Финанси, спестявания, покупки...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Пон Окт 18, 2004 3:49 pm

[quote="did"]

E** си! Да не си "баща":santa: в днешно време... Ако хич не дадеш пари си лош:bawling:! Ако дадеш 600лв - пак си лош:bawling::bawling:. Ако пък дадеш 2000лв и после откажеш да финансираш ежегодните ъпгрейди, без които това колело "вече не се харесва" на пубера - още по-лош:bawling::bawling::bawling:... Дали да не се гръмна навреме и да не чакам чадото ми да порасне до такива висини на мозъчното си развитие, а? Какво ще ме посъветвате:confused:?

:crying:
[/quote]

ще те посъветвам да гръмнеш в челото всички които зарибяват децата с такива "състезателни" мании - "колко е готино да си пич, с колело, с готино якенце... мацките само такива кльопат"... сещаш се за какво говоря - за маркетинга който насажда такива идеи. "татко не иска да ти купи нашия продукт? значи татко ти е ЛОШ". колко им трябва на емоционално неуравновесени същества като тийнейджърите... слава, първо място на състезание, съучениците само за мен ще говорят, онази мацка ще клекне като ме види на подиума... все такива елементарни промивки... Victor (без да се обиждаш пич, не е това целта) е съвсем типичен пример за това, което говоря.

Това със стрелбата беше шега, но съвсем сериозно си мисля, че спасението е в просветата - да обясниш на детето си колко е наистина ГОТИНО да знае какво иска ТО, а не някой гъз от някоя реклама; да си изкарва парите и взима решенията ТО, а не някой мениджър или нагъл търгаш да му завладее ума с маркетинговите си простотии и да си спечели счупена кост, дългове и куп подобни простотии...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Harka » Пон Окт 18, 2004 4:02 pm

[quote="Victor"]
Много съжелявам че нямам DH колело и от сега немога да се готвя за състезания но е така НИКОГА няма да стана състезател защото когато почна да изкарвам пари ще е вече твърде късно да почна да се уча ама наистина късно и никога няма да стигна хората които са имали шибаната подкрепа на техните и карат от 14-15 DH bike.
[/quote]

Както вече (по - нагоре в темата) стана ясно, ти си в АБСОЛЮТНА грешка!
Ти какво си мислиш, че Симо (xtr) например цял живот е карал DH колело ли? Напротив, Симо кара от сравнително от скоро (попитай го да видиш ако искаш) такова, но това не му пречи да е сред най - добрите! За да си сред най - добрите обаче не трябва просто да караш DH колело от 14 - 15 годишен, а да ИМАШ ТАЛАНТ и ЖЕЛАНИЕ ЗА СЕБЕОСЪВЪРШЕНСТВАНЕ!
Не ти ли ИДВА ОТВЪТРЕ, може и 20 години да караш DH колело и пак да си по - зле от някой, който кара от 2 месеца такова. Освен това аз винаги съм смятал (а и не само аз) , че първо трябва да се учиш на HT и след това (ако искаш) да се качиш на колело с двойно окачване. Така че ти първо се научи да караш ДОБРЕ твойто си колело и тогава (ако имаш желание да караш DH) мисли за колело с окачване! Но до тогава ще имаш още доста хляб за изядеш.:)
Аватар
Harka

Мнениеот MOD » Пон Окт 18, 2004 4:07 pm

Аента е прав - ако не те мързи и ако работиш здраво спокоино можеш да заделиш пари за хубаво колело.
Аз самия направих така - една година карах Бомба ... през това време събрах пари за по-добра машина ... след това докато я карах посъбрах пари за ъпгрейд .... но най-важното е да се чувстваш добре ( това, че карам по-скъпо колело не означава, че докато карах Бомбата усещането ми при каране не е било истинско и че тогава не съм се чувствал добре )
Работа и добра организация му е майката ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот BuxpeH » Пон Окт 18, 2004 4:13 pm

