Летен грип

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Летен грип

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 14, 2008 9:58 am

Сполетя ме бичът на колоеденето.Летен грип с задържителното приложение стомашно разтройство и температура.Случва ми се втора година подред.Миналата година го изкарах много тежко държа ме десет дена и то по време на държавното.Тази година ме забави с две седмици и го карам значително по-леко.Ади миналата бях претренирал и затова бе така тежко.Още няколко човека го караха де тежко или по-леко.
Тази година ме лепна точно като ми тръгна карането и се потвърждава правилото като си във форма най-лесно се разболяваш.
Лекувам се с ампула калциев глюконат, витамин С и В9 орално;В12 инж. и колдрекс максгрип.Как мислите дали е добре така и какво ще ме посъветвате да взема за най-бързо възтановяване а и предпазване от вирусни.Витамини и соли вземам редовно както си пише в книгите.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Анелия » Чет Авг 14, 2008 3:28 pm

Вирусите са заразни и не виждам как колоезденето има връзка с това. Просто си се заразил отнякъде и трябва да чакаш да оздравееш. Кой знае какви лекарства не се пият, но тук и не сме лекарски кабинет да ти предписваме. Сега си спазвай диетата на сухари или препечени филийки. Временно забрави за сладки неща, домати, мед, млечни продукти, плодове освен банани.
Като превантивна мярка, аз бих наблегнала на качествена храна: зеленчуци, месо, риба. Но пак не е гаранция и заразата може да те лепне по всяко време и място.
Бързо оздравяване :agree:
Аватар
Анелия

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 14, 2008 8:30 pm

Ани нещо не си разбрали въпроса ми.Че са вируси то всички знаем.Но се хващат точно тогава когато караш най-добре и за това имам своя теория но бих искал да науча още.Ако не карах нямаше да се претеснявам имам сила да ходя на работа и да седя на бюрото.Тук става въпрос за друго.Ето днес вече карах а вторник ми беше първия ден от грипа.Почивните дни мисля да направя по 100км. с големи баири е верно ако мога.Питанката ми е как да мога?
Митко Ruse

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 8:40 pm

Принципно носа има една защита, действаща по два начина.
Представете си, как около него има нещо като радиатор, през който постоянно тече кръв, нейните задачи са:

1. Затопля входящия въздух
2. Чрез постоянен приток на бели кръвни телца се бори с непрестанните атаки на вируси.

Възможни са 2 вариянта при което да даде проблем.

1 При ниски температури и изстиване на крайници, тялото намалява притока на кръв в носа с цел да топли други органи - защитата пада и сме по податливи на настинка и грип, ако се случи това.

2. При високи температури, тялото пак намалява притока на кръв в носа с цел да не загрява допълнително и без това топлия въздух - защитата с бели кръвни телца пак намалява и с падането на тази преграда, ставаме по податливи на разболяване, защото винаги има вируси около нас.

Естествено през лятото не е толкова голяма вероятноста, но пак я има в по-големите жеги и при претоварвания.

P.S. Витамин C можеш да го спреш, защото Coldrex Max Grip, както и всички подобни са това - ударни дози от него.
Аватар
Alpina

Мнениеот Анелия » Чет Авг 14, 2008 9:34 pm

Мм, интересно ми стана, я кажи повече за твоята теория защо като си в добра форма и те повалят вирусите. Обаче това според мен не е свързано с претрениране, защото можеш да си в добра форма с 2-3 тренировки на седмица. Ето например тази жена е жив пример: http://backtoformfitness.com/dara-torres/#more-246
Откакто тренирам нещо (от зимата насам), нищо не ме е лепвало, много съм претренирала-което си признавам за грешка, разбира се-става въпроса триразови тренировки дори :crazy:
Вероятно логиката е че при претренирането организмът хвърля усилия другаде, а не да се пази и защитава от вируси...но кажи все пак.
Малко се отплеснахме от темата ;) По-добре ли си тази вечер?
Аватар
Анелия

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 14, 2008 9:48 pm

Претоварването води до срив в имунната система. Опичайте си акъла. Ако го имате.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 14, 2008 9:54 pm

Митко Ruse написа:Ани нещо не си разбрали въпроса ми.Че са вируси то всички знаем.Но се хващат точно тогава когато караш най-добре и за това имам своя теория но бих искал да науча още.Ако не карах нямаше да се претеснявам имам сила да ходя на работа и да седя на бюрото.Тук става въпрос за друго.Ето днес вече карах а вторник ми беше първия ден от грипа.Почивните дни мисля да направя по 100км. с големи баири е верно ако мога.Питанката ми е как да мога?

Еми, не можеш, баце. Претренирал си, затва си седни на гъзъ и почини неколко дена, докато ти мине грипа. Стоте километра и баирите нема да избегат, споко! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот kikon » Чет Авг 14, 2008 10:10 pm

Мисля, че ако се грижиш носът ти да е отпушен, ще се оправиш доста бързо :)

Ани, Дара Торес изглежда разбира как се правят нещата :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот SOG » Чет Авг 14, 2008 11:27 pm

Въпрос
Анелия написа:Вирусите са заразни и не виждам как колоезденето има връзка с това.

Отговор
TOYAGA написа:Претоварването води до срив в имунната система. Опичайте си акъла. Ако го имате.

В общи линии това обобщава темата.Който е тренирал сериозно са му ясни тия неща.

Митко Ruse написа:Почивните дни мисля да направя по 100км. с големи баири е верно ако мога.Питанката ми е как да мога?

Луда работа Мите.Имаше тема за умората,сега тема как да караме по 200км с баири докато сме болни от грип. :dunno: Почивай си повече и карай главно за удоволствие,толкова ли е трудно да си направиш извода,че понякога това което ни се иска не е това което можем.При положение,че не си млад атлет с бъдещи спортни планове не виждам смисъл тялото ти да плаща цената за твърде големите ти амбиции.Знам какво е за 5 дни болест да се варнеш месец два назад ама така стоят нещата,спорта е кофти бизнес.Не може просто да накараш тялото си да се направи,че нищо не се е случило и да продължиш с пълна сила напред,рано или касно то ще ти го върне тъпкано.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 15, 2008 6:16 pm

Като си си поставил някаква цел как да спреш накрая.От нова година насам имам карани около 6500 км. спортна тренировка и съм инвестирал толкова време и др..Все едно си тръгнал да качиш Белмекен (харесва ми този Ваш маршрут) с приятели и като ти стане тежко да кажеш абе караите аз тука нещо ще спра да се почеша.Ами до характера на човека е работата.
Мисля,че не съм претренирал щото всяка тренировка си я свалям с Polara и си правя анализ(парен сладолед духа).В добра форма бях видно от карането ми предната седмица.При това състояние(добра спортна форма) можеш да си позволиш да се вложиш повече и да поемеш по-голямо натоварване.И става навярно това което казва Алпина.Верно предната седмица редовно ми се случваше да карам в горещините на макс.Този с който тренирах също се разболя два дни по рано от мен а сега жена ми също легна и двамата доста по-тежко.
Като пиша сега как ми се докара.Събирам групата за утре да се кара пък ако оживея ще напиша как съм.Ще стисна зъби и за това състезание а на 25 септември като караме заедно ще се щадя.
Митко Ruse

Мнениеот PtD » Пет Авг 15, 2008 11:16 pm

Митко Ruse написа:Като си си поставил някаква цел как да спреш накрая.

Нали знаеш, животът е това, което се случва между правенето на планове. :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Авг 19, 2008 9:01 am

Карах си тренировките.Верно двата дни по 70км. но с прилежащите баири.Доста слабичко сравнение с групата но навярно се включи инстикта за съмосъхранение пък и вие тук доста ме поизплашихте.
Митко Ruse

Назад към Други видове колоездене