Schwalbe изтегля от пазара някои DH гуми

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Schwalbe изтегля от пазара някои DH гуми

Мнениеот Admin » Вто Авг 12, 2008 10:32 pm

Последна промяна Admin на Вто Авг 12, 2008 10:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот LorD » Вто Авг 12, 2008 10:36 pm

Според мен е добре,че на време са открили дефекта,за да не стават инциденти.Мисля че caspar е с Al Mighty.

:agree:
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот axelmax » Вто Авг 12, 2008 10:37 pm

firestone :D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот URNEST » Вто Авг 12, 2008 10:53 pm

Бахти! :bigeyes:
Да те хване яд, че в момента нямаш някое старо поизтъркато Big Betty, за което сега ще ти получиш две нови. :crazy:
Аватар
URNEST

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 11:14 am

Както винаги България си е България, в момента в който се обадих на Веломания за подмяна първо не знаеха за какво говоря но след като се обадих пак след 10 мин, казаха че подмяната всъщност ще се извърши през октомври защото видители сега нямали от новите серии, като попитах за замяна на гумите с тези с кевларен борд казаха, че нямали достатъчно количества, в смисал не че нямата в момента ами ако сменят ще свърхат количествата... Сега ще търся телефона на някои от главния офис на Веломания. тел. 8127074.

Ново 20!
Човека на телефона ми каза че това кяото е описано на страницата е положението в Германия, тука видите ли тъй като няма бройки с кевларен борд, това няма да стане по този начин, попълвало се заявление и при пристигането на гумите октомври ще ви се обадят да си вземете новата. А до тогава предлагам публичен бойкот на Веломаняи която най-нагло отказва да изпълни задълженията си на дистрибутор на фирмата.
Последна промяна Capoeira на Сря Авг 13, 2008 11:44 am, променена общо 1 път
Аватар
Capoeira

Мнениеот Dravceto » Сря Авг 13, 2008 11:21 am

Хората от Швалбе постъпват много коректно спрямо клиентите си, поне според мен, а за Веломания тези явления са много често срещани....
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 11:33 am

хората от Швалбе са наистина коректни спрямо клиентите си, и заслужават евала за това че има стиска да признаят дефект в продукт който директно може да доведе до сериозни наранявания и дори смърт. Дистрибутора неиска да се лишава от печалба и да внесе в кевалрен борд сега докато няма нови бройки с телен борд, само защото пари от това няма да изкара. Намя надценка, печалба. Аз им заявих че при възникване на дефкт в някоя гума до замяната им ще ги съдя и те доброволно се признават за виновни само защото не извършват замяната в момента.
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Сря Авг 13, 2008 12:48 pm

Capoeira написа:хората от Швалбе са наистина коректни спрямо клиентите си, и заслужават евала за това че има стиска да признаят дефект в продукт който директно може да доведе до сериозни наранявания и дори смърт.

Не е въпроса до стискане, а до предотвратяване на съдебни дела, с всичките им негативни измерения. Не им стиска - ДЛЪЖНИ са. Ако искат да оцелеят "навън".
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот tailor » Сря Авг 13, 2008 1:03 pm

Capoeira написа:хората от Швалбе са наистина коректни спрямо клиентите си, и заслужават евала за това че има стиска да признаят дефект в продукт който директно може да доведе до сериозни наранявания и дори смърт. Дистрибутора неиска да се лишава от печалба и да внесе в кевалрен борд сега докато няма нови бройки с телен борд, само защото пари от това няма да изкара. Намя надценка, печалба. Аз им заявих че при възникване на дефкт в някоя гума до замяната им ще ги съдя и те доброволно се признават за виновни само защото не извършват замяната в момента.
Съобщението за подмяна на гумите е пуснато от мен. Във Веломания - склада до вчера имаше налични 4 гуми Big Betty 2,4 кевлар, но вече са разменени - съжалявам че не си бил сред първите 2-ма. В момента има само Big Betty DH и Black Shark Mudq които са със стоманено въже. В момента няма с какво да заменим гумата и в телефонния разговор с теб ти казах да си оставиш адрес и телефон в магазина, за да ти звъннем когато пристигнат. Пуснали сме запитване до Schwalbe в петък но много от хората са отпуска и още няма яснота какво могат да ни изпратят.
Аватар
tailor

