Я кажете това каране какво е ???

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Я кажете това каране какво е ???

Мнениеот Marzez » Вто Авг 26, 2008 11:10 am

Здр на всички нов съм и нямам напредстава моито каране какво се води карам предимно градско и скачам през стълби нагоре надолу разни работи прескачам рампи понякога по писта но предимно това е скачане
решил съм се да си зимам нов баик ма незнам какъв защото незнам моето каране какво се води ходя и на оффроуд из планината с леко екстремно спускане за сега няма жертви :D но все пак ми препоръчаите баик пример скок височина 1м-1,50м за сега наи много 1м но все пак сега баика ми е кофти и така дано някои да помогне че изобщо си нямам напредстава просто си карам и се кефя а вие знаете толкова много за тея работи моля помогнете :crap:
Marzez

Рейтинг: 1180

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 26, 2008 12:08 pm

Според добре познати експерти във форума стила ти е познат като "НДК All mountain", но тъй като ти практикуваш и "оофроуд" може би по скоро клони (пак според повечето експерти) към "Dirt XC Jumps" или "Drop to flat DH". За съжаление мога да те разочаровам, че нито еидн производител все още не е категоризирал и проучил достатъчно добре карането ти, и следователно не е направено колело като за тебе.
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот x3m_ » Вто Авг 26, 2008 12:34 pm

И защо реши като незнаеш какво караш да пуснеш темата в "Продукти за спускане и фрийрайд" :dunno:
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Мнениеот Sky_Knight » Вто Авг 26, 2008 12:44 pm

Защото детската му мечта е да си има велосипед с над 180 мм ход на окачването.... :dunno:

По темата. Щом скачаш толкова - ориентирай се към 4Х и DJ байковете. И не си взимай колело с ход на вилката над 120 мм... И гледай да е твърдак. RAM имаха някакво колело за 4Х. Drag Climber e универсален избор (но от по-старите модели)....
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот MARTO4KATA » Вто Авг 26, 2008 1:15 pm

Преди да ти кажа мнението си ще те посъветвам да пишеш по-грамотно - все пак в българския език има не само букви, но и препинателни знаци (. , ! - ? и др.), както и да поставяш темата в правилния раздел. Добре е да се разбира кое изречение откъде започва и къде свършва.

Честно казано не мога да определя стила ти на каране... Ако не караш много агресивно, може би Drag Climber, С2 или Ram 4X, ще бъдат добър избор. Но според мен е добре да се насочиш към някой по-конкретен стил на каране, за да си вземеш подходящо колело. Можеш лесно да разбереш какво представляват различните стилове като се поровиш из форума и прочетеш каквото те интересува в ЧЗВ.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот HellBurn » Вто Авг 26, 2008 6:52 pm

Найстина, карай го по-грамотно и избягвай съкращенията. А относно колелото: Купи си един РАМ Ърбан, стига да имаш пари, а ако не МАРТОЧКАТА ти е избройл други подходящи велосипеди за теб. Успех с покупката на колело.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

.....

Мнениеот mach1_mad » Чет Авг 28, 2008 8:21 pm

поправете ме ако греша, но да си караш из града кадето ти е кеф и както ти е кеф, което определено включва и скокове от поне метър от време на време не е ли ФРИЙ РАЙД ???
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Re: .....

Мнениеот evilll » Чет Авг 28, 2008 11:44 pm

mach1_mad написа:...скокове от поне метър от време на време...

А мога ли да попитам какво имате предвид под скокове от поне метър, че дори метър и лоловина? Прескачане не препятствие с тази височина(без допълнителни съоражения) или скок от такава височина от бордюр или стълби? Защото, ако е първото и не се лъжа, световния рекорд е между метър и метър и половина, не помня колко точно и такива височини се постигат със специални рамки/колела(за траял, ако не се лъжа). И поради тази причина се съмнявам някой с най-обикновено колело от тип CROSS да прави такива скокове от по метър да речем.

Иначе по темата, по-горе са дадени добри примери за колела, подходящи за този тип каране... 4X, Climber и др. от този тип.
Успех с избора на велосипед! :) :agree:
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Re: .....

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 29, 2008 9:00 am

evilll написа:
mach1_mad написа:...скокове от поне метър от време на време...

