Кюстендил- Благоевград 29-31.08

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Кюстендил- Благоевград 29-31.08

Мнениеот Smily » Вто Авг 26, 2008 4:23 pm

Здравейте!

За уикенда ще направим една разходка от Кюстендил до Благоевград през Бобошево (все още уточняваме състава на групата) Маршрутът е 65 км, асфалт през по- голямата част, без много наклон, и минава по поречието на Струма. От Кюстендил ще тръгнем сутринта в събота. Нощувката ще е най- вероятно или на палатки до реката или в Бобошево ако времето прояви някакви своеволия в последния момент:) Мероприятието ще е по- скоро тип разходка.
Всички, които имат желание, са добре дошли ! :)
Smily

Рейтинг: 1225

Мнениеот Alpina » Вто Авг 26, 2008 5:28 pm

То дефакто ще е Кюстендил - Бобошево. Нататък не знам защо и да продължавате :)
Пътя е приятен и сравнително прохладен :)

Всъщност за един ден можете спреспокойно да направите Кюстендил - Бобошево - Кюстендил.
Само внимавайте на по-дългите и остри завои по дефилето, че са много обрасли и се налага да се движите почти в средата на лентата :crap: а колите нямат никаква видимост. Друго по-опасно по пътя няма.

Чешмички има на няколко места, така че вода не е нужна повече от литър.

Ако твърдо сте решили да карате от Бобошево към Благовград, надявам се маршрута да ви е през Рила и Кочериново :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Redhat » Сря Авг 27, 2008 9:13 am

Alpina написа:То дефакто ще е Кюстендил - Бобошево. Нататък не знам защо и да продължавате :)...

...Ако твърдо сте решили да карате от Бобошево към Благовград, надявам се маршрута да ви е през Рила и Кочериново :)

Alpina, прав си, но ако искат да се движат само по асфалт. Инак си има много приятни черни пътища от Бобошево до Благоевград. Ако се разровят в благоевградската тема, със сигурност ще намерят повече информация.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Alpina » Сря Авг 27, 2008 9:15 am

Ако не се лъжа Бобошево - Рила - Кочериново - Благоевград е асвалт и именно за това го написах, понеже предположих, че това търсят :)

Иначе да - има много по-приятни "черни" пътища :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Smily » Сря Авг 27, 2008 9:54 am

Мерси за информацията. Aз предпочитам черните пътища, но като минавах наскоро по пътя ми се стори немного натоварен и приятен за каране в частта Кюстендил- Бобошево. Понеже съм отскоро във форума може ли да ме ориентирате за коя точно Благоевградската тема иде реч да видя дали може да разнообразя маршрута до Благоевград? Ако има вариант да не е по асфалт ще е още по- добре :)
Smily

Мнениеот Alpina » Сря Авг 27, 2008 10:13 am

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Smily » Сря Авг 27, 2008 10:21 am

10х!
Smily

Мнениеот potzin » Чет Сеп 04, 2008 12:00 am

Видях в събота един човек(сам) по клисурата на Струма, преди Бобошево. Към 12 ще да е било. Беше със сини ръкавици и скот панталонки. Дали не беше ти случайно?

А между другото, който минава през Бобошево задължително трябва да се качи до село Скрино, родното място на Иван Рилски. Над манастира има скала с кръст - гледката е чудна.
potzin

Рейтинг: 1205

Мнениеот Smily » Пет Сеп 05, 2008 3:40 pm

[Видях в събота един човек(сам) по клисурата на Струма, преди Бобошево. Към 12 ще да е било. Беше със сини ръкавици и скот панталонки. Дали не беше ти случайно?]

Не съм била аз. Ние в крайна сметка се събрахме трима човека и след кратко съвещание променихме малко маршрута и тръгнахме на юг от Благоевград. И тъй като част от групата караме отскоро и не разполагахме с много време, решихме да се качим до село Стара Кресна и да нощуваме там. През по- голямата част от маршрута беше много приятно за каране за нашите възможности, макар че не мина и без контузии. Пътят към самото село беше доста стръмен, но пък усилията си заслужаваха- видяхме много красиви места, а и спускането надолу беше супер. Минахме и през Кресна и Градешница на другия ден.
Ето тук съм качила малко снимки:
http://www.album.bg/evelyna./albums/

А ако минавам през Бобошево някой път задължително ще разгледам това място :)[/quote]
Smily

Мнениеот sto100jan » Пет Сеп 05, 2008 3:48 pm

По хубави места сте били :agree: Аз за съжаление не бях в Бл-д през тоя уикенд , иначе можеше да се присъединим с бодрата велодружина . Откъде катерихте за Стара Кресна , през Брежани и Сенокос ли ?
Въобще , сега става готино за колоездене , не е много жега , ако пак идвате насам , или ако ние идваме натам ( планирали сме още пролетта Ваксево-Страдалово , или Кюстендил-Трекляно-Трън) ще държим връзка , може да сме си полезни :)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Smily » Пон Сеп 08, 2008 10:46 pm

По хубави места сте били Въобще , сега става готино за колоездене , не е много жега , ако пак идвате насам , или ако ние идваме натам....

Да, местата бяха наистина хубавки :) С удоволствие ще покараме дружно някой път. Колкото повече- толкова повече :)
Smily

Назад към Мероприятия - архив