Дискриминация

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Дискриминация

Мнениеот me4oce » Чет Авг 21, 2008 11:24 pm

Какъв е смисъла да иам ограничения във различните секций да не се пише от всеки,а само от някои които имат реитиг.Това няма смисъл,нали все пак това е форум за да се пише в него :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
Аватар
me4oce

Рейтинг: 1003

Re: Дискриминация

Мнениеот NOKIA-6300 » Чет Авг 21, 2008 11:25 pm

me4oce написа:Какъв е смисъла да иам ограничения във различните секций да не се пише от всеки,а само от някои които имат реитиг.Това няма смисъл,нали все пак това е форум за да се пише в него :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:
[b]Skype:climber4o
My Bike
Аватар
NOKIA-6300

Рейтинг: 878

Мнениеот pibsi » Пет Авг 22, 2008 3:29 am

me4oce написа:Какъв е смисъла да иам ограничения във различните секций да не се пише от всеки,а само от някои които имат реитиг .Това няма смисъл,нали все пак това е форум за да се пише в него :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

Мързи ме сега всичките да ги правя ,обаче мисля ,че тези 3 думи са достатъчни за отговор на въпроса ти :) Като падне рийтинг-а ти под 1000 тогава мрънкай !!! Моя беше 950 а сега лека полека го качвам само 1 път съм се оплаквал ,че са ми цъкнали минус. Тъй ,че не забравяй Блага дума ,железни врати отваря :D
Едит: Както и правописа :popcorn:
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот Gh0s7 » Пет Авг 22, 2008 3:39 am

Това беше един от много малкото пъти в който използвам плюсчетата и минусчетата, хаха... Та доста (10 секунди) се чудих да цъкна един "-" на NOKIA-6300 или един "+" на pibsi и в крайна сметка, реших да е "+" на pibsi, тъй като май е схванал замисъла на рейтинговата система ;)

П.П. Олелее, допринесах за рейтинга му с ЦЕЛИ 2 (две!) точки! :rofl:
Аватар
Gh0s7

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Авг 22, 2008 7:04 am

@pibsi - :agree:

Който се впише във форумната култура (да, да, смейте се!), бързо издрапва нагоре с рейтинга. :^:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Stancho » Пет Авг 22, 2008 7:46 am

Ако търсиш смисъл, ето:

[url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=41417]Най-прясната тема срещу рейтинга (една от многото), в която автора се отказа защото беше опроверган по всички обвинения.
[/url]

Ето още малко, че може да не ти е достатъчно...

А тук ти ще си поровиш за още, защото нямаме цялото време на света

П.П. Съвет от мен: Спри отсега, защото после ще съжаляваш повече (има и злопаметни хора тука ;) :D ).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот LorD » Пет Авг 22, 2008 7:59 am

me4oce написа:Какъв е смисъла да иам ограничения във различните секций да не се пише от всеки,а само от някои които имат реитиг.Това няма смисъл,нали все пак това е форум за да се пише в него :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

Рейтинга ти няма да намалява ако пишеш грамотно и не пишеш глупости в форума,а само полезни неща и не да пускаш теми,че рейтинга ти бил намалял...
Има си достатъчно теми за рейтинги в които можеш да погледнеш както спомена Stancho...
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 22, 2008 8:06 am

PtD написа: (да, да, смейте се!)

(:rofl: )
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пет Авг 22, 2008 8:09 am

Ни съ смей така, чи шъ гу йедеш!!!

Иначе по темата: Интересни неща се случват с хората в този форум последните дни и седмици.
Някакво просветление ли е, някакво временно умопомрачение ли...
За сега някак на добре тръгна в някои отношения.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lyaskov » Пет Авг 22, 2008 8:38 am

Stancho написа:Ако търсиш смисъл, ето:

[url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=41417]Най-прясната тема срещу рейтинга (една от многото), в която автора се отказа защото беше опроверган по всички обвинения.
[/url]

Станчо,

Не съм се отказал защото съм бил "опроверган по всички обвинения". Както казах много пъти с нищо не съм нарушил добрия тон, правилата на форума, не съм обидил никого и прочее. Също така казах, че не е адекватно ограничението да пишеш в Интернет форум. Как може да ме ограничат да пиша в Интернет форум бе човек?! Това е пълен нон-сенс сещаш ли се, все едно да ми кажат ти няма да ходиш по мрамора пред НДК, щото не ме кефят кецовете ти... Не може по никакъв начин и без никаква основа да има ограничение в Интернет пространстовто. (ако съм направил нещо, което толкова нарушава правилата - ок. трябва да има ред) Това му е хубавото отварям гугъл, търся примерно форум за скално катерене и мога да се регистрирам и пиша във всичките стотици хиляди такива форуми. Но разбираш ли в българския форум за МТБ не мога да пиша...

