Маска

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маска

Мнениеот LorD » Сря Авг 13, 2008 9:49 pm

Здравейте.
Имам един проблем,но пиша тук,защото "Веломеханик" е раздел за колелета.Така имам един проблем с маската ми.Проблемът е,че при последните 2-3 карания се появиха едни неща по маската,значи все едно като вали дъжд и капките по маската като изсъхнат как остава петно от капката...Това се случи,но без да вали дъжд и са много петанцата и много мънички.От вътре се вижда все едно е надраскана и е размазано,но не много.Маската е Oakley O frame.Моля ви ако някой може да помогне с каквото и да било да пише тук в темата!

Ето ви 1,2 снимки за да добиете някаква представа за какво става въпрос... На снимките не се вижда какво е точно,но да си имате на представа долу-горе какво е!

Благодаря ви предварително!!!

:popcorn:

П.п-Също така някой знае ли как да си я изчистя,та да се вижда перфектно.Тя сега има и такова като мазно от пръсти,но не е от пръсти а просто така е леко рамазана плаката.И за горния и за този проблем пробвах с кърпата,която е за маската,но не става...
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 10:00 pm

От някоя оптика си купи препарат за почистване на поликарбонатни плаки. Върши перфектна работа, а и не е скъпо.
Продава се във вид на спрейче. Пръскаш и после с кърпичката към маската забърсваш. Чисти великолепно. Особено полено е при антирефлексни плаки.
Последна промяна skiman на Сря Авг 13, 2008 10:01 pm, променена общо 1 път
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Сря Авг 13, 2008 10:00 pm

Топла вода, малко сапун и кърпата която е за маската. Така ще махнеш лесно мазнината по плаката. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 10:04 pm

THEZOGGO написа:Топла вода, малко сапун и кърпата която е за маската. Така ще махнеш лесно мазнината по плаката. :)

Ако има антирефлексно покритие отвътре маската, сапуна ще го прецака.
Сапун и вода работи при обикновенни диоптрични очила.
Аватар
skiman

Мнениеот LorD » Сря Авг 13, 2008 10:07 pm

skiman написа:От някоя оптика си купи препарат за почистване на поликарбонатни плаки. Върши перфектна работа, а и не е скъпо.
Продава се във вид на спрейче. Пръскаш и после с кърпичката към маската забърсваш. Чисти великолепно. Особено полено е при антирефлексни плаки.

А ти знаеш ли каква ми е плаката за да ми препоръчваш това?Защото аз както я купих си я карам така и не съм се интересувал каква е! :)
LorD

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 10:13 pm

LorD написа:А ти знаеш ли каква ми е плаката за да ми препоръчваш това?Защото аз както я купих си я карам така и не съм се интересувал каква е! :)

Знам. За това и ти препоръчвам това. Разбира се твой си е проблема, дали ще го приемеш.
Аватар
skiman

Мнениеот LorD » Сря Авг 13, 2008 10:15 pm

skiman написа:
LorD написа:А ти знаеш ли каква ми е плаката за да ми препоръчваш това?Защото аз както я купих си я карам така и не съм се интересувал каква е! :)

Знам. За това и ти препоръчвам това. Разбира се твой си е проблема, дали ще го приемеш.

Да благодаря ти!Приемам го вярвам ти.Знам,че сте сериозни хора и няма да излъжете...А от къде може да се закупи,на каква цена долу-горе и за колко почиствания ще стигне?Разбира се ако някой знае да ми каже...
:popcorn: :beer:
LorD

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 10:21 pm

С такъв препарат си чистя ски маските(в момента имам 4 броя различни марки и модели) от години. Едно флаконче стига за .......еми моето го имам от 3 г. и е на половината. Струваше 5-6 лв, а сега колко е, не знам.
Продават се по оптиките. Търси такова за почистване на антирефлексни плаки!!! Защото има и такива за обикновени стъкла-те не са подходящи!
На моето-сега го гледам пише-POCKET CLEANER.
Сега ако плаката по някакъв начин ти е безвъзвратно увредена, едва ли ще помогне това, но ако е от мазнотия, ще го изчисти.
А най-добре си вземи маската с тебе и я покажи в оптиката. Все пак се предполага, че там разбират и ще ти дадат това, което ще ти свърши работа.
Пак ще ти повторя-търси препарат за почистване на АНТИРЕФЛЕКСНИ плаки. Защото обикновенните, могат да увредят покритието отвътре на маската. Ако не е заминало вече, че на мен на такова ми прилича.
Аватар
skiman

