Един недовършен разказ за американско двуколесно блъскане...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Един недовършен разказ за американско двуколесно блъскане...

Мнениеот SMITH » Чет Авг 07, 2008 1:53 am

Zdraveite poznati i nepoznati izrudi. Nadqvam se 4e produljavate da kurtite vitoshkite i sopotskite puteki i da stresirate 95 godi6nite turisti/ki po kozite puteki. Tova lqto ne moga da vi sledq otblizo i da se opitvam da zapazq stresa v du6icite na milite pe6aci na Vitosha i ostanalite riding spotove. V momenta se namiram v edno zabutano mqsto, ako govorim za nasalenie i blizost do realnata americanska civilizaciq. Tui mqsto se zove Big Sky i se namira v edin ot grani4e6tite s Canada(su6to svqto ime v na6iq "sport") 6tati, t.e. suotvetno edin ot nai- nenaselenite. Moga samo da kaja 4e Montana e 3 puti po golqma ot Bulgaria i ima 1 milion du6i naselenie :bawling: . Koeto vsu6tnost men ne me trogva mnogo, no naistina razstoqniqta tuk sa dramati4ni, pe6a se hodi samo do toaletna, ako ne si americanec razbira se, ina4e i do tam sigurno ima bezplaten avtobus.
No da si doidem na dumata - Big Sky. Ne 4e sum vijdal drug americanski kurort, no tozi predlaga dosta dobri uslovia za hiking, rafting.... iiiii.... DH samoubiistva. Za sujalenie izpitvam zatrudneniq da si namerq kolelo ot ebay, za6toto iskam ne6to opredeleno i mi se nalaga da si rentvam edno jivotin4e nare4eno Flatline napraveno ot dobrite horica ot Rocky Mountain(razbira se - Montana), koeto izglejda po sledniq na4in:
Изображение
Za nqkoi moje da e mnogo dobro, za drugi ni6to osobeno, na men mi e napulno zadovolitelno i sum dale4 ot maximuma, koito moje da predloji kato povedenie. Vsi4ko ok, no go polu4ava6 za skromnata suma ot $48 na den, koeto leko mi burka v zdraveto i o6te po-dulboko v portfeila, no ve4e se jertvah 2 puti, koeto e sme6no za 2 meseca prstoi do sega, no dokato subere6 pari si e cqla iliada, v koqto kuhnqta ti se izrazqva v edna mikrovulnova i plastmasovi pribori, a masata e s oblegalka... t.e. stol, no puk moje da sedne6 na legloto, abe s edna duma housinga e prosto otvratitelen, ta sum 7tastliv 4e se premestih v ku6ta nai-posle.
Ta taka za skromnata suma ot $48 i malko sofiiski tarikatluk polu4ava6 vuzmojnostta da kara6 ot 11 do zatvarqne na liftovete, koito slava bogu sa bezplatni za slujiteli. Ina4e na normalniq turist udovolstvieto mu ozliza kum $150 za su6tata "usluga", koqto opisah.
A kakvo vsu6tnost moje da predloji edinstveniqt ~~150 lifta, koito se namirat v blizkite 10km2(e po malko sa, ama ne mnogo po), kato dostupnost do puteki. Liubimototmi jivotno nare4eno War Dance, koeto se vodi "More difficult", no sudeiki po stopenite diskove sled neq ne znam kakvo da q vodq, a ima i "Most difficult" - Blue Room. Ta ot tezi dve sestri4ki, koito se presi4at mnogo podhodq6to za klane, no dosega ne mi e izlizal kusmeta, ima6 neprekusnat izgled kum kurorta bez nujda da se navejda6, poradi silno nakloneniq teren, na mesta se 4uvstvam kato dete na 6aina bez spira4ki, koleloto proto produlgava za6toto ne moje da se spre na takuv naklon, i 4estno kazato e dosta suho i pra6no i se lizga pove4e ot plo4nika na pametnika sled dujd. Za sujalenie, snimki ne sum pravil na taz strumnina, no vreme ima. Kakvo o6te moje da se kaje... ili puk da ostavim za drug put. Edna puteka za edin post e dostatu4na. Moga da spodelq nqkoi ot po- interesnite uredi v okolnostta, koito ne sa ne6to osobeno, no men me zatrudnqvat neprili4no mnogo, koeto trqbva da se popravi do kraq na septemvri. Eto nqkolko primera:
Изображение
-tova northshor4e(a americancite, s koito spodelih vpe4atleniqta si ot nego, dori ne znaeha 4e taka se kazva, no puk vsi4ki mrazqt canadcite, ta moje da simulirali nai-mrusno, psuvaiki me... hey) go otkruh suvsem slu4aino v edna gora, dokato habqh vreme do ve4erq i se opitvah da namerq edin elen, koito bqh vidql po-rano ot reisa. Okaza se 4e sa si go postroili nqkoi ot mom4etata, koito rabotqt v kurorta(samo za da mogat da karat vseki den sled rabota, kakto mojem da se setim - 90% ot slu4aite), v kombinaciq s nqkolko skoka, koito ne moga da preletq i s borda veroqtno:
Изображение