А мога ли да попитам какво имате предвид под скокове от поне метър, че дори метър и лоловина? Прескачане не препятствие с тази височина(без допълнителни съоражения) или скок от такава височина от бордюр или стълби?
Става въпрос за скок на дължина :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Re: Я кажете това каране какво е ???

Мнениеот evilll » Пет Авг 29, 2008 10:03 am

NovemberCharlie написа:Става въпрос за скок на дължина :)

Сигурен ли си? Аз от този пост

Marzez написа:...но все пак ми препоръчаите баик пример скок височина 1м-1,50м за сега наи много 1м но все пак сега баика ми е кофти...

друго разбирам :) Та за това се почудих. :dunno: Ако е така, лошо няма, току виж си имаме нов световен шампион в тази дисциплина, само едно хубаво колело му трябва... ;)

Иначе на скок дължина с повечко засилка може и да се направи такъв скок, по-възможно е, ама знам ли... все си мисля, че за хубави скокове си трябва и хубаво колело...но наистина при определени условия и с кофти байк може да се постигне резултат от 1м на дълъг скок. :)
Аватар
evilll

Мнениеот awd_volvo » Пет Авг 29, 2008 10:58 pm

Като гледам на къде се е насочило момчето ми се струва, че друг доста удачен вариант е Scott YZ (може и 2-ра ръка, защото е 400-450 лв), защото държи на абюз (2 години XFR&DH с Цоки 66 и му няма НИЩО) пък и не е толкова тясно обвързана с DJ, като С2 например, където челният ъгъл е... хм неподходящ за FR/DH ако вилката прави по-малкпо от 160мм ход (а рамката е за до 130/140). Поне при мен точно това беше решаващо за избора ми (YZ) и не съм съжалявал нито за секунда! Това си е мое лично мнение, не искам да съдя избора на никого :beer: :) :agree:
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот neytchev » Пон Сеп 01, 2008 8:17 pm

Ако си вземеш RAM AM можеш да караш на НДК,из града,да скачаш
стълби и скокове,да караш из планината, и да се спускаш.Ама зависи и
с колко пари разполагаш. ;)
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот did » Пон Сеп 01, 2008 8:25 pm

neytchev написа:Ако си вземеш RAM AM можеш да караш на НДК

вземи го, вземи го!!!

ще можеш да караш ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ във великия АМ стил на НДК!

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 01, 2008 9:01 pm

did написа:
neytchev написа:Ако си вземеш RAM AM можеш да караш на НДК

вземи го, вземи го!!!

ще можеш да караш ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ във великия АМ стил на НДК!

Смешно ти е щото си нямате културен дворец в Пловдив. За туй бъхтите по Родопите като гламави. CityАМ руулллззз!
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот neytchev » Пон Сеп 01, 2008 9:16 pm

Тогава да си вземе RAM 4x,или 4130
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 01, 2008 10:00 pm

Най-добре да му сглобят един RAM NDK'09 Build kit Super poza.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот SpoileR » Вто Сеп 02, 2008 7:42 am

NovemberCharlie написа:Най-добре да му сглобят един RAM NDK'09 Build kit Super poza.

:rofl: :rofl: :rofl: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот evilll » Вто Сеп 02, 2008 12:28 pm

NovemberCharlie написа:Най-добре да му сглобят един RAM NDK'09 Build kit Super poza.

А аз си мислех, че няма универсално колело... :popcorn:
С този модел със сигурност ще пожънат голям успех. :bowdown: Трябва моментално да се заемат с изработката му. :)
Аватар
evilll

Леле майко

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Сеп 02, 2008 1:18 pm

Убихте желанието на момчето :nono:
Искрено се забавлявам като чета такива теми :popcorn:
Ама дайте малко по-сериозно.

За пича с дългото изречение:

Пич, вземи си една твърда, ниска рамка - Drag, Ram или каквото ти е на сърцето с една вилка дето работи...не ти трябва кой знае какъв ход, просто гледай вилката да работи. Покарай малко това колелце, ориентирай се кое най-много ти харесва в колоезденето и дотогава, повярвай ми, няма да имаш нужда да пускаш теми от този род.
Успех!
Аватар
IVO Jordanov

Назад към Общ форум