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 1:50 pm

Значи като знаете че има 4 броики само защо пишете че има подмяна в момента, направо си го кажете че октомври ще става замяната. До тогава можеше да допишете в изявлението, че е силно препоръчително наличните продадени гуми да не се използват. А не както ми каза Спиро да си ги карам. Защото ако си ги карам и се претрепя при откъсване на борда, дето се казва ще ви съсипя(без да се приема като закана). Освен това моля да оведомявате персонала си преди да пишете в сайта, защото никъде не знаеха за такава замяна до днес, даже в магазина на бул.България все още се продава една бройка Big Betty, за доброто на всички нека бъде свалена от продажба.

Мерси за минусите да ви се връщат, ако мислите че пиша само за да се заяждам не е така, за доброто на всички позлватели на тези гуми е замяната да се извърши възможно най-скоро, а употребата им да се преустанови моментално, обявлението в сайта е добро но както винаги само на думи...
Аватар
Capoeira

Мнениеот jivkonik » Сря Авг 13, 2008 2:19 pm

Capoeira - сега нещо друга песен пееш ми се струва? :dunno:

В някои скоршни теми изкопа трапове против местните дистрибутори, доказва колко е "готино" да си пазаруваме колелата от eBay, как ни дерели кожите тук и т.н.

Сега обаче имаш претенции към въпросните дистрибутори, защото опря до тях.....?
Върни и си подмени гумите по eBay! Нали е далавера?! :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 2:33 pm

Offtopic:
Гуми по Ebay няма да си взема освен ако няма бг дистрибутор, само защото цената на тези стоки е солидно ниска и там надценката е строго регламентирана, да не говорим че ако не са в сгъваем вариант доставката става доста трудна. Но иначе ако си поръчвам от някъде повече неща бих пробвал някой модели на WTB, Intense. Ако си мислите, че мнението ми за дистрибуторите се е променило много грешите, просто в нашата държава реално конкуренция няма всеки е диструбутор на отделни марки и гледат да не се ритат по какалчетата защото и без това пазара е малък. За това предпочитам да се бутам там където конкуренцията найстина предлага разнообразие и атрактивни цени.
Аватар
Capoeira

Мнениеот tailor » Сря Авг 13, 2008 6:41 pm

Dravceto написа:Хората от Швалбе постъпват много коректно спрямо клиентите си, поне според мен, а за Веломания тези явления са много често срещани....
Вярно е, че хората от Schwalbe постъпват коректно спрямо клиентите си ... само че ние сме им сигнализирали за проблема преди една година. Правим всичко възможно да доставим количества от моделите за смяна. Надявам се, че ще успеем до края на на месеца - никой не е говорил за октомври.
Аватар
tailor

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 7:03 pm

В този случай и аз разбирам че подобна подняма на толкова големи количества неможе да се извърши веднага без предварителна доставка от страна на производителя на количества от новите гуми или тези с кевларен борд. Ако наистина производителя е постъпил така, да обяви изтеглянето без предварително да достави гуми за замяна, то вината е изцяло негова и това говори за факта колко слабо го касае Българския клиент
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Сря Авг 13, 2008 10:18 pm

Capoeira написа:Ако наистина производителя е постъпил така, да обяви изтеглянето без предварително да достави гуми за замяна, то вината е изцяло негова и това говори за факта колко слабо го касае Българския клиент

Случайно да ти е идвало наум, че точно защото някой може да се пребие, затова е по-добре да му се каже веднага? Или ти искаш първо да се произведат гумите, да се доставят на дистрибуторите, те да ги заредят по складовете на дилърите си и чак тогава да се съобщи? Колко човека ще се пребият дотогава имаш ли представа? Или просто си мислиш за твоите си гумички и как си преебан от гадните Швалбе и техните миниъни от Веломания? :roll2:

Изобщо мислиш ли с тая глава или си насъбрал няква жега срещу Веломания и сега носиш вода от найсе кладенеца, за да докажеш нещо дето и ти не вярваш в него?

И накрая - каква вина имат Швалбе??????? Вина за какво???

