Препоръчайте ми хубав багажник за автомобил.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми хубав багажник за автомобил.

Мнениеот URNEST » Пон Сеп 08, 2008 4:30 pm

...след като вчера едва се прибрахме от Сопот, молейки се като минаваме през дупките по пътя багажника да не падне се решихме че вече е време за хубав и здрав багажник. Досегашния беше такъв. Зъбите чрез които се настройва ъгъла между двете рамена не издържаха, огънаха се и почнаха да се чупят. Освен това и ремъците са му недостатъчни.
Първо изискванията. Колата е Фиат Типо, няма теглич и релси на тавана следователно ми трябва багажник за хечбек, който се закрепя на задната врата. Да е за 2 или 3 колелета, като да има по висока товароустойчивост. В Screambikes нищо не ми грабна окото. Чувал съм че багажниците на Thule са доста надеждни, имат ли представител в България? Цена засега незнам колко, Вие ми предлагайте независимо от цената. Мога и да си внеса ако не с епредлагат тук. Като цяло трябва ми здрав и надежден багажник. Чакам вашите предложения. Благодаря предварително. :)
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 08, 2008 5:31 pm

Thule сигурно са добри ... ама 400+лв за багажник :dunno:

иначе търси такива, които имат релси отдолу (байка не виси само на стойките) и самите байкове се хващат твърдо с по едно рамо, което гарантира някакво разстояние помежду им и че няма да се търкат/блъскат един в друг

Изображение

по немско хвалят и Uebler като марка ... ама там пак са едни цифри :bigeyes:
Аватар
outfaced

Мнениеот andr » Пон Сеп 08, 2008 6:01 pm

Аз съм с http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1675 и държи доста добре за сега (2 ходения). Зъбчетата които държат ъглите са пластмасови и не виждам как ще се изкривят като се затегнат добре. Единственото е, че като се сложи второ колело трябва да се презатегнат всички каиши.

А в SLS на Черни връх има от тези с релси върху които стъпват колелетата, но май са само за теглич.
Последна промяна andr на Пон Сеп 08, 2008 6:10 pm, променена общо 1 път
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот People = Shit » Пон Сеп 08, 2008 6:05 pm

И аз търся междудругото...тук (DE) ги гледах доста мощни със фарове даже,издържат по 50-60кила за куплунг, подобно на това което outfaced е показал.
По 150 евро бяха, мисля че е добра цена.А тук в БГ не съм виждал кой знае какво...но ако изпадне нещо интересно пишете наистина
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот GECKO » Пон Сеп 08, 2008 8:06 pm

Качваш се на Цариградско посока Сопот :) между разклона на който тролеите влизат в Младост, и разклона за летището (между Младост и Дружба) от дясната страна има един доста голям магазин с надпис THULE. Пробвай там да си намериш нещо :)

Аз лично установих, че багажник за 20лв, и монтиране на напречни релси за покрива има едно слабо място - релсите :) иначе доста доволно въпреки опитите на г-н Цолев да го остави на някой завой, и невярата ми, стигнахме до СопотЪ и се върнахме без грижи... Е на връщане колелото беше вътре защото релсите не бяха като в началото :)
Аватар
GECKO

Мнениеот 4getcredo » Пон Сеп 08, 2008 8:39 pm

От година ползвам багажник Thule за hatchback (стават и за комби) и съм изключително доволен. Бърз монтаж, няма каиши, няма али-бали, изключителна надеждност, сгъваем. Поема три колела... на книга до 45 кг. Цена 250 лв. Моделът се казва ClipOn. Купих го от "магазина на Росиньол" на бул. Черни връх (след Хладилника, посока Драгалевци). :)

Ето за това става дума.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот mulltex » Вто Сеп 09, 2008 11:51 am

И в този ред на мисли каква е пропоръчителната скорост на велобагажник? Дали може да се кара с над 100 по магистралата?
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Сеп 09, 2008 11:58 am

Може, ама недей.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот codename47 » Вто Сеп 09, 2008 12:34 pm

4getcredo написа:От година ползвам багажник Thule за hatchback (стават и за комби) и съм изключително доволен. Бърз монтаж, няма каиши, няма али-бали, изключителна надеждност, сгъваем. Поема три колела... на книга до 45 кг. Цена 250 лв. Моделът се казва ClipOn. Купих го от "магазина на Росиньол" на бул. Черни връх (след Хладилника, посока Драгалевци). :)

Ето за това става дума.

