Marzocchi VS Marzocchi

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Marzocchi VS Marzocchi

Мнениеот mach1_mad » Сря Авг 27, 2008 8:34 pm

Здравейте. за пореден път смятам да задавам тъпи въпроси и да доказвам некомпетентността си, но .... нали за това са форумите. Поради куп причини леко се забави покупката ми на вилка. В момента имам чувството че е било за добре, защото в Райд спот зърнах нещо което ... поне на мен ми се стори доста примамлива оферта. Значи твърдо се бях спрял на Супер Т РЦВ = 780лв , но сега виждам 888 ВФ2 = 1040лв. Очевадното и единственното което разбирам като разлика е 32 срещу 35 подпори на трите осмака и 185 срещу 200мм ход отново на трите осмици. да не говорим че получаваш и бонус лапа която струва 90лв !!!! та конкретния ми въпрос ще е зададен по възможно най елементарния от мен начин :
Има ли предимства VF2 пред RCV и ако има какви са те ??

благодаря.

п.п. да не пълня форума с мойте глупости .... имам още един въпрос. възможно ли е да се ползва 203мм ротор хейс /стария модел/ пълноценно с "джуйси"5 като задна ?? /имам перфектен ротор който събира прах !!!/

п.п.2 Добре де ... кажете един магазин в който се продава тоя Боксер рейс. аз никъде не намирам Рок шокс на по ниска от 1600лв цена а това вече найстина ми е много :(
Последна промяна mach1_mad на Сря Авг 27, 2008 9:12 pm, променена общо 2 пъти
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Мнениеот GECKO » Сря Авг 27, 2008 9:08 pm

RCV е наследника на VF2-то и... това не-винаги значи, че е по-добро, новите zochhi-та са все повече и повече Suntour. Може би единствения + на SuperT е теглото, но дори и в тази ситуация аз бих избрал 888-а... или за тези пари Boxxer Race 07 :)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Re: Marzocchi VS Marzocchi

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Авг 27, 2008 10:59 pm

mach1_mad написа:п.п.2 Добре де ... кажете един магазин в който се продава тоя Боксер рейс. аз никъде не намирам Рок шокс на по ниска от 1600лв цена а това вече найстина ми е много :(

Ако си от София...
магазин Байк Зона в жк Дървеница(при Нахи)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

.....

Мнениеот mach1_mad » Сря Авг 27, 2008 11:45 pm

от Русе съм :(
Аватар
mach1_mad

Мнениеот bodo » Пет Авг 29, 2008 6:10 pm

mach1_mad написа:Здравейте. за пореден път смятам да задавам тъпи въпроси и да доказвам некомпетентността си, но .... нали за това са форумите. Поради куп причини леко се забави покупката ми на вилка. В момента имам чувството че е било за добре, защото в Райд спот зърнах нещо което ... поне на мен ми се стори доста примамлива оферта. Значи твърдо се бях спрял на Супер Т РЦВ = 780лв , но сега виждам 888 ВФ2 = 1040лв. Очевадното и единственното което разбирам като разлика е 32 срещу 35 подпори на трите осмака и 185 срещу 200мм ход отново на трите осмици. да не говорим че получаваш и бонус лапа която струва 90лв !!!!(

Ако си готов до додеш повече пари, по-добре виж намалените Marzocchi 888RCV и 66 RCV C180 - те са с 38mm подпори и работят по-мазно. Освен това е с 3 години гаранция и хидравликата е по-надеждна. Лапата дето я гледаш си е само на картинката.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот GECKO » Пет Авг 29, 2008 6:15 pm

bodo написа:...
Ако си готов до додеш повече пари, по-добре виж намалените Marzocchi 888RCV и 66 RCV C180 - те са с 38mm подпори и работят по-мазно. Освен това е с 3 години гаранция и хидравликата е по-надеждна. Лапата дето я гледаш си е само на картинката.

Ти тези вилки пипал ли си ги?
Аватар
GECKO

Мнениеот URNEST » Пет Авг 29, 2008 6:19 pm

Ако си навит да пазаруваш от Европа за 469.00 EUR получаваш чисто нов Boxxer Race или за 589.00 EUR Boxxer Team. И двете са с 24 месеца международна гаранция. Прибавяш 25 EUR за доставка и след ~1 седмица те чакат пред вратата ти. И всичко това след ~10 минутки седене пред компютъра.

