Застрахователни компании и изплащане на застраховки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

В коя застрахователна компания имате сключен договор?

ДЗИ
4
13%
Allianz
14
45%
ING
3
10%
Друга (посочете коя)
10
32%

Общо гласове : 31

Застрахователни компании и изплащане на застраховки

Мнениеот kikon » Съб Юли 12, 2008 2:56 pm

Искам да си направя застраховка. Но, доколкото съм чела договори и условия, ми изглежда малко вероятно при падане да ти изплатят каквото и да било обезщетение.

Интересува ме на колко от застархованите в този форум са им изплатили обезщетение, каквото и да било, каква част от предварително договорената сума е било и коя е била застрахователната компания. Имало ли е забавяния, съдилища или некоректност? Бих искала да чуя мнениета на хора, които са участвали във въпросните събития, а не на чули-недочули.

Също така съм останала с впечатлението, че много от потребителите на форума са избрали ДЗИ. Бих искала да знам защо?

Благодаря предварително на отговорилите!
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Мнениеот dilana » Нед Юли 13, 2008 2:07 pm

Аз повече застраховка в ДЗИ няма да си направя !

Преди около месец и нещо ми счупиха носа няколко зъба и от застраховката ми дадоха само 250 лв... а до сега съм дал 2000 лв за носа да ми оправят и още 2000 за зъбите... Застраховката е на стойност 15 000лв.

Иначе имам и застраховка към Alianz, но тя е за извън България
Аватар
dilana

Рейтинг: 1017

Мнениеот kagami » Пон Юли 14, 2008 1:15 pm

За каква застраховка става въпрос? Планинска? Живот? Каско за кола?
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот dilana » Пон Юли 14, 2008 1:51 pm

Предполага се застраховка живот
Аватар
dilana

Мнениеот kikon » Пон Юли 14, 2008 2:12 pm

kagami написа:За каква застраховка става въпрос? Планинска? Живот? Каско за кола?

Става въпрос за застраховка в планината докато карам колело. При някои компании се води Живот, при други Злополука, при трети и аз не знам... При различнита фирми застраховката включва и различни неща, като например комбинация между Планинска и Живот/Злополука, покритие както за колоездене, така и за скачане с парашут, летене с парапланер и пр.

Конкретните условия не са толкова важни, колкото ме интересува до колко може да се разчита на дадената застрахователна компания.

@dilana
Благодаря за отговора!

Поздрави на всички!

Аватар
kikon

Мнениеот dilana » Пон Юли 14, 2008 7:18 pm

Що се отнася за застраховките "Живот", те са с цел човек да спестява,да му се изплаща обещетения в случай на злополука,да подсигури близките ако нещо се случи и най-важното да получи определена сума когато не е в трудоспособна(пенсионна) възраст, а също така и да спести сума за обучението на децата си.Лихвата,която Алианц дава за тази година е 6%

Застрахователната компания е Алианц - България
Не зная каква е застраховката но ако ви говори нещо пише тарифа 2
Не ми е ясно нещо в полицата пише, че застрахователното дружествосе задължава при злополука, настъпила през срока на застраховката и причинила непрекъсната временна загуба на трудоспособност над 21 дни на застрахования се изплащат 1%от застр. сума, но не повече от 50 лв, седмично считано от 21 ден след датата на злополуката, но за не повече от 26 седмици.
С настоящия добавък от условията на застраховката се изключва текстът за риска "Временна загуба на трудоспособност от злополука" в застрахователната полица

Това го пише в друг форум, само го копирах да видиш и ти.

Иначе, ако решиш да правиш застраховка преди да подпишеш каквото и да било първо го прочети... Винаги има някакви такива дребни буквички в договора, заради които може да не ти дадат никакви пари, както в случая на мене :)

П.П. Доколкото знам Alianz i AIG предлагат най-доброто животозастраховане, така че ти предлагам да се насочиш към някои от тях.
Аватар
dilana

Мнениеот kikon » Вто Юли 22, 2008 4:20 pm

Още преди да песна темата знаех, че няма да има много отговори, по простата причина, че се питат конкретни неща. Нищо. Още веднъж благодаря на dilana, че поне взе отношение по въпроса.

Темата може да се смята за приключена.

Лек ден!

Аватар
kikon

Мнениеот eurolit3 » Вто Юли 22, 2008 10:28 pm

ING.
Аватар
eurolit3

Рейтинг: 845

Мнениеот XTR » Сря Юли 23, 2008 12:19 am

В Generalli, за сега не ми се е налагало да я използвам и дано си остане така :agree:
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот Grig0 » Сря Юли 23, 2008 2:06 am

Alianz, също и Generalli правят именно застраховки, покриващи и такъв тип инциденти, недай си Боже ,макар да са от скоро на, специално, родният пазар.
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Мнениеот PtD » Сря Юли 23, 2008 2:50 am

Allianz ли са отскоро на българския пазар? :confused:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Сря Юли 23, 2008 7:57 am

Застрахователна и презастрахователна компания "Яз, брато и аверите"
Вашите добри пари са в нашите добри ръце :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Сря Юли 23, 2008 8:06 am

:offtopic:
Grig0 написа:Alianz, също и Generalli правят именно застраховки, покриващи и такъв тип инциденти, недай си Боже ,макар да са от скоро на, специално, родният пазар.

Забравил си една запетайка :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Юли 23, 2008 8:31 am

Имал съм работа с две компании и все свързани с автомобили.

Булстрад. Разбита кола, липсващо радио, счупено шофьорско стъкло. Полиция, протокол за инцидента. На ЦЕЛИЯ следващ ден, писане на документи, разговори с агенти, снимки, уговорки, ИЗИСКВАНЕ на протокола от полицая . В крайна сметка... смяна на стъкло и счупени чаркове в избран от мен сервиз. Фактурата на агента, парите на мен. Добре беше... някой хора се хвалят с печалби...

Алианц. Удар с друга кола. Лява част на предница - липсва. Протокол от КАТ. На другия ден в 9ч. в офиса на Алианц. Попълване на ЕДИН формуляр. Снимане на автомобила. Никакви друго документи. Протокола от Кат не ми беше поискан. Пожелаха ми лек ден към 10:30 и ме посъветваха след една седмица да си взема автомобила от ФИРМЕНИЯ сервиз на марката производител на колата. След 4 дни ми се обадиха и ми казаха да си взема колата. Подписах едно листче и си взех колата. Всичко ново, без изчукване :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Назад към Други