Под сенките на Голема Планина

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Под сенките на Голема Планина

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 14, 2008 11:45 am

Отправям тази покана към ACID BURN, Antares, argon, bdz43r, jorol,Redhat, vatakov и други желаещи, имащи желание за старопланинско каране в прилично темпо, но и без много бързане. Като километри между 80 и 120 -40 в зависимост от варианта който изберем. Като денивелация между 1000 и 1500 метра. Дали ще е през почивен ден или през седмицата ще решим допълнително в зависимост от възможностите на екипа. Примерен маршрут София-с. Войняговци -с.Бакьово- с.Огоя - х. Лескова. -в. Чукава- с. Буковец- с.Батулия -с.Реброво -с. София. Това е приблизително 120 км с денивелация около 1500 м. Има и опция за ползване на влакче при желание до/от Реброво. Датата ще уточним допълнително в зависимост от възможностите на хората. Маршрута е обмислен така , че да караме повечето време под дебели и не чак толкова дебели букови сенки.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 12:40 pm

Yavkata, не знам дали си видял, но ACID BURN е пуснал вече тема за каране. Тази тема само ще обърка хората.

Иначе идеята ти е много добра и ако е по нататък мероприятието мога и да се включа и аз, но тази седмица сигурно съм на Пловдив, другата пак обиколка на Витоша, така че най-вероятно през седмицата. Поне от моя страна.
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 3:27 pm

Предложете някакъв ден, за да си сравня с графика за през седмицата как ще съм със свободното време. :)
Antares написа:nikste, извинявам се за хапливия си отговор, но понякога не е нужно да се обаждаш. Ако теб те е объркала тази тема, на мен ми е много полезна!

:agree: :)
Последна промяна THEZOGGO на Пон Юли 14, 2008 3:30 pm, променена общо 1 път
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Antares » Пон Юли 14, 2008 3:27 pm

nikste, извинявам се за хапливия си отговор, но понякога не е нужно да се обаждаш. Ако теб те е объркала тази тема, на мен ми е много полезна!

Въпросът, който живо ме вълнува е слънцето? Кои са преобладаващите трасета - открити, или гористи. Защото не нося много на слънце и жега...
Иначе идеята звучи доста добре, определено не ми липсва желание за подобно изпотяване, особено и както пропуснах обиколката на Витоша, чувствам в себе си една празнина, която именно подобен преход би запълнил :)

Аз принципно мога да се освободя за такова каране само уикенда. През седмицата съм от 9 до 18...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 3:31 pm

Antares, извинен си за хапливия отговор. Срещу хапещите бесни кучета гледам да съм далеч.

И по темата сега: няма такъв филм да отидеш на планина с колело и да не те попече слънцето. На мен до сега не ми се е случвало това!
Аватар
nikste

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 3:38 pm

nikste написа:И по темата сега: няма такъв филм да отидеш на планина с колело и да не те попече слънцето. На мен до сега не ми се е случвало това!

:offtopic:
Toва беше наистина много по темата...
:idea:
Последна промяна THEZOGGO на Пон Юли 14, 2008 3:58 pm, променена общо 1 път
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 14, 2008 3:51 pm

Antares написа:Въпросът, който живо ме вълнува е слънцето? Кои са преобладаващите трасета - открити, или гористи. Защото не нося много на слънце и жега...

"Под сенките...." ;) :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот ACID BURN » Пон Юли 14, 2008 6:55 pm

Ники, дъ зого е модератор демек може и има правото да те блокира, внимавай какво говориш, моля те...понякога не са на място шегите ти... :)
Иначе ако беше чел за какво говори Явката, щеше да разбереш, че точна дата няма, а това каране което ще правим е за тази събота и неделя... :)
Явка-Аз съм навит!Когато кажеш, където кажеш....стига да е през събота и неделя, моле те съобрази го това, защото съм на работа... :)Айде със здраве..
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот jorol » Пон Юли 14, 2008 7:06 pm

ACID BURN написа:Явка-Аз съм навит!Когато кажеш, където кажеш....стига да е през събота и неделя, моле те съобрази го това, защото съм на работа... :)Айде със здраве..

Напълно съгласен със Сашето, същото важи и за мен ;)
Аватар
jorol

Рейтинг: 1294

Мнениеот did » Пон Юли 14, 2008 9:07 pm

nikste написа:И по темата сега: няма такъв филм да отидеш на планина с колело и да не те попече слънцето. На мен до сега не ми се е случвало това!

кога най-накрая ще си купиш някаква XC каска?
Аватар
did

Мнениеот bdz43r » Пон Юли 14, 2008 9:10 pm

Това за 1 или за 2 дни? Принципно съм кандидат, само да видя как ще стои въпроса със свободното време предвид датата (когато се измисли такава). Дали е в делник или празник за мен няма особено значение.
Аватар
bdz43r

Мнениеот nikste » Пон Юли 14, 2008 9:10 pm

did написа:

кога най-накрая ще си купиш някаква XC каска?

За да не ме пече слънцето ли, защото по принцип съм с шапка :)
Аватар
nikste

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 14, 2008 10:25 pm

Ако още веднъж ми се наложи да редактирам настоящата тема по никое време, обещавам, че ще изтрия всички мнения освен първото и ще я заключа!

@ACID BURN:
THEZOGGO
е модератор само в пазара. Има права само там да се намесва.
Колкото до това дали може да блокира даден потребител...
Вярвай ми, че ако глобален модератор имаше такива права, във форума щяха да пишат 40- 50 човека може би.
:evil:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот argon » Вто Юли 15, 2008 12:12 pm

Мерси за поканата, Явка, когато кажеш съм на линия :beer: Мога и през седмицата, и през почивните дни. Само, като насрочите точната дата, кажете ден два преди това-да стъкмя плановете:)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот Antares » Вто Юли 15, 2008 2:18 pm

Добре. На мен принципно ми е "по-свободна" Неделята. Събота просто искам да мина да си взема накладки за задната спирачка, че са ми към края, а през седмицата нямам време...
Доколкото разбрах (едно skypeченце ми каза) и колегата argon ще е "по-свободен" Неделята.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Kain » Вто Юли 15, 2008 2:58 pm

Ако е за неделя пишете +1, особено ако идва и групичката от една друга неделя.
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот vatakov » Вто Юли 15, 2008 4:34 pm

Явка мерси за поканата :) , навит съм за подобно каране само да се разберем ден-два преди това.
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 15, 2008 4:42 pm

Ако в неделя не съм на работа, ще се отзова. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Yavkata » Вто Юли 15, 2008 6:51 pm

С оглед на нЕкой събития и ангажираност на хора се очертава каране другата неделя (27.07) с резервен вариант за събота (26.07), това ще уточним другата седмица. Поради наличието на тежковозни машини в групата се чудя дали не е удачно поне в едната посока да бъде ползвано влакче за да се спестят 20 -30 км шосе. Маршрута тогава ще изглежда така:
1. Сф-Реброво с влак. Реброво - Батулия(шосе 5 км )- Буковец- горска вила "Чукава" - х Лескова - Огоя (земен път и/или пътеки 40км )-
Бакьово (шосе - 10 км)- Локорско, Войняговци, Подгумер или Гниляне(15 до 20 км черни пътища и/или пътеки)- София (20 км шосе).
2. Варианта от първия ми пост, само, че от Реброво някои могат да си хванат влак до София и да спестят 30 км шосе по дефилето.
Аватар
Yavkata

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 15, 2008 8:58 pm

Всички маршрути са ок, само да е хубаво времето. Иначе за мен няма зн. :)
А принципно на мен ми е най удобно в Събота. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Redhat » Пет Юли 18, 2008 12:21 pm

Явка, благодаря за поканата. Ще се въздържа обаче, защото тъкмо се връщам от 4-дневно проучване из Западния Балкан.

