БДЖ VS. МТБ

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот hellstorm » Нед Юли 20, 2008 10:04 am

Stancho Явно това е единствения начин :dunno:
Изображение
Аватар
hellstorm

Рейтинг: 1331

Мнениеот hellstorm » Пон Юли 21, 2008 7:47 am

Денят бе 20.07.08... аз и още един приятел с колелетата се връщаме от София до Златица.На централна гара отиваме до едно гише за билети (предната вечер е проверено всичко предварително по интернет) , ама какво става !? Жената дето беше там въртя едни ми ти телефони 2 часа , само да види да ни даде ли билети за колелетата.Аз и казах , че в сайта им пише за колелетата , а тя какво направи => взе да псува сайта им...?Ние насмалко да изтървем влака и оная бабетка ни вика,че няма да ни даде билети . А така . Мен ми завряха ... (сещате се кое) и отидох на другото гише.Там жената ми даде на мен билет за колелото,ама на другото момче не искаше.Защото тя стана и пита някой си там и после дойде и ми подшушна,че не може да ни даде повече билети и да идем да се разправяме с кондуктора.?Алеле майко!Отиваме да не изтървем влака и веднага при кондуктора и започваме да говорим.Всичко си му казахме.За щастие и за наше удивление , човека беше повече от разбран и дори невероятно учтив , за което му благодарихме естествено.Така качихме си колелетата и живи и здрави в Златица.През целия път човека ни питаше как сме , на спирките ни викаше , че ще има престой 5-10 минути и т.н.
С това искам да кажа , че БДЖ са си отрепки !!!
И искам да Ви посъветвам да не се допитвате до техните услуги , освен ако няма товарен вагон или кондиктор , като този човек !
Въпреки всичко аз съм информирал агенцията за защита на потребителите , за това как БДЖ дават грешна информация в сайта си , заради което ние сме потърпевши.Ние които им даваме пари да си купуват смотани мотриси , в които няма място за един велосипед...
Търсете си правата всички вие , които сте преживяли подобно ! :peace:
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот jivkonik » Пон Юли 21, 2008 10:29 am

Ами освен за грешната информация на сайта им може да ги натопиш в Комисията за защита на Потребителите и за това, че фактически ТИ ПРОДАВАТ билет на гарата за влак, в който според техните си правила НЕ МОЖЕШ ДА СИ КАЧИШ! Тоест и служителите им не познават правилата им. И не на последно място - дискримнират те, като пускат за твоята дастинация само влакове СИМЕНС примерно, което автоматично по техните правила ТИ ОТКАЗВА превозването на велосипеда - а пък някой да хване да ги засъди за това ПРАВИЛО, че в някъв си модел влак НЕ МОЖЕ, а в другите МОЖЕ - ще стане голям сеир, стига адвоката да е печен, може добри пари да изкара от БДЖ като неустойка.... :D :popcorn:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот hellstorm » Пон Юли 21, 2008 1:06 pm

Jivкonik Мед ти капе от устата ! ;)
Изображение
Аватар
hellstorm

Re: БДЖ VS. МТБ

Мнениеот bodo » Сря Юли 30, 2008 11:07 am

Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 30, 2008 11:27 am

Абе не разбрахте ли, че "велосипед" в България е мръсна дума?
:V:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hellstorm » Сря Юли 30, 2008 2:04 pm

Е това е.Другият път с колелото през Гълъбец и оттам у Софията през Ботевградско шосе.На самоход!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот rampag3 » Пон Авг 04, 2008 3:35 pm

Съжелявам че питам тук, но имам един въпрос свързан малко или много по темата. Рисковано ли е ако си оставя колелото като багаж за превоз от София до Варна и обратно. Аз ще бъда във влака със спално купе и няма как колелото да е с мен. :agree:
Аватар
rampag3

