Рейтинг, минуси, плюсове и т.н.

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот bikerider » Съб Юли 19, 2008 7:17 pm

Unik написа:тва ли е идеята да изгоним всички и да си пишем само ний.

Не всички. Далеч не всички. Само мрънкалата като теб, дето влизат тук с претенциите, че форума им е длъжен; че форума е дойна крава. Ако за тая свобода пищиш, значи си заслужил минусите стократно. И да - за това си прав - идеята на форумите е свободата. Свободата да допринесеш с нещо, свободата да бъдеш полезен. Както и свободата да не влизаш повече, ако не ти изнася да бъдеш полезен някому.

Та ако ти си от тези сладури мисля, че форума спокойно ще мине без мрънканиците ти :nuts:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kitolino » Съб Юли 19, 2008 9:31 pm

И за мен системата не е перфектна, но все си мисля, че е по-добре като я има.
Аз като хората взимащи участие рядко, все си мисля, че е по-добре да си мълча, отколкото да плямпам глупости. В това положение глупостите ми имат по-голям шанс да се оценят с негативен знак. За пример давам писанията на често подвизаващите се във форума, при тях такива грешки не се наказват, докато новите и не толкова активни членове не могат да си допуснат писането на глупости, понеже веднага това ще се отрази на броя точки в ляво.
Да не говорим, че системата си е чисто субективна. Даден потребител познава n-на брой хора, друг нов член познава или не познава някой потребител. Ще има разлика в отчитането на точките при двамата, но това също е дъвкано доколкото си спомням, все пак хора оценят хора, винаги ще има елемент на пристрастие.

ПП-> И аз се чудя още защо го пиша това, но преди 2 дена ме порязаха с 20точки, така и не разбрах причината...
Мъчно ми е, жалвам се :)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот Alpina » Съб Юли 19, 2008 10:31 pm

Виж, положението е такова, че не е задължително познат да гласува за теб, защото това значи определени групи, да не излизат от форума и да дебнат всеки пост на "свойте хора". Така че този момент не е постоянен и шанса да те оцени познат с "+" е доста малък, ако изръсиш наистина заслужаващо "-" мнение, понеже има достатъчно други хора online в този момент, на които примерно си просто безразличен и биха дали правилна оценка.

Обратното положение е същото. Малко трудно ми се вижда, някой да отнесе минуси, защото е нелицеприятен на друг потребител. За да получава постоянно негативни оценки - просто наистина голям брой хора не одобряват поведение/компетентноста/правопис ако щеш и изобщо дадената личност, за което вече има причина и тя не може да се определи със субективна оценка ;)
Аватар
Alpina

Мнениеот Kitolino » Съб Юли 19, 2008 10:50 pm

Не е точно така. Има стари потребители, които се ползват с привилегии.
Заставам зад мнението си (визирам темата на naso и още няколко..) Не може да ме убедиш, че ако аз бях написал подобна простотия, точките ми щяха да се движат като неговите, просто тук има един елемент - Познаваемост.
Доста от активните потребители(процент от тях са и с право на глас) се застъпват един-друг, дори когато се пишат глупости. Факт е!

Пак казвам, че са добра идея точките.
Нямам решение на проблема, но не съм тръгнал и да рева.
Интересно ми е защо примерно на Agent_Jekov е нисък резултата. Все пак с мненията си не съм видял да е в ущърб на форума, по-скоро е антипатичен някому...

Още една поправка:
Малко трудно ми се вижда, някой да отнесе минуси, защото е нелицеприятен на друг потребител. За да получава постоянно негативни оценки - просто наистина голям брой хора не одобряват поведение/компетентността/правопис ако щеш и изобщо дадената личност, за което вече има причина и тя не може да се определи със субективна оценка icon_smile_wink.gif

Ако един човек не пречи на нормите, а просто не е приятен на група хора, това достатъчно условие ли е той да бъде порицан(да, доста от потребителите си правят преценка по точките за събеседниците си)?
Един вид критериите трябва да са малко по други и да са ясни, все пак тук си е малко като произвол..
(много ми хареса решението с оставянето на бележка след гласуването. Не е нужно да пише име на гласувалият, просто мотив за избора му. Така няма да има спорове, а по дадената оценка ще може да се извадят изводи от автора и.)
Обект А ми прочита мнението - за него е Окей
Обект Б ми прочита мнението - за него не е добро( отрицателен знак )
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот skiman » Нед Юли 20, 2008 9:28 am

