Нощно каране в планината 80 км.

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Нощно каране в планината 80 км.

Мнениеот nikste » Съб Юли 19, 2008 10:00 am

Винаги съм искал да карам някой път през нощта в планината и това нещо се случи тази нощ. Мероприятието, което направихме и сега описвам се надявам да го правиме и за в бъдеще, така че нека всеки, който му хареса да каже, дали би искал другият път да дойде.

Започнахме с нощно каране от езерото Ариана, където преминахме през Лозенец (нека случката с полицаите да я разкаже друг :) ) преминахме през НДК, Витошка, Народният театър и пак езерото Ариана. Това беше леката част, а аз дадох идея да излезнем някъде извън София. Още преди това се уговорих с няколко човека, но след това се присъединиха още и така станахме цели 7 човека. Маршрута ни не беше хич лек, особено като се вземе предвид, че тръгнахме в 24 часа.

Първо отидохме до Студ. град и си напазарувахме малко храна, след това тръгнахме по следният маршрут, който измислих: Студентски град-Бистрица-Железница-Плана-връх Плана-обратно към Железница по друг път-София. Беше много хубаво да караш на пълнолуние из гората, а когато стигнахме върха вече започна да става светло. За пръв път в живота си успях с помощта на другите да направиме супер голям огън, с много добра жерава (жалко, че нямаше кебапчета за печене), благодарение на който се стоплихме и подсушихме, защото дрехите ни бяха доста мокри. Това показва колко е важно да си носите запалка :) Към 4 часа стана много студено и как мръзнахме, до като стигнеме върха към 6 часа не е истина. Там наистина се стоплихме добре. Имаше много емоции, а след това и изморени лица, което е нормално.

Трябва да похваля тримата човека, които бяха с колела за DH и въртяха като луди, където можеха нагоре. Но от всички беше най-упорит и бърз Григо, който караше колелото си повредено, като задния диск опираше и по мой изчисления трябваше да върти с 30% повече, за да поддържа някаква скорост. Как го правеше не знам, но беше направо геройски. Който не вярва нека пита другите пет човека. Другите на моменти бутаха, което е нормално за такива колела, но Григо упорито си въртеше :)

От Железница пет човека, които бързаха си хванаха автобус, а аз, Григо и Пешо се прибрахме по пътя към 10.30 часа в София. Целият маршрут, който минахме беше около 80 км. Евала и за Ева, която издържа стоически с нас :) :agree:

Ако наистина ви е харесал разказа ми се надявам да има нови участници в бъдещи нощни карания и да ходиме скоро пак някъде. Само желаещи да има и няма проблем да ходиме. За нощно каране иначе да се събереме 7 човека, при положение, че за дневно се събираме едва по няколко е наистина постижение. Е, надявам се тези хора да бъдат и повече, като следващия път може и да не е 80 км. :)
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Re: Нощно каране в планината 80 км.

Мнениеот jd » Съб Юли 19, 2008 10:04 am

nikste написа:(нека случката с полицаите да я разкаже друг :) )

е така е като не ни чакате и се снимате под знаците за "забранено снимането" :D

иначе евалата за качването до Железница. Следващият път и аз мога да се включа, въпреки че нагоре сигурно бая сте си повъртели, а аз не съм много фен на качването на баирите ;)
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот gurga4a » Съб Юли 19, 2008 10:32 am

Бах с тези мекици верно оплезихме езиците.. Следващия път с твърдако :)
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот kikon » Съб Юли 19, 2008 6:16 pm

Евала на всички участници! Сега вече разбирам защо кроскънтристите на равното му викат нанадолнище :) :agree:

Специални благодарности на момчето с локумените вафли, което към 3-4 часа буквално ни спаси от нашата простотия да не си вземем храна :agree:

Също така на водача, Ники, който пък нямаше умора нагоре и само ни даваше зор да продължаваме. Ако не беше той, едва ли щяхме да стигнем навреме :agree:

Евала на момчетата с меките колела, Дамян, Мишо и Григо! gurga4a, въпреки че беше с неудобно колело и го болеше глезена, носеше раницата с дрехите и водата и не се предаде, едно ГОЛЯМО БРАВО! :) А Григо получава усмивка пред строя, защото припка като дива коза по планинските пътеки нагоре, въпреки че устата му не спира да мели! :)

