Анкета за приемане на нови правила във Форумите на МТБ-БГ .

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Съгласни ли сте с тези правила ?

Да !
47
34%
Не !
25
18%
Имат нужда от промяна ,аз ще ти съдействам
9
7%
Автора на темата е прост !
56
41%

Общо гласове : 137

Анкета за приемане на нови правила във Форумите на МТБ-БГ .

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 6:09 pm

След като ми беше предложено от @People=Shit.
Предлагам към правилата да се добавят .
Потребители:
1.Повече от 1 акаунт (какъвто е случая с ГригО) да не може да се регистрира на един и също IP ,всеки следващ да се трие.
2.Да се въведат по-строги наказания пр. Една седмица без право на писане във форума /месец/ година /Permanent BAN.
3. Минуси и плюсове могат да се слагат само след като "съдещия" се обоснови защо го прави !
4.Минуси да се дават само спрямо правилата на форума . Тоест имам грешки ,пиша простотии , на латиници и тн . Получавам минус.
5.Плюсове да се дават пак според правилата на форума тоест при написани глупости ,кирилица и тн . Се спазва точка 4 .
6. Всеки от "висшите" (1600+) Да си има задължения (описаните по-долу) ,а не само да "цъка""-" и "+"
7. Точка 3 Важи навсякъде . Независимо дали се дават минус или плюс.За да се разбере на каква основа се раздават тия точки .
8. Точка 5 е въведена за да се предотврати появата на потребители от "висшите" (1600 +) с помощта на приятели какъвто е случая с НЕ 1 от драгите ни съфорумници .

Пазар :
1. Да се наложат мерки против продавачите с цена"по договаряне" ,не само да го пише като правило както в момента (тоест всяка обява с такава цена да бъде изтрита)
2. Всеки обявен случай с "измама" да бъде проучен от "висшите" (1600+) .
3. Всеки потребител ,който извърши измама да бъде наказан ,съгласно правилата на форума ,като най-тежкото е блокиране на акаунт-а му по IP.
4.Под измама се има предвид не само кражба ,ами продаване на счупен/развален чарк (става въпрос само за чарковете ,които в обявата не са с вписан дефект) пр. "Продавам вилка с луфт"... .

Съгласен съм ,че и наложените от мен корекции не са на 100 % перфектни ,който иска може да помага (да праща на ЛС или да пише директно в темата)
Тези правила ги налагам с единствената цел да се подобри качеството на форума и добрите отношения между съфорумниците .
П.П. Забравих да кажа ,че предложението ми е правилата да се ДОБАВЯТ към старите без те да бъдат премахнати ;)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот PtD » Съб Сеп 06, 2008 6:26 pm

Ето на това му се вика правене на сметката без кръчмаря. И какво ако 100% гласуват "Да" ? Админът ще се разшета да ви угоди ли? :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 6:29 pm

Не . Нека админ да прави каквото иска :beer: Но поне да знае общественото мнение :) Ще помоля всички посетили темата да гласуват :)
Аватар
pibsi

Мнениеот bobeca » Съб Сеп 06, 2008 6:40 pm

Хммм, какъв ти е проблема с цената по договаряне?
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот {sharky} » Съб Сеп 06, 2008 6:42 pm

Какво против имаш, човек да има повече от един Ник!?
Аватар
{sharky}

Рейтинг: 1980

Мнениеот Attention-rider » Съб Сеп 06, 2008 6:57 pm

@pibsi: Интересно ми е, при тези правила, колко ли човека, ще посещават форума? :crazy:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 7:12 pm

1.Цената по договаряне - Предотвратяване на измами ;)
2.За акаунтите ми да имам против . След като някой прави 2 акаунт => има причина ,която най-често е, че рейтинга му е нисък за това не може да пише в еди коя си тема . Откъдето става случая Григо рейтинга му на 5 акаунт е като на първия около 800 ... и фактически само "задръства" форума с глупостите си :)
3. Колкото искат да си го посещават ,явно ще се намали посещението на потребителите с по-висок рейтинг ,защото вече няма да са толкова на почит (няма да могат да дават минус за щяло и нещяло ;) )
Аватар
pibsi