п.с. Абе ти кой си?
Аватар
URNEST

Мнениеот bodo » Пет Авг 29, 2008 7:08 pm

GECKO написа:
bodo написа:...

Пипал, отварял, сменял втулки и правил всякакви експерименти. И не съм предубеден като теб :) Тези вилки са отзифчиви и работата им е много добра.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот GECKO » Пет Авг 29, 2008 8:41 pm

bodo написа:
GECKO написа:
bodo написа:....

Пипал, отварял, сменял втулки и правил всякакви експерименти. И не съм предубеден като теб :) Тези вилки са отзифчиви и работата им е много добра.

Момент да отбележа реда на изказването:
1-во пипал
2-ро отварял
3-то сменял втулки
и накрая
отзиВчиви и "работата им е много добра"

Ще приема това ти изявление като съгласие с факта, че вилките на Marzocchi за сезон 08 идват фабрично с луфт (и за това са толкова "мазни") а когато пратиш мейл на фирмата те вече автоматично изпращат отговор в който се казва да я заведеш на сервиз да ти донабият втулките, защото от там е луфта, и за капак когато решиш да ги отвориш и да си оправиш сам нещата виждаш надпис SR Suntour вместо Made In Italy във вилки с пазарна стойност от 1000лв и нагоре. Не искам да твърдя, че SR Suntour правят лоши неща, просто факта, че ги продават с друго име не ми се струва основателно да давам двойно само заради марката.

Та... като страничен наблюдател (предубеден), ако трябваше по една или друга причина да съм ограничен в избора си до Marzocchi бих заложил на 07 888 използващо система позната на старите Marzo фенове, пред новия Suntour - честито на новия собственик на любимата "ни" италянска марка :beer:

Разбира се не трябва да вярваш на мен, винаги можеш да вземеш за справка отбора на фирмата вносител на марката, и да видиш колко от тях са се възползували от шанса да се обзаведат с най-новите продукти на фирмата ;)
Аватар
GECKO

.....

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 30, 2008 12:34 am

за покупка от чужбина .... изобщо не се бях и сетил !!!
URNEST благодаря че ме подсети. на дадения от теб линк видях цените на още няколко неща който ще вземам /курбели + средно, предна и задна спирачка/ и 25 евра за доставката ще ги "избия" от разликата в БГ цените. Има нещо което не ми е ясно обача. малко по на долу съм пейстнал част от написаното в сайта и ме интересува тия 19% "нещо си" да не би да са като нашето ДДС ???
защото ако е така ... цените стават съвсем различни !!!

( ab 469.00 EUR)
incl. 19 % UST zzgl.

п.п. аз съм фен който прави всичко по силите си да се здобие с прилично колеленце. известно време обикалях из града с бяло бомбе и днм втс90 от пред /кочина/. Единствения по сериозен байкар който познавам и се шматкаме е Юлиянчо. Кара черен твърдак .... нещо като ht2 но не точно. Никодин ги извади отнякъде /велона/. и тн. .... спирам че го превърнах в чат това :)

п.п. слава тебе www.GOOGLE.com :). от преводачката на гуугъл научавам че това са "транспортни" разходи ?
Аватар
mach1_mad

.....

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 30, 2008 1:38 am

имайки в предвид,че Марзочи вече не е единствения вариант за вилка въпроса ми леко се променя на :

Марзочи ВФ2 или Боксер рейс ??

имам лични симпатий към 888, но не съм карал нито едната и :) ....
Аватар
mach1_mad

Мнениеот URNEST » Съб Авг 30, 2008 9:56 am

Не се сещам кой си, аз съм Марио и карам зелена HT2-ка с Пайк.
Лично аз бих избрал Boxxer Race главно заради възможността, че един ден мога да го ъпгрейдна до Теаm или WC.
Ако си навит да пазаруваш от този магазин и нямаш нищо против мога да се включа в едни 30 евро.
Единствените ти разходи са освен стойността на протдуктите са още 25 евро за доставка до България. Извършва се чрез UPS и след около седмица направо куриера идва у вас и ги носи. И побързай, че някои оферти свършват невероятно бързо. ;) :beer:
Аватар
URNEST

Мнениеот tailor » Съб Авг 30, 2008 2:23 pm

GECKO написа:Ще приема това ти изявление като съгласие с факта, че вилките на Marzocchi за сезон 08 идват фабрично с луфт (и за това са толкова "мазни") а когато пратиш мейл на фирмата те вече автоматично изпращат отговор в който се казва да я заведеш на сервиз да ти донабият втулките, защото от там е луфта, и за капак когато решиш да ги отвориш и да си оправиш сам нещата виждаш надпис SR Suntour вместо Made In Italy във вилки с пазарна стойност от 1000лв и нагоре. Не искам да твърдя, че SR Suntour правят лоши неща, просто факта, че ги продават с друго име не ми се струва основателно да давам двойно само заради марката.

