Какво ми се случи на 31.07.08

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Какво ми се случи на 31.07.08

Мнениеот HellBurn » Пон Авг 11, 2008 11:36 am

Точно края на месеца, към края на деня около 18.30 се засилвам аз по монцата в Южния парк. за пореден път (сигурно 15 път за деня) и си въртя аз отгоре, влизам си в дъгата без проблеми и така и излизам, след което усещам как излитам от скока на криво. След това се приземявам на криво и падам в близките храсти. Изпаднал съм в безсъзнание, разбирам, че съм изпаднал в безсъзнание, защото когато един от приятелите ми ме е викал, аз не съм отговарял, а и не помня как съм паднал, дали по гръб, дали по корем или както и да било. Той е слезнал при мен, и слизайки е продължил да ме вика. Когато е слезнал при мен аз съм измъцал нещо и той е разбрал, че съм добре. Аз станах със страхотни болки в гърба и разбрах, че нещо не е наред. Успокоих се когато видях, че мога да се движа, помолих някой да ми бута колелото, и се обадях на нашите. Понеже само леля ми си беше вкъщи се обадих на нея и дойде да ме вземе с такси. Имах късмет, че баба ми е била на смяна в Шокова зала на Пирогов. От там ме закараха да ме снимат зъщото имаха съмнение за проблеми по гръбнака и корема. От скенера се оказа че имам счупен 7 туракален прешлен и най-вероятно от ходенето до централния вход на парка приплескан долния 8 туракален прешлен. Казали са на баба ми, че са били нужни още 3 мм счупване на вътре на 7-ми прешлен и се прекъсвал костния мозък, и съм оставал инвалид за цял живот. След цялата тая работа ме качват в Детска Реанмация, където разбират че имам 500мл. свободна течност в коремната кухина. Веднага дойде ехограф да ме види и се оказа, че тази течност е кръв от далака който е сплескан в долната част и раздран целия. Вечер болките в корема и в гърба бяха непоносими и на денонощие съм спал не повече от 2 часа. Слаа бого това продължи само 3 дена, след което болката понамаля. На всички, който карат без каска ще им кажа да не го правят, защото в този случей, ако съм бил без каска съм щял да си остана на место, защото цялата каска е одрана и козирката е леко счупена. На всечки който карат нека да внимават защото не си заслужава!
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот rarekin » Пон Авг 11, 2008 11:58 am

:bawling: :bawling: :bawling:

Съчувствам ти и ти пожелавам бързо и цялостно възстановяване.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пон Авг 11, 2008 12:11 pm

Пиииич....
Майчице миличка... май излиза, че е по-добре след такова падане човек просто да лежи... Ужас!

Пожелавам ти сто процентово възстановяване!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот kikon » Пон Авг 11, 2008 12:12 pm

Оф, след такъв разказ просто не знам нито какво да си мисля, нито какво да кажа...

Вярно трябва да нямаш нищо в главата за да практикуваш тоя спорт...

Дано да се възстановиш напълно!

:V:

Антарес, то не сами излиза, то Е така. И при катастрофи също човека не трябва да се вдига или мести.

:V:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот axelmax » Пон Авг 11, 2008 12:23 pm

тоя спорт не е за смъртни

оправяй се :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bored » Пон Авг 11, 2008 12:31 pm

Ужаст! Бързо възтановяване и да внимаваш за вбъдеще...

Една дружка падна със снауборд зимата, строши си дясната ръка на две места, вземаха и кост от коляното за да я пресъдят за подсилка в ръката, още се възтановява и не се знае до каква степен ще е. Ужасните белези по ръката и крака няма да ги бройм. Борда отиде в камина...
Аз вечерта преди това пък се тряснах с една шейна ( :smirk: ) в нещо като стена ама накриво и коляното ми още се възтановява, имах частични разкъсвания на мускулни влакна, подобен на твоя късмет съм изкарал.. та още си карам ФР-то из до работа и обратно...
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот Capoeira » Пон Авг 11, 2008 1:39 pm

За стотен път да се повтори в форума:
КАРАЙТЕ САМО С ЕКИПИРОВКА!!!
помисли само колко по-малко ще са вредите ако беше с ризница...