захватът за колата не е ли пак на каиши, че нещо не се вижда на каринката?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 09, 2008 12:42 pm

Не е! Захвата е с едни гумирани стоманени "ленти", които за закачат за горния ръб на задната врата/багажника. Подобен захват има и за долния ръб на вратата... и после с едно движение на "QR-ите" се затяга и няма мърдане. :)

П.С. По-скоро ще се откъсне вратата на багажника... ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 09, 2008 12:42 pm

А виждали ли сте с такъв загхват, защото за мойта кола малко е проблемно поставяне на релси (само за такива с магнит съм чувал че се намират)

Даже, ако има с такова загващане на колелото при което можеш да го свалиш от страни - приказка ще е

Чукни ме нежно
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот codename47 » Вто Сеп 09, 2008 2:01 pm

@алпина, тука има един гайд с който си избираш багажника според колата: http://www.thule.com/Thule/Iframe2____43564.aspx

@4getcredo това ми се струва по-надеждно от моя багажник: http://www.thule.com/Thule/ProductPage____44308.aspx , миналата седмиця носих 3 колела общо към 45-6-7кг и бая застрашително се клатеше, малко се бяха отпуснали и коланите...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот mulltex » Вто Сеп 09, 2008 3:15 pm

Виждал съм и багажници, които се закачат за теглича на автомобила - някой има ли наблюдение върху тях?
Аватар
mulltex

Мнениеот XTR » Вто Сеп 09, 2008 3:19 pm

mulltex написа:Виждал съм и багажници, които се закачат за теглича на автомобила - някой има ли наблюдение върху тях?

Ами те според мен се водят най-добри, смисъл най-здраво закрепяне за колата имат, стига да има теглич :agree:
Изображение
Аватар
XTR

Мнениеот codename47 » Вто Сеп 09, 2008 3:46 pm

може би си струва и само заради това да си сложиш теглич на колата ако нямаш, по автосервизите трябва да има такава опция.
Аватар
codename47

Мнениеот Newone » Вто Сеп 09, 2008 4:07 pm

Не си струва! Хубав теглич/оригинален/ е над 500лв....
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот mulltex » Вто Сеп 09, 2008 5:06 pm

че всяка колата не си върви с теглич? поне на моята е на нещо като релса и мога да сложа или махна когато си пожелая...
Явно при по-старите коли е по-друг начин самия захват, понеже струва такава сума за едно парче метал.
Аватар
mulltex

Мнениеот jd » Вто Сеп 09, 2008 5:27 pm

mulltex написа:че всяка колата не си върви с теглич? поне на моята е на нещо като релса и мога да сложа или махна когато си пожелая...
Явно при по-старите коли е по-друг начин самия захват, понеже струва такава сума за едно парче метал.

Това ти е скобата за дърпане, а не класически теглич, на който може да се подпре багажника ;)

Иначе, да, на старите колите трябва такъв як теглич, за който предполагам Newone има предвид. Аз лично на Ладата нямам теглич и затова преди време бях пуснал тема и доста време се борих, докато остановя как най-лесно и сигурно да закрепя багажника ми отзад на колата.
Изображение
Аватар
jd

Thule FreeRide 530

Мнениеот 307wrc » Пон Сеп 15, 2008 4:34 pm

Аз препоръчвам Thule FreeRide 530. Над 2 години карам с такъв и съм много доволен. Обслужва се елементарно - качване/сваляне на колелото става буквално за секунди. Държи здраво велосипеда, карал съм го при 180-200 км/ч, не мърда. Това, че се намира отгоре на покрива е допълнителна екстра, защото не ти пречи да си натовариш багажника и да си го отваряш/затваряш по всяко време. Също така, когато изкаляш здраво колелото, спокойно си го качваш, и ... пей сърце. Заключва се за релсите и за колелото (не е гаранция против кражба, обаче).
Концепцията на шведите е проста, но много ефективна. Първо трябва да си набавиш напречните релси - т.нар. кросбар. Има ги за почти всички марки и модели автомобили, както ти каза codename. Например за Фиат Типо. После върху кросовете се монтира велобагажника. За 2 колела - 2 багажника. Може да с монтират ски багажник, за лодка, за багаж и т.н. Може и да се комбинират. Най голямата инвестиция е в кросовете, но те са универсални, така че си струва.
Аватар
307wrc

Рейтинг: 1295

Мнениеот C_Mo » Пон Сеп 15, 2008 5:08 pm

4getcredo написа:От година ползвам багажник Thule за hatchback (стават и за комби) и съм изключително доволен. Бърз монтаж, няма каиши, няма али-бали, изключителна надеждност, сгъваем. Поема три колела... на книга до 45 кг. Цена 250 лв. Моделът се казва ClipOn. Купих го от "магазина на Росиньол" на бул. Черни връх (след Хладилника, посока Драгалевци). :)

Ето за това става дума.

Още един глас за този багажник! Ползвам го от две години и нямам никакви забележки.
Аватар
C_Mo

Мнениеот mulltex » Вто Сеп 16, 2008 11:42 am

А след като достигнете с автомобила до изходната точка откъдето ще се прави велопохода, въпросните багажници прибирате ли ги в автомобила?
Аватар
mulltex

Мнениеот andr » Вто Сеп 16, 2008 11:55 am

Прибират се. Въпроса е само дали ти ще си ги прибереш или някой друг ще мине да ти го прибере ;)
andr

Назад към Общ форум