A sega trqbva da se izmeta po nai-burziq na4in za da sedne zamojna americanka na pc-to, edno ot 4-te na broi za publi4mo polzvane, no tuk laptopite su6to sa pove4e ot horata, taka 4e ne e tolkova frapira6t fact, vupreki razmerite na kurorta.
Do skoro
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот PtD » Чет Авг 07, 2008 9:10 am

Браво! :agree:

П.П. Коментари за кирилица/латиница ще бъдат изтривани. Хау!

Колкото и да се нерви axelmax. :D
Последна промяна PtD на Сря Авг 13, 2008 11:06 pm, променена общо 1 път
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот SpoileR » Чет Авг 07, 2008 10:02 am

Описанието е напсано култово!

За момент си представих, че съм там... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот codename47 » Чет Авг 07, 2008 11:15 pm

Нортшорчето ми изглежда доста зловещо а май за тях е нещо нормално.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот [dpycah] » Пет Авг 08, 2008 1:41 pm

Много добро е там, като съдя по снимките.Браво :agree:
There are always some friends
Аватар
[dpycah]

Рейтинг: 1287

Мнениеот WrathChild » Пет Авг 08, 2008 3:29 pm

Ето го и вариантът на кирилица (с любезното съдействие на кирилизатора на abv.bg) , за тези който немогат да преглътнат шльокавицата. Текстът не е редактиран. Снимките не са сложени защото вече ги има по горе. :

"Здравейте познати и непознати изруди. Надявам се че продължавате да куртите витошките и сопотските пътеки и да стресирате 95 годишните туристи/ки по козите пътеки. Това лято не мога да ви следя отблизо и да се опитвам да запазя стреса в душиците на милите пешаци на Витоша и останалите ридинг спотове. В момента се намирам в едно забутано място, ако говорим за насаление и близост до реалната американска цивилизация. Туй място се зове Big Sky и се намира в един от граничещите с Canada(също свято име в нашия "спорт") щати, т.е. съответно един от най- ненаселените. Мога само да кажа че Монтана е 3 пъти по голяма от България и има 1 милион души население . Което всъщност мен не ме трогва много, но наистина разстоянията тук са драматични, пеша се ходи само до тоалетна, ако не си американец разбира се, иначе и до там сигурно има безплатен автобус.
Но да си дойдем на думата - Big Sky. Не че съм виждал друг американски курорт, но този предлага доста добри условия за hiking, rafting.... иииии.... ДХ самоубийства. За съжаление изпитвам затруднения да си намеря колело от ebay, защото искам нещо определено и ми се налага да си рентвам едно животинче наречено Флатлине направено от добрите хорица от Rocky Mountain(разбира се - Монтана), което изглежда по следния начин:

За някои може да е много добро, за други нищо особено, на мен ми е напълно задоволително и съм далеч от максимума, който може да предложи като поведение. Всичко ок, но го получаваш за скромната сума от $48 на ден, което леко ми бърка в здравето и още по-дълбоко в портфейла, но вече се жертвах 2 пъти, което е смешно за 2 месеца прстои до сега, но докато събереш пари си е цяла илияда, в която кухнята ти се изразява в една микровулнова и пластмасови прибори, а масата е с облегалка... т.е. стол, но пък може да седнеш на леглото, абе с една дума хоусинга е просто отвратителен, та съм 7тастлив че се преместих в къща най-после.
Та така за скромната сума от $48 и малко софийски тарикатлък получаваш възможността да караш от 11 до затваряне на лифтовете, които слава богу са безплатни за служители. Иначе на нормалния турист удоволствието му озлиза към $150 за същата "услуга", която описах.
А какво всъщност може да предложи единственият ~~150 лифта, които се намират в близките 10км2(е по малко са, ама не много по), като достъпност до пътеки. Любимототми животно наречено Вар Dance, което се води "Море difficult", но съдейки по стопените дискове след нея не знам какво да я водя, а има и "Most difficult" - Blue Room. Та от тези две сестрички, които се пресичат много подходящо за клане, но досега не ми е излизал късмета, имаш непрекъснат изглед към курорта без нужда да се навеждаш, поради силно наклонения терен, на места се чувствам като дете на шайна без спирачки, колелото прото продължава защото не може да се спре на такъв наклон, и честно кажато е доста сухо и прашно и се лизга повече от плочника на паметника след дъжд. За съжаление, снимки не съм правил на таз стръмнина, но време има. Какво още може да се каже... или пък да оставим за друг път. Една пътека за един пост е достатъчна. Мога да споделя някои от по- интересните уреди в околността, които не са нещо особено, но мен ме затрудняват неприлично много, което трябва да се поправи до края на септември. Ето няколко примера:

-това northshorче(а американците, с които споделих впечатленията си от него, дори не знаеха че така се казва, но пък всички мразят канадците, та може да симулирали най-мръсно, псувайки ме... хей) го открух съвсем случайно в една гора, докато хабях време до вечеря и се опитвах да намеря един елен, които бях видял по-рано от рейса. Оказа се че са си го построили някои от момчетата, които работят в курорта(само за да могат да карат всеки ден след работа, както можем да се сетим - 90% от случаите), в комбинация с няколко скока, които не мога да прелетя и с борда вероятно:

А сега трябва да се измета по най-бързия начин за да седне заможна американка на pc-то, едно от 4-те на брой за публичмо ползване, но тук лаптопите също са повече от хората, така че не е толкова фрапиращ факт, въпреки размерите на курорта.
До скоро"
Sometimes the same is different but mostly it's the same.
Аватар
WrathChild

Рейтинг: 1711

Мнениеот sdfghjkl » Съб Авг 09, 2008 12:48 pm

Супер разказ! :agree: С нетърпение очаквам разказа да бъде завършен :) Снимките са невероятни...

SMITH написа:Мога да споделя някои от по- интересните уреди в околността, които не са нещо особено, но мен ме затрудняват неприлично много

Щом тези играчки не са нищо особено, какво представляват изродските?! :crazy:

п.п Какво трябва да завърша за да стана и аз лифтаджия в този курорт... :rofl:
[SS]
Аватар
sdfghjkl

Рейтинг: 1412

pages/lpr_gallery_6/thumbnails/082204lpr_dh177.jpg

Мнениеот SMITH » Сря Авг 13, 2008 12:09 am

Hey me na again! BLagodarq za pozitivnite komentari i za turpenieto sus 6liokavicata(az li4no q predpo4itam pred kiliriziranata versiq, a i mai ne mi se zanimava, blagodarq na WC za pomo6ta).
Kakvo novo pri tova mestence. Ami ni6to vsu6nost. Izka4ih 3500metriviq vruh i poznaite kakvo namerih tam... da su6toto:
Изображение
Tova su4etanie ot po 2-3 skoka se reduva s 20-30 metrovi serpantini s viraji na zavoite v produljenie na... ami ne sum dobur s razstoqniqta - ne6to ot roda na Aleko - Simeonovo. Rodeo na kolelo, az li4no ne znam koga to4no trqbva da di6a6 na tova trasence, za6toto osven tova ima i kombinaciq sus slednoto na pone 3-4 mesta:
Изображение
Drugo interesno e 4e na 24 AUG 6te se provede edno malko ne6to, koeto veroqtno 6te promeni predstavite mi za spuskaneto kato burzina i maloumie(tehnika), nare4eno Otmu6tenieto na samotniq vruh ili taka izliza po dumite na edin slovak, koito e bil tuk minala godina i e stanal svidetel na interesni ne6ta. Ako karam predi sustezanieto 6te napravq snimki na taka nare4enata Revenge trail, koqto zapo4va s tehn4en u4astuk ot 2 metra s otvesen naklon i skala po sredata na putekata, a za tezi koito iskat da q zaobikolqt sa postaveni dve druv4eta ot dvete i strani. Kakvo sledva -road gap!, sled tova podono na gore opisanoto, no po sredata ima bor, v koito mogat da se zabiqt trima 4oveka ednovremenno - pone trima treehuggers 6te sa nujni za da go darqt s dostatu4no liubov tova sira4e.
No za da dobiem po-dobra predstava, moje da poglednem vuv fotografiranata istoriq na sustezanieto: http://www.grizzlyoutfitters.com/pages/lone_peaks_revenge.html
Eto nqkoi otli4ili se v moeto suznanie kadri za po-murzelivite(ivane otvori linkaaa i nidei riva):
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Sega puk trqbva da se izparq za6toto po6tata 6te zatvori, no se nadqvam da vi darq s ne6to naistina interesno sledva6tiq put.
Zdravi da ste i produljavaite da pavirate otvesnite nivq s kau4uk!
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот flex » Сря Авг 13, 2008 7:20 am

Как ми се стопля душичката като ги гледам тия олд скуул машинки ... :beer:
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот SMITH » Сря Авг 13, 2008 9:36 am

flex написа:Как ми се стопля душичката като ги гледам тия олд скуул машинки ... :beer:

trueschool, trueschool. ne sum vidql hora s mnogo vziskatelni kolela tuk, osven rentalite i konkretno flatline-a na snimkata v purviq post. Ima edna kona stinky na edin nenormalnik koito sega e s oka4ena na vrata ruka i ne moje da kara do kraq na sezona, no veroqtno 6te produlji da se tro6i o6te drugata sedmica i edno... kvo be6i,,, ne znam ama be6e sus star boxxer, no dobra ramka. ne sa mnogo vziskatelni americancite, a i ne sa mnogo burzi, gledat me malko starnno po putekite, zatova puk na uredite sa kato pred televizora, vrutkat gi bez mnogo da mu mislqt, a az wallride-a ne moga da i go predstavq o6te kak mu vlizam daje, no 6te mu se metna tiq dni, daje da ne mi prosti. drugoto interesno e 4e ne polzvat bronq, az sum edinstveniq koito si vzima. a kato govorihme za kolelata se setih 4e ima i edin sldur sus supermonster i hard ramka, mnogo me radva kato se izmqtka na nai-lesniq 2 metrov drop i si nanije zadnika na gumata, izrud ma6ina! ai stiga gluposti :)
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот Alpina » Сря Авг 13, 2008 10:40 am

Хайде да му ходим на гости Изображение
Аватар
Alpina

Мнениеот flex » Сря Авг 13, 2008 10:49 am

Рокерите от Кранкед 4 - преродени :rofl: :rofl: :rofl: някой да ме ощипе защото май сънувам.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот SMITH » Чет Авг 14, 2008 10:03 pm

Alpina написа:Хайде да му ходим на гости Изображение

Айдееее! Сложих си кирилицата и се оказа че знам къде са буквичките горе долу!
Айде идвайте по-бързо че съм принуден да се надъхвам с филмчета за каране. Един калифорвиец ме връзва за 2-ри път, че ще караме. Сега се опитвам да привлека словака към прашната страна на силата, ама нещо ми се лигави копеленцето... Играе някви фрашки в момента бастуна... некериозниииик :nono:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот nikste » Пет Авг 15, 2008 12:38 am

SMITH написа:
Alpina написа:Хайде да му ходим на гости Изображение

Айдееее! Сложих си кирилицата и се оказа че знам къде са буквичките горе долу!
Айде идвайте по-бързо че съм принуден да се надъхвам с филмчета за каране. Един калифорвиец ме връзва за 2-ри път, че ще караме. Сега се опитвам да привлека словака към прашната страна на силата, ама нещо ми се лигави копеленцето... Играе някви фрашки в момента бастуна... некериозниииик :nono:

Ако няма с кой да караш може другата година да отида в Америка да покараме. Това не е шега :) Иначе, мисля че там има не само хубави DH места, а и за крос кънтри и АМ, каквито аз мнооого обичам. Разбира се, няма как да съчетаеме моя с твоя стил, но пък може и да се научиш да караш, не само да се возиш :)
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот SMITH » Пет Авг 29, 2008 12:27 am

