Куклен-КЦМ-Крумово-Пловдив-Брестник-Куклен

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Куклен-КЦМ-Крумово-Пловдив-Брестник-Куклен

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Сря Авг 27, 2008 11:18 am

Първо да се извиня че пускам темата 2 седмици по късно понеже на съшия ден тръгнахме на почивка.По темата.Аз и моя фр си оправихме колелата и решихме да ги пробваме и да направим една разходка.Маршрута беше Куклен-КЦМ-Крумово-Пловдив-Брестник-Куклен.В 8 часа тръгнахме от Куклен.
Преди да излезем от Градчето решихме да си купим водичка от САНИ-то http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207861 http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207860
И потегляме към Крумово -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207863
След 30 минути каране сме в с.Крумово -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207864
Тук трябваше да пресечем за да идем в околовръстното - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207870
Вече сме на новия асфалт в началото на Пловдив и отиваме само дo KAWASAKI магазина да видим мотори,бъгита и тем подобни и назад - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207876 http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207881 http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207880
Вече сме близо до Куклен в Брестник сме - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207888
Ии сме си в градчето :) http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7207894 Друг път повече :) и чакам коментари :popcorn: :D
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Рейтинг: 1215

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 11:27 am

Виждам, че сте карали по много приятни пътища, без излишно движение на автомобили, а това значи, че наистина ви е било приятно. Маршрута ми се вижда много добър, направо за релакс. Със сигурност ще ходя и там, защото знаеш, че бях тръгнал нататък, но не намерих с кой да отида, а щеше и много евтино да излезне, особено ако бяхме преспали в хижата, където беше казал.

Още един път евала за хубавото каране, което сте направили.
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Сря Авг 27, 2008 1:08 pm

еми намери с кой да дойдеш качи се на влака за пловдив ела до Куклен и ще караме този маршрут и до хижата ще идем за да нощуваш там :) с Grigo ела ако иска :)
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот bi » Сря Авг 27, 2008 3:34 pm

Нещо не мога да ви открия каските на снимките!? :dunno: :crap:
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 4:15 pm

bi написа:Нещо не мога да ви открия каските на снимките!? :dunno: :crap:

Там, където карат момчетата не им трябват каски. Терена не е с опасни спускания или изкачвания, няма камъни, а дори, като гледам няма и много коли.
Аватар
nikste

Мнениеот Alpina » Сря Авг 27, 2008 4:35 pm

Хах добре, ако и ти имаш още бяло около устата - ясно :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Сря Авг 27, 2008 6:20 pm

теб кво те бърка дали имам :dunno: ??? :confused: имам но не съм като теб ... за да е слагам на път без много коли без изкачване спускане и камъни асфалт е ;)
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 6:23 pm

Alpina написа:Хах добре, ако и ти имаш още бяло около устата - ясно :D

Алпина, може да спреш да спамиш и да си намериш друга работа. Моля или пишете по темата, или въобще не пишете.
Аватар
nikste

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Сря Авг 27, 2008 6:29 pm

Alpina ако обичаш пиши по темата ако не чУпКаТа
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот Alpina » Сря Авг 27, 2008 6:42 pm

nikste написа:

Алпина, може да спреш да спамиш и да си намериш друга работа. Моля или пишете по темата, или въобще не пишете.

А ти можеш да си завреш отзад съветите да се кара без каска, защото "нЕмало нужда" :D
Инак работа си имам - даже едва дишам от такава последните дни :D

!!!SpEeD4o0!!!, хубава разходка сте си направили - по-честичко бродвайте така (съвсем сериозно).
Та ето ти и по темата :D :D :D
Последна промяна Alpina на Сря Авг 27, 2008 6:48 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 6:48 pm

Alpina написа:
nikste написа:

А ти можеш да си завреш отзад съветите да се кара без каска, защото "нЕмало нужда" :D
Инак работа си имам - даже едва дишам от такава последните дни :D

Това, което говоря е по темата, а това, което ти говориш съвсем не е. Казах ти да си намериш работа и да спреш да спамиш. Аман от такива хора. :(!:
Аватар
nikste

Мнениеот bi » Сря Авг 27, 2008 9:34 pm

Бунтът на детската градина.
Как преценихте дали трасето е опасно?
Каската е важна, обаче ще го осъзнаете след като си изпатите!
А, и не нападайте Алпина, той само искаше да ви вразуми. :nono:
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Мнениеот did » Сря Авг 27, 2008 9:46 pm

bi написа:Бунтът на детската градина.

