НОВО!!! Рейтинги във форумите на МТБ-БГ

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот Montana » Вто Сеп 02, 2008 10:00 pm

NovemberCharlie написа:
Unik написа:Ми баце квото каза се едно се описа сам, не знам кой се прави повече от теб на цар лъв във този форум да не говорим за лукавите ти остроумия който пускаш навсякъде ако караше повече колело от колкото остроумничиш цена нямаше да имаш. Пак ти казвам целта е да се създава приятелство а не да засягаш достойнството на съфорумниците си крииейки се зад някакав измислен рейтинг, ако не съм прав трий пак постовете ми дано поне някой ги види преди това
10кс :V:
Ми баце, "царя на форума" кара съвсем достатъчно, баце. Вервай ми, баце. А достойството трудно се печели и лесно се губи, баце. Колкото до приятелството, баце, тоя форум беше приятелство преди години, а сега е говорилня, баце. За туй баце си требват правила. Ретингът, баце, показва дали спазваш правилата, баце.

Да,за това всеки цъка минуси от злоба,не от това дали спазваш правилата или не :agree:
Аватар
Montana

Рейтинг: 992

Мнениеот PtD » Вто Сеп 02, 2008 10:29 pm

Добре бе, мунчовци, ето: аз си свалям рейтинга на 1200. Не се крия зад "някакъв си измислен рейтинг". Доволни ли сте сега? Честно ли е?

Айде, цъкайте минуси на воля.

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 02, 2008 10:42 pm

E тука прекали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз от 3 месеца повтарям на поне 5 места, че искам това да стане с мен, ти сега за 2 мин и хайде!!!!!

Баси дискриминацията, за едни може, за други не!!!!!!!!

:(!:

Не, не се шегувам!!! :D

Ама наистина!!!

Или си връщаш рейтинга, или всички ще имат правото на това - автогол!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Вто Сеп 02, 2008 11:00 pm

PtD написа:Добре бе, мунчовци, ето: аз си свалям рейтинга на 1200. Не се крия зад "някакъв си измислен рейтинг". Доволни ли сте сега? Честно ли е?

Айде, цъкайте минуси на воля.

:popcorn: :popcorn: :popcorn:

хайде, отивай в моята подмазваческа тема: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3079
Аватар
did

Мнениеот Admin » Вто Сеп 02, 2008 11:05 pm

Мда, всички сме големи злобари...

Може би е време да прочетете първите няколко страници от тази тема, за да си припомните/научите някои основни неща за рейтинга.

Например това, че ако според някого тук не е форум по български език и литература, то за други е крайно неприятно да четат неграмотно написани нечленоразделни писания, които изискват напрягане, за да вникнеш в смисъла им. И познайте какво! Тези другите в повечето случаи имат право на глас. Така че дори и без писано правило (а такова има), трябва да се съобразявате с общите настроения и да внимавате как пишете. Може да ви се струва гадно и несправедливо, но в този форум е така! И е така не защото аз или други 2-3 души са го решили, а защото го решават много по-голям кръг от хора, имащи право да "порежат" някого заради кьопаво писане.

Това с правописа и словореда е само един пример. А има още много. Например как си формулирате въпросите, как се отнасяте към околните, изобщо доколко полагате старание да сте полезни (или дори приятни) на някой друг, освен на себе си.

Вече няколко души го казаха, но и моите наблюдения сочат, че хората, при които спадът в рейтинга се дължи на някакви моментни "изкривявания" или пък на злонамерени действия, обикновено губят позиция за кратко, но след това си я възвръщат или дори си я подобряват. И то без да опищяват орталъка за рейтинга си. Така че и аз смятам, че колкото повече (или по-спокойно) един човек пише (но не самоцелно, заради самото писане, разбира се), толкова по-адекватен рейтинг би получил. Разбира се, сигурно има и случаи, когато крайностите са надделели, т.е. някои хора "го отнасят" по-лошо и трайно, но примерите, за които се сещам, не е като да не са допринесли и собственоръчно за това.

Изобщо, колкото и тиранична да ви се струва рейтинг-системата, тя всъщност е дооста демократична. И точно тук идва проблемът за много хора - че не знаят кой им да им е крив за кривия рейтинг. Защото би било лесно да кажеш, че гадните модератори пак са ти изтрили блестящото мнение съвсем незаслужено, обаче когато в ролята на "модератори" влизат няколко десетки души, положението е доста по-различно, нали?