Мнениеот LorD » Сря Авг 13, 2008 10:24 pm

skiman написа:С такъв препарат си чистя ски маските(в момента имам 4 броя различни марки и модели) от години. Едно флаконче стига за .......еми моето го имам от 3 г. и е на половината. Струваше 5-6 лв, а сега колко е, не знам.
Продават се по оптиките. Търси такова за почистване на антирефлексни плаки!!! Защото има и такива за обикновени стъкла-те не са подходящи!
На моето-сега го гледам пише-POCKET CLEANER.
Сега ако плаката по някакъв начин ти е безвъзвратно увредена, едва ли ще помогне това, но ако е от мазнотия, ще го изчисти.
А най-добре си вземи маската с тебе и я покажи в оптиката. Все пак се предполага, че там разбират и ще ти дадат това, което ще ти свърши работа.
Пак ще ти повторя-търси препарат за почистване на АНТИРЕФЛЕКСНИ плаки. Защото обикновенните, могат да увредят покритието отвътре на маската. Ако не е заминало вече, че на мен на такова ми прилича.

Благодаря ти !!! :beer: :)

Ако не е заминало вече, че на мен на такова ми прилича.

Маската е на 1 месец каране...Възможно ли е да си е заминала плаката?Аз имам резервна,но нямам много желание от сега да я слагам новата.
LorD

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 10:41 pm

Без да я видя на живо, нищо не мога да твърдя. От снимките нищо не се вижда. Пробвай с препаратчето и ако не стане :dunno: ....слагай резервната.
Аватар
skiman

Мнениеот THEZOGGO » Сря Авг 13, 2008 10:57 pm

skiman написа:
THEZOGGO написа:Топла вода, малко сапун и кърпата която е за маската. Така ще махнеш лесно мазнината по плаката. :)

Ако има антирефлексно покритие отвътре маската, сапуна ще го прецака.
Сапун и вода работи при обикновенни диоптрични очила.

Не съм съгласен че няма да помогне. Стъклата на мойте очила са за 150 лв - двете заедно с 7 или 8 защити (не можах да си намеря описанието на стъклата) диоптрични са, имат антирефлексно покритие и т.н. Карам с тях колело, не ги свалям. Поликарбонатни са, надрали са се, но няма как иначе. Мия ги по начина който съм описал. И то по простата причина че така ми казаха в оптиката. :) А можеха да ме набутат още некви пари за спрейове за почистване и т.н. :)
Според мен няма да стане нищо на антирефлексното покритие. Но всеки си решава сам как да постъпи.
Изказвам мнение, това е. :)
Ако не е проблем, колегата може да си купи спрей за почистване ако така ще се чуства най - добре. :)
skiman написа:Разликата е, че ти си с очила. А това е маска. Проблема идва от факта, че сапуна после трудно се почиства отвътре на маската и остават петна. Докато това спрейче се изпарява. Освен това, не знам какво набутване е за 5 лв. които харчиш за 4 години :dunno:
Аз моите очила(също нося очила) си ги чистя със сапун и вода. Даже направо се къпя с тях :D . Но с маска не бих рискувал, защото има опасност да попадне вода м/у плаките и тогава спасението е само кръглата папка-кофата.

:agree: :)
5 лв не са много. По добре със спрей. Това за изпаряването е много важно. :agree:
Последна промяна THEZOGGO на Сря Авг 13, 2008 11:07 pm, променена общо 1 път
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот skiman » Сря Авг 13, 2008 11:02 pm

Разликата е, че ти си с очила. А това е маска. Проблема идва от факта, че сапуна после трудно се почиства отвътре на маската и остават петна. Докато това спрейче се изпарява. Освен това, не знам какво набутване е за 5 лв. които харчиш за 4 години :dunno:
Аз моите очила(също нося очила) си ги чистя със сапун и вода. Даже направо се къпя с тях :D . Но с маска не бих рискувал, защото има опасност да попадне вода м/у плаките и тогава спасението е само кръглата папка-кофата.
Аватар
skiman

Мнениеот GECKO » Сря Авг 13, 2008 11:50 pm

skiman написа:... трудно се почиства отвътре на маската....

А ако свалиш плаката от маската, нищо не ти пречи да го забършеш с влажна кърпичка. Аз лично свалям плаката слагам я в торбичката с която идва маската и си я забърсвам. Когато е тежко замърсяване навлажнявам торбичката. Не случайно е там и не случайно е надписа "This bag is ideal for lens cleaning"

EditЪ: аз съм с Crowbar MX (да вкарам съпричастност)
Аватар
GECKO

Мнениеот URNEST » Чет Авг 14, 2008 12:10 pm

GECKO написа:...аз съм с Crowbar MX

Ако нямаш нищо против можеш ли да споделиш впечатления. Може и на ЛС. :)
:offtopic:
Аватар
URNEST

Мнениеот LorD » Съб Авг 16, 2008 8:37 pm

Вече всичко е наред...Купих си спрейче 50 мл-пише,че е за 500 пръскания и е 7 лева... За спрейчето какво да кажа много добре си чисти... :) :agree:
LorD

Назад към Общ форум