Транспорт от Пловдив до Беглик?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Транспорт от Пловдив до Беглик?

Мнениеот Antares » Пет Юли 25, 2008 7:56 am

Здравейте, в края на другата седмица вероятно ще се засиля към язовир Голям Беглик (бившия Васил Коларов). Ще пътувам от Пловдив. Въпросът ми е знаете ли начин за стигане до там, тоест автобуси, които да минават от там? Или поне автобуси, които минават достатъчно близо до Беглик. Най-вероятно ще пътувам на втори или трети август (Събота/Неделя).
За сега най-близкия ми вариант е автобуса до Доспат, който за съжаление пристига в Доспат към 18 часа, а от там си е доста въртене, което ще трябва да преборя с огромна и неудобна раница на гърба си.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: Транспорт от Пловдив до Беглик?

Мнениеот outfaced » Пет Юли 25, 2008 8:21 am

Antares написа:Здравейте, в края на другата седмица вероятно ще се засиля към язовир Голям Беглик (бившия Васил Коларов). Ще пътувам от Пловдив. Въпросът ми е знаете ли начин за стигане до там, тоест автобуси, които да минават от там? Или поне автобуси, които минават достатъчно близо до Беглик. Най-вероятно ще пътувам на втори или трети август (Събота/Неделя).
За сега най-близкия ми вариант е автобуса до Доспат, който за съжаление пристига в Доспат към 18 часа, а от там си е доста въртене, което ще трябва да преборя с огромна и неудобна раница на гърба си.

домъкни се до Велинград в събота сутринта и ще те кача горе и после ще те смъкна в Пловдив неделя вечерта ...
това поне е моя план, все още не е 100% твърд обаче

другия вариант е до Батак с рейс и после 30км до Беглика
Последна промяна outfaced на Пет Юли 25, 2008 8:59 am, променена общо 1 път
Аватар
outfaced

Мнениеот Yeti » Пет Юли 25, 2008 8:51 am

От Батак до Беглика доколкото си спомням е сериозно катерене, но не това е най-големия проблем. Имам спомени, че на места пътя е с много завои и доста тесен, хвърчат камиони, т.е. не би било особено приятно за каране.
Доспат въпреки, че е малко по-далече е на по-голяма надморска височина, т.е. по-малко катерене. Освен това пътя е значително по-спокоен а и природото е много по-кросива. Ако няма вариант с кола аз лично бих избрал през Доспат. Не знам каква ти е програмата по-нататък, но късното пристигане донакъде е и плюс, защото няма да е жега.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот Antares » Пон Юли 28, 2008 9:07 am

Пътя от Беглик до Батак, освен, че е тесен, че фърчат камиони, е и на места изровен... Наистина, сега като се сетя, че обикновено до Батак е все спускане... В края на крайщата може би ще разиграя сценария с Доспат.
Ако все пак някой се сети за автобус от Пловдив (или Девин), който да спира максимално близо до язовира - ще бъда благодарен.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот lacho_m » Пон Юли 28, 2008 10:29 am

@Antares, може да пробваш по стария път Батак-Беглика, който по принцип е черен и изкачването е малко по-стръмно. Няма коли и камиони ;) Началото му е от текущия асфалтов път (грубо около 3 км след разклона при бензионостанцията), в дясно.

Ако проявяваш интерес, мога да ти пусна "губ трак" и карта от poehali.org. За жалост съм карал само до средата, до кантон "Черна", но от местен човек от Батак знам, че горските поддържат пътя, така че трябва да си го има целия. :)
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Antares » Пон Юли 28, 2008 10:44 am

На мен по-скоро проблема ми е, че ще съм със огромна, доста тежка и неудобна за въртене раница с палатки, шалтета, спални чували и т.н. посуда... Та ми се ще поне първия ден въртенето да е по-малко...

П.П. Някой може ли да ми каже от къде може да се намерят карти на тази част от родопите, да се възползвам от "държавния" принтер?
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот lacho_m » Пон Юли 28, 2008 3:05 pm

Antares написа:П.П. Някой може ли да ми каже от къде може да се намерят карти на тази част от родопите, да се възползвам от "държавния" принтер?

Препоръчвам poehali.org... има 1:50000 на района. ;) Комплекта карти на Картография - Западни и Източни Родопи е безкрайно по-неточен!
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Antares » Пон Юли 28, 2008 3:55 pm

Благодаря. Бях го намерил този сайт, в търсенето на карти из форума, но сега, колкото и пъти да въвеждам кодовете - твърдо се опитва да ме убеди, че греша. Ще ги ударя!

Ред: Руски ксенофоби! Трябвало езика на сайта да е руски, че да функцционира...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Назад към Други