П.С. не е костен мозък, а гръбначен мозък
Аватар
Capoeira

Мнениеот codename47 » Пон Авг 11, 2008 2:53 pm

:bigeyes: ужасна случка, добре че си жив и здрав сега, оправяй се бързо :agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот shepo » Пон Авг 11, 2008 3:02 pm

:bigeyes: бързо и 100 процентово възстановяване ти пожелавам :agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот HellBurn » Пон Авг 11, 2008 3:56 pm

Благодаря на всички за съчувствието!
@Caopiera Може и гръбначен мозък да е. Почудих се и реших да напиша явно грешното. Съмнявам се ризницата да ми беше помогнала, защото не съм си ударил точно гръбнака някъде за да се счупи ами от самото изтърсване се е получило разместване и счупване. ;)
@Anteras Да, прав си! Ама какво да чакам, приятелите ми да звънят на линейка и от там да им казват, че няма как да влезнат в парка ли? ;) :agree:
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Мнениеот jd » Пон Авг 11, 2008 4:55 pm

Успешно и скорошно оправяне!
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот axelmax » Пон Авг 11, 2008 5:51 pm

повярвай броянята щеше да те съхрани доста
Аватар
axelmax

Мнениеот Reactor » Пон Авг 11, 2008 5:59 pm

:bawling: Малееее,настръхнах.Ужасно падане.Добре че си останал жив :bowdown: .Оправяй се,оздравявай бързо и вече умната и по внимателно :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот MaN1aK » Пон Авг 11, 2008 6:10 pm

Оздравявай бързо!Много гадно се е получило...тоя спорт ще ни попилее...
Всеки ден взима по някоя жертва...
Да не разказвам аз за мойта история,че ми става лошо.
MaN1aK

Рейтинг: 1999

Мнениеот ACID BURN » Пон Авг 11, 2008 6:22 pm

Баткаааааа......Внимавайте бе, деба!Докато го чета се гърчех и за малко щях да се изповръщам.....Много е гадно!Аз съм чувствителен на такива теми....А най-гадното е, че забъркваш други хора около теб като се смажеш като куче някъде, а за мен това е по-голям шок от колкото ти си го преживял падайки....Внимавай!И се оправяй бързо и започни да караш някъв друг стил, моля те!Нещо ХЦ или ДХ или АМ, и внимавай.... :V:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот HellBurn » Пон Авг 11, 2008 6:51 pm

@ACID BURN И аз съм като тебе, повече се плаша когато падне някой друг,отколкото аз! Смятам повече да не карам, защото просто не си заслужава да се утрепя някъде и после.......
@MAN!AK Незнам какво ти се е случило, но май е нещо ужасно важното е че си оздравял!
Благодаря и на останалите който са писали! ;) :agree: :)
ПП чак сега мога да приложа само една снимка, която е направена точно преди падането! http://www.picvalley.net/v.php?p=u/692/1351324292.JPG
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Мнениеот Stancho » Пон Авг 11, 2008 7:16 pm

Ехх... затова аз си обичам газенето, а не скоковете... И все пак единствения 100% протектор е мозъка. Нищо друго не може да те предпази от кръвоизливи и вътрешни наранявания. Внимание му е майката. Дано да нямаме твоя късмет. :crap:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот ACID BURN » Пон Авг 11, 2008 7:56 pm

Виж сега аз не ти казвам-откажи се от планинското колоездене.Казвам ти да започнеш друг стил...Аз лично не мога без колело.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Alpina » Пон Авг 11, 2008 8:11 pm

Antares написа:Пиииич....
Майчице миличка... май излиза, че е по-добре след такова падане човек просто да лежи... Ужас!

Пожелавам ти сто процентово възстановяване!

Именно.

Не случайно след всяка по-тежка каскада, падане, катастрофа или подобни преживявания при които се получава голямо претоварване или тялото може да заеме краткотрайно неестествена позиция, въпреки че човек се чувства сравнително добре, лекари слагат яка и на носилка, докато не се направи снимка.

Разказа му много точно описва възможни последствия от опита да се предвижиш дори 100 метра сам, след тежко падане.