Въпреки, че виждам, че ще карате основно между селата, т.е. по черни пътища, искам само да ви предупредя за разни нещица. Преди около месец с @stigma решихме да направим Бухово - Мургаш - Лескова - Бов. Основната грешка, която направихме беше, че решихме да караме по билото след Мургаш. Маршрута е страхотен, но ужасно занемарен. Има паднали дървета навсякъде и не става за ходене, камо ли за каране. И при все, че е част от Ком-Емине. Едвам се добрахме до един черен път, който ни смъкна в Огоя. Та накратко казано, не хващайте билото!

Инак, така като гледам, ще карате в района на самата Лескова, тоест не вярвам да имате проблеми, защото са основно черни пътища, които се използват. Успех!
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Yavkata » Пет Юли 18, 2008 12:43 pm

Мерси за инфото! Този маршрут също ми се върти из главата , но след като прочетох поста ти ще го оставя. Не вярвам да срещнем вашите проблеми освен в два малки участъка от трасето, малко след Лескова, ако решим да минем през гората а не по откритото било и в участъка преди Буковец където обикновено пътищата са изровени.За съжаление не съм ходил в този район от поне 4 години, но смятам ,че няма да имаме проблеми с местността. Съжалявам ,че няма да се радваме на компанията ти! А вие стигнахте ли до х. Лескова или се спуснахте през местността Златеришки камък?
Аватар
Yavkata

Мнениеот Redhat » Пет Юли 18, 2008 10:29 pm

Ами стигнахме до едни ливади над Огоя, някъде на час път пеша преди Лескова. Там положението беше добре, черни пътища, без коловози. Спускането също не беше лошо, като изключим няколко места, където разни рекички текат през пътя и е леко кално. В момента ме съмнява, че ще е малко обрасло горе.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот argon » Пет Юли 25, 2008 9:07 pm

Много тегаво настана,
нямам ден да се захвана,
да повъ'ртя с тез юнаци,
сред глогинки и трънаци :)

Времето ми пак не стига,
и да смажа моята верига,
съботното каране приключи,
барем друго скоро да се случи :)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот Yavkata » Съб Юли 26, 2008 4:44 am

Юнаци сбират се след час,
да повъртят във дъжд и мраз.
Тоз Юли кво ни направи,
ще се окаляме като свини.

Не ще ни кал и дъжд уплаши,
ще караме с качулки и гамаши.
Летен студ да съберем,
във кални ниви да орем.

Сбогом, тръгваме след час.
Ще падат някои от нас.
До де е било, ще въртим,
планината ний ще возкачим.
Аватар
Yavkata

Мнениеот Antares » Съб Юли 26, 2008 5:28 am

Грабвай колелата!
някой си изкряска
и байкари луди
се юрнаха завчаска
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bdz43r » Съб Юли 26, 2008 7:02 pm

Разпрахме се...
По моите сметки към 103км от врата до врата (моята врата) и 1300м изкачване.
Същинското "изкачване" със среден наклон 25% (250м денивелация за 1км подобие на пътека)
Няколкото снимки: http://bgrail.info/photos.php?mode=show_album&id=133
Аватар
bdz43r

Мнениеот ACID BURN » Съб Юли 26, 2008 7:28 pm

Доооста добро каране се получи!Много благодаря на Явката!Евалата за маршрута....беше много як...поне за мен де...Ще мислим нещо за другата седмица...
;)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот jorol » Съб Юли 26, 2008 7:32 pm

И аз останах доволен от маршрута иии от сервитиорката :D
Аватар
jorol

Рейтинг: 1294

Мнениеот ACID BURN » Съб Юли 26, 2008 7:37 pm

jorol написа:И аз останах доволен от маршрута иии от сервитиорката :D

Дааааааааааа, тая беше супер разгонена!Сигурен съм, че ако я беше погъделичкал някой щеше доооста дълго да ти носи мед!(лафчето на Антарес, има авторски права върху него)
Аватар
ACID BURN

Следваща

Назад към Мероприятия - архив