въпрос за масло и вилки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за масло и вилки

Мнениеот brabarr » Пон Юли 21, 2008 3:12 pm

питам по скоро от любопитство понеже много хора са ми казвали, че вилките в които има масло не бива да се обръщат с "главата"- стержена надолу Но съм виждал че други не обръщат внимание на това- аз също. Та питам има ли такива вилки и кои са - с патрон?;маслена баня?
Аватар
brabarr

Рейтинг: 1195

Мнениеот Admin » Пон Юли 21, 2008 5:44 pm

Аз не съм чувал да има проблеми с обръщането на която и да е вилка с маслена амортизация. Може и да има някакви отделни модели, но като цяло няма проблем. Дори е препоръчително за някои системи да се прави. :D
Проблем може да има с дисковите спирачки - за тях обикновено се казва, че не е препоръчително да се обръща колелото с "краката нагоре", но доколкото знам, проблем в тези случаи може да възникне единствено, ако в системата вече е проникнал въздух (или ако ти направиш нещо, за да го пуснеш вътре - да натиснеш спирачното лостче например), т.е. читави (обезвъздушени) спирачки, не би трябвало да се повлияят, което мога да потвърдя и от личен опит. Въпреки това, обикновено се старая да спазвам това предписание на производителите и когато съм с хидравлични дискови спирачки, обръщам байка си само в краен случай.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот spirit » Вто Юли 22, 2008 8:12 am

Aз се сещам само за един проблем който може да възникне ,ако изобщо може да се нарече проблем.Ако оставишвилка на отворена баня повечко време на обратно маслото се стича в горните тръби и после когато пак я обърнеш няма да има ребаунд и компресия ,докато маслота не се стече пак на мястото си . :D
За вилките с патрон ,нямам представа дали това се получава.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот kotka12 » Сря Юли 23, 2008 12:12 pm

мисля, че на една от вилките, дето съм ги търкалял /дали не беше на една ДРОП ОФФ3/ в ръководството
пишеше, че ако се държи дълго обърната вилката
може да има промяна в работата и
на първите няколко сгъвания след това
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот MARTO4KATA » Сря Юли 23, 2008 12:53 pm

Един приятел кара с Дроп-офф 3 и като я обърне се чува как се стича маслото :D . Но после си работи нормално.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 23, 2008 3:02 pm

:offtopic:

@MARTO4KATA: За да не питаш после защо имаш минус - оправи си подписа... цитирам ти правило от форума:

- за подпис чрез графично изображение - до 640х60 пиксела и до 50КВ

:offtopic:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот MARTO4KATA » Сря Юли 23, 2008 3:13 pm

:offtopic: Ок. Сори 8) Съвсем бях забравил за правилото. :offtopic:
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Назад към Общ форум