За щастие му се е разминало на косъм :beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот axelmax » Пон Авг 11, 2008 9:30 pm

HellBurn написа:@ACID BURN И аз съм като тебе, повече се плаша когато падне някой друг,отколкото аз! Смятам повече да не карам, защото просто не си заслужава да се утрепя някъде и после.......
@MAN!AK Незнам какво ти се е случило, но май е нещо ужасно важното е че си оздравял!
ПП чак сега мога да приложа само една снимка, която е направена точно преди падането! http://www.picvalley.net/v.php?p=u/692/1351324292.JPG

преди време бях пуснал една тема,по повод моето падане и мислите към ,които ме наведе

правилно си решил ,не давай да ти говорят глупости "смелчаците"

сега си практикувам парк екстрйм с голямото ,малкото е за транспорт,но мисля да го сменя с едно за уличен стил
Аватар
axelmax

Мнениеот LorD » Пон Авг 11, 2008 9:49 pm

Пииич дано бързо да се оправяш и да не се случва това никога и на никого. :bawling: :bawling: :bawling:

Как е сега имаш ли болки? :V: :bawling:

Едит: Изтръпнах когато го прочетох...Просто ужасно нешо ти се е случило. :bawling: :crap:
LorD

Рейтинг: 1211

a

Мнениеот me4oce » Пон Авг 11, 2008 9:56 pm

дано да се възстановиш бързо и отново да можеш да караш...между другото днес и аз щях да са пребия мн лошо от един дърт(бях мн засилен паднах на предна и едва не паднах) бях БЕЗ каската и ако бях паднал нз какво щеше да стане.Но все пак не бях сам...но вече винаги като излизам ще я нося с мен :crazy:
Аватар
me4oce

Рейтинг: 1003

Мнениеот Shady™ » Пон Авг 11, 2008 11:16 pm

Братоооо... Пожелавам ти бързо и 100% оздравяване...
Аз от мойто падане преди 2години и 6 месеца още не съм се орпавил даже се влошиха нещата... Затова искрено ти пожелавам да са били гадни само тези 3 дни...Дано и да не ти се случва повече никога!

:V: :beer: :nono: :crap:
Аватар
Shady™

Мнениеот FhG » Пон Авг 11, 2008 11:44 pm

:bigeyes: Незнам какво да кажа,мога само да ти пожелая бързо възстановяване.Не пожелавам подобна случка на никой :V: :bawling:
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот HellBurn » Вто Авг 12, 2008 9:17 am

@ACID BURN Не е, защото ти си ми казъл нещо, ами защото аз така съм решил ;)
@LorD Слава бого в момента нямам болки :) :agree:
Меррси и на останалите писали!
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Мнениеот hellstorm » Вто Авг 12, 2008 10:19 am

Приятел,пожелавам ти да оздравееш и да се възтановиш напълно. :agree: Не се предавай!
Изображение
Аватар
hellstorm

Рейтинг: 1331

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 10:52 am

HellBurn написа:@ACID BURN И аз съм като тебе, повече се плаша когато падне някой друг,отколкото аз! Смятам повече да не карам, защото просто не си заслужава да се утрепя някъде и после.......

A бре човеко ти си като гол охльов бре!!!
Така ли трябва да ти идва акъла, като се претрепеш, къде са наколенките, налакътниците, какво става като загбиеш коляно в земята и сцепиш капачката, тази каска е там само да не се убиеш на место или обезобразиш до неузнаваемост.
Моля всички в този форум на им идва акъла по-бързо и без каска и протектори само в парка и само ХС, щото после като видя такива изпълнения да ви кажа не будят съчувствие ами напротив, като сам не се грижиш за себе си кой да го направи
Аватар
Capoeira

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Авг 12, 2008 11:09 am

Capoeira написа:....само в парка...

Точно в парка се е случило...

Като се хвърляте, скачете дропите и други подобни, и желаете да съхраните цялостта на тялото си, и да продължите да карате въпреки паданията, които са неизбежни и рано или късно се случват, та оборудвайте се с необходимата екипировка, а не както сега ви виждам - момченца с колела за по не знам и аз колко хиляди в повечето случаи са и без каска....

@ HellBurn цялостно възстановяване :agree:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот agent_Jekov » Вто Авг 12, 2008 11:23 am

Capoeira написа:и само ХС
Като е ХС дай да си без протектори и най-вече без каска, а? :nono:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 11:48 am

Pr3d4t0R
agent_Jekov

Вие двамта май четете постовете ми "като дявола евангелието" през ред и само дума по дума...
"Само в парка и само ХС" заедно са...
Аватар
Capoeira

Следваща

Назад към Други