До преди 6-7 месеца и аз почнах като теб от абсолютната нула, когато ми откраднаха стария байк, и ми останаха само протекторите и ентусиазма да карам. Дъртите отдавна съм ги отписал, да ми помагат отделно от джобните. Затова почнах да бачкам отвреме навреме, тайно от тях, та да не ми спрат кранчето. Всичките пари, които съм изкарал тръгнаха натам.
Недей да мразиш хората, които карат яки колела, защото те са тези, които ще ти помогнат най-много в това начинение. Повече от мама и тати!. [url=http://www.mtb-bg.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=11]Ето как.[/url] Така успях да сглобя за почти 600лв нещо, което да ме търкаля надолу. Сега, доволен, почвам да го надграждам, а със старите части ще може да се облажи някой като теб. Вярно, че не може да се мери с БГ-тата Dragomir Diesel и RAM DH, пък за нещо нагоре да не говорим. Засега обаче съм доволен. Никога не съм имал състезателни амбиции и ми върши перфектна работа.
Щом така и така имаш някакво колело почни от него. Стига да не е normal size челото, ще стане. Ама лека полека. И аз искам да карам с Шивър, ама няма... :agree:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот C_Mo » Пон Окт 18, 2004 6:49 pm

Понеже ме споменаха и да си кажа...

поне от 2000 година карам твърдата рамка, вече ми беше втората защото първата се счупи... тогава беше с един Сънтур, на който последователно му счупих стержена и подпорите (точно под короната). 2001 продължих да си карам твърдака, но с Z4... Даже и диск отпред си купих, ама това беше края на 2002. После смених спирачката и късната пролет на 2003 сложих на твърдака пра-стария boxxer 151. И тази рамка се счупи взех си пак твърда (RAM HT1). Карах го известно време с boxxer-a и след това му сложих Psylo XC tullio - исках леко колело. Края на 2003 направих първо каране на рамка с двойно окачване на второто каране падна сняг... 2004 пролетта смених рамката с RAM DH04, който карам и до сега.

За всичко това съм работил... на две места през повечето време (както и в момента). Благодарен съм на момчетата от BAS за подкрепата през годините. В момента като част от RAM Bikes Team нещата стоят по-различно, но това е нещо, което идва в последствие.

Така че... не мрънкай, а събирай - качи на един твърдак и се понаучи да караш. Ако усетиш, че колелото започва да ти ограничава възможностите почвай да мислиш за DH.
Аватар
C_Mo

Мнениеот reaper » Пон Окт 18, 2004 8:05 pm

Ами...благодаря за изложените мнения. А относно това което каза Victor...Ами хич не си прав, да ти кажа. Спорд мен първо стои въпроса за морала и възпитанието. Това да си събираш сам пари те учи да гиуважаваш, да ги цениш и да си даваш сметка колко важни са в нашето ежедневие. Нямам предвид да станеш някакъв сребролюб и пълен скъперник, да знаеш колко много означават те в тези времена и какво ще ти бъде положението, ако ги харчиш безразборно без да си правиш сметка за какво ще ти трябват и за какво не. По-добре е сега да го научиш, отколкото като излезнеш от "бащиното огнище" (както бе казал едно време Димчо Дебелянов :D)и като те заблъскат вълните на живота, тепърва да се учиш. Не мисли, че винаги ще имаш подкрепата на родтителите си и ще се грижиш само за себе си. Ще се ожениш един ден, ще имаш деца и ще видиш колко ще ти е трудно. Това го разбирам всеки път, когато нашите се заемат с ремонт или нещо такова. Например, тази година си купихме кола. В началото беше толкова трудно, че майка ми и баща ми се лишаваха от всичко (а и мен и брат ми донякъде) за да можем да съберем 4000 лв и да купим кола. Сега баща ми и брат ми я карат, а на мен ми е много гот да си пусна накоя хубава музика.:D:D:D Но всичко това е защото те одавна са разбрали какво занчат парите и не мога да кажа, че са скъперници. Аз, например никога не съм им искал пари за нищо, освен за дрехи и джобни(да ям в даскало, да хода навън (нали знаете, кафенета, мадами, биричка
;))). И второ...Не мислиш ли, че е глупаво да искаш толкова много пари за щяло и нещяло от вашите. Аз за мойто колело им исках 300 лв и има казах: "До нова година ще ви го изплатя, защото имам рожден ден, празници и така нататък..." И те се съгласиха. Така направих и за МП3 плейъра ми.
А останалите искам да питам...Къде намерихте работа. Още повече на две места. Не учите ли вие:crazy:?!? Кога смогвате да работите на две места. Брат ми примерно работеше само лятото за около 4 месеца.
За уменията...ами аз съм сравнително добре, мисля. Карам всеки ден, следобед като си науча отивам на тепетата. Освен това се мъча да карам и стрийт...Не знам, верно, че първо трябва да се науча на твърдак, но още от сега мисля за по-нататък и като гледам раздвижената рамка ще мога да си я взема чак след 2 години (Евентуално).
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Пон Окт 18, 2004 8:20 pm

