с кое е по-известна България

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

България е по-известна с Рам или с Крос ....

Анкетата свършва на Чет Юли 24, 2008 8:47 am

Ram
37
58%
cross
27
42%

Общо гласове : 64

Мнениеот Daniel Panev » Съб Юли 26, 2008 7:18 pm

DarKFate написа:
bluskanie написа:
Mercedes&Maniak написа:Известни сме с куселото мляко и сиренето

Няма такъв филм...

Има има... Нашето киселото млекце навсякъде го знаят! ;)

И аз така си мислех. Докато не видях с очите си как в Нигерия индийците си квасят кисело мляко и става точно като на баба ми на село. И те много се учудиха като им казах, че то само в България се правело и че това е българско кисело мляко... :beer: с айрянче
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mercedes&Maniak » Съб Юли 26, 2008 7:39 pm

Мога да ти кажа че в магазина както стоят Френските , Холандските , Немските така стои и нашето Българско сирена на двойно по-висока цена
skaype: emil_a626
Аватар
Mercedes&Maniak

Рейтинг: 1047

Мнениеот Stancho » Съб Юли 26, 2008 7:47 pm

Не се срамувай от това каква ти е държавата, защото хората не съдят за Българите по управлението, а по твоето държане докато си при тях. Аз лично съм се запознавал с много готини чужденци и те също са ме харесвали и са оставали с хубави впечатления от нас българите. Иначе по темата, сигурно в Америка сме станали известни с: "Буш е в болница в следствие падане с велосипед подарен от България (Cross)". В една тема имаше статия за този подарък. :D
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот DarKFate » Съб Юли 26, 2008 8:15 pm

Stancho написа:Не се срамувай от това каква ти е държавата, защото хората не съдят за Българите по управлението, а по твоето държане докато си при тях. Аз лично съм се запознавал с много готини чужденци и те също са ме харесвали и са оставали с хубави впечатления от нас българите. Иначе по темата, сигурно в Америка сме станали известни с: "Буш е в болница в следствие падане с велосипед подарен от България (Cross)". В една тема имаше статия за този подарък. :D

:rofl: Хахахахахахах :rofl: Напълно съгласен!
П.П.: Е добре бе, не сте ли чували за лактус булгарикус бактерията? Япония даже я купува от нас всеки месец, защото загивала там след известно време и можела да вирее само и единствено в България.
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Daniel Panev » Съб Юли 26, 2008 8:55 pm

Чували сме.
А аз ти и казвам какво съм виждал :)
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот DarKFate » Съб Юли 26, 2008 8:58 pm

Daniel Panev написа:Чували сме.
А аз ти и казвам какво съм виждал :)

Да, ама пак изгубваш нишката, те нямат такава бактерия и не прави млякото толкова нашенско кисело, ами просто един йогурт. :)
Аватар
DarKFate

Мнениеот Daniel Panev » Съб Юли 26, 2008 9:10 pm

ОК, няма да се караме :beer:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bluskanie » Съб Юли 26, 2008 9:46 pm

Кисело мляко има навсякъде, всякакво. Не ни знаят с това... поне тук, където съм аз. За сиренето... Bulgarian Feta. А Фета попринцип е гръцко... та всички са с впечатлението, че това сирене е гръцко...

Oбщо взето... местните не са чували НИЩО за България. С европейците е друго, разбира се :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Съб Юли 26, 2008 9:47 pm

DarKFate написа:П.П.: Е добре бе, не сте ли чували за лактус булгарикус бактерията? Япония даже я купува от нас всеки месец, защото загивала там след известно време и можела да вирее само и единствено в България.
Абе винаги съм се чудел... Значи за последните 130 години България е сменила няколко пъти границата си. Дали и ареалите, в които вирее въпросната бактерия също са променили границите си, в съответствие с държавните?
Stancho написа:"Буш е в болница в следствие падане с велосипед подарен от България (Cross)". В една тема имаше статия за този подарък. :D

Тази глупост с помощта на научен колектив ли я снесе? Що не погледнеш пак датите на цитираните от теб статии коя от кога е? Или то това е за балъците, зак'во да мислиш, след като е по-интересно да си тъп?

Извода от последните няколко поста - България е известна с бактериите си. И сирене.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот DarKFate » Съб Юли 26, 2008 11:12 pm

Antares написа:
DarKFate написа:П.П.: Е добре бе, не сте ли чували за лактус булгарикус бактерията? Япония даже я купува от нас всеки месец, защото загивала там след известно време и можела да вирее само и единствено в България.
Абе винаги съм се чудел... Значи за последните 130 години България е сменила няколко пъти границата си. Дали и ареалите, в които вирее въпросната бактерия също са променили границите си, в съответствие с държавните?

Виж за това не съм сигурен... :dunno:
Аватар
DarKFate

имате

Мнениеот stuff_rider » Пон Юли 28, 2008 12:36 pm

имате ли представа калко много велосипеди спринт се изнасят за чужбина.Най известна е със Спринт.
King of the road...
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Мнениеот DarKFate » Пон Юли 28, 2008 12:56 pm

А и да добавя, че до колкото знам РАМ не са чисто българска марка. Единствено се пръскат и се сглобяват компонентите в България, но самите рамки се заваряват в Тайван... :dunno:
Аватар
DarKFate

Мнениеот EmZo » Пон Юли 28, 2008 7:52 pm

dilana написа:По Известна е с Киселото млеко, Боб чорбата и кебапчетата :rofl:

Мне! Това е мит!

По-скоро е известна с:

"Тойлете?! Тойлете?! Хир Бите. Фюмфцих стотинки тойлете!!!

Също и с такси от Несебър (нов град) до Влас (около 13км) - 155 лева, по апарат.... Както и с "извиняваме се, ама ще требва да ви преместим на втория етаж, щото 5 звездния хотел потъва лекинко!" Както и с панорамни обилколки на автобуса с туристите от летището, с цел забавяне, тъй като хотела още не е построен! И с много други неща.... :puke:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Oo » Пон Юли 28, 2008 8:39 pm

Ами по скоро Cross поради простата причина,че не много хора могат да си позволят Ram,затова Cross май се кара повечко... :crap:
Аватар
Oo

Рейтинг: 1180

Мнениеот SpoileR » Пон Юли 28, 2008 10:50 pm

с Киселото млЕко :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот gordon8 » Пон Юли 28, 2008 11:48 pm

Аз живея в Германия и веднъж видях Спринт Леопард, но Кросове, Драгове и Рамове-не.
Между другото тука много ми харесват колелото (Рам HT II-въпреки, Че не е от най-високите класове колелета на РАМ и изобЩо)

Чийърс! :beer:
Аватар
gordon8

Рейтинг: 1187

Предишна

Назад към Бла - Бла