Това е един комплексен проблем (виж аватара) и няма да се задълбавам в него, защото не тук е мястото. Бихме могли да го генерализираме като "българска работа".

Както вижаш от една седмица само си чета форума и така ще си бъде занапред. Изключение прави тази тема, защото съм сигурен, че ако срешу въпросния рейтинг скочи половината форум нещата ще се променят.

Едит: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=30858&start=0 Както се вижда от тази анкета има доста хора, които не са съгласни с рейтинга. Ако сега пуснем една тема със сигурност резултатите ще са в наша полза. Съответно хората, които се грижат и подържат форума трябва да вземат необходимите мерки.
Последна промяна lyaskov на Пет Авг 22, 2008 8:49 am, променена общо 1 път
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот did » Пет Авг 22, 2008 8:49 am

lyaskov написа:Как може да ме ограничат да пиша в Интернет форум бе човек?! Това е пълен нон-сенс сещаш ли се, все едно да ми кажат ти няма да ходиш по мрамора пред НДК, щото не ме кефят кецовете ти... Не може по никакъв начин и без никаква основа да има ограничение в Интернет пространстовто.

явно опитът ти с интернет-пространството не е особено голям. повечето специализирани форуми имат ограничения, и то много по-строги от тукашните. основната разлика тук е, че ограниченията ги налагат не трима модератори, а няколкостотин потребители, които се опитват да си пазят къщата чиста.

Ясно е, че постепенно новите потребители ще забравят, ЗАЩО се стигна до този рейтинг, кое наложи въвеждането му преди време. Съвсем новите пък, въобще няма да виждат смисъл. Обаче тези, които помнят какво беше положението в предрейтинговата ера и какво е сега, едва ли някога ще мрънкат.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Пет Авг 22, 2008 9:20 am

Не, визираните младежи въобще не са виждали помийната яма, в която се беше превърнал форума преди появата на рейтинговата система.

НДК е обществено пространство, форума е частно такова. Това, че всеки може да се регистрира, не означава, че всеки може да остане. На мрамора на НДК ако се изходиш и почнеш да целиш хората с екскрементите си ще бъдеш бързо "убеден" да престанеш. Неграмотното писане на поредното рейтингово мрънкало за мен си е точно целене на хората с правописните си фекалии. За това когато имам възможност изразявам мнението си с рейтинговата система. Не казвам, че това е единствения критерий, по който гласувам. Аз гласувам по-скоро на базата на мнението ми за даден човек. А мнението ми се оформя чрез четене на постове.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 22, 2008 9:54 am

did написа: Обаче тези, които помнят какво беше положението в предрейтинговата ера и какво е сега, едва ли някога ще мрънкат.
Помня, помня. Но за съжаление идиотите не свършват. Което предполага, че системата от рейтинги е нещо като система за форумен имунитет. Не, че не влизат вируси, но явно не издържат дълго. Мен доста дълго ме нямаше във форума и виждам, че старите "звезди" са се поукротили, но новите достойно ги заместват.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 22, 2008 10:20 am

Преди можех да науча много повече, четейки този форум, отколкото сега.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот eurolit3 » Пет Авг 22, 2008 10:24 am

@bluskanie :agree:

и аз бях схванал замисъла и правех всичко по учебник ама имаше и такива келеши които явно не бяха схванали замисъла и поради това че не ме харесваха много пак си ми цъкаха минуси (не няма да слагам запетайки)затова и се отказах да бъда примерен щото нямаше смисъл и в момента хич аам хич не ми дреме на гъдулката колко минуса ще нацъкате :banana:
Аватар
eurolit3

Рейтинг: 845

Мнениеот SpoileR » Пет Авг 22, 2008 10:31 am

Аз явно съм от малкото които гледат на другите да им е добре, без значение на мен какво ми е...

Повечето хора гледат на тях да им е добре, пък другите кучета ги яли...

@eurolit3

Като правиш всичко по учебник и си схванал замисъла, печелиш модераторите :agree:

Като има келеши които те мразят... ми или направи така, че те да те харесват или направи така, че НЕКЕЛЕШИТЕ които те харесват, да са повече от келешите...

Тогава келешския глас няма да е от значение.
Последна промяна SpoileR на Пет Авг 22, 2008 10:43 am, променена общо 1 път
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот kartofa » Пет Авг 22, 2008 10:40 am

@me4oce
казал съм ти че за тъпи въпроси има скаип :V:
ИЗПОЛЗВАИ ТЪРСАЧКАТА!!!!
Аватар
kartofa

Рейтинг: 879

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 22, 2008 10:45 am

SpoileR написа:А
Като има келеши които те мразят... ми или направи така, че те да те харесват или направи така, че НЕ КЕЛЕШИТЕ които те харесват, да са повече от келешите...

Аз бих назовал това като лицемерие. Именно, затова не харесвам рейтинга. Много хора си промениха писането, други спряха да пишат... може и да изглеждат по-прилежни нещата, но това не означава, че темите са по-садържателни. И не е хубаво като си помислиш, че целта на форума не е точно такава, каквато някаква част от хората искат. Кво да праиш, шибан живот! :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот DarKFate » Пет Авг 22, 2008 10:51 am

За хората, които нищо не разбират и почват да дават страхотни съвети във веломеханик примерно (като мен ама аз поне не съм писал във веломеханик :D ). Та по този начин се ограничава спама и хората с кофти правопис както каза по-горе пипси. :)

Antares написа:...

И аз точно това си мислех докато чета, защо ли не намерих темата по-рано... :D
Последна промяна DarKFate на Пет Авг 22, 2008 10:57 am, променена общо 1 път
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Alpina » Пет Авг 22, 2008 10:54 am

bluskanie написа:Преди можех да науча много повече, четейки този форум, отколкото сега.

Винаги е така.
Нали не очакваш, че количеството новата информация, която можеш да взимаш от едно място винаги ще остане константа.
Все пак за това време си качил няколко нива в познанията си и може да си и подминал тавана на сайта - какво правиме тогава. Изчерпан е и го изхвърляме ли? :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот eurolit3 » Пет Авг 22, 2008 11:12 am

Рейтинга е глупост.Защо,аз не мога да помогна на някой във Веломеханик/Продукти за Trial/Street и т.н./и т.н. Защото просто,със някой със който не се обичаме ми нацъква минуси и ето.Сега някой да каже,че ако искам да помогна на човека,да му пиша ЛС.Еми не става така.Може и аз да посъветвам нещо,но да не съм много сигурен например,и някой друг да каже нещо друго и така всички се учим.
Аватар
eurolit3

Мнениеот Alpina » Пет Авг 22, 2008 11:23 am

eurolit3 написа:...Защо,аз не мога да помогна на някой във Веломеханик/Продукти за Trial/Street и т.н./и т.н...

Проумей, че именно заради това не е глупост!!!

Неговата работа е точно в това, да спре теб да пишеш в тези форуми, без да те остави сляп за тях, така че да не можеш да ги четеш.
Още повече че е и дадена възможност, дори да нямаш рейтинг за писане, то за нова тема да имаш - за да можеш да си зададеш въпроса спокойно.

Помощ от "разбирачи" не е нужна!!!
Това е целта - ако някой може да дава съвет то най-вероятно да е правилен, а не сульо и пульо да раздават навред "безпогрешните си мнения"

Малко ти е голямо самочувствието ми се струва!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот eurolit3 » Пет Авг 22, 2008 11:27 am

Умрял съм да ги чета.Няма нещо,което да ми помогне,все пак карам bmx и ако искам да питам нещо,ще попитам във bmx форума.Но пък за сметка на това,мога да помогна на някой.

п.с. оная тема "Изкам" не съм я писал аз,проверете ип ако искате
Аватар
eurolit3

Мнениеот bluskanie » Пет Авг 22, 2008 11:31 am

Alpina, ама ти наистина ли мислиш, че всички с големите рейтинги могат да отговарят правилно на технически въпроси, а и на всякакви други?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот DarKFate » Пет Авг 22, 2008 11:42 am

bluskanie написа:Alpina, ама ти наистина ли мислиш, че всички с големите рейтинги могат да отговарят правилно на технически въпроси, а и на всякакви други?

И това е така. Някои може да имат висок рейтинг и защото са отдавна в този форум, но четейки и висейки много вътре се научават много работи. Но във всичко си има дупки в системите, не може всичко да е съвършено, но аз лично подкрепям рейтинговата система. ;)
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Alpina » Пет Авг 22, 2008 11:49 am

bluskanie написа:Alpina, ама ти наистина ли мислиш, че всички с големите рейтинги могат да отговарят правилно на технически въпроси, а и на всякакви други?

Alpina написа:...ако някой може да дава съвет то най-вероятно да е правилен...

Oще повече, че хората с такъв рейтинг най-често си траят, ако не знаят или не могат да помогнат.
А тези с изпадналия се бутат да посъветват навсякъде ;)

Така по-ясно ли е какво мисля и имам предвид :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот eurolit3 » Пет Авг 22, 2008 11:55 am

Alpina... за теб цъкайте минуса,аз хич не преритвам да пиша тука .

ясно е какво мислиш.а стана ли ясно какво аз мисля?

:offtopic: 400-тен пост :banana:
Аватар
eurolit3

Мнениеот Alpina » Пет Авг 22, 2008 12:02 pm

Да - пълни глупости :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот lyaskov » Пет Авг 22, 2008 12:10 pm

И от мен един Alpina :)