нямаш шанс!

те са все още безсмъртни.

нека си счупят главите и, ако оцелеят, ще разберат за какво им се говори.

ако не оцелеят, ще са поредната статистика.

явно жълтото около устата им е твърде много, за да може сивото в главата да вземе надмощие.
Аватар
did

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 10:09 pm

did написа:
bi написа:Бунтът на детската градина.

нямаш шанс!

те са все още безсмъртни.

нека си счупят главите и, ако оцелеят, ще разберат за какво им се говори.

явно жълтото около устата им е твърде много, за да може сивото в главата да вземе надмощие.

За черногледи хора като теб и някои други, и каска може да не ви спаси. Нали ще се съгласиш? Да не дава Господ на никой да пада, та дори и да е в скафандър.

Тези хора, които карат по този маршрут наистина няма смисъл да си потят главите в каски. Хубаво е да си защитен, но пак ще кажа, за черногледите хора и каска не помага!

did написа:нека си счупят главите и, ако оцелеят, ще разберат за какво им се говори.

И внимавай какво пожелаваш, защото: Каквото повикало, такова се обадило!
Аватар
nikste

Мнениеот did » Сря Авг 27, 2008 10:12 pm

мда, оправяйте се.

вместо да карате в планината с каски, вие се мотате по лозята с шапки.

продължавайте все така. след 10 години ВИЕ ще пишете тук това, което сега написах аз, ако вече не е късно за вас.
Аватар
did

Мнениеот pibsi » Сря Авг 27, 2008 10:19 pm

Момчета мислите ли ,че батко ви @алпина го боли к*ра дали ще си строшите главите :dunno: Казва го за важе добро . А на полицаите пука ли ми ??? Ми не само ще ви подритнат и ще кажат поредният .... Не разбирам защо трябва да ни се случи нещо за да проумеем ,че не трябва така . В момента имам още месец и 1 седмица ще съм в гипс ! Защо ли? Ми защото реших да се ВОЗЯ на 1-местно АТВ . И кфо 2 пирона в крака нема стъпване 2 месеца . Пак имах късмет де БЯХ без каска ,но не си ударих главата . Еми т'фа ми е за урок друг път едно ,че нема да се кача на такова нещо (страха е много силно нещо) ама даже и до магазина с колело ако ходя ще съм с КАСКА . Белите стават бързо ;) точно 'щото се мислиш за безсмъртен ;) Че ще вземеш каска ще вземеш . Въпроса е по какъв начин ще избереш да я вземеш . Трудния или лесния . Препоръката ми е да избереш лесния ,да послушаш съветите и да не се правиш на мъж . Избереш ли трудния ... ЩЕ БОЛИ .
п.п. я виж в темата "аз счупих" на Денис (RAM-FR) Какво му е на каската. Какво ли шеше да стане ако беше без нея ? Я мозъчна фрактура :idea: . Та отървете от проблеми вас и вашите родители и дайте 20 ле'а за некфа челадинка ;)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот nikste » Сря Авг 27, 2008 10:43 pm

pibsi, пожелавам ти бързо оздравяване и нови емоции в спорта.

Този, който се е спускал с RAM-FR, най-вероятно е даундхилър и там е абсолютно задължително не само каска, а каквото намери още по себе си да сложи.