Накрая да си се потупам и аз по рамото, защото за мен това беше огромно постижение - 13 часа на колелото. Определено достигнах границата на силите и възможностите си и съм на мнение, че е добре всеки от време на време да прави подобни преходи. С приятна компания и прекрасни гледки винаги е весело, но в близкия един месец не смятам да си причинявам подобно нещо :D
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Ани » Съб Юли 19, 2008 7:33 pm

Аз съм Ани и съм от Лозен. Да ви попитам, ако се състой нощното каране да ми кажете, защото и аз съм голям фен на колоезденето. :D До Половраг ли ще карате?
Аватар
Ани

Рейтинг: 1210

Мнениеот nikste » Съб Юли 19, 2008 7:43 pm

Да, тази нощ ще има със сигурност каране и до Половрак. Повече може да прочетеш от тук:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=39954
Аватар
nikste

Мнениеот dilana » Съб Юли 19, 2008 7:49 pm

eeeee аз пак изпуснах :( сестра ми ако не ме беше накарала да ходим на село :(
Аватар
dilana

Рейтинг: 1017

Мнениеот papi007 » Нед Юли 20, 2008 3:37 pm

Аз лично мислех да търся ентусиасти за обикаляне на витоша , със спирка по кръчмите и мързеливо каране, но може пък кръчмите да се заменят с нощно каране, така че нека и това го обмислите като идея всички съфорумници-ентусиасти! :)
Аватар
papi007

Мнениеот nikste » Нед Юли 20, 2008 3:41 pm

papi007 написа:Аз лично мислех да търся ентусиасти за обикаляне на витоша , със спирка по кръчмите и мързеливо каране, но може пък кръчмите да се заменят с нощно каране, така че нека и това го обмислите като идея всички съфорумници-ентусиасти! :)

И аз мислех не тази събота, където идва да направя пак обиколка на Витоша с хора, които не са имали възможност да я направят. Но ще е дневна естествено и в друга тема. Може да се включиш в нея.
Аватар
nikste

Мнениеот papi007 » Нед Юли 20, 2008 4:58 pm

nikste написа:
papi007 написа:Аз лично мислех да търся ентусиасти за обикаляне на витоша , със спирка по кръчмите и мързеливо каране, но може пък кръчмите да се заменят с нощно каране, така че нека и това го обмислите като идея всички съфорумници-ентусиасти! :)

И аз мислех не тази събота, където идва да направя пак обиколка на Витоша с хора, които не са имали възможност да я направят. Но ще е дневна естествено и в друга тема. Може да се включиш в нея.

:offtopic: Чакам с нетърпение :) Само да ми е минала тъпата ръка (че още не ми се е оправила от пребиването на 12-и) и съм твърдо ЗА! ЛС като я пуснеш темата, че къфто съм кон с капаци, може леко да не я забележа :)
Аватар
papi007

Мнениеот contty » Пон Юли 21, 2008 2:40 am

'обиколка на Витоша със спирки по кръчмите и мързеливо каране' е съвсем различно от 'обиколка на Витоша с хора, които не са имали възможност да я направят'(т.е. 100 км-вата) и двете са добри оферти, но едно е да се шляеш с байка и да пийваш бирички, друго е а въртиш педалите 100 км-ра. Абе и за двете съм 'ЗА'!
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот vlassadar » Пон Юли 21, 2008 8:46 am

Браво бе хора! нощното каране е един по-особен вид колоездене. Не е лесно намирането на сили след целия ден преди това, храната също е важна. Но най-трудното е като ти се доспи да продължиш да караш. нощните които аз правя са от 18.30-19 докъм 23 ч, понякога и малко след полунощ, заради работата на следващия ден. Така че ако правите нещо по-ранно, бих се включил и аз :)
:agree:
Аватар
vlassadar

Мнениеот ivailo91 » Пон Юли 21, 2008 8:48 am

За храната - някой го разбраха на това каране... спаси ни един призрак, pe6u, дето беше накупил лукумени вафли за всички и малко отгоре. На фантастикото - всички, включително аз - ооо, ние сме яли, не сме гладни, няма проблем, Пешо като го чул тва - накупил яко вафли. Добре, че беше той - иначе си умирахме на тоя студ в 4 часа...
ivailo91

Рейтинг: 1085

Мнениеот nikste » Пон Юли 21, 2008 1:08 pm

Много е важно да се взезме поне връхна дреха, яке или нещо подобно. За щастие всички имаха нещо, което да сложат отгоре. Ако някой беше в 4 часа по къс ръкав щеше да му случи случка. Другият пък, когато ходиме на нощно каране всеки трябва да има в раницата дрехи, вода и поне някакви вафли или шоколад.