Рейтинг: 1415

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 04, 2008 4:16 pm

rampag3
Правил съм го веднъж. Вече не помня кога. Май още не бяха измислили талоните от 2 лв.
Бях се интересувал предварително и нямаше как да стане да ида в последния момент, да го таксувам като багаж и така да го кача на влака.
Та се появих на гишето където приемат колети 15-20 мин. преди да затворят. Попълних си всички документи които се изискваха и го оставих там.
Тъй като съм забелязал, че почват да товарят пощенския вагон 30-40 мин. преди тръгването на влака, бях долу- горе по същото време на гарата, за да се уверя, че байка ще заеме мястото си във вагона. На другата сутрин си получих байка в София направо от пощенския вагон.
Но това беше във времената когато ги нямаше талоните от 2 лв.
Сега как процедирам съм описал по- напред в темата.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот rampag3 » Пон Авг 04, 2008 7:49 pm

Аз тази операция съм я правил веднъж но с колело за 400-500лв.
А сегашното ми е в пъти над тази стойност и исках да разбера има ли вариант колелото ми да не пристигне в София?

Не мога да му обявя истинската стойност на талона който се попълва, защото ще трябва да платя доста за тази цена. Обикновенно ги таксуват колелата за 100 лв и се плащат 10 или 15лв (не помня).
Аватар
rampag3

Рейтинг: 1415

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 04, 2008 8:09 pm

Пич, при положение, че ще пътуваш със същия влак с който ще пътува колелото ти, не виждам какъв е проблема да си вземеш билет за колелото от 2 лева и като отворят товарния вагон да отидеш там и най- културно да помолиш да го натоварят или да те пуснат да си го натовариш и да го заключиш за някоя от тръбите или решетките във въпросния вагон?
С какво не бях ясен в предните си мнения?
:dunno:

П.С. За мен няма вариант велосипеда ти да не пристигне в т.Б, ако имаш всички документи.
Аватар
Ozzie

Мнениеот stem » Чет Авг 07, 2008 9:29 am

Aбсурда в нашата държава няма да свърши никога,ама абсолютно никога!!!На мен ми се случи същото нещо преди месец...толкова нерви изхабих...
Но тъпотията е абсолютна,продават се билети за колело,но никой не казва за кой влак са или нещо подобно и на всякаде е така не само в БДЖ...и друго е абсурдно ако на твое място беше някоя руса кака с огромен бюст не щеше да се качи първа ами и кондуктора щеше да я вози из влака.
Аватар
stem

Рейтинг: 1153

Мнениеот bdz43r » Чет Авг 07, 2008 7:28 pm

stem написа:продават се билети за колело,но никой не казва за кой влак са или нещо подобно
Всичко си пише: ЦЪК
Освен ако нещо друго имаш предвид.
Аватар
bdz43r

Мнениеот magic1 » Вто Сеп 09, 2008 11:49 am

Считано от 15.09.2008г. във всички влакове обслужвани с ЕМВ и ДМВ "Дезиро" се разрешава превоза на велосипеди. За целта пътника трябва да заяви на касата, че ще превозва велосипед и заплати 2лв. независимо от разстоянието, за което му се издава талон.

тел. 119 09.09.2008г. от Изпълнителен директор инж. Христо Монов

ЧЕСТИТО НА КЛИЕНТИТЕ НА БДЖ :beer:
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот codename47 » Вто Сеп 09, 2008 12:27 pm

какво значи "ЕМВ и ДМВ "Дезиро" "
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот bdz43r » Вто Сеп 09, 2008 12:29 pm

codename47 написа:какво значи "ЕМВ и ДМВ "Дезиро" "
Електрически/дизелов мотрисен влак SIEMENS "Desiro".
Ето това: ЕМВ, ДМВ
Аватар
bdz43r

Мнениеот codename47 » Вто Сеп 09, 2008 12:38 pm

:agree: , ето и на сайта: http://bdz.creato.biz/bg/pp_bicycles като това накрая явно отпада "В пътническите и бързи влакове, обслужвани с дизеловите и електрически мотриси „Дезиро”, превозът на велосипеди не е разрешен. " т.е. сега вече не трябва да се гледа какъв е модела на влака а може да се качва на всички?
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот papi007 » Вто Сеп 09, 2008 1:18 pm