И като се ожениш може да се разведеш, и после пак да се ожениш, и да имаш ОЩЕ деца.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Blazarov » Пон Окт 18, 2004 9:17 pm

Нека и аз да споделя своя опит.
Запалих се по спорта преди година и половина или две, не мога точно да преценя. Пробвах се няколко пъти със старото си колело (трошкава Ultra) и скоро разбрах че няма да стане така. Почнах да пестя както мога и тази пролет успях да си купя Драг Онтарио - нищо особено, но това беше единственото което можех да си позволя, а и вече ми се караше много. Разбира се имаше нужда от промени, но нямах пари. За това лятото докато много мой приятели си почиваха аз се хванах да работя, и то по цял ден (screamBoy има представа какво е, защото както впоследствие разбрах сме били колеги :)). И така успях да спечеля някакви пари, с които си купих вилка и спирачка - пак нищо кой знае какво (Suntour Duro и M475), но въпреки всичко съм си доволен. Сега съм си поставил за цел да се науча да карам като хората това което имам, пък чак после да мисля за подобрения. Просто не мисля че в момента ми трябва нещо по-добро.

Така че най-добре послушай съветите на другите, карай каквото имаш с кеф, а пък ъпгрейдите ще дойдат лека-полека ;)
Blazarov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Victor » Пон Окт 18, 2004 9:27 pm

Леле малее тои и дядо коледа не получава сигурно толкова постове!Сега нямам време да отговарям на всички ,но ги прочетох и както вече казах съм сагласен.Тогава просто бях нервен и затова е всичко - по принцип не съм мрънкало а супер веселяк(незнам дали вабще някои ще ми повярва след това грешно впечетление ама...).Винаги ще има по- силен и по -богат тва отлично го знам .
Хора не съм такъв затова избързах да се презастраховам с 3-я си пост и да съгласен съм че не бях прав както вече казах бях бесен тогава и с небистрия си мозък реших да си го изкарам тук(грешка която няма да повторя за да не бъда наказан с още толкова постове).
Не бях прав :angel:

ПС Мерси все пак са вниманието
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот reaper » Пон Окт 18, 2004 9:31 pm

Moлим, пак заповадай :D
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот uha_rampage » Пон Окт 18, 2004 10:22 pm

[quote]Така направих и за МП3 плейъра ми[/quote]

Еми батенце, някои хора нямат МП3 плейри... и за тфа карат 'гъзарските' спускачешки колелелета...
Като искаш хубаво колело го продай и продай всичко друго, което не ти трябва... аз така правя...

Поздрави...
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Lubo » Вто Окт 19, 2004 9:56 am

[quote="uha_rampage"]

[quote]Така направих и за МП3 плейъра ми[/quote]

Еми батенце, някои хора нямат МП3 плейри... и за тфа карат 'гъзарските' спускачешки колелелета...
Като искаш хубаво колело го продай и продай всичко друго, което не ти трябва... аз така правя...

