Каране до Велинград-след 18 август

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Каране до Велинград-след 18 август

Мнениеот Trip-tfk » Чет Юли 24, 2008 11:32 pm

Здравейте. :)
Планирал съм каране от Благоевград до Велинград след средата на месец август.Маршрута е следния: Благоевград->х.Македония->х.Семково->х.Трещеник->Белмекен->Велинград.
Като за първи ден мисля да се спи на х.Семково , а през втория ден да се доберем до яз.Белмекен и от там може да се пуснем по асфалта до Велинград.Миналата година карах този маршрут до х.Трещеник и мога да кажа че е супер за каране.Незная как е от там до Белмекен,но мисля че за половин ден ще изминем разтоянието без проблеми.
Искам да попитам има ли съфорумци,които биха желали да се вклЮчат в мероприятието? :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот 4getcredo » Пет Юли 25, 2008 9:51 am

От Трещеник до Белмекен се стига спокойно за половин ден. Admin-а има статия за този участък, само че в обратна посока (и то до х. Гръначар). :beer:

П.С. Може и да се засечем някъде по това време (след средата на август) ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Trip-tfk » Пет Юли 25, 2008 1:53 pm

4getcredo написа:От Трещеник до Белмекен се стига спокойно за половин ден. Admin-а има статия за този участък, само че в обратна посока (и то до х. Гръначар). :beer:

П.С. Може и да се засечем някъде по това време (след средата на август) ;)

Благодаря за информацията. :)
Да,може наистина да се засечем някъде.Аз искам да стигна до Велинград,защото след това оставам там до края на месеца и там ще карам много.Ще спя в една къща,която се намира в местността Каратепе,точно на пътя за Сърница.
Trip-tfk

Мнениеот 4getcredo » Пет Юли 25, 2008 1:58 pm

Trip-tfk написа:Да,може наистина да се засечем някъде.Аз искам да стигна до Велинград...

Аз имах предвид Рила :) Седмицата 18 - 24 ще се помещавам с домочадието на Предел и оттам ще се правят някакви карания... Конкретните планове не са избистрени още, но ще пиша... :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот BikeArea » Съб Юли 26, 2008 2:31 pm

Привет!

Аз отдавна мисля нещо за подобен маршрут или по-точно за част от него, та бих могъл да се включа в мероприятието евентуално за втория ден в участъка х. Трещеник - Белмекен - Велинград.
Като ще тръгна с нощния влак от Велинград до Якоруда и оттам ще въртя до х. Трещеник, където се надявам да се включа в основната група. ;)

Като се изяснят подробностите около карането пишете, че да знам дали щемога да се enjoy-на и аз! :)

Поздрави! :beer:

П.П.:
Trip-tfk написа:...Аз искам да стигна до Велинград,защото след това оставам там до края на месеца и там ще карам много.Ще спя в една къща,която се намира в местността Каратепе,точно на пътя за Сърница.

Ако не караме заедно по описания по-горе план обади се, като си във Велинград, може да поджиткаме в района! ;)

П.П.2:
Надявам се си наясно, че Велинград е на 30-тина км от местността Каратепе! :idea:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Trip-tfk » Съб Юли 26, 2008 4:49 pm

BikeArea написа:Привет!

Аз отдавна мисля нещо за подобен маршрут или по-точно за част от него, та бих могъл да се включа в мероприятието евентуално за втория ден в участъка х. Трещеник - Белмекен - Велинград.
Като ще тръгна с нощния влак от Велинград до Якоруда и оттам ще въртя до х. Трещеник, където се надявам да се включа в основната група. ;)

Като се изяснят подробностите около карането пишете, че да знам дали щемога да се enjoy-на и аз! :)

Поздрави! :beer:

П.П.:
Trip-tfk написа:...Аз искам да стигна до Велинград,защото след това оставам там до края на месеца и там ще карам много.Ще спя в една къща,която се намира в местността Каратепе,точно на пътя за Сърница.

Ако не караме заедно по описания по-горе план обади се, като си във Велинград, може да поджиткаме в района! ;)

П.П.2:
Надявам се си наясно, че Велинград е на 30-тина км от местността Каратепе! :idea:

Ако втория ден решиш да караш с нас, ще е супер.Мислех да тръгнем направо от Благоевград,но ще намеря транспорт,с който да преминем асфалтовия участък до х.Македония(който е към 25 километра) и така ще се опитаме да стигнем до Трещеник за един ден,да нощуваме там и направо втория ден ще караме за Белмекен.
Да,Каратепе не е близо,но мисля че разтоянието може да се вземе за около 2 часа,а пък ако съм много уморен може да дойдат да ме вземат с кола.
По-нататък ще пиша още информация за пътуването.
:beer:
Trip-tfk

Мнениеот Trip-tfk » Вто Авг 19, 2008 8:37 pm

Въпреки променения състав и променения гравик карането се състоя.
Вчера(понеделник) в 16:30 тръгнахме от Благоевград към хижа Македония.На хижата бяхме към 22:15,защото бяхме взели доста багаж и карането ни беше тежко.Спахме на хижата и на другия ден към 9:00 тръгнахме посока Семково по канала.От Семково се качихме на Сухото Езеро и от там пак по канала до разклона(малко над Трещеник) за х.Грънчар,и по черния път към 18:15 стигнахме Белмекен.По пътя видяхме двама французи,оказа се че единия работи в МАVIC и много се зарадва като видя че и аз съм с неговата фирма :D.Малко се объркахме по едно дере по пътя за Белмекен и си одължихме карането с още час.Иначе пътя е много хубав за каране,а гледките са прекрасни.Скоро ще кача и снимки,въпреки че ме мързеше да вадя фотоапарата. Много ще се радвам ако някой ми каже от х.Македония до Белмекен колко километра са. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот Trip-tfk » Вто Авг 19, 2008 8:37 pm

грешка.машината ми заби и сложи още един пост. :banghead:
Trip-tfk

Мнениеот Trip-tfk » Сря Авг 20, 2008 1:56 pm

Малко снимки: http://grishata1.pinkbike.com/album/Bla ... -Belmeken/
Като ми дадат и от другия фотоапарат ще кача още. :)
Trip-tfk

Мнениеот MartinBG » Пет Авг 22, 2008 10:56 am

Гриша, я кажи как е пътят от яз. Белмакен към Велинград и за какво да внимавам, че да не се загубя там. С баща ми утре тръгваме натам и до неделя трябва да сме стигнали язовира. После Велинград и надолу-надолу, та чак до Черно Море... :D
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Trip-tfk » Пет Авг 22, 2008 12:12 pm

MartinBG написа:Гриша, я кажи как е пътят от яз. Белмакен към Велинград и за какво да внимавам, че да не се загубя там. С баща ми утре тръгваме натам и до неделя трябва да сме стигнали язовира. После Велинград и надолу-надолу, та чак до Черно Море... :D

Aми от Белмекен към Велинград е само спускане.Минава се през Юндола-там свиваш по разклона за Велинград.Иначе няма много движение и повечето време си караш спокойно.Има места, на които трябва малко да повъртиш.И аз утре ще съм в тоя район-ще хвана ранния автобус за Велинград и после ще катеря за Каратепе.
От къде ще хващате за морето?Приятен път. :beer:
Trip-tfk

Мнениеот MartinBG » Пет Авг 22, 2008 12:27 pm

За колко време се стигнахте от яз. Белмекен до Велинград?

Утре тръгваме от София към язовира. Ще се движим на самоход и вероятно чак в неделя ще го стигнем. От Велинград ще следваме маршрута на Рудопия, а от края аз ще продължа към морето (Ахтопол най-вероятно) покрай Сакар и през Странджа.

Не искаш ли да удължиш малко карането си и да се присъединиш към нас за 200-300 или повече км "родопско равно"? ;)
MartinBG

Мнениеот Trip-tfk » Пет Авг 22, 2008 12:48 pm

MartinBG написа:За колко време се стигнахте от яз. Белмекен до Велинград?

Утре тръгваме от София към язовира. Ще се движим на самоход и вероятно чак в неделя ще го стигнем. От Велинград ще следваме маршрута на Рудопия, а от края аз ще продължа към морето (Ахтопол най-вероятно) покрай Сакар и през Странджа.