В последният пост did каза, че някои карали по лозята с шапка. Еми правилно: там се кара с шапка и няма нищо лошо да се започне от лозята или където и да е, щом това доставя удоволствие на човека. Аз на възрастта на !!!SpEeD4o0!!! карах също в буквалния смисъл из лозята и малките полянки и горички, но емоциите и удоволствията нямат измерения: кой, където му е кеф, там кара.
Аватар
nikste

Мнениеот pibsi » Чет Авг 28, 2008 12:00 am

Мерси за пожеланията :) Под (Рам-фр) Имах предвид ника на човека в форума ;) . Аз лично бих казал ,че и по лозята трябва каска . Наясякъде можеш да се пребиеш :( Можеш да се пребиеш даже и като слизаш от автобуса . В "Пирогов" до мен седя момче което беше с операция на коляното ,защото стъпвайки (от спряло колело) просто стъпва наобратно :V: .
Ало спийд-ъра т'фа май малко ще ти въздейства ;) за каската
http://img411.imageshack.us/my.php?imag ... 001tp7.jpg
Tака е като мъчиш УАН Хендер без да си съсредоточен и защитен.Пак добре ,че паднах на трева.После колелото се извартя и ме удари във врата, за това съм с яка на снимката.

Ако и това не ти помогне ... Имаш си глава троши си я !!!
п.п.@марката Бързо и цялостно въстановяване :beer: Съжалявам ,че използвах твоята болка за пример ,ама ако това не им налее акъл техен си проблем :V:
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот nicky bike » Чет Авг 28, 2008 12:29 am

браво пичове....
нека има повече като вас. :agree: :agree: :agree:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот nikste » Чет Авг 28, 2008 1:44 am

pibsi написа:п.п.@марката Бързо и цялостно въстановяване :beer: Съжалявам ,че използвах твоята болка за пример ,ама ако това не им налее акъл техен си проблем :V:

pibsi, не знам дали човека ще ти прости, че му даваш снимката наляво и надясно в нета. Мога да ти дам много снимки на хора, пострадали сериозно и с каска. Преди няколко дни един моторист беше останал без глава, днес разбрах това.

Който не мисли като кара никаква каска не може да го спаси. Бъркате нещата. За нормално каране, по нормален път може спокойно и без каска. За всичко останало вече всеки си преценява за себе си.
Аватар
nikste

Мнениеот Alpina » Чет Авг 28, 2008 6:52 am

Kaската може да не те спаси и при скорост от 10км/ч на абсолютно равно, но при почти всички падания ти увеличава шансовете да се измъкнеш само с уплах и без контузии на главата неимуверно.
Пише си го и на инструкциите им, за да не си помислиш, че като я сложиш на главата и вече си безсмъртен.

Относно моториста - преди 2-3 месеца минах покрай един лежащ с до толкова плоски части от тялото, че представям си какво е имало в костюма му, но главата му беше абсолютно непокътната, две седмици по-късно пак в София - такъв с липсваща не малка част от главата и почти никакви контузии. Да, в единия случай каската не може да те спаси, но ако и в двата са имали - щеше да съм видял само един труп.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот mulltex » Чет Авг 28, 2008 7:12 am

За карането - добре, ама освен каските недейте и да въртите педалите с джапанки :)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Авг 28, 2008 12:46 pm

mulltex написа:За карането - добре, ама освен каските недейте и да въртите педалите с джапанки :)

Джапанките може да са с автомати! :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот subritual » Чет Авг 28, 2008 1:50 pm

Е сега с тия каски развалихте на момчето кефа да се изфука с карането което са направили.На неговите години и на мен не ми е хрумвало за каска.Карах си без,ама в парка.С годините човек помъдрява ако се развива хармонично.А относно това:
Бъркате нещата. За нормално каране, по нормален път може спокойно и без каска
Кое е нормално каране,по нормален път?Аз като гледам това е шосе/път по който се движат автомобили(макар и рядко)
И да не паднеш сам има някаква "минимална" вероятност да те блъсне кола и какво става?Без крак ще можеш да живееш все пак,но не и без глава.

А на !!!SpEeD4o0!!! -освен че каската е полезна за здравето трябва да ти кажа,че аз откакто карам с каска,хората ме гледат с по-голям респект,защото не е важно само колелото да ти e яко, за да караш яко ;) И извини ме за офтопика,но както аз така и останалите се опитваме да ти спестим тая "главоблъсканица" през която сме минали вече.

