Много гадно протриване на ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Много гадно протриване на ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

Мнениеот hACknAT » Съб Авг 30, 2008 9:22 pm

Здравейте всички имам много досаден проблем който ми разваля кефа от карането, протрива ми се "дупето" по време на каране. По съвет на познат си купих клин SPRINT който карам без гащи но и с него положението е същото. Ето дори сега едва си седя на стола от болки и едва успях да се окъпя, а толкова обичам да карам. Седалката ми е стандартната от RAM HT2 ако има някакво значение пробвал съм и още една две седалки. Карам по 50-60 км не е много и се чудя как хората изкарват повече. Ако някой може да ми даде съвет ще му бъда доста благодарен.
hACknAT

Рейтинг: 1260

Мнениеот Bikersteam » Съб Авг 30, 2008 9:30 pm

купи си някоя седалка selle royal с гелче вътре.... вярно имат малко пенсионерски вид но пък щом при теб е толкова сериозен проблема.. ще жертваш визията в името на колоезденето!освен това предполагам се сещаш че и HT2 е твърда рамка и ако караш по някой неравен терен по скоро бих казал че може да ти се натърти гъза отколкото да се протрие.. ти на седалката ако караш нормално колело би трябвало просто да седиш а не да се местиш напред назад по нея за да ти се протрива задницата.. А и се научи да си отлепваш задника от време ва време... тоест караш 15 минути седнал ставаш и караш примерно две прав.. то в кола да си се схващаш а какво остава ако не ставаш от седалката като теб 70км :bigeyes:

http://www.selleroyal.com/

ето разгледай тези с гел... комфорта е уникален вида не е като на спортна и тясна седалка но пък може и 150км да караш и е кеф
Последна промяна Bikersteam на Съб Авг 30, 2008 9:34 pm, променена общо 1 път
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Авг 30, 2008 9:34 pm

Проблема не е толкова от протриване, колкото от изпотяването. От него ти изпръхва кожата, и затова се усеща така кофти. Като влезеш да се къпеш, и от сапуна се получава кофти усещане, понеже на това място кожата е много чувствителна.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот andr » Съб Авг 30, 2008 9:34 pm

Ако е от новите ХТ2 (с SDG Bel-Air ST), седалката си е супер, и гел има. По-комфортна не съм карал. Още от първия път, когато се качих, нямах никакво натъртване. Виж да не ти е наклонена и да се хлъзгаш напред-назад.

Колко тежиш бтв?
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот Bikersteam » Съб Авг 30, 2008 9:36 pm

Silvestroff Gabrovo

в такъв случай по аптеките има най различни пудри абсорбиращи потта.. и поне в малка част ще намалят проблема..

andr

http://www.sicklines.com/gallery/data/5 ... air_st.jpg

ако това е седалката особено за по едричък човек тесничка ми се вижда :crap:

ето това е адски комфортно!

http://www.bikesomewhere.com/images/big/SR_f813M.jpg
Аватар
Bikersteam

Мнениеот andr » Съб Авг 30, 2008 9:42 pm

еми аз съм едричък (100кг) и със широки задни части и нямам проблеми. ама всеки си е с различна анатомия де..
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот hACknAT » Съб Авг 30, 2008 9:44 pm

Седалката ми е следната http://www.ridespot.net/product_info.php?cPath=35_53_87&products_id=1668
имал съм и на селе роял там няква от 40 кинта с гел и с нея положението беше подобно тежа 76 кг, протриването ако така мога да се изразя се получава основно когато карам повече в гората, но го има и когато карам само по асфалт примерно кам 60 км не минавам през дупки седнал и не правя скоци седнал за да ми се ми се търка седалката, също така от време на време се изправям като почне да ми изтръпва Д-то, вече зех да се чудя дали понеже имам доста косми по Д-то и не ми правят те тия номера.
hACknAT

Мнениеот Bikersteam » Съб Авг 30, 2008 9:52 pm

hACknAT написа:Седалката ми е следната http://www.ridespot.net/product_info.php?cPath=35_53_87&products_id=1668&osCsid=56ada79b16f81cf954b265752d633a1c
имал съм и на селе роял там няква от 40 кинта с гел и с нея положението беше подобно тежа 76 кг, протриването ако така мога да се изразя се получава основно когато карам повече в гората, но го има и когато карам само по асфалт примерно кам 60 км не минавам през дупки седнал и не правя скоци седнал за да ми се ми се търка седалката, също така от време на време се изправям като почне да ми изтръпва Д-то, вече зех да се чудя дали понеже имам доста косми по Д-то и не ми правят те тия номера.