Мнениеот Krismars » Съб Сеп 06, 2008 7:21 pm

Ае писна ми ве, все едно и също. Защо тая тема не я пусна някой с голям рейтинг, а все теми свързани с малкия им рейтинг ги пускат хора с малък рейтинг. Дразните! Пишете както трябва, грамотно и смислено и това е. Другото само ще си дойде.
Аватар
Krismars

Мнениеот kikon » Съб Сеп 06, 2008 7:32 pm

pibsi, mate, не че няма резон (както сега е модерно да се казва, много ме дразни) в предложениета ти, но все пак това не е концлагер, нито обществото на гениите :) Стремежът към перфекционизъм е хубаво нещо, но не трябва да забравяш, че е само насока, а не цел :)

Have a brake, have a ride :agree: ;) :beer:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 7:42 pm

Целта ми е просто да разбера за к'фо се цъкат минуси . В смисъл за щяло и нещяло . На минус не ме кефи аватара ти . Ето за това се дразня . Другите предложени от мен правила относно пазар са ,защото имам достатъчно опит (не като някои от вас) и видях доста неприятни работи . И сякаш ми се иска да стане по безопасно :) .
Аватар
pibsi

Мнениеот Krismars » Съб Сеп 06, 2008 8:03 pm

Хуу де, ся не моа разбера защо сер противиш на нещо, което не може да се промени, разгледай страниците, ще видиш десетки теми като твоята. Еми минуси рядко цъкам, ама като някой ем дразни с нещо му давам минус да, било то отношение, начин на писане, тъпи идей и така нататък, затова оценяването е СУБЕКТИВНО! Примири се като всички останали и си трай!
Аватар
Krismars

Мнениеот Unik » Съб Сеп 06, 2008 8:19 pm

Krismars написа: оценяването е СУБЕКТИВНО! Примири се като всички останали и си трай!

Трай бабо за хубост, е пък по четливо и грамотно от това, здраве му кажи. Братя тази анкета много кратка бе? Само един ден оцеля или два не знам бях на Сопот утре пак натам :) :) играйте си игрички някакви забавлявате се а? ааааа ам ам ам

Браво брато, и аз си мислех за тази анкета, но исках и да я направя с оценяване на потребители, например като: Bikerider, Ptd, Antaries,....
, и доста други спекуланти, на които им е май кеф да ни гъделичкат нас "новите". Споко и ние ще станем стари кучета и ние ще пеем "Уволнениеее" :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ама за сега единственото е да мълчим за да могат само те да си пишат а ние като новобранци "ЩЕ ЧЕТЕМ" :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn:
Гледай сега резултата....... :D
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 8:20 pm

А на мене ми се сърдите като не чета :(!: . Искам просто да се премахне поставянето на безпричинни минуси . "'Щото тоя не ме кефи ." Затова да се въведе тая система за обясненията. Защо не четеш :dunno: А после на мене ми цъкате минуси а ??? И не драги ми @Krismars Аз се боря за съвсем различно нещо казах ти прочети ;) Аз знам точно какво и как искам не съм като някои други потребители само да зеят .

@Unik :agree: :agree: :agree: :agree:
Аватар
pibsi

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 9:00 pm

Пускам си козовете :D {@sharky}
В случай, че рейтингът ви намалее и си регистрирате нов профил, той може да бъде изтрит без предупреждение.

Призоваваме хората с право на глас да го упражняват активно, но също така сериозно и отговорно, т.е. да гласуват положително или отрицателно само тогава, когато лично те са убедени, че определено мнение вреди на дискусията и нивото на форума или пък е от полза за тях и допринася за качеството на информацията. Това, че сте видяли мнение, за което не е гласувано все още, не означава, че трябва непременно да гласувате.