Не искаш ли да удължиш малко карането си и да се присъединиш към нас за 200-300 или повече км "родопско равно"? ;)

До Велинград не сме ходили,защото вече беше към 19:00 когато бяхме на Юндола,а се пуснахме към Якоруда и от там дойде баща ми да ни вземе с кола.Но предполагам че от Юндола до Велинград са още 15-16 километра.
От къде минава маршрута на Рудопия?Че аз цяла седмица ще съм на Каратепе(на 30-ина километра от Велинград,в посока Сърница)
Trip-tfk

Мнениеот MartinBG » Пет Авг 22, 2008 12:59 pm

Най-грубо казано (тъй като едва ли ще имаме възможност да дадем съвсем точни денивелации за отделните дни) се редуват така:
1. Велинград - Беглика: 800 нагоре / 200 надолу за 35 км
2. Беглика - х. Орфей: 400 нагоре / 600 надолу за 39 км
3. х. Орфей - с. Кожари: 400 нагоре / 500 надолу за 30 км
4. с. Кожари - с. Мугла: 850 нагоре / 600 надолу за 35 км
5. с. Мугла - Момина вода: 1100 нагоре / 800 надолу за 45 км
6. Момина вода - с. Безводно: 850 нагоре / 1400 надолу за 47 км
7. с. Безводно - Перперикон: 650 нагоре / 1250 надолу за 53 км
8. Перперикон - Маджарово: 250 нагоре / 300 надолу за 60 км
9. Маджарово - с. Мезек: 420 нагоре / 800 надолу за 40 км

Горе-долу е това. Картата и подробното описание на маршрута липсват на сайта на Байкариа, но маркировката би трябвало да си е на мястото. Имаме и GPS трека + GPS в случай че съвсем се загубим.
Намерението ни е да го минем за по-кратко време, но това ще стане ясно на терена. Спането ще в палатка, което ни дава малко повече свобода за промени в графика/маршрута.
MartinBG

Мнениеот Trip-tfk » Пет Авг 22, 2008 2:51 pm

MartinBG написа:
Най-грубо казано (тъй като едва ли ще имаме възможност да дадем съвсем точни денивелации за отделните дни) се редуват така:
1. Велинград - Беглика: 800 нагоре / 200 надолу за 35 км
2. Беглика - х. Орфей: 400 нагоре / 600 надолу за 39 км
3. х. Орфей - с. Кожари: 400 нагоре / 500 надолу за 30 км
4. с. Кожари - с. Мугла: 850 нагоре / 600 надолу за 35 км
5. с. Мугла - Момина вода: 1100 нагоре / 800 надолу за 45 км
6. Момина вода - с. Безводно: 850 нагоре / 1400 надолу за 47 км
7. с. Безводно - Перперикон: 650 нагоре / 1250 надолу за 53 км
8. Перперикон - Маджарово: 250 нагоре / 300 надолу за 60 км
9. Маджарово - с. Мезек: 420 нагоре / 800 надолу за 40 км

Горе-долу е това. Картата и подробното описание на маршрута липсват на сайта на Байкариа, но маркировката би трябвало да си е на мястото. Имаме и GPS трека + GPS в случай че съвсем се загубим.
Намерението ни е да го минем за по-кратко време, но това ще стане ясно на терена. Спането ще в палатка, което ни дава малко повече свобода за промени в графика/маршрута.

Ако това е маршрута,може да се присъединя към вас за първата част-от Велинград до Беглика.Като пристигнете на Велинград ми звънни ако искаш - 0887364025(дано там да имам обхват :D ) . :beer:
Trip-tfk

Мнениеот MartinBG » Пет Авг 22, 2008 11:14 pm

OK, Гриша. Живот и здраве в понеделник ще се чуем. :beer:
MartinBG

Мнениеот azoic » Сря Сеп 10, 2008 8:22 am

Trip-tfk написа: Много ще се радвам ако някой ми каже от х.Македония до Белмекен колко километра са.

по GPS картата излизат към 70-72км :agree:
Аватар
azoic

Назад към Мероприятия - архив