А пък най-голямата грешка е да смятате, че хората с право на глас са някаква обособена група, следваща едни и същи принципи в действията си и тормозеща тези, които не й харесват. Можете и сами да направите справка в секция "потребители", за да видите колко много са хората с право на глас. И те са най-различни, което всъщност осигурява и баланса, поне като се погледне в по-дълъг период.

И последно, но не и по важност... когато рейтингът ви пада, причините могат да са всякакви, включително и недобронамерени действия от друг(и) потребител(и). Това е моментът, в който е най-добре не да спрете да пишете, а да погледнете внимателно себе си и да вложите двойно по-голямо старание да пишете така, че да ви забележат добронамерените хора. Аз например много по-рядко пиша плюсове на постове от по един ред или написани просто ей така, за лафче. Но когато видя мнение, за което си личи, че авторът му е положил старание да го напише като хората или да бъде полезен, може да му пиша плюс, дори и да не казва нищо ново.

Малее, откога не бях писал толкоз дълъг пост
:D

Edit: А пък докато го напиша, какви катаклизми станали с рейтинга на някои хора :rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Вто Сеп 02, 2008 11:30 pm

Ooo, почакай и ще видиш, че ако ми се качи рейтингът, ще бъде незабавно приписано на връзкарство :^:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 03, 2008 3:49 am

@Unik: Потърси пак злобата и виж в чии постове е. Блястящо си затвърди диагнозата.

ако не съм прав трий пак постовете ми

E не, това ме уби :rofl:
Аз като ти разправям, баце, че ти е мъничък света...

@PtD: Не се обяснявай!!! :(!: Имаш ли връзка с базата? Имаш. Значи си връзкар :^::roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Unik » Сря Сеп 03, 2008 7:47 am

Сорри ман (нали може и с български букви на латинеца) :) стига с тая злоба, и остроумие, кой бил по злобен къде била омразата и ала бала, дайте да наблегнем на фукционалноста на Форума и да има :peace: мир както забелязваш мненията ни разделят на два лагера и така се раздаличаваме още повече вместо да се съберем като приятели. Не искам да бъда лидер на бунтовниците, нито искам да обиждам някой, искам само обективност и справедливост, както и солидарност към било то деца шампиони, стари потребители, монтьори, спортисти, за всички. Надявам се словестната война да приключи днес. Мисля, че най-лесно е да засегнеш някой на тема колело (особено ако е кътал като мишка за него), и най трудно да му кажеш извинявай. Така, че ако съм засегнал някой с мненията си било то за персона или колело искам публично да се извиня!!
Айде приятен ден на всички :)

п.с. Tва трасе много се скъсило бре, изчезнали пътеките, изчезнал сипея, бре, бре...
Според мен трябваше да звучи така: Еей браво виж ги тези къде са се снимали на Сопот, малко късо филмчето ама като за аматьори бива + или - от мене
тои си зане за какво става вапрос и каде е з.....та
Бъдете положителни за да ви се връща с добро. :agree:

Рейтинг: 1149

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 03, 2008 9:24 am

:rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 03, 2008 9:31 am

:lol2::lol2::lol2::roll2::rofl:

@Unik: "Пийс ман", нищо лично, но ако аз исках да разбера защо хората ми пишат минуси щях да се опитам да се погледна отстрани, а не да мрънкам за конспирации, комплексари, хейтъри и прочие.

Виж се сам:
bikerider написа:хора, които зависят от мнението на околните, но не си признават (защото искат да го контролират...

Unik написа:Според мен трябваше да звучи така

Бъдете положителни за да ви се връща с добро. :agree:

Изображение

Има ли нужда да пиша още за да се види, че в твоя случай проблема не е в рейтинговата система? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Unik » Сря Сеп 03, 2008 2:16 pm

Бъдете малко по сериозни какви са тези отговори с картинки като децата сте, пък на мен ЕГН ми не ви отървало (76) съм ако някой го интересува и съм напълно сериозен в това което казвам може би аз се занимавам с деца или май искате топла и гореща супа а?
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 03, 2008 2:23 pm

Добре бате... няма повече, обещавам. Говоря крайно сериозно, ама явно на бетонна чутура. Оправяй се, не си малък.

PtD написа:мунчовци

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Сря Сеп 03, 2008 2:29 pm

то ако по душа човек е на 15, ЕГН-то му може и с 5 да започва, и пак ще го влече да раздава топла супа...
Аватар
lanzz

Мнениеот PtD » Сря Сеп 03, 2008 2:30 pm

:D

П.П. Пийс, бабке! :rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potter » Сря Сеп 03, 2008 2:50 pm

мисля, че ще е честно ако някой наистина е затънал с рейтинга си без видима причина, да има някаква опция да му се възвърне (така магически, както на PtD. Мисля, че админа, както и десетки други хора са достатъчно разумни, за да могат да направят такова изключение за някоя рейтингова "жертва", незаслужила това :beer: Не визирам никого с това изказване, просто смятам, че така може да настъпи мир...

(при което форума се залива от съобщения "вдигнете ми рейтинга... :V: )
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот PtD » Сря Сеп 03, 2008 3:35 pm

Мм... това би въвело отново силно субективен момент в оценката. Не вярвам да бъде одобрено.

Пък и на мен магически ми беше намален рейтинга. ;) Може би в тази посока ще има консенсус ;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 03, 2008 3:47 pm

hitar_potter написа:някой наистина е затънал с рейтинга си без видима причина

Кой ще прецени дали е "наистина". Видима за кого?

hitar_potter написа:(при което форума се залива от съобщения "вдигнете ми рейтинга... :V: )

Виж как знаеш какво ще стане :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 03, 2008 4:21 pm

PtD написа:Пък и на мен магически ми беше намален рейтинга. ;) Може би в тази посока ще има консенсус ;)

Вече искренно ме съмнява...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Unik » Пет Сеп 05, 2008 9:01 am

PtD написа:Пък и на мен магически ми беше намален рейтинга. ;) Може би в тази посока ще има консенсус ;)

Mмм да имаме магьоснк забъркан с колело знам и аз един магьосник Хофман :^: с колело ама кой го знай къде е сега :D :D :D ?
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 2:24 pm

Предлагам всички да започнат на чисто тоест рейтинга на всички потребители да бъде закръглен на начален (1200) Да останат само 3 - 4 човека с 1600 + (админ и модераторите) . И да се "изравнят силите.
Кой ми цъкна минус за мнението ми в темата за Спринт Блокхед ? Нека да се обоснове к'фо съм му крив и къде ми е грешката ?
Писна ми от хейтъри :(!: :(!: :(!: .
НЕ СЪМ ПРОТИВ РЕЙТИНГОВАТА СИСТЕМА ,А ПРОТИВ ХЕЙТЪРИТЕ ,КОИТО ПР**БАВАТ , уж ХУБАВИЯ И ЗАМИСЪЛ :(!: :(!: :(!:

@People=Shit
Мисля ,че не съм в Прегрешение на правилата ,че да ми "пляскаш" минус . В такъв случай мога да си търся сметка ,защо и как :) . Аз казах ,че съм за рейтинга ,но съм против начина ти на използване . Примерно "Уфф тоя не ме кефи нати минус ." Що така ??? Замисъла на тая система не е ли за се дават минуси на тия ,които "прекрачват" правилата на форума :dunno: . И плюсове на тия които ги спазват ? Ако не съм разбрал . Хубаво трийте ми акаунта . Давайте .
След като има правила за Нисшите ,що пък да няма и правила и за вас , тия висшите .
Защо президента не спазва правилата :dunno: . А ние простите му поданици трябва да го правим ? :dunno: :dunno: :dunno: Затова "няма" управия в тая държава . Аз мога спокойно да пресека на зелено . Обаче той понеже е президент представлявам опасност за него и ще ме смаже с 100 макар ограничението за градско 50 км/ч .
Нека се въведат правила за използването на тая рейтингова система !!! Не съм нарушил правилата . Ок ! Чист съм що ми е минус . Нарушил съм ги ,пиша глупости ,на латиница и тн . Давайте минуси . Но след като аз съм си в правата не можете да ме съдите за каквото и да било :nono: .
ЗА 1 път се оплаквам за рейтинг . Само дето няма да спра .Ще се боря до край :popcorn: . След като спазвам правилата мога да си търся правата !!! Нека тия ,които не са нарушили правилата ,а са им цъкнали минус да пишат едно ЛС ;)
Последна промяна pibsi на Съб Сеп 06, 2008 3:06 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот People = Shit » Съб Сеп 06, 2008 2:36 pm

Ако всеки започне да се оплаква за всеки минус който са му цъкнали незнам какво ще стане....хах и нима всеки който дава минус е хейтър, това ли се опитваш да кажеш...в такъв случай всички преебават УЖ хубавия замисъл както ти го каза.

Аз ти пляснах минус и не виждам защо трябва да ми търсиш сметка за това...имал съм правото възползвал съм се, за да съм ти дал минус значи съм прочел нещо което не ми е допаднало,а в случая присмехлива нотка...

