Предна спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предна спирачка

Мнениеот mach1_mad » Пет Авг 15, 2008 10:14 pm

карах Хейс 9 и .... говориха ми хората че спирачката не струва ама аз НЕ ..... и определено се нуждая от нещо по "сериозно"
гледам ... умувам ..... нещо съм хвърлил око на Магура джули,но ... потърсих малко тук и намерих тема в която се дискутира коя от джули и 9-ката е по добра и ... в темата се "плюеха" и двете спирачки :). така че по добре да "снеса" още някой лев и да си взема евентуално нещо което ще спира !!! въпроса ми е :

заслужава ли си покупката на нова магура джули ???

ще се кара ФР с 200мм ротор /ако не греша за размера/. идеята не е да издържи на спускане, а да спре веднага.
благодаря.
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Мнениеот saitov » Пет Авг 15, 2008 11:07 pm

Има много теми за спирачки. От мен да знаеш никоя спирачка ,който и колкото да я хвали ,няма да спре веднага. Има си техника на спиране и т.н. Аз лично карам с Авид Коде 5 . Не е най-тежката спирачка , но като й свикнах си спирам без проблеми, можеби използвайки оптималния начин за спиране. Не съм доволен от модулацията. Ти само спирачна сила ли гониш? Тежестта от значение ли е за теб. Какви средства си готов да отделиш за спирачка /спирачки? С ква ос си отпред?Като отговориш на тези въпроси ще получиш по-адекватен отговор.

П.С. Сравнение със Хейс 9 , този коде 5 е мн по-добре. Лично мнение изградено от личен опит.
Едит . Сега видях че става върпос само за предна спирачка.
Аватар
saitov

Рейтинг: 1225

..

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 16, 2008 12:52 pm

ще се сложи на 20мм ОС. теглото не е от значение. искам спирачна сила. да намаля когато стисна леко и да кове когато я "напъна". може да прозвучи странно но точно така се даржеше една бб7-ца, която покарах за малко !!!!?!?!? а е механична ......

преди малко се загледах във Формулите и ..... една к24-ка с 200мм ротор ..... ми стъпва на 270лв което не ми звучи толкова зле ........ та .... някакви коментари относно Формула К24 ?? благодаря.
Аватар
mach1_mad

Re: ..

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 16, 2008 4:33 pm

K24 е чудото което ми трябва.

*мноооого красиви тия 220-рови аломинки, но ... и с тенекийте ще сприра ;)
Аватар
mach1_mad

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд