: :idea:

Пп. Не знам дали си по-велик или свръх същество. Но дори и да стопяваш саксия с поглед, аз пиша по-грамотно! ;)
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 16, 2008 10:47 am

и в крайна сметка май пак ще се стигне до това:
Antares написа:Да, темата е полезна, но вероятно (уви) резултата ще е друг - "пич, тоя псува наш'те марки, наш'те колелета!" и съответно, познавайки и твоя кротък нрав (:D) ще доведе до звучни полемики :)
Rancid, определено съм видял офертата ти, но имам куп причини да я подминавам. А причината на повечето от форума, вероятно е, че не е Drag Factory, RAM FR или Scott High Octane... Тоест мислене в рамки :] Определено смятам доста от бъдещите си компоненти (ако са нови) да са от чужди пазари.

колелото те кефи защото просто си нямал избора за друго, иначе съм убеден че нямаше да избереш него
Аватар
Capoeira

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 16, 2008 11:06 am

Страшна мизерия. Мдааа...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Unnamed » Сря Юли 16, 2008 2:06 pm

Capoeira
От една страна си прав но от друга не
Не всеки има връзки със дилари и незнае какви са цените и ги възприема такива каквито са във магазина след като смяташ,че си прав подкрепи мнението си с примери.
И друго ти както каза че цените в този немския саит са двойно по евтини и не обръщаш внимание какво пише отдолу демек че досравката е 19% от цената на продукта да вземем примерно този модел марзочи АМ2 ( http://www.actionsports.de/Gabeln-Daemp ... 10101.html ) тук струва с доставка до германия 647,41лв. а доставката до България един господ знае колко ще е.Така тази вилка в БГ струва ( http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1118 ) struva 780 казах ти че си прав до нчкаде но аз не виждам каде е двойна разликата без доставка до БГ ти е 647,41лв. а в БГ е 780 аз не виждам каде е двойна разликата
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 16, 2008 2:12 pm

Unnamed
не само ти не виждаш, и в една друга тема аз му дадох конкретен пример с друга вилка и цената и в Анлия и тук (доста близки цени, тук имаш и гаранция обаче на продукта!) - пича твърдо е убеден, че е открил тайната на "търговската далавера" тук и тънките Щатски цени и дава някакви супер удобни нему примери.... е щом го кефи! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Сря Юли 16, 2008 2:35 pm

Точно това е интересното, цени тук и в Англия - приблизително еднакви... :dunno: Сети се защо е интересно!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Unnamed » Сря Юли 16, 2008 2:43 pm

Capoeira
Не искам да се обиждаш но си мисля че не си карал толкова мн БГ колелета и на всичко отгоре ги плюеш.Всеки продукт си има заводска цена и надценка в магазина която се контролира от висшестоящи хора и не можеш да я дигнеш ако не ти харесва не го купуваш все пак и продавачът трябва да яде хляб.И като поръчаш от чужбина не знаеш колко ще ти е доставката до БГ пък и рамката или вилката са към 2,5 кила грубо ще ти отрежат главата навсякаде с куриерски услуги.А примерно в скриймбаикс (ез да правя реклама)адето да е в друг магазин при покупка над 100 кинта имаш безплатна доставка и тва
Прави си изводите :agree:
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Мнениеот Rancid » Сря Юли 16, 2008 2:51 pm

А може просто да се стиснете още малко за да съберете около 1000 лева повече,да идете на правилното място в България и да карате нещо,което ще ви се изплати двойно или тройно във времето.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Юли 16, 2008 2:55 pm

