Каране до Пловдив на 19 юли

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Каране до Пловдив на 19 юли

Мнениеот ivkin » Пон Юни 30, 2008 7:18 pm

Здравейте! Има ли желаещи за каране от София до Пловдив? Става въпрос за 19 юли. Може да го направим с преспиване за една вечер? :)
Аватар
ivkin

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пон Юни 30, 2008 9:26 pm

по магистралата ли ще караме ?
аз повече не бих го направил :crazy:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот nikste » Пон Юни 30, 2008 10:26 pm

Да, и аз мислех да ходя да карам до Пловдив, но ми се искаше като си купя ново колело, а не с Драг-а. Това ще стане, ама може и да не е този месец.
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот dilana » Пон Юни 30, 2008 10:46 pm

:crazy: Това да караш по магистралата е равно на самоубииство
Аватар
dilana

Рейтинг: 1017

Мнениеот Stafref » Вто Юли 01, 2008 1:39 am

Крайно глупава идея :crazy: ..мисля.Или поне докато става вапрос за пътуване по магистралата...освен,че ще е ужасно неприятно,да не говорим колко е опасно!
Вече ако става въпрос за походче с приспивка по някой страничен маршрут,примерно стария път за Пловдив,който минава през горите и селата покрай Костенец,Белово и т.н.-това сигурно би било приятно
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот marsa » Вто Юли 01, 2008 3:13 am

Има доста време до тогава, напълно е възможно да се включа. Особено ако има навити за маршрут, който ще направи някаква обиколка за 2-3-4 дни, с преспивания на открито.

Иначе честно казано дори предпочитам магистралата. София-Пловдив съм я взимал с МТБ вече, и не бих се оплакал, въпреки че беше слабо движението тогава.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот borislav » Вто Юли 01, 2008 11:09 am

Куките не правят ли проблеми по магистралата, щото принципно е забранено. Като се замисля не би трябвало да има проблем ако се кара в аварийното.
Аватар
borislav

Мнениеот Kitolino » Вто Юли 01, 2008 12:26 pm

Болни мозъци сте...

Дано само не ви застигне някой камион, докато си карате в аварийната лента :(!:
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот marsa » Вто Юли 01, 2008 1:37 pm

Застигали са ме доста камиони, а КАТ не си правят труда да се занимават с разни "пишлемета" (още повече че принципно сте "от съседното село" и . ). Не че е безопасно, те лошите неща веднъж се случват, но предпочитам трилентов път, в който се движат с 200, отколкото еднолентов, в който се движат със 100+ .
Аватар
marsa

Мнениеот nikste » Вто Юли 01, 2008 2:06 pm

Kitolino написа:Болни мозъци сте...

Дано само не ви застигне някой камион, докато си карате в аварийната лента :(!:

Нормално е да ни застигат камиони и разбира се да си отминават. Надявам се да нямат работа по аварийната лента.

Миналата седмица като карах до Пасарел по тесния двулентов път срещнахме над 15 камиона (карахме срещу движението). Просто се кара по-внимателно, на острите завои ако трябва се спира и се продължава.

Ако до Пловдив все пак има някакви черни пътища бих ги предпочел тях. Но ако има то километрите няма да са 147, а доста повече.
Аватар
nikste

Мнениеот Kitolino » Вто Юли 01, 2008 4:34 pm

Абе момци, Вие страх нямате ли?
Толкова кръв се лее по пътищата, а Вие на сила искате беля да стане, извинявайте, но определено не мога да го проумея :crazy:

На магистралата нямате абсолютно никакви права, въобще мястото не е позволено за велосипеди!
Избягвайте проблемите, не си ги търсете сами!

Относно изказването, че предпочитате път с 3 ленти и скорост от 200км/ч +, аз предпочитам пътека, по която ще съм най-опасното и голямо движещо се средство.

Вашето си е вид идиотизъм, ама щом имате желание!

Относно вниманието и неговата липса в шофьор на 40тонен ТИР,
спомняте ли си цистерната, която събра един мерцедес наскоро и погуби човешки живот?
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Мнениеот ivkin » Нед Юли 13, 2008 7:16 pm

Предложението е за каране по стария път до Пловдив, а не по магистралата. Мисля, че 1 ден ще ни е достатъчен да стигнем дотам. И на другия ден може да се върнем. Нека, който има желание, да пише мейл на [email protected]
Допълнително ще се разберем за час на срещата на 19ти юли. Ще намерим някой подходящ хотел в Пловдив за нощувката. Това е. Чакам да пишете :)
Аватар
ivkin

Мнениеот Kitolino » Нед Юли 13, 2008 8:51 pm

Така по-може ;)

Ако ви трябва помощ за организацията и спането в Пловдив, свиркайте :agree:
Аватар
Kitolino

Мнениеот smarfilii » Нед Юли 13, 2008 10:48 pm

marsa написа:Има доста време до тогава, напълно е възможно да се включа. Особено ако има навити за маршрут, който ще направи някаква обиколка за 2-3-4 дни, с преспивания на открито.

Иначе честно казано дори предпочитам магистралата. София-Пловдив съм я взимал с МТБ вече, и не бих се оплакал, въпреки че беше слабо движението тогава.

нямаш право да караш с тжа там
Аватар
smarfilii

Рейтинг: 1076

Мнениеот ivkin » Чет Юли 17, 2008 8:16 pm

Kitolino написа:Така по-може ;)

Ако ви трябва помощ за организацията и спането в Пловдив, свиркайте :agree:

Благодаря, Kitolino! Много ще се радваме да помогнеш с преспиването!

