Петрол в гората

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Петрол в гората

Мнениеот t.kyosev » Нед Юли 27, 2008 9:34 pm

Здравейте колеги. Искам да споделя на какво се натъкнахме днес при карането ни днес в Родопите. В един от гьоловете открихме това: http://picasaweb.google.com/t.kyosev/OilBath . Имаше няколко излезнали омаслени птички. Докато се чудихме дали можем да направим нещо забелязах една, която се давеше в маслото. Извадихме я и забелязахме и няколко трупа на вече одавили се животинки. Чудя се как ли е попаднало толкова масло на подобно място. Става въпрос за пътя между х. Родопски партизани и Бряновщица и по точно пътя, който започва от края на игрището за баскетбол. Освен това не знаех и как трябва да постъпим. Сложихме няколко паднали клона върху локвата, за да може поне животните да излизат по-лесно, но не мисля че това ще помогне много. Малко по надолу по пътя открихме още една подобна локва, този път с по-малки размери. За щастие не видяхме птици наоколо но нямахме желание да проверяваме дали вътре в нея няма вече удавили се.

Вие как бихте постъпили в подобна ситуация? Дали е имало някакъв начин да се помогне на омаслените животни? Има ли някой към който можем да се обърнем, за да бъдат премахнати локвите.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот bobiracing059 » Нед Юли 27, 2008 10:42 pm

Напълнете локвите с пръс или ако не ви се копае ги захлупете с листа и клони ;)
ПП. Мисля,че такива хора,които правят тези мизерий в природата,трябва да се наказват с затвор а още по добре и със смърт ;) :crazy:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот bi » Пон Юли 28, 2008 8:03 am

Казвайте ако ще ходите да запълвате локвата и аз ще дойда стига да е през седмицата. Писнало ми е от мизерници :V:
@ Човекът със смъртното наказание. Осъзнай се! :crazy:
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот t.kyosev » Пон Юли 28, 2008 8:40 am

bi написа:Казвайте ако ще ходите да запълвате локвата и аз ще дойда стига да е през седмицата. Писнало ми е от мизерници :V:
@ Човекът със смъртното наказание. Осъзнай се! :crazy:

Ако ходим ще е събота или неделя най-вероятно. През седмицата няма да мога. Иначе го покрихме с клони. Нямахме нито лопати нито каквото и да е за копане.
Аватар
t.kyosev

Мнениеот airborneone » Пон Юли 28, 2008 8:51 am

bi написа:Казвайте ако ще ходите да запълвате локвата и аз ще дойда стига да е през седмицата. Писнало ми е от мизерници :V:
@ Човекът със смъртното наказание. Осъзнай се! crazy:

Според мен е добре да се сигнализира и в някое министерство,
не че ще направят нещо, просто статистиката си да не я изкарват толкова добра...
п.п.
Чист петрол ли беше? ,сми има ли шанс да е катранена яма която да извира?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот t.kyosev » Пон Юли 28, 2008 8:56 am

Беше масло или поне ми миришеше на масло.

edit: Писах на "Зелени Балкани". Дано те да могат да помогнат с нещо.
Аватар
t.kyosev

Назад към Други