селле имат наистина много модели така че коя точно си карал незнам.. относно задните ти части и тяхното окосмяване :D Silvestroff Gabrovo
ти каза че основния проблем е че при изпотяването кожата така да се каже се запарва и омеква и става по чувствителна..дали проблема ти е в окосмяването може би само дерматолог може да ти каже на какво се дължи.Но може да пробваш като за начало преди да караш да слагаш малко бебешка пудра ;) предотвратява до някаква степен протриването и изпотяването !Но наистина посети дерматолог и му кажи за проблема той ще даде най компетентно мнение..
Аватар
Bikersteam

Мнениеот did » Съб Авг 30, 2008 10:13 pm

@Bikersteam:

смени си дебелия аватар с някой, който отговаря на правилата на форума.

също така, спри да пише за неща, от които нищо не разбираш.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bikersteam » Съб Авг 30, 2008 10:18 pm

did написа:@Bikersteam:

смени си дебелия аватар с някой, който отговаря на правилата на форума.

също така, спри да пише за неща, от които нищо не разбираш.

тази вечер забелязвам че само критикуваш без да даваш каквото и да било мнение по конкретния въпрос :) от кое не разбирам? че трябва да потърси помощ от някой който повече разбира от мен и теб ли?В случая лекар... Ако не си в добро настроение .. ако обичаш, не го отразявай тук ! Благодаря ти за минуса!Лека и приятна ти вечер!

;) За аватара лично на мен Точно се събира в квадратчето
Аватар
Bikersteam

Мнениеот outfaced » Съб Авг 30, 2008 10:36 pm

По съвет на познат си купих клин SPRINT ...

не че нещо, но това е най нещастния клин който може да се купи в БГ ... даже на ТСМ са чувствително по качествени, какво остава за истинските клинове.

За аватара лично на мен Точно се събира в квадратчето

120х105 пиксела ... не знам де го събираш, но е разрешено 100х100 ;)

иначе питащия да вземе да каже за какво каране става дума ... че вече го затрупаха със съвети за унивесално комфортни седалки :D :dunno:
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Съб Авг 30, 2008 11:13 pm

Аз лично също понякога имам подобни проблеми, за които вкъщи си имам един много добър мехлем "propolderm".
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Bikersteam » Нед Авг 31, 2008 12:38 am

Antares написа:Аз лично също понякога имам подобни проблеми, за които вкъщи си имам един много добър мехлем "propolderm".

напълно нормално е.... все пак в 21 век сме фармацевтите са помислили за всичко! :)

по темата: продуктите на спринт наистина не са качествени.. по поръчка от спринт правени в Китай! Мисля че има далеч по добри и специализирани точно в това отношение фирми и особено при човек като теб с проблем би трябвало да търси нещо наистина качествено!

примерно

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1797

http://www.craft.se/index.php?id=182&in ... anguage=en

:beer:
Аватар
Bikersteam

Мнениеот Alpina » Нед Авг 31, 2008 2:18 am

Така, когато продължително време не съм си качвал задника на седалка на колело, някак се изнежва и после ми е терсене 1-2 седмици, обаче някак загрубява един вид и неприятното усещане изчезва.

Също така много голямо значение има дали си си настроил седалката, така че да ти е удобна на твоя задник и дали изобщо разполагаш със седалка, съответстваща на задника ти.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Анелия » Нед Авг 31, 2008 9:16 am

И аз като не съм карала после имам проблем, но снощи за първи път обух клин с "памперс" Еми днес все едно не съм карала. Клинчето си го взех от някаква втора употреба, но памперсът много много помага!
Аватар
Анелия

Мнениеот hACknAT » Нед Авг 31, 2008 9:42 am

Проблема не е в това, че не съм карал скоро тука за 2 месеца съм навартял 1700 км, а в това че наистина след като се изпотя и тогава почва да ми се протрива. Взех да се замислям и за по добро колоездачно облекло но малко ме съмнява да помогне.
hACknAT

Мнениеот Alpina » Нед Авг 31, 2008 10:28 am

Не се съмнявай ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jd » Нед Авг 31, 2008 11:15 am

Като говорим за такива панталони с памперси, я кажете от къде?
Че гледам и в скриймбайкс, и в райдспот-а нещо нямат такива.

10х.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bokicha » Нед Авг 31, 2008 1:26 pm

Alpina написа:Не се съмнявай ;)

:agree:...мда
...да караш с клин не може да се сравнява с това да караш с нЕкви шортета...
...а да караш с хубав клин не може да се сравнява с това да караш просто с нЕкъв клин...
/а колкото повече караш толкоз повече важи горното/
jd написа:Като говорим за такива панталони с памперси, я кажете от къде?

