Къде може да се намери неопрен?!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Къде може да се намери неопрен?!

Мнениеот novice » Пон Сеп 01, 2008 10:26 pm

...или материята, от която се правят Lizard skins? Че си купих за Pike-а онзи ден, но нямаше подходящ размер за пружинния ми шок. А като гледам колелцето за по-малко от седмица каране така се е напудрило, че не ми се мисли, какво става, когато всичките тези боклуци влязат в мекото окачване... :D :crap:
Имам кой да ми ушие предпазител за шока, но нямам мат'рял... :beer:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Re: Къде може да се намери неопрен?!

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 10:49 pm

по-добре си направи протектор за шиша от нещо по-твърдо (но гъвкаво) и го вмъкни в пружината.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Re: Къде може да се намери неопрен?!

Мнениеот bobiracing059 » Пон Сеп 01, 2008 10:56 pm

novice написа:...или материята, от която се правят Lizard skins? Че си купих за Pike-а онзи ден, но нямаше подходящ размер за пружинния ми шок. А като гледам колелцето за по-малко от седмица каране така се е напудрило, че не ми се мисли, какво става, когато всичките тези боклуци влязат в мекото окачване... :D :crap:
Имам кой да ми ушие предпазител за шока, но нямам мат'рял... :beer:

Пробвай метода на Сам Хил с гъбичката в пружината на шока и ще стане ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот novice » Вто Сеп 02, 2008 1:01 am

Това на Сам Хил не го бях чувал. Ще потърся, какво представлява. :agree:

@bikerider, ти с какво предпазваш твоя шок? Понеже от ЧЗВ знам си почитател на Lizard skin-овете, предполагам имаш протекция и на задното окачване? И не е ли по-ефикасно да се "опакова" цялата пружина? :dunno:
Аватар
novice

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 8:24 am

Ами аз се отказах за задния шок, защото пружината ми е много дебела и страшно се опъват стандартните. Бях си направил от плака един чарк, който слагах вътре в пружината (тоест да минава отвън на тялото на шока при сгъване) и го бях закрепил между пружината и шайбата в края на шиша. Получи се чудесно, но материала беше погрешен. Ако те интересува, ще ти нарисувам разгъвката да пробваш.

Освен всичко друго тия стандартните лека полека жулят пружината и смъкват покритието ако не се перат след всяко мръсно/прашно каране, което просто не си е работа. И понеже на задния шок отива 70% от мръсотията директно се отказах от неопрен там.

Неопрена не ме кефи, защото се мокри и поема мръсотия. Но за вилката все още не съм измислил заместител, май няма и да се занимавам.
Аватар
bikerider

Мнениеот jd » Вто Сеп 02, 2008 9:13 am

Сори, че се включвам така малко в страни от темата, ама такива "чорапчета" за ботушите на вилката откъде мога да намеря и какви пари са? (ориентировъчно)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 02, 2008 9:44 am

Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот novice » Вто Сеп 02, 2008 11:05 am

Всъщност в София струват 26лв. ... и ги има само на 2 места - в никобайкс ги пише. ;)

bikerider, всичко това значи, че и тези на вилката я дерат. Въпросът е на колко време се перат? :crap:
И да, ако не ти е проблем, дай 1 разгъвка на това, което си постигнал със задния шок. :agree: Мерси в аванс!
Аватар
novice

Мнениеот yahutu » Вто Сеп 02, 2008 12:13 pm

Неопрени се намират по килата на смешни пари...
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот jd » Вто Сеп 02, 2008 12:27 pm

То хубаво от Никобайкс, ама мен в София ми трябва.
Във Веломанията няма, в БАС не съм проверявал, ама и там май няма. :(
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 3:28 pm

@novice: всъщност от развивка няма нужда, представи си втулка:
- външен диаметър: вътрешния диаметър на пружината - 0.5-1мм
- вътрешен диаметър: диаметъра на тялото на шока + 0.5-1мм
- дължина: от ръба на пружината (при шайбата) до тялото на шока + 5-10мм, може би е добре да се направи ~70мм, за да става за всякакви размери шокове със стандартни пружини.

Освен това втулката има ръб, който остава между пружината и шайбата, за да бъде закрепена неподвижно спрямо шиша и да се мърда с него спрямо тялото (тоест като протекторите на USD вилките). Бях продупчил на няколко места, за да мога да пръскам шиша със силикон и работеше просто прекрасно, дори при каране в кал и прахоляк шиша беше най-чистата част от колелото.

За материала нищо не мога да ти кажа, моя опит беше неуспешен, но когато се наканя за реванш ще е от някаква твърда и жилава пластмаса, най-вероятно някакъв найлон.

Edit: за лизардскиновете - ми когато си мия колелото на водоструйка или с маркуча вдигам моите нагоре (щото са за USD) и директно ги мия както са опънати върху горните тръби.
Аватар
bikerider

Мнениеот Trip-tfk » Вто Сеп 02, 2008 4:34 pm

Неопрени видях в един голям магазин за дрехи втора употреба в София,точно до автогарата.От цената не съм се интересувал. :)
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот novice » Вто Сеп 02, 2008 5:53 pm

@yahutu, нещо не те разбрах... :dunno:

@jd, казах, че в сайтът на никобайкс пише - търси по-внимателно. ;) Но то все тая - дали 19 + 7лв. с куриера от Варна или 26 в София, ако в софийските 2 е останало нещо де, че от този в Дървеница взех препоследните и остана 1 синя бройка...

@bikerider, ще помисля какво да бъде, но трябва да сложа нещо, че като гледам как всичко затъва в прах... Засега не съм прал скиновете на вилката, понеже са покрити само с фин прах, но до другата седмица 100% ще погледна, какво е положението под тях.

Trip-tfk, :agree: , само не ми казвай, че и неопрените са 2-ра ръка! :rofl:
Аватар
novice

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 7:15 pm

@novice: ма то пране е силно казано - аз моите ги изплаквам и това е.
Аватар
bikerider

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 02, 2008 10:14 pm

@novice
щом ти се занимава...
преди време съм виждал да се продават в "Метро" неопренови колани за отслабване. Дебели са около 3 мм., което ми се струва подходящо като дебелина за начинанието ти. Цената беше около 8-10 лв., но смятай че са минали поне 2 години от тогава. Сега може да е малко по- висока. Остава да си купиш велкро от някой магазин за шивашки джунджурии...
Останалото е шев и кройка както се казва.
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот novice » Чет Сеп 04, 2008 11:41 am

Хах...първо да стана клиент на Метро... Но мерси за предложението. :agree:
Но 3мм смятам, че е прекалено дебело и няма смисъл.
Аватар
novice

Назад към Общ форум