предпазване на рамката от триене на броните?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

предпазване на рамката от триене на броните?

Мнениеот Bikersteam » Сря Сеп 03, 2008 4:55 pm

Интересува ме някой би ли споделил как си предпазва рамката от гадното протриване на броните (най вече при челото на рамката) ? пробвал съм на предишната с прозрачно тиксо но ефекта е краткотраен... пробвал съм и с изолирбанд но също не съм очарован от резултата ... пак си има протриване макар и по малко..

забелязах тази тема

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t ... 0%BD%D0%B8

в нея се споменава за Поликарбонатното фолио ии съответно това че е ВЕЧНО?!?! Незнам дали в реални условия е така но това изказване доста ме накара да се позамисля ии сега ми интересувма откъде мога да намеря такова фолио или ако не може да се намери да ми дадете някакъв съвет по какъв друг начин може да се постъпи?

Благодаря за отделеното внимание!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот URNEST » Сря Сеп 03, 2008 5:14 pm

Ето моя вариант:
В Практикер се продават едни гумени лепенки, които се залепят под краката на стола/масата, за да не драскат пода. Дебели са около 2-3мм. От нашата маса и столове остана малко материал, изрязох си в подходяща форма, за лепих под броните. Карам известно време така и няма и наченки на протъркване на материала. Незнам дали е добра идея, просто споделям решението ми. :)
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bikersteam » Сря Сеп 03, 2008 6:13 pm

URNEST

А прозрачни ли са ?
Аватар
Bikersteam

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 03, 2008 6:29 pm

Непременно трябва да са прозрачни ли?
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот URNEST » Сря Сеп 03, 2008 6:30 pm

Не са прозрачни, моите са черни, но мисля че има бели и бежави.
Ето как изглеждат: цък & цък.
В случая при мен надписите са черни и не седи толкова грозно, но и попринцип за мен няма значение.
Аватар
URNEST

Мнениеот JK » Сря Сеп 03, 2008 6:33 pm

Lizard Skins Clear Patches
не се забелязват, за когото това има значение, освен дискретното лого на Lizard Skins :)
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот Bikersteam » Сря Сеп 03, 2008 7:27 pm

Ozzie

може и да не са прозрачни а да са бели(такава е рамката) Поне маалко държа на естетичния вид :8D:

URNEST

перфектно щом има бели ще пробвам да видя какъв ще е резултата :beer:
При теб определено се сливат с черните надписи и стоят прилично :agree:

JK

в началото като видях цената малко се шашнах ама после като видях че е за 6 лепенки мисля че си заслужава.. но има ли магазин кадето ги продават защото с такива интернет пазарувания не съм много много на ти... и варианта с бриколаж ми се струва по елементарен :D

Благодаря на всички!
Аватар
Bikersteam

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 03, 2008 7:47 pm

Bikersteam написа:но има ли магазин кадето ги продават защото с такива интернет пазарувания не съм много много на ти...

Почвам да мятам боб, за да отгатна от къде си...
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Bikersteam » Сря Сеп 03, 2008 9:10 pm

Ozzie написа:
Bikersteam написа:но има ли магазин кадето ги продават защото с такива интернет пазарувания не съм много много на ти...

Почвам да мятам боб, за да отгатна от къде си...
Изображение

опа... 8) От София съм! Добавям го да няма повече недоразумения :popcorn:
Аватар
Bikersteam

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 03, 2008 9:53 pm

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2647
може да ти е от полза, ако не си попадал досега
ако не ти се обикаля по магазини, поръчвай on-line
Аватар
Ozzie

Мнениеот EmZo » Сря Сеп 03, 2008 11:10 pm

Ето и един чудесен вариант, ако не искаш да си лепиш разни неща по рамката:

http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=524
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот novice » Чет Сеп 04, 2008 12:15 am

EmZo написа:Ето и един чудесен вариант, ако не искаш да си лепиш разни неща по рамката:

Тва отвън от дунапрен ли е?! От каквото и да е, ще има триене с рамката и следователно пак ще протрие боята, рано или късно.
Аз на моята и' налепих изолирбанд, пък гледам никой не забеляза... :D
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Alpina » Чет Сеп 04, 2008 6:12 am

EmZo написа:Ето и един чудесен вариант, ако не искаш да си лепиш разни неща по рамката:

Мдам така е, само че не винаги е възможен ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MARTO4KATA » Чет Сеп 04, 2008 7:48 am

Ако не се лъжа, тези са едни гумички, около 1.5 - 2 см. дълги. По мои наблюдения не помагат много. Защитават много малък участък, ако изобщо защитават нещо. Освен това, и те са направени от гума (просто малко по-мека), така че си вади изводи ;) . Пък и цената не ми изглежда много изгодна.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот stotinka » Чет Сеп 04, 2008 9:19 am

Взимаш от първата аптека за 2-3 лв ролка санпласт или нещо такова и лепиш на воля. Изрържа колко месец и половина - два. Но ако нямаш време да се занимаваш когато се протрие лепиш отгоре още 1 лепенка и караш още толкова поне. Цялото лепене и рязане за всички търкани места е не повече от 5 мин. Естетиката не е барната ама това само ти ще си го знаеш. Никой няма да забележи тунинга освен ако е някъв байк манияк.
Бе мойте лепки понякога ги виждат ма никой не смее да пита за какво са :D
stotinka

Рейтинг: 1000

Мнениеот evilll » Чет Сеп 04, 2008 9:24 am

niko-bikes.com написа:Предпазва бронята на спирачките от протриване в рамката и намалява неприятните шумове при вибрации.

Аз доколкото разбирам от сайта, това не предпазва ли бронята от протриване? А той човека търси да предпази боята на рамката. :dunno:
И при положение, че се монтира на бронята, ще се съглася с novice, че рано или късно пак ще има протриване на боята на рамката.

Иначе наистина най-удачния вариант си е тези лепенки на Lizard Skins или подобни, които се продават почти във всеки магазин за колела.
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот novice » Чет Сеп 04, 2008 11:39 am

Вариантите да лепенки Lizard, доста ненужно скъпички според мен или изолирбанд/друг вид лепенка с подходящ цвят. :beer:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот ivailo911 » Чет Сеп 04, 2008 11:49 am

Аз ползвам обикновен изолирбанд. Ако си почистиш рамката отдолу достатъчно добре и налепиш 2 слоя под различен ъгъл, държи около 3 месеца ако няма допълнително въздействие като стъргане и някакви химикали, а операцията отнема 5-10 минути.
ivailo911

Рейтинг: 1315

Мнениеот vlassadar » Пет Сеп 05, 2008 8:59 am

Аз пък си лепя парчета от вътрешни гуми. на доста места има евентуално триене, а гумата като по-мек материал буквално не е тръгнала да се износва вече доста километри. Налепил съм я при челото и при седалковата тръба, където също иска да ми трие рамката. Също и до десния курбел, да пази от веригата, хем въобще не си личи, хем не се протрива грам и не се прокъсва като разните дунапренени с лепки. Ама колелото е тъмносиво и направо не се забелязва. А да, лепи се с гуменото лепило. На рамката, после на гумата, която предварително си кроиш, изчакваш да изсъхне хубаво и залепваш.
Можеш да си потърсиш бяла гума или да сложиш бял изолирбанд. или ако имаш черни надписи, да си изрежеш гумата в някакви по-завъртяни форми, все едно са си там оригинално :) :beer:
Аватар
vlassadar

Мнениеот GECKO » Пет Сеп 05, 2008 12:11 pm

До скоро използвах нещо дето му казват "гафер" но е по-познато като Ducktape :D

За новата сглобка смятам да утилизирам ето ТОВА (имат си представител за България - има го в новините на сайта).

@Ozzie - може и да не е прозрачно ако е карбонено :D
Аватар
GECKO

Назад към Общ форум