@People=shit днес наруши това правило :nono:
Ако то нито ви помага, нито ви пречи, просто го подминете и оставете възможността на друг човек, който има отношение към него, да упражни правото си на глас.

най-добре не се опитвайте да действате недобронамерено срещу някого или пък да повдигате незаслужено чужд рейтинг
Кой ми беше казал ,че няма проблеми :dunno: Ооо да един от "великите" . Той си знае кой :) МОДЕРАТОР!!!!

@Admin - Пряко се обръщам към теб
В системата от рейтинги са заложени механизми против негативни прояви и опити за манипулиране, готови сме при нужда да въведем и още по-сложни защити срещу подобно поведение
Хайде да ги видиме де ???
И в крайна сметка к'фо излиза ,че ние новите биваме смазани от "старите кучета" . Които нарушват собствените си правила . Ако бъркам ... ДОКАЖЕТЕ ГО !!! Хайде чакам ви :idea:
Последна промяна pibsi на Съб Сеп 06, 2008 9:38 pm, променена общо 1 път
Аватар
pibsi

Мнениеот {sharky} » Съб Сеп 06, 2008 9:13 pm

В случай, че рейтингът ви намалее и си регистрирате нов профил, той може да бъде изтрит без предупреждение.

Хммм... :nono:
Аватар
{sharky}

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 9:36 pm

С кое не си съгласен обоснови се !!!
Аватар
pibsi

Мнениеот Stancho » Съб Сеп 06, 2008 9:51 pm

Човече след шамандурата става много дълбоко, а ти като гледам плуваш право навътре ...... :crazy:

За да предложиш едни правила и да искаш да станат реалност, ти трябва бая наблюдение и съгласуване, не само забрана на това, което не те кефи. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 10:02 pm

@Stancho Аз ги предложих . Ако щат да ги приемат ,ако си прочел темата ще видиш ,че 90 % от имащи правото на глас нарушават СЕРИОЗНО ПРАВИЛА . Засега като гледам по-голямата част от гласувалите са за .

А каквото щат да правят модераторите , аз съм безсилен срещу тях нищо ,че доказах как модератор нарушава правилата , които НЕ знае !!!! А това е недопустимо за един Форум ,все пак чакам админ да се изкаже и го предизвиквам :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: да му видим крутните мерки срещу собствените му модератори и 1600+ :)
Аватар
pibsi

Мнениеот mitakaman » Съб Сеп 06, 2008 10:19 pm

Поредната тема, в която някой с малък се оплаква, защото му е малък, а смисъла на темата е още по-малък... :popcorn:

@pibsi не се комплексирай ми отивай да караш, стига с вашите революции...
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот {sharky} » Съб Сеп 06, 2008 10:25 pm

:agree:
Аватар
{sharky}

Мнениеот fall_out » Съб Сеп 06, 2008 10:34 pm

Ами рейтинга доста куца,защото с два минуса и вече не можеш да отговаряш във веломеханик например,това е връх на глупостта в този форум. Пускам тема за на един авер рамката да попитам по какъв начин и къде би могла да се оправи,и к'во!? Ами к'во - край не мога да отговоря,защо трябва да си правя нов ник само за да мога до отговоря в темата в която аз самия съм пуснал? Не ми пука дали имам рейтин 10000 или 20 просто се дразня,че няк'ви хора ще ме ограничават с техните леко недомислени "правила" според мен. Нямам против под определен рейтинг да не може да се пише в някой теми,но според мен границата е твърде ниско/високо :) И какво се получава - още една тема "висяща" във форума,то е по-зле от колкото ако пише само глупости защото поне ще развесели повечето които я четат,пък и вий големите на мониторите предполагам имате бутон "Х" . Имате и "-" използвайте го :fight:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 10:49 pm

mitakaman написа:Поредната тема, в която някой с малък се оплаква, защото му е малък, а смисъла на темата е още по-малък... :popcorn:

@pibsi не се комплексирай ми отивай да караш, стига с вашите революции...