...Байкцентъра
Аватар
bokicha

Мнениеот sharky » Нед Авг 31, 2008 3:30 pm

Изображение
Винаги има алтернативи. Може да пръснеш малко от това между бузите да намалиш съпротивлението при триене. Може и по седалката да пръснеш ако искаш.

Аз лично най-много мразя не протриванята, ами ускубваня. Много е гадно.

:beer:
ИзображениеИзображение
Аватар
sharky

Рейтинг: 1834

Мнениеот hACknAT » Нед Авг 31, 2008 6:12 pm

Ти сериозно ли смяташ че бих си напръскал задника с масло за да намаля триенето :)
hACknAT

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Авг 31, 2008 6:39 pm

Шарки, нещо не схванаха шегата ти. Нещо друго се сещам. Клина с които караш също така трябва да ти е по мярка. Ако ти е малък те стяга и се чувстваш дискомфортно, а ако пък ти е голям се набира, и излишъка ти се навира някъде си. Моята препоръка е , клина да ти е по мярка и по възможност с презрамки, за да не ти се свлича. Това си е лично мое мнение, и никой не е длъжен да се съобразява с него.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Antares » Нед Авг 31, 2008 6:41 pm

Може и с това:
Изображение
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот rarekin » Нед Авг 31, 2008 8:29 pm

:offtopic:

Antares, притеснително е, когато препоръчваш такива продукти, а подписа ти започва с.....това, с което започва :D

:offtopic:

Онтопик - удобен клин с памперс, седалка за задника ти и крем, правещ кожата еластична и гладка (може и вазелинче :^: , но моля само по контактните зони с клина :D )
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот SpoileR » Пон Сеп 01, 2008 7:31 am

Примерно:
Изображение

, а....иначе може и :

Изображение

;) :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Re: Много гадно протриване на ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

Мнениеот bikezilla » Пон Сеп 01, 2008 9:10 am

hACknAT, и аз съм изпитвал подобно усещане (точно до степен да не мога да седна където и да било).
Забелязъл съм, че се случва предимно в изключително горещи дни, т.е. както ти казаха по-горе - в изпотяването е основния проблем.

В такива случаи аз ползвам крем - "медико идеал", <2лв в аптеките.
Популярен сред майките за мазане на бебешки задници :D
Доста е плътен и мазен, отблъсква влагата и не позволява на кожата да се "вкисне" ;)
Можеш да го ползваш и за предотвратяване на ефекта (нанасяш преди каране), може и за ливкидиране на последствията (след каране).
По-специални кремове сигурно ще свършат повече работа, но това решение май е най-достъпно.

А, и си купи по-хубав клин.

п.п. Преди време имаше подобна тема, с не особено голямо развитие за съжаление: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=32769
Аватар
bikezilla

Мнениеот hACknAT » Пон Сеп 01, 2008 5:43 pm

bikezilla благодаря много за съвета най-сетне едно свясно мнение след простотиите с жартиерите и смазочните материали за колелета.
hACknAT

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 01, 2008 6:07 pm

Преди няколко сезона имах подобни проблеми - зверско протриване на задника от седалката, дотолкова зверско, че кожата просто се беше нацепила и пускаше кръв!!! :bawling: :bawling: :bawling: Под душа ем се къпеш, ем ревеш като ти минава водата отзад.... :bawling: :bawling: :bawling:

Разбира се сам си бях виновен - и в най-големите жеги въртях до работата с някви шорти, а под тях памучни боксерки! :nono: Уж за час стигам, уж не е много, уж там се преобувам със сухи гащи, а вечер кремчета ЗДРАВЕ, Бочко и т.н. - нищо не помогна! Слязох от колелото за няколко седмици, намерях някакъв крем с кортикостероид в него и ме оправи.....
От този сезон карам в града под шортите с това http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=9372
доста съм доволен, но понеже имам 2 чифта смея да твърдя, че памперса на сивия модел е доста по-читав от памперса на черния модел! :dunno:
За по-дълги карания - клин от ликра с памперс, преди да го сложа бебешка пудра по памперса яко и така! От 2 години не съм имал вече такива зверски протривания...
Аватар
jivkonik

Мнениеот kikon » Пон Сеп 01, 2008 7:12 pm

jivkonik написа:... Слязох от колелото за няколко седмици...

:idea:
jivkonik написа:... с кортикостероид...

:crap:

Иначе :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Назад към Общ форум