И след като не си против рейтинговата система...ще търпиш и на + и на -

pibsi написа:Честит празник :beer: . А хейтърите да си ходят в турция :D :D :D

Страшно си остроумен :bowdown: (жалко че няма иконка която да си навира задника в лицето на друга иконка)
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 06, 2008 3:59 pm

pibsi написа:Предлагам... ...бла-бла

Помисли малко и ще разбереш защо!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 4:38 pm

Alpina написа:...

А ще ми отговориш ли на въпроса относно "Ще му цъкна минуса на тоя ,'щото не ме кефи."???
И защо някои от вас НЕ спазват правилата ?
Аватар
pibsi

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 06, 2008 5:01 pm

Не, защото не мога.
Аз имам един начин на мислене и не мога, пък и нямам желание да мисля по друг...

Иначе относно предложението ти: както казах - абсолютна глупост!!!

Защото колкото повече хора с рейтинг над 1600 - толкова по-добре.
Не разчитай, че ако са 4-5 само, ще си им любимец и положението ти може да е по-различно...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 5:18 pm

Мне не разчитам да съм им Любимец ;) . Просто наистина има хора ,които са си спечелили рейтинг-а на "приятелски лаври" . Бих казал няколко такива човека ,но няма смисъл . Защото ще се почнат оправданията и тн... Абе знаеш каква е системата . Примерно моя рейтинг беше станал 948 ,защото приятелите на един Г*з който ми продаде течаща спирачка се "опълчиха" срещу мен :rofl: :rofl: :rofl: . Аз просто пуснах тема за измамника и съобщих на админ :) . Но всичко си се оправи. След определена сума пари, доста разправии и нерви спирачката беше оправена и сега си работи на 6 :) Въпроса беше ,не че ми излезна почти колкото нова спирачка (40 лева по-малко ,което пак си е спестено) ,а ,че хвърлих нерви по лайнари :) и глупаци след което 4 месеца с мъчение върнах нек'ъф рейтинг ,и сега понеже някой не ме харесва трябва да го духам :dunno: .
И пак казвам против системата нямам нищо :) Просто трябва :dunno: да се въведат корекции. ;) Допуснати се грешки ,които трябва да се коригират. Не мисля ,че форума е толкова "стар" и "опитен" ,че всичко да му е перфектно ;)
Аватар
pibsi

Мнениеот People = Shit » Съб Сеп 06, 2008 5:30 pm

pibsi написа: върнах нек'ъф рейтинг ,и сега понеже някой не ме харесва трябва да го духам :dunno: .
И пак казвам против системата нямам нищо :) Просто трябва :dunno: да се въведат корекции. ;) Допуснати се грешки ,които трябва да се коригират. Не мисля ,че форума е толкова "стар" и "опитен" ,че всичко да му е перфектно ;)

Като е некъФ рейтинг не се впрягай толкова и се спри с това харесване и нехаресване защото се повтаряш яката...просто ПРИЕМИ че си получил шибан минус....момиче да беше нямаше да циври толкова ееее...

напиши нови правила и ги пусни на анкета да се гласува като има грешки за коригиране
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот PtD » Съб Сеп 06, 2008 6:21 pm

Съвсем логично е, че в рейтинга ще има и на "приятелски лаври". Освен това, драги/а pibsi, в грешка си, че рейтингът се дава за спазване на правилата. Спазването на правилата е грижа на модераторите и не е директно обвързано с рейтинга.

А твоето предложение беше реализирано в началото на системата. Всички получиха равен рейтинг и оттам започна да се развива. Не виждам защо трябва да правим reset всеки път, когато на някого му се прище.

Освен това престанете да свързвате рейтинга с модераторите. Що се отнася до рейтинга и те са потребители като всички останали.
Аватар
PtD

Мнениеот LiFo » Съб Сеп 06, 2008 9:25 pm

Аз предлагам (в тая тема е много модерно така да се казва) вече всички циврещи за рейтинг за получават бананче :D
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот PtD » Съб Сеп 06, 2008 10:57 pm

Добра идея :D, но либералите едва ли ще я приемат...
Аватар
PtD

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 11:04 pm

Айде драги ми модератор отговори на тези въпроси . Защо се покри ? Къде отиде ??? Ще пусна лично съобщение до Админ с цел оправянето малко на това положение във Форума . Което ти и колегите ти създавате!
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p ... ht=#427079
Очаквам твоя отговор и минус
:(!:
Аватар
pibsi

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта