Въпрос за вилката

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за вилката

Мнениеот NoWay » Нед Авг 10, 2008 6:33 pm

та пичове наскоро си зех Drag F4m обаче съм си "леко"-тежичък :D ... та мисълта ми е може ли предната вилка да я "втвърдя" така да се каже че ми е доста мека ... вилката е тази http://screambikes.eu/product_info.php? ... 1874721c90
Аватар
NoWay

Рейтинг: 1100

Мнениеот Bikersteam » Нед Авг 10, 2008 7:46 pm

от едната страна би трябвало да се заключва хода на вилката а от другата да се регулира натегнатоста на пружината от кадето може да постигнеш по голяма твърдост... Ако и това не ти е достатъчно последния вариант е май да си търсиш по твърда пружина.. от тази гледна точка ако можеше при покупката на колелото да го вземеш пак сънтуър но модела Epicon срещу още 50лв щеше да имаш пак прилична вилка но с въздушна пружина.. тоест само си я помпаш колкото ти харесва и така става по твърда /мека
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот Admin » Нед Авг 10, 2008 8:12 pm

Покарай я малко в кал и влага и тя сама ще се втвърди! :D

Шегата настрана, единственото истинско решение на проблема с неподходяща за килограмите ти твърдост на вилката, е чрез нова пружина, съобразена с теглото ти. Не знам доколко си струва занимавката точно за този модел на Suntour обаче... ако възнамеряваш да го караш дълго време, да, ако ли не, карай така, докато събереш за по-хубава вилка :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoWay » Нед Авг 10, 2008 9:07 pm

Bikersteam написа:... да се регулира натегнатоста на пружината от кадето може да постигнеш по голяма твърдост...

ами точно това искам ... случайно да става с някое от тия две работи и ако може да ми обесниш кое за какво че не съм много наясно ;) благодаря ти че ми обърна внимание

Изображение
Аватар
NoWay

Мнениеот demony » Нед Авг 10, 2008 9:52 pm

Вилка SR Suntour XCR-LO

-Ход: 120 mm
-Система: метална пружина / хидравлика със заключване
-Долни тръби от магнезиева сплав
-Дясна страна: хидравличен клапан със система за заключване на хода
-Лява страна: метална пружина
-Стержен с диаметър: 1 1/8"
-За колело с размер 26"
-Съвместима само с дискови спирачки
-Настройка на твърдостта
-Максимален размер на ротора на спирачката: 185mm

лявата черна "врътка" би трябвало да определя колко е натегната пружината ;) от дясната си заключваш хода :agree:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот WesTBounD » Нед Авг 10, 2008 10:42 pm

Може би питаш накъде да въртиш за да я направиш по твърда, ето ти и отговора - върти към плюса за да затегнеш пружината

Наздраве и със здраве! :beer:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Мнениеот skiman » Пон Авг 11, 2008 8:07 am

На тази вилка, врътката за натегнатостта на пружината регулира в много тесни граници. Почти не се усеща. Единственото свястно решение е нова, по-твърда пружина, но доколко си заслужава да си прецени човека.
Карах такава вилка и лично не видях разлика в двете крайни положения. Ама за тези пари толкова :)
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoWay » Пон Авг 11, 2008 2:33 pm

благодаря ви инфото .... ;)

айде със здраве ...
Аватар
NoWay

Мнениеот ANABOL » Сря Авг 13, 2008 2:43 pm

skiman написа:На тази вилка, врътката за натегнатостта на пружината регулира в много тесни граници. Почти не се усеща.
АБСОЛЮТНО!
skiman написа:Карах такава вилка и лично не видях разлика в двете крайни положения.
---> Защото разлика няма

:bawling: Аз съм със същата говняна вилка. Добре че съм 78 кг, а не повече ...
Graphic & WEB desigN
Аватар
ANABOL

Рейтинг: 1243

Назад към Веломеханик