Колко правила наруши ? Само с този пост ? Защо никой не те критикува ? Затова говорим !!! Аз ако пиша като теб . Ще ми се .... Майката от псувни и обиди от страна на модераторите . Днес изгубих около ... 80 точки и какво :dunno: . Заслужаваше си ,да ще продължа да губя ! Защо ? Защото се обединявам срещу ей такива . Срещу тия ,които се водите модератори ама ... Нарушавате наистина тежки правила :V:
Все пак не получих отговор на главния си въпрос . По горе .
Аватар
pibsi

Мнениеот PtD » Съб Сеп 06, 2008 11:07 pm

Брех, не ви ли омръзва бе :dunno:

Нали не ви пука за рейтинга, какво сте се загрижили?

Замислете се защо някои "новаци" не биват "смазани" от "старите кучета"? Я Антарес как бързо се качи на 2000... И не е само той. Явно не е в "старите кучета" проблема.

А пък срещу модераторите можете да лаете колкото си искате... Ефектът ще е не само нулев, ами и отрицателен за вас. Предимно защото (надявам се) потребителите са имали достатъчно случаи да видят, че отношението ни към вас е максимално близо до обективното, макар че (лично за мен) някои съвсем не заслужават да пишат тук.

П.П. pibsi, приканвам те да цитираш мнение, в което модератор те е псувал или обидил. И се приготви да си отнесеш бананчето, ако не успееш.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 11:17 pm

Такам не съм казла ,че модератор Псува ;) Говоря за ТВОЕ мнение
Съвсем логично е, че в рейтинга ще има и на "приятелски лаври"

Хайде прочети правилата .
Под убида имах предвид думите на @mitakaman
Ти като модератор трябва не да знаеш ,а да цитираш на сън правилата
Аз не правя бунт ,че ми е нисък рейтинг-а .
Аз правя бунт за прекрачване на правилата от потребители ,които се считат за недосагаеми и модератори .
Аватар
pibsi

Мнениеот Krismars » Съб Сеп 06, 2008 11:22 pm

Митака не те обижда. Говори двусмислено просто, не е отправял преки обиди. Има разлика и то голяма. Верно е, че правилата трябва да се спазват, ама ся какво сме виновни, че някой не те харесва, или пък че дразниш някой. На пример мене ме дразни, че си написал Обижам с У!
Аватар
Krismars

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 11:25 pm

pibsi написа:Пускам си козовете :D {@sharky}

Призоваваме хората с право на глас да го упражняват активно, но също така сериозно и отговорно, т.е. да гласуват положително или отрицателно само тогава, когато лично те са убедени, че определено мнение вреди на дискусията и нивото на форума или пък е от полза за тях и допринася за качеството на информацията. Това, че сте видяли мнение, за което не е гласувано все още, не означава, че трябва непременно да гласувате.

@People=shit днес наруши това правило :nono:
Ако то нито ви помага, нито ви пречи, просто го подминете и оставете възможността на друг човек, който има отношение към него, да упражни правото си на глас.

най-добре не се опитвайте да действате недобронамерено срещу някого или пък да повдигате незаслужено чужд рейтинг
Кой ми беше казал ,че няма проблеми :dunno: Ооо да един от "великите" . Той си знае кой :) МОДЕРАТОР!!!!