На това ходене ми се щеше да има и кюфтета за печене, но нямаше :) За съжаление имаше хора, които бързаха да се прибират и не можехме повече време да се поглезиме на върха, както това стана, когато ходих вчера на Половрак, където три часа си приказвахме. Но пък нека да отбележа, че на нощното каране на Плана бяхме цели 7 човека, което си е жив рекорд :)
Аватар
nikste

Мнениеот Pirate » Пон Юли 21, 2008 2:29 pm

Видях ви като се спускахте надолу от Железница, но бях с колата в обратната посока и затова не спрях, а и вие все пак се спускахте със скорост. Даже ми беше доста чудно кога сте успели да се качите толко рано нагоре та вече се спускате, но явно качването е било през ноща още.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Студ си беше

Мнениеот pe6u » Пон Юли 21, 2008 4:31 pm

Аз бях облечен с две фланелки с къс ръкав и добре си помръзнах. По едно време, за да се стопля карах на равен път с 1-ва отпред и 2-ра отзад :rofl: Той студът си беше от 3 до 4:30 :)
pe6u

Рейтинг: 1195

Мнениеот nikste » Пон Юли 21, 2008 5:57 pm

Pirate написа:Видях ви като се спускахте надолу от Железница, но бях с колата в обратната посока и затова не спрях, а и вие все пак се спускахте със скорост. Даже ми беше доста чудно кога сте успели да се качите толко рано нагоре та вече се спускате, но явно качването е било през ноща още.

Ако си ни видял да се спускаме това е било сутринта към 9 часа. Останахме трима човека, другите се прибраха с автобус от Железница. Иначе, както прецени през нощта сме се изкачвали, но не сме се спуснали веднага, а направихме един сериозен кръг, за да се изкачиме на върха на Плана и след това се спуснахме по друг път към Железница. Както писах цялото каране от София до София си беше 80 км.
Аватар
nikste

Мнениеот Grig0 » Сря Юли 23, 2008 12:27 am

Ей, хора, бях на 1-2 нощни карания, като изключим хилядите на НДК, преди години, но това до Плана беше веднъж!
Благодаря ви отново за преживяването, сърцатата компания, чувствам ви като малко семейство вече, сериозно!
над 11 часа прекарани с вас, рамо до рамо, на няколко пъти дори Пешо ме подкрепи с вафла, Иво с веселба, малко спор с Рам тийма не бе излишен, че едно време съм се бил и аз на фронта му, иначе Евчето беше определено момичето, което ни засрами и като издръжливост и като умения, възхищавам се на девойчето, приятелке, ти си знаеш! ;)

На Ники едно голямо мерси, че беше основен инициатор и работеше на моменти по-безотказно от двата GPS-а, които имаха съфорумниците, дори! :rofl:

Кой въртя нагоре и ви водеше надолЕ, а!? :D :D :D

Искам пак, ам Ники, готви се за Събота, май ще съм с едно друго меко Тракторче, едно от 3-те, които готвя за сезона :)

Вижте има вариант 4.70 лв. билет до Пловдив за влака + 2-3 лв. мисля, че беше за байка = макс 7 лв. + 7 лв. = 15 лв. с минералната вода + 2-та билета, в двете посоки.

Събота нощувка в хижа 5-10 лв. хотел 20-25 лв.
Неделя нощувка в хижа 5-10 лв. хотел 20-25 лв.

Нощувка Събота + Неделя = общо 50-60 лв. максимум, с храната!

Вариант за цялото мероприятие, пътуване София (централна гара) - Пловдив (гарата) с влак + каране още 30 мин. до куклен и от там хижата още толкова някъде + там нощувка + вечеря със скари, бири,ракии, вина и всичко, както си му е реда, сутринта изтрезвителен плаж на реката + водопада, следобяда каране номер 2, нощувка, в Понеделника който иска хваща рано рано влака за София, който иска остава цял ден, и следобяда, като мине голямата жега, но все пак по светло 17:00-18:00 хващаме пътя обратно (светло е до 21:00 някъде, по това време, през месеца), кеф ни по магистралата с изключително внимание и в колона по 1, кеф ни отново на влакчето.

Всичко отнема между 2 и 3 денонощия и около 30 до 60 лв. максимум, а кефа и преживяването + компанията, карането и къпането, както и природата - са веднъж и остават за цял живот! :) :beer:
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Назад към Мероприятия - архив