P.S. Челадинките както се изписа в една друга тема освен,че не запарват,пазят и от силното слънце(от опит го казвам)
Аватар
subritual

Мнениеот nikste » Чет Авг 28, 2008 1:57 pm

subritual, много добре разбра какво е "нормално каране, по нормален път", така че не се прави на ударен. Сам каза, че като малък си карал в парковете, така че си прави заключенията.

Като си в София мой човек, дори на пешеходна пътека може да те блъсне кола, до като ходиш пеша. Това значи ли, че ТРЯБВА да си с каска??
Аватар
nikste

Мнениеот subritual » Чет Авг 28, 2008 2:09 pm

nikste написа:subritual, много добре разбра какво е "нормално каране, по нормален път", така че не се прави на ударен. Сам каза, че като малък си карал в парковете, така че си прави заключенията.

Като си в София мой човек, дори на пешеходна пътека може да те блъсне кола, до като ходиш пеша. Това значи ли, че ТРЯБВА да си с каска??

Абе,човек,не те познавам,ама от другите ти постове съм останал с впечатление,че имаш някъв акъл за разлика от тия момчета.Предпочитам да съветвам хората по форумите да карат с каски отколкото без.Те сами ще си направят избора дали да ги носят .Ако тия пешеходци на пешеходните пътеки, които са загинали от мозъчно-черепни травми бяха с каски?
Аватар
subritual

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Чет Авг 28, 2008 5:15 pm

хубаво тогава щом мислете толкоз за мен ще си взема :D аз без тва щях да си взема но не става ли 1 път ббез каска бе тва ми е 1 път вие да не би и 1-вите ви преходи да са ви били с каски ще си взема споко ;)
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот bi » Чет Авг 28, 2008 5:20 pm

"Ум царува, ум робува, ум патки пасе."
П.П Темата може да се заключи, за да няма повече спорове. :propell: :cyclops:
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Мнениеот !!!SpEeD4o0!!! » Чет Авг 28, 2008 5:38 pm

да стои бе :(!: само да няма спорове да си седи ;)
Аватар
!!!SpEeD4o0!!!

Мнениеот evilll » Чет Авг 28, 2008 5:56 pm

На подобна тема, винаги ще има спорове, за съжаление това е неизбежно. Всеки човек има различно мнение по всеки един въпрос. Що се отнася до това, че повечето хора след като им се случи нещо чак тогава осъзнават, че трябва винаги да носят каска, когато карат колело и/или мотор, еми ако ти се случи нещо с главата след като си бил без каска, рядко имаш втори шанс да поправиш тази грешка...
"Еми то ако пресичаш на пешеходна пътека пак може да те бутне кола, това означава ли, че трябва да пресичаш с каска?...". Да наистина човек ако види пешеходец с каска би се учудил, но ако види колоездач с каска дори няма да му направи впечатление(освен ако този човек не е на мнението "на лесен път не ти трябва каска" :) ).
"В тази жега по лесен път не ми трябва каска, много ми се поти главата...". Еми при каране по-дълго от 10-15мин. винаги ще ти се изпоти главата, независимо дали си с каска, шапка, по коса или и без коса даже. Просто в единия случай малко повече, а пък при дълго каране няма да има и разлика даже.
Аз лично съм си цепил главата с каска, fullface, на същото място няколко минути преди това се пусках и без каска. наложи се да ходим да ми лепят главата. Представете си ако бях паднал като съм бил без каската...! :crap: Та това до известна степен е и до доза късмет, както се вика ако ти е писано и каска няма да те спаси...ама не е баш така...по-добре си е да си с каска.
Та общо взето всякакви спорове по тази тема са излишни. Моят съвет към всички е, ако имат каски да ги ползват ВИНАГИ! А ако нямат да си съберат парички за такава, няма да им е излишна. ;) По добре като се прибереш да си кажеш, абе то днес не падах можеше и без каска да мина, отколкото да се чудиш защо не си сложи каската сега нямаше да имаш такива травми.
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Следваща

Назад към Мероприятия - архив