Hi, mates! Shizzle!
От къде да започна... не знам, зощого нищо те се случи. Ставам аз рано сутринта, за да съм готов за състезанието първи - 11 часа вече даже съм си измил зъбите, Това значи че първата откачалка вече трябва да е вече на половината трасе... ОК! карам го леко щото длез пиенето предишната вечер си легнах в 3 часа. 11.30 слизам от лифта и почвам да се оглеждам за група ненормалници, викове "GOOOO Buddyyyy", "Kill it Shaun!" и т.н. ОК намирам въпросната група, но по-скоро се чувствам като на сбирка на анонимните алкохолици - 10 човека се събрали и чакат да ги пуснат.
Изображение
Аз: Къде са друтиге бе!р Маршалът на старта: Ми тва са всички бе! Другите вече финишираха!
Та кво се оказва: 50 състезателя, липсна на какъвто и да е облак в небето, не твърде високи температури и невероятно трасе, но някои педера... решава, че 1 рън е напълно достатъчен и състезанието, което трябва да се състои от 11 до 4 следобяд свършва в 12 часа! Аз естествено оставам с пръст в гъ... и правя снимки на последните 10 стартиращи, което ми стига за да се убедя че съм пропуснал доста интересни 30 минути!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След което решавам, че поне трябва да видя какво съм пропуснал и да поогледам трасето(толкова ме беше яд, че не ми се снимаше, та няма много впечатляващи неща):
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
И те така! Слизам по Трасето разочарован и с чувство за незадоволено желание да стана свидетел на чупене на черепи, а може би и на няколко красиви ръна, с които да ви дразня тука, обмисляйки дали да се отдам на моментния порив да счупя поне фотоапарата, купен почти специално за случая, в някоя от многобройните скали около мен и в този миг в мен изниква смътна надежда да срещна словака, който по-рано търсих, но вече се беше изпарил към трасето и поне да отмъстим на тъпия курорт като му поизринем пътечките и лишим някой заблеян турист от удоволствието да се наслаждава на пеперудките и с почти въстановен ентусиазъм за развитието на диня се запътвас подскоци по къдравото трасе към финала.
Изображение
... А какво се случва с веселите източноевропейски байкърчета ще научим по-късно, че нещо взе да ме домързява, което чедусно съмпада с нуждата да тръгвам вече, чу буса е през 2 часа :crazy2:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот nicky bike » Пет Авг 29, 2008 2:17 am

Браво пич не си губиш времето там май а? :beer: :beer:

П.П. Не виждам по снимките някой Ром ,че и на поляната ни една хартийка не се е сетил мякой да пусне. Ееех .. неможем ги стигна тия НИКОГА. :bawling:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот SMITH » Вто Сеп 02, 2008 12:06 am

Хех, мерси! То идеята е да се кара, за тва избрах това място, а през останалото време за губене да се работи :) Но със снежеза, ветреца и т.н., които изненааха изтерзаната ми от вчерашното каране душица при събуждането в 12 часа не знам как ще я караме. Тия лигльовци може да ни спрат лифта... Иначе се очертава още дено състезание на 11 септември и може да се включим даже... начинаещите били добре дошли, та се почувствах поканен, ноще видим ние тая работа. Сега да ви посветя в събития след състезанието:
-ето до какво ни доведе липсата на повече рънове:
Изображение
-тъпи погледи от липса на екшън:
Изображение
-та решаваме да се почва още от първото спускане:
Изображение
-бързаме все едно нас ше ни таграждават долу:
Изображение
-
Изображение
-
Изображение
-страх го е още, но се справя:
Изображение
-най-добрите са ия виражи просто(има пътека само със 180 градусови завои и огромни виражи, няма време за снимки там, но ако ме помолите):
Изображение
-стигаме до пайпЪТ:
Изображение
-и обратно:
Изображение
-малко ни се повтарят снимките:
Изображение
-но нищо:
Изображение
-физиономиите вече приличат на физиономии:
Изображение
-сиурно тва е причината:
Изображение
-писна ли ви вече... само още една!
Изображение
Те това епрословутия връх - 3500м, но последните 100 най си заслужават:
Изображение
Изображение
(Увлякох се) :knockou:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот Attention-rider » Вто Сеп 02, 2008 8:37 am

Интересен разказ! Имаше ли падания? :)

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот SpoileR » Вто Сеп 02, 2008 9:43 am

От последната снимка, на последните 100метра, къв ПОД ми се върти из главатаа :eyebrow:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот evilll » Вто Сеп 02, 2008 11:45 am

Само като ги гледам тия местенца на снимка и ужасно много ми се приисква да карам там. Представям си, ако имаш и такава възможност...сигурно щях да живея на долната станция на лифта. :)
Браво за разказа и за снимките, страхотни са. :) Пожелавам ти да пробваш всичките съоражения в околността. И най-важното безаварийно. ;) :beer:
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Сеп 03, 2008 4:08 pm

Едно само мога да кажа - евала, че намираш време да ни правиш и нас съпричастни :beer:
Аватар
IVO Jordanov

Назад към Общ форум