RAM XC 2.1 или Canyon Nerve XC 3.0

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM XC 2.1 или Canyon Nerve XC 3.0

Мнениеот CTaHu » Чет Юли 24, 2008 11:30 am

Рам-а е 2300 лв.
Canyon-а 1099 Евро, сиреч ~2150 лв. (обаче в Германия)
Интересува ме личното ви мнение .. кое бихте предпочели за себе си и ако може кажете защо.
Най-вече ме интересува съпоставката на вилка, шок, спирачки, рамка (геометрия, тегло, здравина и комфорт); Едва тогава сблъсъкът SRAM 7 - Shimano Deore /XT/.
За по-удобно ето и линка за Рам-а от официалния сайт http://ram-bikes.com/xc2.html
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 24, 2008 11:49 am

От бърз поглед виждам, че нашата продукция е с 1-2 идеи по- добри компоненти.
Колкото до SRAM X.7 vs Shimano XT- поне за мен са равностойни.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот lyaskov » Чет Юли 24, 2008 12:19 pm

ram-a е видимо по-качествен :agree:
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот outfaced » Чет Юли 24, 2008 1:54 pm

lyaskov написа:ram-a е видимо по-качествен :agree:

не думай ... верно ли :D :rofl:
баси катигоричността, баси орловия поглед ...
или си карал поне по 5000км и с двата :nono:

Canyon-а 1099 Евро, сиреч ~2150 лв. (обаче в Германия)

каньона ти го пращат за още 50€ до тук :agree:
идеалния варинат е ако събереш за 4.0 ... ама и с 3.0 нама много да сбъркаш. Бива да се поровиш по форумите само, дали отзад си струва да е RP23 или RP2 е достатъчно. Спирчаките може да ги смениш, ако усетш нужда.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот lyaskov » Чет Юли 24, 2008 2:17 pm

outfaced написа:

абе то хубаво нали да се правиш на хитър, ама поне се аргументирай за да не изглежда повърхностно изказването ти. :dunce2:
lyaskov

Мнениеот Capoeira » Чет Юли 24, 2008 2:27 pm

lyaskov написа:
outfaced написа:

абе то хубаво нали да се правиш на хитър, ама поне се аргументирай за да не изглежда повърхностно изказването ти. :dunce2:

само шока на Canyon-a е малко под два пъти по-скъп, не говоря за колко добър е(а той е извън лигата на този на РАМ-а).
Аватар
Capoeira

Мнениеот yavka » Чет Юли 24, 2008 2:30 pm

Мисля, че по-добрия варянт е РАМ. Освен че е с 1 идея по-добър както каза Ozzie си го купуваш от България и ако нещо се случи ще ти е по-лесно да си го възтановиш с гаранцията... иначе трябва да си платиш поне транспорта до чужбина.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот outfaced » Чет Юли 24, 2008 3:51 pm

абе то хубаво нали да се правиш на хитър, ама поне се аргументирай за да не изглежда повърхностно изказването ти.

аз не се изказвам с такава категоричност ;)

за мен каньона е по-хубава рамка, с по-читава геомтрия, по-добро лагеруване, по-добра кобилица и по добър шок ... предполагам, че е и по леко от РАМ-а
останалия чарколяк е достатъчно добър за безпроблемно и притяно ХС-каране ... а ако се иска повече комфорт или лукс може да се понадгради това-онова за в бъдеще.
Или иначе казано, аз бих инвестирал в по-читава рамка вместо в по-добри компоненти :agree: ... макар че не виждам и чак толкова компонентите на РАМ-а да са по-добри. Ако се кара по предназначение не би трябвало да се усети разликата между джуси 3 и 5 ... още повече че каньона е с голям диск отпред, за разлика от РАМ-а. За останалите неща не виждам разлика, която си струва да се дискутира...

виж това дет го каза yavka вече е аргумент срещу каньона и там всеки си преценя колко му се рискува
Аватар
outfaced

Мнениеот CTaHu » Чет Юли 24, 2008 4:05 pm

outfaced написа:... идеалния варинат е ако събереш за 4.0 ... само, дали отзад си струва да е RP23 или RP2 е достатъчно.

Не се бях вгледал в 4-ката (Canyon) достатъчно обстойно, но си напълно прав ... определено си заслужава да събирам за нея.
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот lyaskov » Чет Юли 24, 2008 4:19 pm

outfaced написа:
абе то хубаво нали да се правиш на хитър, ама поне се аргументирай за да не изглежда повърхностно изказването ти.

аз не се изказвам с такава категоричност ;)

за мен каньона е по-хубава рамка, с по-читава геомтрия, по-добро лагеруване, по-добра кобилица и по добър шок ... предполагам, че е и по леко от РАМ-а
останалия чарколяк е достатъчно добър за безпроблемно и притяно ХС-каране ... а ако се иска повече комфорт или лукс може да се понадгради това-онова за в бъдеще.
Или иначе казано, аз бих инвестирал в по-читава рамка вместо в по-добри компоненти :agree: ... макар че не виждам и чак толкова компонентите на РАМ-а да са по-добри. Ако се кара по предназначение не би трябвало да се усети разликата между джуси 3 и 5 ... още повече че каньона е с голям диск отпред, за разлика от РАМ-а. За останалите неща не виждам разлика, която си струва да се дискутира...

виж това дет го каза yavka вече е аргумент срещу каньона и там всеки си преценя колко му се рискува

евала :agree:
lyaskov

Назад към Продукти за крос-кънтри