Хъм. Аз пък веднага ще дам контрааргумент за горното. Лично аз не познавам почти никой от тука, а и мен лично никой не ме познава(с изключение на хората, които карат ски зимата). За по-малко от 500 поста имам рейтинг почти 2000. Това означава едно. Че хората, които имат право на глас са оценили дори и малкото ми писания, на база не на лични познанства, а на това което съм написал(колкото и да е малко).
Да вярно, е че има субективен фактор, но той е пренебрежимо малък. Аз лично давам отрицателни вотове изключително рядко и обикновено само на неграмотни писания. За мен лично системата си работи перфектно и даже надигнах глас да се въведе и в един друг форум, но там срещнах категорично нежелание.
За мен системата дава резултат при новоизлюпени "професори", които още с появяването си почват да дават мнения, без да са прочели, на база обобщени познания, без даже да са тествали даден продукт. И когато някой такъв потребител получи негативен вот за мнението си, другите, които се интересуват ще им светне нещо, че това което четат, може и да не е баш така.
И после точно тези потребители почват да мрънкат против рейтинга.
Бъдете сигурни, че никой няма за цел да изгони, когото и да било от този форум. Стига да не пишете глупости, неграмотно...
Ребята, давайте жит дружно

:beer:
Аватар
skiman

Мнениеот Alpina » Нед Юли 20, 2008 9:35 am

Единственото правилно според мен може би е, да се вижда каква е била оценката, както от самия потребител, който е написал мнението, така и от останалите.
Сещате се защо.

Kitolino, naso къде е написал темата си?
С нея той, честно казно ме разсмя в 4 сутринта, когато да ти кажа, не ми беше много лесно да се захиля така.
Нито го познавам, нито имам някакво мнение за този човек - просто за мен е потребител във форума, който от време на изръсва нещо, на което се хиля - е как да не му дам "+", когато от далече си личи, че темата е несериозна и е в раздела именно за това.

Да, ама когато примерно ЗдраФкУ пусне поредната тема, в която ми се хвали с кецове Globe, незнайно от къде изкопани и наистина се хвали и мисли, че това е нещо невероятно - как да не му набиеш минусите. В същото време, няколко дена по-рано има тема за същата марка кецове, ама не да се похвали другия, ами просто за майтапа "Цици или стриптизьорки" ако не се лъжа, която си беше пак забавна...
Аватар
Alpina

Мнениеот Unik » Нед Юли 20, 2008 7:09 pm

не ми харесва определено грубия език на някой от 192-то ма****и които управляват форума, особено BikeRider i Antaries, за мен не сте по големи от 16-17 години само един тийн може да се отнася така просташки с другите и да избива комплекси, според мен се губи функционалноста на сайта, например имало е хора (мои приятели) които са искали да помогнат но не са могли заради спекулациите ви с рейтинга, дори аз сам не можах да побликувам резултатите от ремонта поради известни вам причини, най-лесно е да изгониш някой, а много трудно е да го накараш да се върне, след като си се насрал. Съжелявам за грубия си език ако някой го намира за такъв. :wavey:
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 20, 2008 8:57 pm

Функционалноста на сайта си го има. Ако искаш да допринесеш за нещо за което не е писано, или разглеждано в сайта и форума - напиши статия. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Alpina » Нед Юли 20, 2008 9:03 pm

Unik написа:192-то ма****и които управляват форума

192-ма са прекалено голям брой, за да има управление в каквато и да е система, още повече, ако тя е в България ;)

=> друго, а не те, управлява форума :beer:

Unik написа:особено BikeRider i Antaries
представяш ли си как ако има 192-ма "управници", ще оставят да има двама доминанти сред тях :D
Това или ще значи, че останалите 190 са **** *****, или пак не е така, както си го мислиш :beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот Holz » Нед Юли 20, 2008 10:20 pm