@Admin - Пряко се обръщам към теб
В системата от рейтинги са заложени механизми против негативни прояви и опити за манипулиране, готови сме при нужда да въведем и още по-сложни защити срещу подобно поведение
Хайде да ги видиме де ???
И в крайна сметка к'фо излиза ,че ние новите биваме смазани от "старите кучета" . Които нарушват собствените си правила . Ако бъркам ... ДОКАЖЕТЕ ГО !!! Хайде чакам ви :idea:

И много странно ... защо всички пропускат този въпрос :idea: :idea: :idea: :idea:
Аватар
pibsi

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Сеп 06, 2008 11:27 pm

Добре де, моля ви спрете да вървите срещу течението.
@pibsi
До сега съм раздал около поне 200+ точки на постове на "новите", даже по-точно на първите им а постове. Просто като видиш тема, която да е в правилния раздел, с правилно заглавие, с добре написан пост или въпрос и от вътре ти идва да зарадваш този човек с плюсче за да може и за напред да се развива, показал е потенциал за спазване на правила и норми и следователно си получава заслуженото. А примерно ако видя някои тъп въпрос който сме го коментирали поне 4-5 пъти примерно и веднага цъкам минус, вече дори не се хабя да пиша мнение от сорта "Използвай търсачката" защото съм видял, че няма много полза от нея.
И аз преди бях стигнал до рейтинг 1080 някъде, НО почнах да пиша по-добре, да давам хубави и пълноценни отговори, да си оформям добре постовете и въпросите и след като спрях да рева за рейтинга, той бавно по бавно се качваше и качваше, тук-там слизаше и на долу но малко по малко...
Така че спрете да мрънкате за тъпия рейтинг!!!

Имам едно предложение към админа.
Да направи моя рейтинг и този на pibsi по 1200 и да видим след месец примерно каква ще е развръзката... :confused:

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=42321

Ето го и последния плюс, който ще дам в скоро време...

ЕДИТ:

Е добре де, може на някое друго мнение да са ти цъкнали минус....
Иначе мнението ти честно казано не е за минус даже може би е за плюс....

ЕДИТ 2:

НО сега акто огледах честно казано това което си казал ти е преразказ на казаното от по-горните потребители :dunno:
Последна промяна TeDo_BaPHa на Съб Сеп 06, 2008 11:40 pm, променена общо 3 пъти
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот pibsi » Съб Сеп 06, 2008 11:34 pm

@ТеДо_ВаРна
Ето защо стана проблема . Защо почнах да вдигам шум .
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=42281
Виж ми мнението и отговора на @People_shit . http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=426962#426962
Що ми е Пляснал минус-а ? Ето за това съм против!!! Другите неща си дойдоха с гнева и времето :V: .
Аватар
pibsi

Мнениеот People = Shit » Съб Сеп 06, 2008 11:55 pm

pibsi написа:Що ми е Пляснал минус-а ? Ето за това съм против!!! Другите неща си дойдоха с гнева и времето :V: .

А защо не???? и пак ще го кажа драги ми съфорумнико....казах ти вече защо ти дадох минуса а ти вдигна врява все едно съм ти изял закуската?! Не те ли е срам да се правиш на глупак тука за някакъв смахнат минус който имам право да ти дам и съм ти го дал!!!! че после ти се обоснових и пак недоволстваш....мъчно ти е за вкъщи?! ПУДИНГ ???

Това сигурно беше един от първите ми минуси който давам и ми го изкара през г*за....изнервям се вече като повтаряш едни и същи неща по милион пъти

И такъв People_shit не познавам
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот pibsi » Нед Сеп 07, 2008 12:18 am

Не се правя на глупав както и да е целта на темата беше . Да се въведе правило според което да се обосновиш що си дал тоя минус ;) Иначе малко кофти стана тая тема :( Съжалявам 2-то ми аз я е направило :bawling: Като става въпрос за Пудинг хъммм приемам само на доктор Йоткер :D и междудругото невъзможно е да ми изядеш закуската ;) Просто защото не закусвам :D Както и да е беше тежък ден :( Моето 2 аз заспа сега пише интилегенцията в мен :D Може темата да се поспре за малко . Но вземете разгледайте част от предложените правила :) Няма да са навредят на никой . Зае*ете минусите на страна :beer: :beer:
Аватар
pibsi

Следваща

Назад към Анкети