Поздрави...
[/quote]

Организираш ТОТАЛНИ РАЗПРОДАЖБИ а? :)) Абе истината е че съвсем малко са тея дето им падат отгоре (росителите) колела за над 500лв. и това е така, защото всеки нормален родител като чуе за колело пове4е от 200лв и не може да поварва....поне в начелото
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 10:22 am

[quote="reaper"]

Ами...благодаря за изложените мнения. А относно това което каза Victor...Ами хич не си прав, да ти кажа. Спорд мен първо стои въпроса за морала и възпитанието. Това да си събираш сам пари те учи да гиуважаваш, да ги цениш и да си даваш сметка колко важни са в нашето ежедневие. Нямам предвид да станеш някакъв сребролюб и пълен скъперник, да знаеш колко много означават те в тези времена и какво ще ти бъде положението, ако ги харчиш безразборно без да си правиш сметка за какво ще ти трябват и за какво не. По-добре е сега да го научиш, отколкото като излезнеш от "бащиното огнище" (както бе казал едно време Димчо Дебелянов :D)и като те заблъскат вълните на живота, тепърва да се учиш. Не мисли, че винаги ще имаш подкрепата на родтителите си и ще се грижиш само за себе си. Ще се ожениш един ден, ще имаш деца и ще видиш колко ще ти е трудно. Това го разбирам всеки път, когато нашите се заемат с ремонт или нещо такова. Например, тази година си купихме кола. В началото беше толкова трудно, че майка ми и баща ми се лишаваха от всичко (а и мен и брат ми донякъде) за да можем да съберем 4000 лв и да купим кола. Сега баща ми и брат ми я карат, а на мен ми е много гот да си пусна накоя хубава музика.:D:D:D Но всичко това е защото те одавна са разбрали какво занчат парите и не мога да кажа, че са скъперници. Аз, например никога не съм им искал пари за нищо, освен за дрехи и джобни(да ям в даскало, да хода навън (нали знаете, кафенета, мадами, биричка
;))). И второ...Не мислиш ли, че е глупаво да искаш толкова много пари за щяло и нещяло от вашите. Аз за мойто колело им исках 300 лв и има казах: "До нова година ще ви го изплатя, защото имам рожден ден, празници и така нататък..." И те се съгласиха. Така направих и за МП3 плейъра ми.
[/quote]

Мисля че имаш добър подход ;):thumb:

[quote="reaper"]
А останалите искам да питам...Къде намерихте работа. Още повече на две места. Не учите ли вие:crazy:?!? Кога смогвате да работите на две места. Брат ми примерно работеше само лятото за около 4 месеца.
За уменията...ами аз съм сравнително добре, мисля. Карам всеки ден, следобед като си науча отивам на тепетата. Освен това се мъча да карам и стрийт...Не знам, верно, че първо трябва да се науча на твърдак, но още от сега мисля за по-нататък и като гледам раздвижената рамка ще мога да си я взема чак след 2 години (Евентуално).
[/quote]

Ами MOD го каза - работа и организация му е майката. Ако искаш да работиш на две места, пак организацията му е майката. Имаш ли организация, оттам пътя е лесен - работа, работа, работа и това е.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 10:26 am

[quote="Victor"]
Не бях прав :angel:
[/quote]

Нема се пуашиш :)

[quote="Victor"]
ПС Мерси все пак са вниманието
[/quote]

BMG :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 10:32 am

[quote="GOA"]

Нали имаш колело, какво се оплакваш?
Скъпо колело = гъзария or чешане_на_краста;
06.1998 г. благодарение на батко:X, мама:X:X, и на татко:X:X:X:X:X, от илиянци купихме (аз и горните) станалия модерен тогава "планински бегач", естествено най-евтиния (за 165000 лв.)- Komda Gold не знам си кой номер (ако някой знае нещо за Komda ще му дам 1 кръгче:^:).
Карам го и до днес, въпреки че няма сглобка без луфт.
09.2003г. известно време непосилна хамалогия с множество рискове за здравето на недъгавото ми тяло, изкарах свещените 500лв., които не ми стигнаха за нещо повече от спринт кемъл.
Малко по-късно попаднах на този сайт/форум, в който почти всички ме бъзикат заради колелото. Аз псувам всичките изроди наред (надявам се модераторите да не сметнат това за обида към другите:uhh:), боли ме фара че някой може да си купи по-скъпо колело, постоянно за ъпгрйди говори и т.н. (когато човек няма какво повече да каже казва "и т.н." ;) ). Не ме боли защото [color=red]колелото не прави колоездача ! Ако си вързан в краката парите не помагат[/color] (като пример мога да дам MOD, който мернах да се е изказал, и чието колело 6 пъти по-скъпо от моето, както и се надявам ОЩЕ ПОВЕЧЕ модераторите да не сметнат това за обида:tongue:. Пример 2: "крива спица"). Препоръчвам да се срещнеш и размениш някоя приказка с тези каращи състояния за да видиш какви смешковци са по-голямата част от тях (относно каране), за да не станеш и ти някой ден един от тях. На мнение съм че ако не ти трябва нещо няма смисъл да се стремиш към него.

@MOD
Ако мислиш че съм сбъркал в преценката си винаги можем да проверим:peace::beer::beer:
За "крива спица" няма какво да говоря....

[/quote]

Извинявай, че се намесвам, но забравяш основни неща. Монетата винаги има две страни - скъпото колело със сигурност не прави колоездач от някой льольо, но от някой с потенциал ще направи страхотен състезател. Защо? Ами защото скъпото колело значи ХУБАВО колело. На отделните единични прескъпи боклуци налитат лапнишараните и хората с мании за величие, но пък тъкмо сработва естествения подбор. Виж ако колелото е истинско и е скъпо и ако знаеш как да го поддържаш, можеш да направиш такива неща със себе си чрез него, че направо няма да повярваш. Искрено ти желая някой ден да разбереш колко грешиш.

Второ, макар да се опитваш да убедиш най-вече себе си, че не завиждаш, възгледите ти сочат точно обратното (не се обиждай само моля те). Ако някой прост тъпак те бъзика за колелото ти, мисля че си в пълното си право да го псуваш, да му нариташ задника и така нататък, но недей автоматично да пренасяш това върху всички с хубави колела. Така ли е?

Трето, аз определено мисля постоянно за upgrade, но това ми е част от личната философия. значи ли това, че когато говоря с някого за колела и говорим за upgrade сме тъпаци, които за нищо друго не могат да говорят? мисля че разбираш какво искам да кажа...

Накрая един съвсем добронамерен съвет от мен - ако държиш да раздаваш неласкави оценки за това кой как кара, не се изненадвай ако/когато и ти получиш такива...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 19, 2004 10:36 am

[quote]Ами MOD го каза - работа и организация му е майката. Ако искаш да работиш на две места, пак организацията му е майката. Имаш ли организация, оттам пътя е лесен - работа, работа, работа и това е.[/quote]

Бе аз мноо-мноо не разбирам... ама ми се струва, че некой требе и да я плаща тая работа, работа, работа... :D:D:D Без плащане съм забелезал, че и най-добрата организация си Е*АВА мамата...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 10:40 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Ами MOD го каза - работа и организация му е майката. Ако искаш да работиш на две места, пак организацията му е майката. Имаш ли организация, оттам пътя е лесен - работа, работа, работа и това е.[/quote]

Бе аз мноо-мноо не разбирам... ама ми се струва, че некой требе и да я плаща тая работа, работа, работа... :D:D:D Без плащане съм забелезал, че и най-добрата организация си Е*АВА мамата...

[/quote]

Еми трябва да се работи и за хубавата работа, ти сам знаеш много добре... Иначе аз не говорех толкова за самата работа, колкото за нагласата за нея.
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Вто Окт 19, 2004 10:47 am

[quote="GOA"]

Нали имаш колело, какво се оплакваш?
Скъпо колело = гъзария or чешане_на_краста;
06.1998 г. благодарение на батко:X, мама:X:X, и на татко:X:X:X:X:X, от илиянци купихме (аз и горните) станалия модерен тогава "планински бегач", естествено най-евтиния (за 165000 лв.)- Komda Gold не знам си кой номер (ако някой знае нещо за Komda ще му дам 1 кръгче:^:).
Карам го и до днес, въпреки че няма сглобка без луфт.
09.2003г. известно време непосилна хамалогия с множество рискове за здравето на недъгавото ми тяло, изкарах свещените 500лв., които не ми стигнаха за нещо повече от спринт кемъл.
Малко по-късно попаднах на този сайт/форум, в който почти всички ме бъзикат заради колелото. Аз псувам всичките изроди наред (надявам се модераторите да не сметнат това за обида към другите:uhh:), боли ме фара че някой може да си купи по-скъпо колело, постоянно за ъпгрйди говори и т.н. (когато човек няма какво повече да каже казва "и т.н." ;) ). Не ме боли защото [color=red]колелото не прави колоездача ! Ако си вързан в краката парите не помагат[/color] (като пример мога да дам MOD, който мернах да се е изказал, и чието колело 6 пъти по-скъпо от моето, както и се надявам ОЩЕ ПОВЕЧЕ модераторите да не сметнат това за обида:tongue:. Пример 2: "крива спица"). Препоръчвам да се срещнеш и размениш някоя приказка с тези каращи състояния за да видиш какви смешковци са по-голямата част от тях (относно каране), за да не станеш и ти някой ден един от тях. На мнение съм че ако не ти трябва нещо няма смисъл да се стремиш към него.

@MOD
Ако мислиш че съм сбъркал в преценката си винаги можем да проверим:peace::beer::beer:
За "крива спица" няма какво да говоря....

[/quote]

хм ... да видим ..

Абсолютно си прав за това, че колелото не прави карача.

Също така, аз себе си никога не съм се имал за страхотен карач, нито пък съм имал амбицията да бъда такъв ( имам реална представа за света и моето място в него ) . Но това е моето хоби, моят начин да разтоваря напрежението от седмицата ( което, повярвай ми не е малко ) - за тази цел уменията ми са напълно достатъчни, уверявам те :D. А стремежа към непрекъснато подобряване на колелото е част от житейската ми философия - не само в отношението си към колелото съм такъв, а и в почти всички други неща, с които се занимавам :D:D.
Също така мога да те уверя, че парите, които съм инвестирал в колелото си са изкарани с много работа, нерви и безсънни нощи ...

MOD

Мнениеот MOD » Вто Окт 19, 2004 11:04 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

Еми трябва да се работи и за хубавата работа, ти сам знаеш много добре... Иначе аз не говорех толкова за самата работа, колкото за нагласата за нея.
[/quote]

Абсолютно трябва да се работи за добрата работа ...

MOD

Мнениеот тучо чучо » Вто Окт 19, 2004 11:14 am

Момчета, моля ви, стига! Ще се разплача вече!:bawling:
Тук стана като сапунен сериал....;):D
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Вто Окт 19, 2004 11:24 am

[quote="GOA"]
Дадох ... майните за сравнение, (почти)всички знаят какви "таратайки" КАРАТ те ...
[/quote]

Ей, я да не си мериме ъъъ, таковата, колелата! Аз мойто си го харесвам! ...

[quote="GOA"]
... и ни крият топката ...
[/quote]

... и стига с тия комплекси. Ще взема да си повярвам, че мога да карам, и да се разчувствам. Наистина стана като сапунка тая тема.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 1:20 pm

[quote="GOA"]

На всяка манджа - bikerider!
[/quote]

Еми... извинявай, че си имам собствено мнение и не го крия... все пак това е публично пространство май... или не? Все пак форума е за това, харесва ти или не.

[quote="GOA"]
Ако някой не е прочел - не обобщавам всички, все пак използвам и думата "почти". Ще подсетя и за крастата...
...
Просто моята краста се свежда до това да карам нещо сравнително здраво. На някой си крастата е да кара възможно най- най- доброто, което мен мен ме дразни, защото не всеки с такава краста има нужда от това за което се напъва.
[/quote]

Уфф, пич, нещо имаш двойни стандарти май... помисли си, че аз например не раздавам оценки наляво и надясно за колелата на другите хора - нещо, което ти обаче правиш, а в същото време се оплакваш от отношението на някои хора с хубави колела към теб. Странно нали?
Отново най-добронамерено ти обръщам внимание да си преосмислиш дразненията, щото са си жива завист.