Предлагам от 8 до 8:30 да се чакаме на караулката на Църна Маца(изхода за Пловдив).

Нека който е 100 % сигурен да пише. Това е. До скоро виждане!
Аватар
ivkin

Мнениеот marsa » Пет Юли 18, 2008 2:17 am

На 19ти няма да мога, защото си взех отпуската по- рано и вече съм на работа, но искам да се изкажа по темата за пътищата.

Днес се върнах от Бургас (на връщане с автобус, на отиване с шосеен велосипед).

Пътя, който избрах беше най- краткия - по магистралата покрай Пловдив, до Ст. Загора (където свършва), и след това по тесния двулентов път: Нова Загора - Сливен - Карнобат - Айтос - Несебър.

Моето мнение е, че щом аз нося отговорността, че карам неправомерно, то проблема си е мой.

Аз се движа строго в специалната лента, предназначена за аварирали, трудно подвижни, слабоманеврени, и нискоскоростни МПС. В тази лента е забранено както да се движиш с велосипед, така и да се движиш с по- висока скорост, отколкото съседната в дясно.

Ако някой ме смели в тази лента с повече от 120, то той подлежи на наказание за превишена скорост. Ако го направи с по- малко не може да има претенции към мен за смачканата му броня, или счупен джам, както и аз за каквото и да било. А своят риск аз си го нося и не бих претендирал за нищо, тъй както не претендирах, когато минаха през мен, на Т-образно в София, когато имах:
1. знак за предимство
2. зелен светофар

Въпреки всичко, вярвайте ми, чувствах се с пъти по- спокоен между София и Стара Загора, отколкото например на който и да било Софийски свотофар, да не говорим за кварталните двулентови улици, когато не знаеш кой от къде ще изскочи. Няма да споменавам, че по Витошка през деня май е по- добре да си бутам байка, защото движението на пешеходци е зигзагообразно, там няма смисъл да има "велоалея".

На магистралата има видимост няколкостотин метра напред и назад. На магистралата и аз мога да се движа сравнително бързо. На магистралата не трябва да бягам от дупки и отворени шахти.

Поемам риск, но преценен и на своя отговорност и само когато не пораждам опасност за други.
Аватар
marsa

е

Мнениеот stuff_rider » Пон Юли 21, 2008 9:42 pm

един френд на брат ми със бмв м3 мисля че всеки петък ходи до софия до министерството и редовно изпреварва от дясно и скоросто му под 200 не пада.Такаче не тръгвайте в петъците
King of the road...
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Мнениеот Grig0 » Сря Юли 23, 2008 12:40 am

Вижте има вариант 4.70 лв. билет до Пловдив за влака + 2-3 лв. мисля, че беше за байка = макс 7 лв. + 7 лв. = 15 лв. с минералната вода + 2-та билета, в двете посоки.

Събота нощувка в хижа 5-10 лв. хотел 20-25 лв.
Неделя нощувка в хижа 5-10 лв. хотел 20-25 лв.

Нощувка Събота + Неделя = общо 50-60 лв. максимум, с храната!

Вариант за цялото мероприятие, пътуване София (централна гара) - Пловдив (гарата) с влак + каране още 30 мин. до куклен и от там хижата още толкова някъде + там нощувка + вечеря със скари, бири,ракии, вина и всичко, както си му е реда, сутринта изтрезвителен плаж на реката + водопада, следобяда каране номер 2, нощувка, в Понеделника който иска хваща рано рано влака за София, който иска остава цял ден, и следобяда, като мине голямата жега, но все пак по светло 17:00-18:00 хващаме пътя обратно (светло е до 21:00 някъде, по това време, през месеца), кеф ни по магистралата с изключително внимание и в колона по 1, кеф ни отново на влакчето.

Всичко отнема между 2 и 3 денонощия и около 30 до 60 лв. максимум, а кефа и преживяването + компанията, карането и къпането, както и природата - са веднъж и остават за цял живот! :) :beer:
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Мнениеот nikste » Сря Юли 23, 2008 2:07 am

Ако ще се ходи аз предлагам нощувките да са две. В хижа ще струва не повече от 20 лв. за двете вечери, така че спането не е проблем. Има човек, който ще ни заведе до хиждата и след като се настаниме започва карането, а след това, разбира се и барбекюто. По мой сметки повече от 60 лв. не би трябвало да излезне за три дни. Третият ден фактически може да се кара до София, а не да се тръгва в 21 часа, защото това нощно каране не е като нощното каране на Плана или Половрак, където ходих.
Аватар
nikste

Мнениеот Grig0 » Сря Юли 23, 2008 2:09 am

nikste написа:Ако ще се ходи аз предлагам нощувките да са две. В хижа ще струва не повече от 20 лв. за двете вечери, така че спането не е проблем. Има човек, който ще ни заведе до хиждата и след като се настаниме започва карането, а след това, разбира се и барбекюто. По мой сметки повече от 60 лв. не би трябвало да излезне за три дни. Третият ден фактически може да се кара до София, а не да се тръгва в 21 часа, защото това нощно каране не е като нощното каране на Плана или Половрак, където ходих.

Именно, ще имаме 3 дни за каране, като на третият е препоръчително, ако ще въртим на обратно, вместо пак влака, ще спестим 5-6 лв, също така, но трябва да сме по светло на път и много предпазливи! :) :beer:
Ники, с теб ще се разберем в Четвъртака, че не съм в София знаеш ;)
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Назад към Мероприятия - архив