Мъка, мъкаа :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Сря Авг 13, 2008 11:47 pm

не просто да обявиш изтегляне и замяна на продукт при положние че нямаш складовите наличности да го направиш ми звъчи като един цитат от български фиилм:
"тате каза че ще ми купи велосипед, ама не сега, ами друг път"
След като нямаш наличности на пазара не обявяваш изтегляне ами само намерението си да изтеглиш даден продукт.
Аватар
Capoeira

Мнениеот EmZo » Чет Авг 14, 2008 12:56 am

Дистрибутор за цяла! България на Schwalbe написа:В склада до вчера имаше налични 4 гуми...

...

Страшен дистрибутор, нямам думи! Това се нарича адекватна дистрибуция. Но така е наистина, при тоя малък пазар не може да се очакват повече от 1 - 2 клиента за велосипедни гуми във България!

Capoeira :agree:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 9:57 am

Capoeira написа:След като нямаш наличности на пазара не обявяваш изтегляне ами само намерението си да изтеглиш даден продукт.

Ясно разбрах - значи ако ти си начело на голям производител на гуми първо ще обявиш, че изтегляш изцяло продукта от пазара (а не заменяш дефектни бройки), при което хората ще спрат да карат този продукт (много от тях изобщо ще спрат да карат гумите ти) за да не се пребият и ще започнат да чакат наличностите. При което след две седмици ще им писне и ще отебат продукцията ти. И ако си акционерно дружество... :wavey:

Добре, че не си част от мениджмънта на Швалбе, честна дума!!!

Така и не се разбра какво точно целиш с тая тема - да ни обясниш колко си грамотен относно търговия, производство, дистрибуция и маркетинг - така ли? Ако това е целта, определено успя поне в моите очи.

Edit: още чакам отговор - Швалбе имат вина за какво?
Аватар
bikerider

Мнениеот shepo » Чет Авг 14, 2008 10:22 am

може би затова че не са доставили необходимите количества гуми за смяна :dunno:
аз не разбрах в цялата работа къде е вината на Веломания :dunno:
за Pro Tеction вариянта и аз се чудя дали ще го има
Последна промяна shepo на Чет Авг 14, 2008 10:35 am, променена общо 2 пъти
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот pascoff » Чет Авг 14, 2008 10:26 am

:offtopic:
Така като сте отворили темата за гуми (сигурен съм, че tailor е следи), искам да питам, защо така тайно пуснахте на пазара Continental Rubber Queen (която чакам отдавана на нашия пазар) и дали изобщо ще вкарате Mountain King 2.4 ProTection версията или си мислите, че Supersonic версията е удачна за всички?
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 10:34 am

Швалбе имат вимна за това,че обявават изтеглянето на продукт от пазара, не чрез връщане на парите, ами чрез замяната му при положение, че са наясно, че не на всякъде имат складови наличности за да се извърши на момента такава. Обикновенно такова нещо се прави само ако навсякъде има наличности от другите гуми иначе е подигравка с хората, "а бре ние искаме да ви ги смениме, ама незнаем дали навсякъде това ще е възможно преди октомври", дотогава не карайте гумите ни, защото ако се претрепете считайте, че сте предупредени.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 11:43 am

Това е твойта гледна точка!
Тя обаче се оказва доста голямо изключение от правилото, което значи че Швалбе са содходили правилно.
Както казаха в темата по-горе:
По добре да се предупреди на време потребителя за възможни проблеми с дадения продукт и той временно да преустанови ползването му, докато се появят складови наличности за смяната , от колкото да си малчат и да има инциденти, които е можело да бъдат предодвратени.
Аз лично не знам за производител, който е връщал пари в такива случаи. Чувал съм за десетки изтегляния от пазара на продукти с цел поправка на опесен елемент от тях или пълна замяна, но не и за компенсация в двоен размер с подобен продукт с цел да не се бави потребителя до излизане на наличности от същия или връщане на парите. Даже обратното, на мен ми се е случвало дори - връщам го и доплащам за по-високия клас, понеже ако взема по-нисък - няма да ми платят разликата.