Относно мен самия - аз имам същата краста като теб, само че я чеша от повечко години - там е единствената разлика между нас. Ти искаш нещо здраво, а аз съм бил вече там и сега искам нещо наистина ама много здраво. Което съответно е скъпо и аз бачкам и спестявам, че и назаем взимам. Кое точно те дразни в това???
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 4:50 pm

очевидно няма смисъл да "лая" повече, мерси, пределно си любезен и възпитан... извинявай само, че те нарекох пич, явно не се имаш за такъв.

Edit: има една единствена дефиниция на завист - когато се дразниш, че някой има нещо, което ти нямаш. това е.
Аватар
bikerider

Мнениеот pascoff » Вто Окт 19, 2004 5:33 pm

Някой беше казал, че "Щастието е пътя към самото щастие" (или нещо от сорта), което на мел много ми допада, защото едно е да започнеш от нулата и да се изкачваш нагоре плавно с много усилия, дрруго е директно да се качиш на върха от където много лесно може да паднеш ... става въпрос за следното: взимаш си най-обикновено колело и с нараствне на умеенията ти го подобряваш спрямо желанията ти ... нещата стават бавно на малки стъпки като насладата от целия процес е мнооооого по голяма от това да си вземеш от раз най-доброто ... все едно да правиш секс - колкото по-продължително е толкова е по хубаво е, като крайната цел е оргазъм-а ... а иаче получаваш само бърз оргазъм и пропускаш най-интересната част от играта :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот reaper » Вто Окт 19, 2004 8:11 pm

[quote]... все едно да правиш секс - колкото по-продължително е толкова е по хубаво е, като крайната цел е оргазъм-а ... а иаче получаваш само бърз оргазъм и пропускаш най-интересната част от играта [/quote]

Хехехе :). Доапда ми това сравнение, много е сполучливо. Ами да и аз така мисля да направя. Въпреки, че не немирам нищо лошо в това да си вземеш цяло колело за спускане, да кажем RAM DH ili Diesel, и след това, вечв според нуждите ти, да правиш или съответно да не правиш ъпграйди. Аз примерно си мисля да събирам за такова, и като се сдобия с него, ще му намеря слабите места и вече ше знам от къде да знапочна. А може дори да не се стигне до подобрение. Нали?;)
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот did » Сря Окт 20, 2004 9:22 am

[quote="mite_pascoff"]
... колкото по-продължително е толкова е по хубаво е, като крайната цел е оргазъм-а ... а иаче получаваш само бърз оргазъм и пропускаш най-интересната част от играта :)
[/quote]

Мдааа, философ си ти, адаш! И ти като мен - от дървените. Тва е най-доброто обяснение защо караме таралясници. Остава и да си повярваме.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pascoff » Сря Окт 20, 2004 2:28 pm

[quote="did"]

[quote="mite_pascoff"]
... колкото по-продължително е толкова е по хубаво е, като крайната цел е оргазъм-а ... а иаче получаваш само бърз оргазъм и пропускаш най-интересната част от играта :)
[/quote]

Мдааа, философ си ти, адаш! И ти като мен - от дървените. Тва е най-доброто обяснение защо караме таралясници. Остава и да си повярваме.
[/quote]

хахахах ... важно е убеждението пък от там нататък квот сабя покаже :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Feri » Сря Ное 03, 2004 8:44 pm

Ami vij sega az sam nqkade na tvoite godini. Onq den si zeh Sprint Apolon verno ne e nai dobroto no ne e i zle ramkata mu e dobra za XC i sega zapo4vam da sabiram pari za vilka kurbeli pedali obtega4 diskova i t. n. parite za apolona si gi sabrah sam i do posledno misleh 4e nikoga nqma da stane taka4e ne se ot4aivai s vremeto si4ko se postiga. USPEH. :):):)
Feri

Рейтинг: 1200

Мнениеот reaper » Нед Ное 14, 2004 4:22 pm

@xtr:
Обясни малко по-подробно, кога си почнал да караш из планината, кво учиш, къде я намери тази работа, ей такива неща. Въобще как точно се подредих нещата, че си дори и в отбора на БАС.
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот reaper » Нед Ное 14, 2004 4:24 pm

Бай Дъ Уей, на колко години си????
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Предишна

Назад към Архив