Извинявайте за включването в прекрасният идиличен спор, дето сте си го заформили, ама аз карам тука един Scott YZ 3 и сега искам да си сложа курбели Шимано, и понеже чух, че там нещата са евтини, реших да разгледам. Та... в над 10 онлайн магазина няма нещо, дето да е по-евтино от ТУКА, да не говорим за CRC... Не искам да се заяждам или нещо, просто искам някой да ми обясни - защо става така? :agree:
И някой направил ли си е сметката съвсем небрежно така, ако да речем искаш да вкараш нещо, което няма отстъпка там (например новите команди SRAM X.7 2008, поръчани от PricePoint) в България, като постъпи като нормален човек и плати всички такси и мита там каквото има да се плаща, колко излиза в крайна сметка?
Ами това е. Да видим вие докъде ще го докарате. Моето мнение е следното - оттам е добре да пазаруваш а) на старо, и то неща, които не могат да се купят в БГ б) неща, които са миналогодишен модел например, заради отстъпките, които налагат магазините там
а)иб) задължително се придружават с деклариране на по-ниска сума за артикулите, "съответните документи" на митницата и така нататък, и така нататък :) :beer:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Capoeira » Сря Юли 16, 2008 3:39 pm

Значи викаш искаш курбели хмм само с един поглед на Buy it Now
http://cgi.ebay.de/Shimano-Deore-LX-Kur ... dZViewItem
при това на търг може под 60Евро да ти доиде и още 15евро максимум доставка. При положение че в бг струва точно 220лева или 110Евро ти си прави изводите, това е най балъжката оферта защото хем е от Европейския съюз хем е без търг, ако се разтърсиш в американския Ebay да намериш за 250 лева и нови Saint
Още една балъшка обява:
http://cgi.ebay.com/New-08-Shimano-LX-C ... dZViewItem
пратката ще бъде обявена като подарък и на произволна стойност. всичко до бг 192лв.
доставката на последнта вилка от Англия е точно 22$ с DHL за точно 5 дни с доставка до вратата. Доставката на рамката от Щатите беше точно 82$. Доставката не може да оправдае разликата в цените. За дребни суми под 200 лева много млако от нещата могат да излезнат на поефтино от в България но всички отгоре е фрапантно по ефтино.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Unnamed » Сря Юли 16, 2008 4:10 pm

Sp3c7r3 написа:Не искам да се заяждам или нещо, просто искам някой да ми обясни - защо става така? :agree:

Защото в чужбина плащат голям патент ъа определена стока

Между другото месси за минуса “агрее“
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Мнениеот blizzard » Сря Юли 16, 2008 6:32 pm

Unnamed написа:Capoeira

И друго ти както каза че цените в този немския саит са двойно по евтини и не обръщаш внимание какво пише отдолу демек че досравката е 19% от цената на продукта

Ако беше погледнал преведената версия на сайта (не е че е и толкова преведена де) щеше да видиш, че това, което ти мислиш за цена на доставката, всъщност е ДДС, което вече е калкулирано в стойността на продукта. Доставката от този сайт до България ще бъде 20 евра.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот kotka12 » Сря Юли 16, 2008 6:54 pm

обобщавате прекалено много
има примери и в двете посоки
и всеки може да подбере такива
каквито са изгодни за него
проблем 1: дори цените да са еднакви - европейците взимат доста по-големи заплати
за това не са виновни нашите търговци
проблем 2: нашите дистрибутори и търговци
работят с малки обороти с големи маржове
за разлика от европейските и американски търговци
проблем 3: при нас /почти/ го няма феномена "намаление на миналогодишни модели" / - това важи за всички сектори на търговията, а не само за велосипедите

колкото до покупки от Англия - вижте цените на маските на Оукли там и тук
за Германия - моето Marzocchi 66 RC2 ETA 2007 ми струваше 420 евро с доставката до БГ
в Библията е казано "Който търси-намира"
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот x3m_ » Сря Юли 16, 2008 8:14 pm

Capoeira написа:: колелото те кефи защото просто си нямал избора за друго, иначе съм убеден че нямаше да избереш него

Съгласен съм с тази фраза и аз съм си поръчал българско колело не, че то ми харесва повече от другите но просто нямам възможност и не му разбирам на пазаруването от чуждите пазари. Но за смяна на части определено мисля да не ги купувам от родната ни страна, трябва да си сляп да не видиш разликите в качеството, в марката и в цените.
Capoeira ако може после на ЛС да те питам няколко въпросчета ;)
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Следваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)