Аз ако бях потребител на Швалбе, изобщо нямаше да мисля нещата по твоя начин, а щях да съм радостен от факта, че са ме предупредили на време и това, че ще мога да заменя продукта, без ограничения от сорта на така любимото ни "% живот", макар и с цената на време до смяната, понеже съм на ясно, че не съм единствен или превилигирован, първо с мен да се заемат.
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 11:58 am

Никъде в обявлението не пише ползвателите, между който съм и аз, да преустановят да ползват тези продукти, даже вчера се продаваше все още една бройка в магазина на бул. България. А иначе да никъде не съм чул пари да връщат, само дето обикновенно сроковете за замяна за почти моментални не 2 месеца, при последната такава история с батерии на различни лаптопи производство на Сони даже ти се обаждаха у дома за да те предупредят и предложат замяна, и знеха точно колко елемента трябва за всеки пазар да се подменят. За 2 месеца дето се вика тези гуми на рака ли се правят. И сега какво по средата на сезона не карайте до края на сезона или увиснете с 150 лева(за две гуми).
Аватар
Capoeira

Мнениеот shepo » Чет Авг 14, 2008 12:03 pm

доста голяма част от изработката им е ръчна :agree:
поинтересуваи се :idea:
има филмчета по въпроса :agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 12:07 pm

Capoeira, чакай малко.
1. Гумата трябва да се проектира на ново с цел да няма този проблем нали? Трябва и да се произведе не малко количество нали?
Т.е. Или сега сменяш за такава с кевларен борд (алтернатива), или чакаш да се почне производство на идентичен продукт с отстранен дефект (проектиране + производство=време)
Не ми казвай, че който и да е дилър е можел да предвиди такова развитие на ситуация и да се е предварително запасил с десетки гуми. Просто пазарна политика! Аз като търговец на едро и дребно също не бих и няма да се презапася с даден продукт, понеже някога си може би ще има голяма нужда то него. Продавам и имам на склад толкова колкото се търси.

2. Ниокой - нищо не може да ти забрани. Предупреждават те, че е възможна пявата на даден проблем, който да доведе до опасна ситуация.
Дали ще рискуваш да караш - това си остава твое лично решение. Те са длъжни да те предупредят, дали ще се съобразяваш - си е твое решение.

В инструкцията на микровълновата ми пише - не загрявайте затворени консерви - може да доведе до избухването им.
Дали ще топля консерва вътре си е мой проблем, те са ми казали, че може да постарадам от това си действие ;)

Последно - нали не искаш да ми кажеш, че според теб е по-добре да са си траели, докато не произведат достатъчно количество от новите гуми и когато са готови, да обявят проблема и че имат възможност за незабавна замяна или поне в рамките на седмица - две?
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 12:19 pm

тъй като явно и проектирането отнема време, а времето е пари,в техния случай клинети, направо се запълва производствения лимит само с гумите с кевларен борд докато по голяма част от дефектните бройке не се подменят и чак след това се пуска новия вариант. Баси в обявата пише това:

"........
- За да компенсира клиентите си за създадените неудобства, Schwalbe ще осигури срещу всяка върната гума с метален борт от посочените модели, две нови гуми с кевларен борт.

- При Big Betty и Muddy Mary през октомври 2008г. се очакват нови партиди с метални бортове, при които проблемът ще е отстранен. За тези модели клиентите имат две възможности: да ги заменят сега с две нови гуми с кевларен борт или да изчакат няколко месеца и да получат нова гума с метален.
........ "

Както се казва "казана дума хвърлен камък" в фирмените изявления нама такива номера като шест пет, каквото се каже това се прави, това да не ви е раздела Пазар във Форума, и да пишете цена по споразумение.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 12:26 pm

Четеш това, което на теб ти е удобно и си сляп за останалото :beer:

Има проблем с 4 модела и то техните варианти с метален борд

Така

Big Betty и Muddy Mary - За тези модели клиентите имат две възможности: да ги заменят сега с две нови гуми с кевларен борт или да изчакат няколко месеца и да получат нова гума с метален.

Al Mighty и Black Shark Mud - ще бъдат спряни от производство и подменени с нови (разбирай модели). Докато стане това обаче, те могат да бъдат заменени с нови гуми с кевларен борт от моделите Big Betty и Muddy Mary

Обаче това за което ти негодуваш е че Веломания не може да се дореди на опашката за заявка на необходимото количество с кевларен борд, за което се изисква време при така създадената ситуация

Другото което ти правиш е да смесваш: да ги заменят сега с две нови гуми с кевларен борт или да изчакат няколко месеца и да го тълкуваш по съвсем различен начин.

Сега отвори си очите и виж написаното
tailor написа:Правим всичко възможно да доставим количества от моделите за смяна. Надявам се, че ще успеем до края на на месеца - никой не е говорил за октомври.

Аз го разбирам така:

Швабле обявяват плана си за действие:
1. Сега 2 с кевларен борд
2. След 2 месеца - една с метален

Така са дали и възможност за замяна 1 към 1 и алтернатива

За да се случи това обаче някой някъде трябва да има наличности - в случая Веломания.
Тя от своя страна има наличности в бройки, колкото са прецелнили че им трябват за нормална продажба, защото не са очаквали такова развитие на ситуацията и не са се презапасили от Big Betty и Muddy Mary с кевларен борд.
При така възникналата ситуация обаче в момента твърдят, че са дали заявка за бройки - пак цитирам
tailor написа:Правим всичко възможно да доставим количества от моделите за смяна. Надявам се, че ще успеем до края на на месеца - никой не е говорил за октомври.

Ти от своя страна в момента тропаш с крак и ревеш, че Веломания не могат на мига да ти направят замяната, понеже тълкуваш думичката "сега" както на теб ти е изгодна.

Аз я виждам така "сега" = на времето до излизане на бройки с метален борд.

Понеже обичаш цитатите:

- Както споменах, в България подмяната ще става чрез официалния дистрибутор "Веломания" ЕООД, но имайте предвид, че поради неочаквано създалата се ситуация може да се наложи изчакване на нови доставки, ако наличните количества бъдат изчерпани.
Последна промяна Alpina на Чет Авг 14, 2008 12:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 12:48 pm

Думата сега присъства доста настоятелно. Проблема не казвам, че е в Веломания те наистина нямат какво да направят казват им да изтеглят и те изтеглят, но като няма наличности какво правим, проблема е в производителя дето се казва в момента трябва цялата производствена мощност да се пренасочи само върху засегнатите модели, ако искат да успеят да запазят клиентите си. В противен случай хората докато чакат тези няколко месеца си купуват конкурентен продукт.
Мисля си че аз каквото имаше да кажа го казах и е безмислено да спорим за глупости, виновни има и това е производителя с признато дефектния продукт, Веломания са поставени в безизходица, складови наличности няма(явно оценяват пазара ни с стойности малко под 0), изявлението е неточно и невярно, непредставлява реалноста, а само намеренията на производителя и дистрибутора.
Аватар
Capoeira

Мнениеот jivkonik » Чет Авг 14, 2008 1:12 pm

Време е Capoeira да стане велодистрибутор и вносител № 1 у нас!
Мнооооо ги разбира работите с вноса, сроковете и складовите наличности това момче! Евала!!!
А от други теми стана ясно, че иска нещата тук да бъдат и на щатските цени!!!

"Capoeira - Президент!"
"Вън спекулантите от Велохрама!!!!"

:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 1:23 pm

Баси и хората все едно сте на заплата в някой магазин.
Казвам, че като правиш изявление за изтегляне на продукт и повтаряш в него три пъти "заменени сега" а без да се погледнеш, че в склада има за две замени броики, е ясно че заинтересованоста ти за клиентите е клоняща към нула. Проблема е в излявлението не в диструбутора, стига ме слагахте все едно колим и бесим дистрибутори, просто грешката си е грешка и трябва да бъде призната(грешката в изявлението). Правя евала и на производителя, че въпреки положението на Българската съдебна система изтеглянето на продуктите е световно, не само там къде евентуално при проблем може да последва съдебно производство. Защото спокоино можеха да зимислят, че на останалите пазари броиките не са засегнати, което никой нямаше да учуди.

П.С.
"Вън спекулантите от Велохрама!!!!"
това ми харесва даже като мото, подкрепям го на 100%
Аватар
Capoeira

Следваща

Назад към Общ форум