Рейтинга е пълна глупост.Да искаш да дадеш съвет на някой,а не ти достига рейтинга е доста тъпо.Незнам за какво е тогава този форум :confused: - само за хора с над 1200 точки..Ако това е идеята... :bowdown:
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот bikerider » Нед Юли 20, 2008 11:50 pm

Unik написа:не ми харесва определено грубия език на някой от 192-то ма****и които управляват форума

:rofl::rofl::rofl:

Unik написа:особено BikeRider i Antaries, за мен не сте по големи от 16-17 години само един тийн може да се отнася така просташки

:rofl::rofl::rofl:

Не знам защо говориш за простотия, а не можеш един nick да препишеш като хората, но това си е твой проблем.
Аватар
bikerider

Мнениеот fall_out » Пон Юли 21, 2008 12:19 am

По принцип системата с рейтинга е доста добра. Но не и тук. Именно защото само с минуси от 3 мнения и вече не можеш да пишеш в половината от темите.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Alpina » Пон Юли 21, 2008 1:14 am

bikerider, да ти кажа честно - в очите на новите, с тези си постове, този рейтинг и особено този аватар - има нещо за което да се замислят :D

P.S.

bikerider написа:Да мислят каквото искат.

:evil:
Последна промяна Alpina на Пон Юли 21, 2008 1:29 am, променена общо 1 път
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Юли 21, 2008 1:20 am

Да мислят каквото искат.
Аватар
bikerider

Мнениеот fall_out » Пон Юли 21, 2008 3:29 am

bikerider написа:Да мислят каквото искат.

Верно! Благодаря,че ни оставяте поне това,много великодушно от ваша страна,о велики... :bowdown:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 21, 2008 7:34 am

интересно защо
1. никой с голям рейтинг не църка
2. тези, които пишат най-големи глупости /при това с ужасен правопис/,
цвърчат най-много, че са недооценени
3. @bikerider& Antares - тихо бе, пъпчиви пубери такива
4. рейтинговата система НЕ МОЖЕ да бъде перфектна, но върши работа - самият факт, че хората казват "не ми пука за рейтинга ми" и два реда по-надолу - "абе защо ми набихте минус" е показателен
просто е появява още един стимул да си помислиш преди да пишеш
5. @bikerider& Antares - тихо бе, пъпчиви пубери такива
6. това, че ще си регистрираш нов потребител означава, че държиш на този форум, а когато и новосъздадения загине имаш 3 варианта - да създадеш нов, да изчезнеш от форума и да започнеш да мислиш преди да пишеш - най-показателен случай е този с Kirkata, който на третия си ник вече започна да мисли преди да пише - "по-добре да запалиш свещ, отколкото да псуваш тъмнината";)
7. @bikerider& Antares - тихо бе, пъпчиви пубери такива
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Antares » Пон Юли 21, 2008 8:28 am

:lol2::roll2::lol2::roll2::lol2:
Разкрихте ме! Наистина съм само на 15. Ще ви помоля за пълна дискретност пред работодателите ми!
Antares произлиза от Anti Aries. Така че младежа е на прав път в разкодирането :)
Благодаря на всички, особено на Unik за положените усилия. Денят ми наистина започна добре :]

bikerider, след като ни разкриха, че ние сме доминантните във форума, предлагам ти да прекратим този фарс и съвсем открито да поемем цялата власт.

Редакция: kotka12, когато успешно монтираш кена с бира на коньо - ще обсъдим ръководна роля в техническото министерство :)
Последна промяна Antares на Пон Юли 21, 2008 8:49 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 21, 2008 8:47 am

може ли да съм министър на финансите??
или на туризма??
или поне касиер??

Аватар
kotka12

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Юли 21, 2008 1:12 pm

Не се карайте толкова. :) Идеята ми беше просто гласуването да бъде по-обективно. Аз съм си доволен от сегашния си рейтинг (е не отказвам + :D ). Идеята да пише за кое мнение каква оценка е дадена е много добра. Така поне няма да има оценени "честитки" на рождени дни или подобни - поне се надявам. Както казах и в първия пост аз не съм против рейтинга, защото без него пак форумът ще се напълни с всякакви спамери, олигофрени и тем подобни.
Поне хората с рейтинг над 1600: Слагайте не само минуси ами и плюсчета, че ако на вас не ви даваха плюсчета, нямаше да можете да давате минусчета. :D
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 21, 2008 1:20 pm

на ти плюсче
да не църкаш
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Unik » Пон Юли 21, 2008 1:53 pm

Изглежда този форум рязко се превърна от полезен сайт, във цирк с известни вече нам актьори, е уви стана ни нам ясно, че определено не сте обективни във оценките си а просто пробвате системата, :popcorn: дано за в бъдеще сте си взели полезен урок, че все някога трябва да смените представлението си, поне ако искате да бъдете полезни. Аз съм поддържник на този форум от 2005г когато направих първата си регистрация но за жалост поради стечение на обстоятелствата го потулих, регистрирах се пак едва миналия сезон и всичко си беше ок поне според нуждите ми....... to be countinued

p.s. Сопот пак взе своите жертви! :crap:
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 21, 2008 2:41 pm

какво е станало на Сопот :bigeyes:

Аватар
kotka12

Мнениеот Holz » Пон Юли 21, 2008 2:51 pm

kotka12 написа:какво е станало на Сопот :bigeyes:

Спукан Ram DH, Scott HO и Diesel и още дребни работи като шок,ухо за дерайльор и т.н.

п.п. Това само за 2 дни :bowdown:
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 21, 2008 4:08 pm

спукани глави. уши, крака???

Аватар
kotka12

Мнениеот bikerider » Пон Юли 21, 2008 8:55 pm

@Antares: нямам навик да залагам на губещи каузи ;)

@Unik: Интересно, кое правеше форума полезен преди? Липсата на рейтинги ли? Ако е това - моите съболезнования.
Аватар
bikerider

Мнениеот Montana » Пон Юли 21, 2008 9:02 pm

kotka12 написа:спукани глави. уши, крака???

А всичко мина окей :) само аз летях 2-пате в храсталака :agree:
Аватар
Montana

Рейтинг: 992

Мнениеот Unik » Вто Юли 22, 2008 10:04 am

bikerider .... след последните ти постове тук надменноста и простотията имат нов шампион в моите очи, ще те оставя да си цъкаш + и - колкото си искаш, язък че не мога да ти стисна раката и да ти дам първа награда! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: явно като малък не са ти купили колело и сега избиваш комплекси! Пич объркал си мястото това е ФОРУМ не е твойта лична играчка тук хората имат нужда от помощ или да споделят преживяванията си, мероприятия, ако не си обективен по добре не пиши да се излагаш. :agree: А сега иди да разтовариш малко с колелото, комунизма свърши отдавна :^: :^: :^: :^:
Аватар
Unik

Мнениеот skiman » Вто Юли 22, 2008 10:10 am

Unik, освен да мрънкаш, какво точно ТИ допринесе за форума? :popcorn:
Аватар
skiman

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 22, 2008 10:26 am

skiman написа:Unik, освен да мрънкаш, какво точно ТИ допринесе за форума? :popcorn:

Да, колегата е абсолютно прав. И задава съвсем уместен въпрос. :)
:offtopic:
Unik написа:раката

Unik написа:по добре не пиши да се излагаш
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Admin » Вто Юли 22, 2008 10:29 am

@Unik
Мисля, че всички вече разбрахме мнението ти, както и на останалите участници в дискусията.

Колкото и да ви се иска на някои хора, засега нямам никакво намерение да се разделям с рейтинговата система.

Предложенита за това да може човек да види причината за даден вот, посочена от този, който е гласувал, е добра. Такава идея бе обсъдена още преди няколко месеца като едно от нещата, с които може да бъде подобрявана системата в бъдеще. Проблемът е, че не знам кога някой ще има време да се заеме с реализацията й, защото това не е единственото нещо в сайта и форума, което да чака подобряване. Аз лично имам преди него някои други приоритетни неща, защото засега рейтингите работят и в този си вид.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта