Рила (Костенец - Ибър) - 6.09

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Рила (Костенец - Ибър) - 6.09

Мнениеот stigma » Пет Сеп 05, 2008 2:25 pm

С един приятел мислим да пробваме набързо района над Костенец (земите на резерват Ибър).

Тръгване най - късно 8.30 от Сф.

Оставяме колата до Костенцкия водопад и се мятаме на добитака. Караме по макадамен черен път нагоре към билото. В зависимост от времето и темпото с което се движим или щи стигнем билото - Ушите и ще продължим към Премката и после през хижа Белмекен и Въртелешката обратно към курорта Костенец ( което малко невъзможно ми се струва за 1 ден) или ще направим по кратка врътка през Ечемиците и хижа Венетица към изходния пункт.

Прибирането се планира за същия ден към - 19 - 20ч. да сме в София.

Не сме ходили в района, но съм се консултирал с приятел който е ходил пеша по част от заплануваното трасе.

Ше има място за още 1 макс. 2ма души с колело.

Ако има желаещи да пишат.

Ако на някой му е познат района да даде някой друг съвет.

:)
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Мнениеот Yavkata » Пет Сеп 05, 2008 2:57 pm

Частта от първия вариант на маршрута между Казана,Ушите , и Премката ще ви се стори ужасна с велосипеди.По ръба на Острец има опънато и телено въже. Маршрута е осъществим за един ден , но трябва да тръгнете към 7 от София. Макадамения път съм го трамбовал като пешоходещ и имам неприятни ръбести спомени. Гърча ще е голям, жалко, че няма да мога да ви правя компания.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Пет Сеп 05, 2008 10:00 pm

Мда, и аз да прибавя някои щрихи към коментара на Yavkata... Пътят по реката стига донякъде и после е яко бутане до Ушите... от Ушите следва още по-яко бутане :D

Изображение

За да избегнете въжета, за които говори Явката, и пр., трябва да не се качвате до самия в. Острец (Сивричал), а да го подсечете отляво (пътеката не е много ясна, но я потърсете)... така ще избегнете това:

Изображение

и ще се озовете направо там доооолу... и пак ви чака умерено бутане по десния склон на Равни чал и после спускане до Премката... после към х. Белмекен не знам как е :)

Идеята ви е чудесна.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот stigma » Нед Сеп 07, 2008 10:43 pm

Добре покарахме ние и се погърчихме (изкачването си е тегаво), но стана много добра врътка с приятни гледки и интересни срещи по пътя (парков рейнджър с ИЖЕ, добронамерени туристи, които на 2 пъти ни храниха с сандвичи и вафли).

Спускането, макар и предимно по коларски път, беше много забавно - чакълест път с малки и по-големи камъни и 1 участък около 2-3 км с големи камъни, от които се летеше изключително приятно (дори една гума замина и един лакът леко се обърса в камънаците). Последната част беше като десерт - сингъл трак в гората, който преминаваши на моменти в улей със скрити камъни, клони и какво ли още не под шумата.

Макар, че тръгнахме да караме след 12:00, успяхме да се доберем до колата в 19:30 с всичкото мотане, така че тази врътка може спокойно да се направи за 5 часа с тръгване и завършване на Костенцкия водопад.

За завършек препоръчваме ресторант Дени в град Костенец (много хубави картофени кюфтета с доматен сос предлагат :beer: :) )

Ето и малко снимки:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282768&pid=7465036
!Hopefully somebody without a weapon will open up portable avenues that will be personal gates back into the beginning of time and then we can become real!
Аватар
stigma

Рейтинг: 1346

Назад към Мероприятия - архив