RAM-а издържа на удар :happy:

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

RAM-а издържа на удар :happy:

Мнениеот KickingKing » Сря Юли 16, 2008 11:50 am

Супер мега доволен съм от колелцето - RAM FR (не downhill-ърския ми тоя първият FR дет го водят freeride (all around)) издържа на блъскане с кола. Верно, че в последният момент скочих, че на старият ми скот едно приятелче му направи ъгъл от 20тина градуса на рамката при съшият удар ама все пак щетите са минимални. Тия дни ще го карам в БАС да го прегледат и да го оправят ама евала, марката нема да се сменя сега за сега :agree:
А ето и историйката:
KickingKing написа:По принцип гледам да се движа по-бързо из София и за това ходя с колело насам натам включително и на работа. Е, може да не е престижно, но пък е бързо и върши работа. Та днес както си се прибирам и си се движа по колозедачната алея на Цар Борис 3 към 19:30 стигам до Нестеров където някъв тип, които идва отсреща на самият булевард прави ляв завой на червено и минава с колите, които се движат по "новият булевард" (все се чудя що във всеки квартал има един "нов булевард") и аз си минавам пред него и разпервам ръце и му викам "Къде бееее, къде?" и си продължавам, а тоя тръгва след мене минавайки през ръба на бордюра (гумата пропищя иначе нямаше да го чуя) и тръгва да спира малко пред мен... Дааа аз па карам колело от вчера и тия номера не ги знам, та газим и гледам и той тръгва да ме гони и по мое лично мнение мина на червено оотново. Обаче аз хитрият Петко слизам в последният момент на булеварда, а той по-хитър и прегази некви бордюри, направи забранен завой (както казах на червено) и ме подгони по булеварда. Викам тоя ми разказа играта на задната броня, па и немам такава на колелото и в първата дупка в оградата се ръгам на полвин метър преди да ме настигне и тоя ме гледа. Слушам музика аз ама тоя се чуваше, че бучи яко та я спрях ама той беше вече далеко, а и аз се ръгнах през квартала и се мушнах м/у блоковете и по градинките и го видях как минава в обратната посока да ме търси. Викам си шукаритетна работа избегахме и нема проблеми та излизам на следващата пряка (която не знам как се казва ама е тая на хотел Славия, перпендикулярна на Цар Борис 3).
Та глеам една такава бръкма стои на нея и тръгва викам тоя па не мое да е той и тръгвам с/у него и ООООооо изненада оказа се, че съм грешал :mhihi:
Са е моментът да кажем, че караше мега мутренската кола Нисан Алмера от 1996 некъф лайняно син цвят и аз гледам на левия тротоар колчета и гледам да мина м/у тях, та се засилвам натам ама те тия нисани мноо бързи та ме фана преди да се мушна помежду им. Като видях, че ша ме нацели и понеже съм присъствал на една две такива катастрофи скочих леко и от там през капака и прелитам едно колче (баси интересното ако го бех нацелил), а колелото на някъде си тръгна и неква мацка до него дет се возеше почна да му цвинкя "Ууу, ааа ти добре ли си беее". В тоя момент изрудът излиза и го гледам некво дебело трътлесто човече, което почва да ми задава въпросът знам ли аз колко висящи присъди имал и как аз ще съм му последната.
В тоя момент в мойта глава стана неква каша, защото първо никога не съм очаквал некой дебил с кола тон и косур да блъсне целенасочено колоездач щото пишката му не е станала и жена му го е ядосала. Айде това го приемам, случва се по филмите, случва се и на живо, но второто ми объркване идва от писъците на тая овца с него. В крайна сметка ако е такъв играч тря би трябвало да е свикнала и да не се обажда, а като казах играч аз тръгвам към него тоя почва ми задава въпроси от "Стани богат" без право на жокери ?!?! Тука аз вече тотално загубих каквато и да е злоба и агресия, но при заемане на него от позиция тип боксьорка, от аматьорски клас "слоница", с двете ръце пред тялото си с нисък гард, открита чутура взаемствана от един тъп Хармленинканси филм вече беше почнало да ми става забавно...
Но мойто душевно забавление спря внезапно когато осъзнах, че тоя дето е с глава под мене и широк 2 пъти колкото мене наистина иска да се бие и замахва. Е да ама аз карам с частична екипировка, което включва и каска и само приклекнах и си наведох главата и той ме уцели точно където исках - в тенекето (дет е от пластнаса) марка 661 :mhihi:. Като се изключи, че тя се размести (явно се беше разхалбила от летенето ми над неприятни обекти и по-точно приземяването) нищо не усетих и почнах да се чудя тоя как точно ме е ударил, че не усетих нищо и да си намествам каската (все пак се очакваха още удари) и в това време тоя ме бутна. Полягвайки на земята (удобна работа да носиш кърпа на клуба в раницата си... мекично и сигурно :mhihi:) си оправих каската и гледам тоя ша ме рита, та даже и успя при което ми уцели пак нея, скупата и устната, та са е малко подута. Аз съм ял мартинси едно време от някой, които имаше повече сила от хлебарка и след два ритника имах аркада не знаех къде е горе, къде долу и аз кой съм ама викам не ме е нацелил сигурно. Гледам го аз, че пак замахва и само си сложих крака.
От тука нататък моята душевност отново пострада когато "изядох" три ритника, които и трите бяха в моят леко повдигнат и не стегнат крак и не успяха дори да го подместят, а при вторият дори го бутнах с моя крак и той залитна назад, третият беше жалък опит, които не струваше нищо. Честно казано не доумявах как човек, които има смелост да ме блъсне и да се бие с мен е такъв смешко и реших да ставам и да приключваме с това, обаче ставайки го хванаха 2-3ма минувача и неговата фльорца с лилава коса беше излязла и тя да вика нещо (не разбрах какво, не говоря хипопотамски).
Та тръгна си той, а от много загрижените хора остана само един тип, които ми даде телефона си за свидетел. По случайност се обадих и на Лъки и той бил там някъде ама явно не е спрял и не съм го видял, та и той евентуално ще помогне. Сега се чудя дали да подавам жалба щото знам, че нищо нема да направят куките и само ще загубя мойто време и това на свидетелите ама ако някой от вас има връзки и може да му намери адреса изобщо няма да се занимавам с глупоти дето няма да доведът до нищо.
Иначе аз съм добре - подута устна, одрано коляно и изкривена шина на задната капла, но просто такова държание не може да се толерира и да се търпи! Заеби боят - всеки ден се бият хора и се спукват ама да блъскаш целенасочено човек с 30-40 км/ч не е приятно. Нали вдругиден тоя с колелото няма да успее да скочи и ще свърши потрошен или под колата. Нали няма да има късметът да прелети над колчето а ще си раздере коремът в него. Нали ще е брат/сестра/син/дъщеря на някой от нас. Та моля ви не изкарвайте агресията си на случайни хора, заради по-маловажни глупости, за които не са виновни. А някой ако може да помогне с адресът на гореспоменатият номерът му е СА 1042 КС син Нисан Алмера ще има едно много голямо черпене от мен.
Изображение

Изяж бобър - спаси дърво!
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
KickingKing

Рейтинг: 1205

Мнениеот DarKFate » Сря Юли 16, 2008 1:03 pm

Току-виж мога да помогна с нещо. Ще разпитам, НО нищо не обещавам! :)
Важното, е че си наред и си се разминал леко! :agree:
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот KickingKing » Сря Юли 16, 2008 2:41 pm

Важното е че са ще го осъдим :beer:
Изображение

Изяж бобър - спаси дърво!
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
KickingKing

Рейтинг: 1205

Мнениеот caspar » Сря Юли 16, 2008 3:16 pm

Отиваш в полицията и им казваш номера и ще го намерят веднага. След това може да го съдиш, но ще изгубиш мн време за нищо, но пък ще ти плати некви пари за щетите по колелото и теб. Леле как мразя такива педали, трябваше докато го държът да почнеш да го налагаш и без това вече си изял боя.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brave » Сря Юли 16, 2008 5:22 pm

Трябва да го съдиш, не само, заради някакво обезщетение, а защото подобни безумци, трбява да се вразумяват, а не да се толерират с бездействие. Този човек, според разказа ти е опасен луд. Ако не друго, подобен индивид, трябва моментално да остане без книжка, отделно, че това, за мен, си е съвсем умишлен опит за убийство. Ако някой извади пистолет и почне да гърми по теб, факта, че си бърз и с късмет, не го прави по-малко виновен, нали?
Brave

Мнениеот ivailo91 » Сря Юли 16, 2008 7:15 pm

Ако питаш мен въобще не е трябвало да го гледаш, ами като видиш, че тръгва да се бие или да го налагаш ДОКАТО СПРЕ ДА МЪРДА или просто да си тръгнеш ПРЕДИ да е почнал той...
ivailo91

Рейтинг: 1085

Мнениеот Grig0 » Сря Юли 16, 2008 11:51 pm

Хохохо, представи си гърмяли са по мене, а са ме и блъскали с кола, и в двата случая не бях виновен, но този който гърмя по мен, аз взех че го оцелих, представи си, само дето не очакваше, че ще извадя зареден пищов и аз, гадния педал...

И айде стига с абстракции, паралели, меридиани, представи си, помисли си!
Пича е дал конктерен пример и не е бил виновен.
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Мнениеот fall_out » Чет Юли 17, 2008 2:40 am

Еми трябвало е да му напукаш тъпата тиква ако е бил толкова жалък и после да го съдиш,а не да пишеш по форумите...
Важното е че си ОК.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Antares » Чет Юли 17, 2008 9:58 am

Абе то така да го пишеш - изглежда толкова лесно... Сигурно за това виртуалното пространство е пълно с "побойници" :]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот THEZOGGO » Чет Юли 17, 2008 10:58 am

Antares написа:Абе то така да го пишеш - изглежда толкова лесно... Сигурно за това виртуалното пространство е пълно с "побойници" :]

:agree: :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот fall_out » Чет Юли 17, 2008 12:00 pm

fall_out написа:... ако е бил толкова жалък..

;)
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Youngblood » Чет Юли 17, 2008 12:21 pm

Ххахаха, не мога да повярвам - Калин с FR :bowdown:
we are nature
Аватар
Youngblood

Рейтинг: 1265

Re: RAM-а издържа на удар :happy:

Мнениеот pibsi » Чет Юли 17, 2008 3:36 pm

KickingKing написа: че на старият ми скот едно приятелче му направи ъгъл от 20тина градуса на рамката при съшият удар

Значи и приятелчето ти е гонено от психопат ? :dunno: Ибах ма'а му К'фо става в тая държава БЕ ??? :dunno:
Поне в следващата тема ,която пускаш напиши какво се е случило след като си се събудил ;) :D
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Re: RAM-а издържа на удар :happy:

Мнениеот DarKFate » Чет Юли 17, 2008 9:56 pm

pibsi написа:
KickingKing написа: че на старият ми скот едно приятелче му направи ъгъл от 20тина градуса на рамката при съшият удар

Значи и приятелчето ти е гонено от психопат ? :dunno: Ибах ма'а му К'фо става в тая държава БЕ ??? :dunno:
Поне в следващата тема ,която пускаш напиши какво се е случило след като си се събудил ;) :D

Напълно възможно! Днес почти да ми се случи същата работа. Само дето тоя беше дъртак и явно не е има големи нерви да се бие с мен... :rofl:
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот ripai » Пет Юли 25, 2008 1:25 pm

caspar написа:. Леле как мразя такива педали, трябваше докато го държът да почнеш да го налагаш и без това вече си изял боя.

Подкряпам това изказване :agree: ама требваше да го потрошиш още като е тръгнал да те бие + това и да не беше тръгнал пак требва тоя да бъде разбит как така ще те гони бе .Ти требваше да го гониш с колелото да го дрънкаш дееба нещастните селяни некви си прават квото искат нема да стане :agree:
колело без гуми
Аватар
ripai

Рейтинг: 929

Мнениеот УШЕВ » Съб Юли 26, 2008 9:05 pm

У тоя форум големи биячи :popcorn:
Аватар
УШЕВ

Рейтинг: 1155

Назад към Други