Та... като страничен наблюдател (предубеден), ако трябваше по една или друга причина да съм ограничен в избора си до Marzocchi бих заложил на 07 888 използващо система позната на старите Marzo фенове, пред новия Suntour - честито на новия собственик на любимата "ни" италянска марка :beer:

Разбира се не трябва да вярваш на мен, винаги можеш да вземеш за справка отбора на фирмата вносител на марката, и да видиш колко от тях са се възползували от шанса да се обзаведат с най-новите продукти на фирмата ;)
Сори Янко ама май пак си в мензис. Моля обади ми се и ела да ми покажеш къде точно ги пише тези неща, защото нито едно от тях не е вярно.
Звънни ми наистина да се видим, защото според мен не е добре да се пишат такива лъжи, без да се държи някаква сметка!?!
Аватар
tailor

Мнениеот Darkness » Съб Авг 30, 2008 5:09 pm

Аз подкрепям Янко. Видях какво изскочи при разглабянето на едно марцочи '08 и се втрещих.
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Рейтинг: 1360

Мнениеот GECKO » Съб Авг 30, 2008 5:11 pm

tailor написа:
GECKO написа:... ;)
Сори Янко ама май пак си в мензис. Моля обади ми се и ела да ми покажеш къде точно ги пише тези неща, защото нито едно от тях не е вярно.
Звънни ми наистина да се видим, защото според мен не е добре да се пишат такива лъжи, без да се държи някаква сметка!?!

Съжелявам, че пак те засегнах на фирма ;)

Ако смяташ (или някой друг) мнението ми за "лъжа" винаги можеш/те да се допитате до собственици на продукти от 08 за подробности, аз лично се сещам за 2-ма човека от твоята фирма (бивши), които споделиха, че когато са избирали големите си вилки са преглеждали да вземат тези с най-малък луфт, единят от които дори каза че му се е наложило да отремонтира луфта на вилката си. Има и още но не искам нито трябва да ти се обяснявам - както казах аз съм предубеден и чета само какво пише в гадния интернет, а факта, че това е отворен форум във който все още не е незаконно да се коментира един (конкретен) продукт или линия.

А никой не трябва да ми вярва, и всеки може да провери като Google-не "marzocchi" "bushings" "play"

Хора по целия свят и едни от най-големите пазари на такива продукти - USA/Canada пишат за проблеми с втулките и уплътнения (породени най-вероятно от игра във втулките)

Та освен ако ие искаш да говориме конкретно за моя мензис господин "шивач" не се занимавай с мен, защото отдавна е ясно на всички че съм супер предубеден към марката. Вместо това хвани се изходи по темата (ако ти е в длъжностната характеристика) или винаги можеш да помолиш човекът който ви сервизира гаранционно вилките (надявам се имате такъв човек) да каже дали има и колко влияние над работата би имал един луфт и какво е готова да направи фирмата в такъв случай... или износване на втулки не се водеше за гаранционен сервиз :dunno:

А на сетне обещавам да пиша след мненията си, че съм преубеден, та който има съмнения да проверява информацията който не, да не ми обръща внимание, за да не те затормозявам и да не ти се обаждам за всеки луфт във Marzo който съм видял (че не съм толкоз богат да плащам такива сметки за телефон)

Искрено ваш, GECKO в (постоянен) мензис :V:
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Съб Авг 30, 2008 6:26 pm

@GECKO: down boy :)

Не разбрах сега, като на семеринга на шока ми не пише Stratos, а пише Showa какво е положението - Stratos лъжат и продават Showa под свое име ли кво ли... ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

.....

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 30, 2008 7:05 pm

малииийййй тя работата била много дебела. аз си мислех че парите са основен проблем, а сега се оказва че незнам за какво да ги изхарча !!!!
Да си призная винаги съм мечтал да имам 888 и ... като се замисля май съм предобеден и аз. В голяма дилема съм защото 888 е с 35мм подпори а Рейс-а с 32мм. Гледам обаче че и WC е с 32мм и .... . От друга страна това с евентуалния ъпгрейд на Рейс ми звучи много добре. Тия луфтове и проблеми който имат марзочи са за модели '08 + до колкото разбрах а VF2-то е 2006 !!!! загледах се и в РЦВ '08 = 1200лв, но .... аз като съм тръгнал малко по малко ще стигна до извода че или WC3 ili nishto, което пък е много глупаво, защото е = на "нямам колело". От пред твърдо съм се спрял на Оро к24 а комплекта преходник-диск струват ....... ненормално повече в сръжнение с останалите ..... но ... примерно преходник ще взема 2-ра ръка. Нещото което найстина най много ме притеснява е подръжката и здравината. Не че съм чувал много,но аз не знам някой да е изкъртил подпора или ботуш на 888, а Боксер .... не е каквото да няма. Като за начало мисля да си взема пиле на грил + някаква джибра ;).
Относно самата тема .... искам да благодаря на всички за изказаните мнения. Колкото повече дебати, толкова по ясна представа ще предобия за това какво ще си купя. поздрави.
Аватар
mach1_mad

Мнениеот GECKO » Съб Авг 30, 2008 7:10 pm

bikerider написа:@GECKO: down boy :)

Не разбрах сега, като на семеринга на шока ми не пише Stratos, а пише Showa какво е положението - Stratos лъжат и продават Showa под свое име ли кво ли... ;)

Значи, че не пише DNM :dunno:

mach1_mad написа:малииийййй тя работата била много дебела. аз си мислех че парите са основен проблем, а сега се оказва че незнам за какво да ги изхарча !!!!
Да си призная винаги съм мечтал да имам 888 и ...

Ами вземи си 888 RC2X VA 07 - лично моят фаворит от марката. Мисля, че по европейските магазини можеш да си я намериш, вилката е с доказан корпус и структура, и безпроблемна работа. Ако решиш да вземеш 06 VF2, технически погледнато не би трябвало да имаш проблем да го надградиш до RC2X, но това значи да си поръчаш патрончета от една фирма характерна с несериозната си политика към такива поръчки или директно от производителя.

Колкото до изкъртени подпори или ботуши - не съм си дал зор, не съм ти намерил снимки, но това почти винаги се появява по повод на некадърна употреба, и много малко като % е фабричен дефект. Модерните вилки, независимо от дебелината на краката са повече от достатъчни за ползуване в нормални и/или състезателни условия. казвайки от това не трябва да избягваме от реалността, че всичко е консуматив :D

mach1_mad написа:за ДНМ не искам и да чувам. Кой какво може да ми каже /ако обича/ относно здравина и подръжка на вилките. Говорим за Boxxer Race and 888 VF2 :bowdown:

Boxxer-a ме вози вече близо 2 години, на този етап съм му сменял маслото 3 пъти, и това не ме затрудни особенно. До колкото съм запознат, за да ти е максимално отзивчива 888-цата е нормално да го сменяш веднъж годишно, та това ще каже че ако бях с такава вилка до сега щях да съм сменил 1 път. За една смяна на маслото в Boxxer-a използвам 200мл масло и ако не се лъжа в 888-а отива повече - близо двойно, но за сметка на това смяната може да се осъществи значително по-бързо, заради по-простата система. Към този момент съм сменил прахови и маслени уплътнения веднъж на Boxxer-а, за 888 най-вероятно нямаше да има нужда, но пак щях да ги сменя. Мнение за работата няма да давам защото...

Поддръжката на Boxxer-ите в България, според мен е на по-добро ниво от поддръжката на Marzocchi, и като части и като обслужване.

Иначе съм предубеден, и съм супер анти Marzo и няма да пропусна да отбележа, че доста мои познати смениха своите Marzo-та за RS базирано окачване може би само заради поддръжката ;)
Последна промяна GECKO на Съб Авг 30, 2008 7:41 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
GECKO

.....

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 30, 2008 7:24 pm

за ДНМ не искам и да чувам. Кой какво може да ми каже /ако обича/ относно здравина и подръжка на вилките. Говорим за Boxxer Race and 888 VF2 :bowdown:
Аватар
mach1_mad

Мнениеот Attention-rider » Съб Авг 30, 2008 7:51 pm

Аз попринцип съм си фен на цоки, но по стечение на обстоятелствата, колелото ми, ще е с боксер рейс и не съжелявам! Ниска вилка е, работата им немога да я определя в момента (след 1,2 седмици) и след време, ще я надградя до team (или направо ще я сменя с такъф, но 2008 модел, защото моя е 05). Също така, ще им подменя наилоновите уплътнения с други, които са качествени и имат ниско триене! Еми след това почвам да си газя, като пич и вече няма да се притеснявам, че колелото, ще ме ограничава! Просто си приемам всичко, за константа и това, ще ми доставя по-голямо удоволствие при карането! Успех! :) :agree:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот flex » Съб Авг 30, 2008 9:39 pm

За да помогна в избора на вилка бих препоръчал да съобразиш височината на изброените вилки как би повлияла на геометриата на колелото ти. Това е важно и не бива да се пренебрегва.

Доколкото съм чел и коментирал (най вече коментирал) с приятели, VF2 хидравликата се оказва недостатъчно отзивчива за определен кръг от хора. При RCV този недостатък би трябвало да го няма но нямам наблюдения. 888 VF2 е с една идея по-здрава, ако това те касае толкова.

bottomline:
И двете са entry-level вилки. Прецени от кой тип карачи си и избери.Съобрази се с геометрията. Също бих те посъветвал да проучиш варианта с Boxxer Race въпреки че карам Marzocchi. В крайна сметка избора на вилка си е индивидуален за всеки а и тази която ще си избереш едва ли ще ти е последната (ако не се откажеш да караш). Взимаш слагаш ... караш и пееш. Важното е да си в играта :)
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот bikerider » Съб Авг 30, 2008 10:07 pm

GECKO написа:Значи, че не пише DNM :dunno:

Пффф, демагогстваш...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

.....

Мнениеот mach1_mad » Съб Авг 30, 2008 10:08 pm

това с височината на вилката найстина е важен момент. Сега е момента да си призная че нямам никакви амбиций който да надвишават аматъорско каране, тоест ще се съобразя с личните си прищявки и предпочитания.Може да е селения но искам висока вилка. За геометрия на рамка няма изооообщо да се говори, защото имам една друга тема наречена "на свинче звънче" и ..... Детинската ми мечта е да имам фактори ДХ :bowdown: :crazy: а там има какво да се донагласи от към геометрия. Така че:
АКО Боксера в максимално най високо положение е дори 1мм по "на горе" от марзока ...... спирам да се държа като девица двоумяща се между "надарен негър" ; "скромно китайче" или и ДВЕТЕ ;).

да не стане нещо недорозумение, защото не пише коя година са :
марзочи : http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=161

Боксер : http://www.actionsports.de/Gabeln-Daemp ... :9981.html

-------------------------------------------------------------------------------------
малийййй какво видях !!!!! определено ще се здобия с чифт от тези !!! а даже не знаех че съществуват :dunno:
http://www.actionsports.de/Pedalen/Truv ... 11143.html
Аватар
mach1_mad

Re: .....

Мнениеот URNEST » Съб Авг 30, 2008 10:24 pm

mach1_mad написа:малийййй какво видях !!!!! определено ще се здобия с чифт от тези !!! а даже не знаех че съществуват :dunno:
http://www.actionsports.de/Pedalen/Truv ... 11143.html

Всъщност не са кой знае какво. И тук се намират за около 60-тина лева. Ако ще купуваш от там по-добре вземи тези.
Аватар
URNEST

Мнениеот Attention-rider » Нед Авг 31, 2008 10:06 am

@mach1_mad: Marzocchi VF2 - 2006г. Rockshox Boxxer 2008г.

Да ти кажа - с боксера, ще е много по-добре за бомбата, а и това незначи, че е кои знае колко ниска вилка! Стига си се циганил с тея височини! Зимай боксера и после го надграждай до тийм. Все едно неможеш да си вземеш високи корони и ако те неса достатъчно високи да отидеш да ти направят едни от земята до небето, щот тей по газарско??? ;)

Edit: Мнение No. 100! :^:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

.....

Мнениеот mach1_mad » Нед Авг 31, 2008 9:52 pm

хах ... закопаме .... на финала се спрях на боксера ;). тъпата бомба ще я карам докато не "паднат от някъде" пари за свясна рама.
Отново искам да благодаря на всички учасници в дебата :bowdown:
Аватар
mach1_mad

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд