Комбинация от Mach 1 2.30 с Continental UST Flow Pro 2.30

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Комбинация от Mach 1 2.30 с Continental UST Flow Pro 2.30

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 26, 2008 2:34 pm

Та въпросът е, ако някой е карал http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1543 в комбинация с http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1166 да си сподлели впечатленията. Или пък, ако има отделно мнение за всеки от продуктите, моля да го сподели.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Вто Авг 26, 2008 3:58 pm

Имам отделно мнение за 2-та продукта :D

Гумата е чудесна за задна, отпред не ми беше толкова приятна, с този дефицит на грайфер. Търкаля се много бързои безшумно, и е доста лека. Лесно се пукато гуми ако караш с ниско налягане, но... се съмнявам да караш с под 2.7 бара. Предполагам я гледаш с цел доста въртене, но ако може да вметна, че Gravity-то въпреки по-високия грайфер също се търкаля доста леко, но има доста повече сцепление на доста повече настилни, и аз останах доста доволен от него, в комбинация с Vapor (2.1 версията) отзад и двете на Singletrack шини, както откъм търкаляне и сцепление, така и откъм пукане на гуми (но това ще го отдам по-скоро на шината).

Шиниата, конкретно не съм я ползувал, но карах с по-висшата (уж) Mach1 FreeRide, и докато я карах си мислех че е читава. Взех я в началото на сезона и до преди седмица някъде още бях с тях на колело. 21мм профил ми се стори малко, особенно след като минах на по-широка шина, дори за 2.35 гуми си беше малко някак. Това според мен е абсолютния максимум за гума (2.35 за 21мм шина) и не мисля, че ще е добра комбинация на 19мм шини. След като свалих своите Mach1 установих, че освен големият удар отпред, който беше повела от един камък се оказа че задната е станала на дъвка въпреки че не даваше вид на толкова изтормозена но :dunno:

Моят съвет е ако можеш да избягваш тези шини, или ако я имаш налична и се чудиш каква гума да вземеш да не надвишаваш 2.1, а ако имаш гумата и мислиш за нова шина да се насочиш към AlexRims DP20 или нещо по-нагоре в хранителната верига :D например Mavic En321.
Аватар
GECKO

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 26, 2008 4:08 pm

Гумите ги взех преди 20-тина дни и съм доволен. Задна не държи като Тиога 2.10 на пръст, но не е зле като цяло, а от предната нямам оплаквания. Карам ги с вътрешни CST с боза. Малко е тежка комбинацията, но и аз съм 95 кг. Карам на 3 бара. Иска ми да сменя и шините и се чудех какви да са.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот GECKO » Вто Авг 26, 2008 7:19 pm

упорито вярвам, че нямаш нужда от вътрешните с боза, особенно ако избереш по-широки шини. Аз лично бих опитал с варянт на DP20 с боза (без вътрешна), защо гумите ти го позволяват, но по-тясна от тази шина за толкова голяма гума просто ми се струва неуместно (или поне на мен не ми харесва как стои)

Колкото до тежката комбинация... безмислено тежка е ако ще караш AM/EN. Моите премеждия с Mach1 FreeRide са след каране предимно DH и то доста некадърно (доста блъскане са отнесли заради неспособностите ми) та може да обмислиш и тях като варянт... иначе аз не бих препоръчал продукти на фирмата :dunno:
Аватар
GECKO

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 27, 2008 8:36 am

Благодаря за мнението! :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Назад към All Mountain/Ендуро продукти