Относно прибирането на самоход от Златица до София и обратно.. Аз от последния светофар на София до Пирдоп със шосейка, преди години когато имаше все още шосе, стигах за под 3 часа... А обратния маршрут за 2 часа и 30 минути.. тъй че инвесираш в едни сликове за байка и ако ти стиска с тея кретени шофьори по пътя да тръгнеш - давай смело! Ще ти е кеф от прехода, ще се прибереш по-бързо от пътническия влак (с който аз лично имах честта да пътувам 3 часа и нещо, плюс пътя до гарата още около час... ) така че както беше слогъна на Marlboro - you choose ;)
Аватар
papi007

Мнениеот evilll » Вто Сеп 09, 2008 3:52 pm

magic1 написа:Считано от 15.09.2008г. във всички влакове обслужвани с ЕМВ и ДМВ "Дезиро" се разрешава превоза на велосипеди. За целта пътника трябва да заяви на касата, че ще превозва велосипед и заплати 2лв. независимо от разстоянието, за което му се издава талон.

тел. 119 09.09.2008г. от Изпълнителен директор инж. Христо Монов

ЧЕСТИТО НА КЛИЕНТИТЕ НА БДЖ :beer:

Да се надяваме, че наистина ще е така и няма да правят повече проблеми. Между другото и аз наскоро имах проблеми с превоза на колела, описал съм го в една тема. В крайна сметка след не много спорене кондуктора се съгласи, че имаме право(бяхме аз и приятелката ми с 2 колела).
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот mira_sm » Сря Сеп 10, 2008 12:30 pm

Ozzie написа:Любопитно е да се знае, че ако пътувате от т.А до т.Б и имате прекачване някъде по маршрута, няма как да ви издадат такъв талон директно от т.А до т.Б.

Издават, издават. И с по две прекачвания издават, при това си струва пак два лева общо.
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 10, 2008 6:04 pm

@mira_sm
Ще споделиш ли повече?
Моя опит е от септември месец 2007г.
Тогава трябваше да се прибирам от София до Варна с влак.
За да не чакам още час директния който тръгваше в 22:00 и пристигаше в 07:10 хванах този в 21:00 с прекачване в Синдел, пристигащ във Варна в 05:25.
Касиерката поне пет минути рови из компютъра, но не можа да ми издаде талон до Варна, а само до Синдел.
Хубавото беше, че поне като се качих във втория влак (Синдел- Варна), никой не ме търси за талонче. То нямаше и 30 мин. път до крайната гара. :)
Аватар
Ozzie

Мнениеот Brat4eda » Сря Сеп 10, 2008 7:39 pm

ozzie, абе никъв проблем няма това с прикачванията...
Сега последно като се прибирахме от Ботев, взехме влак от Горна Оряховица до Варна с прикачване на Синдел...
Никакъв проблем. Само трябва ти да си го товариш и разтоварваш. Ама аз така по-предпочитам, че да съм сигурен, че байка ми е сменил влака :))
2006 Drag Ontario TE
Hussar Amoeba
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот mira_sm » Чет Сеп 11, 2008 8:43 am

Ами нищо за споделяне няма, това лято доста пъти го разнасях насам-натам с прекачвания на Дъбово, Карлово, Стара Загора... Казвам, че искам билет до еди-къде си през еди-къде си, ама имам и колело, и те ми дават без проблем. Най-много да ме попитат какво колело, велосипед ли. :D
Твоята история потвърждава, че на всяка гара и във всеки влак БДЖ-то са си като тях си - със собствени разбирания за правилата и възможностите за превоз. И аз съм имала разправии понякога по влаковете, но да не си кривя душата: като цяло не мога да се оплача.

Синдел - Варна не е било от сименсчетата на Ники Василев, нали? (Впрочем те са готини.)
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 11, 2008 5:02 pm

mira_sm написа:Синдел - Варна не е било от сименсчетата на Ники Василев, нали? (Впрочем те са готини.)

Не.
Беше нощния влак от Пловдив за Варна.
Аватар
Ozzie

Мнениеот SilverWolf » Нед Яну 18, 2009 7:14 pm

Ozzie написа:Хъммм...
...

Любопитно е да се знае, че ако пътувате от т.А до т.Б и имате прекачване някъде по маршрута, няма как да ви издадат такъв талон директно от т.А до т.Б.

...

Аз съм пътувал с колелото, с прикачване беше маршрута и нямаше проблем да ми издадат такъв талон. На моя билет пише Казанлък - Стара Загора, и на талона за колелото същото. Проблеми не съм имал, най-много да ме попитат колко струва и т.н. И талона струва 2 лв.
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Мнениеот Redhat » Пон Яну 19, 2009 10:03 am

Като сте повдигнали темата, та се сетих...

Напоследък няма фургони в нощните влакове. Което си е голям гъзобол, особено ако си вземеш билет за 1ва класа, където по правилник не може да се превозват велосипеди. Вече няколко пъти ми се налага да си разглабям колелото и да го слагам на мястото за багаж. Ако е пълен влака това си е проблем. Ако попиташ защо няма фургон, обслужващия персонал вдига рамене и отминава.

Другата новост (непотвърдена официално) е, че в новите дизелови влакове вече може да се превозват велосипеди, без това да коства основно нервите ни. Моля, ако някой е пътувал наскоро с такъв влак, да сподели.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот t.kyosev » Пон Яну 19, 2009 11:04 am

И мен ме интересува, дали някой е превозвал велосипед с новите мотриси. На пролет планувам каране до х. Фенера над Хисар с приятелката ми и още няколко ентусиаста и ще се наложи транспортирането на веолосипедите с влак. В момента до Хисар пътуват само от новите мотриси. Според сайта на БДЖ, цитиран и по-долу е разрешен транспорта на велосипеди, но в разписанието на БДЖ такова означение липсва. Ако някой се е възползвал от промяната в правилника нека сподели дали всичко е минало гладко.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот Smily » Пон Яну 19, 2009 1:25 pm

Ноември 2008 два пъти се возих с колелото в Siemens-ките влакове. Единия пър София- Костинброд, 3-ма човека с три колела, а втория София- Дупница с две колела. Нямаше никакви проблеми с кондукторите, само дето тези мотриси са крайно неудобни за целта. Няма почти никакво удобно място, а ако влакът е пълен става голяма веселба.
По принцип във влаковете, които са за по- големи разстояния (примерно София- Бургас, София- Варна) наистина има товарен вагон, в който да си оставиш колелото. Няма възможност да се пътува в самия товарен вагон, но пък има специален човек, който стои във вагона, и отговаря за багажа- като цяло са доста любезни хората (или аз съм попадала само на такива) и не съм имала проблеми. Иначе сайта на БДЖ е доста сбъркан и освен за разписания друга точна информация за самите влакове- дали разполагат с товарен вагон, дали може да се превозват велосипеди и т.н. се среща доста рядко
Smily

Рейтинг: 1225

Мнениеот eMcKu » Пон Яну 19, 2009 1:37 pm

Smily написа:Иначе сайта на БДЖ е доста сбъркан и освен за разписания друга точна информация за самите влакове - дали разполагат с товарен вагон, дали може да се превозват велосипеди и т.н. се среща доста рядко

Даже и разписанията не са им точни ! Случвало се е да се чака от 10 до 2 часа, пък и повече на мои приятели !
За това ви съветвам в хубаво време, с колелцето ( който може ) бавничко ( не е казано :D ) да се отправя към дадената дестинация ;)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот CYBER » Пон Яну 19, 2009 1:45 pm

Hellstorm :agree:

Не питай миналата година към Сопот и обратно... :(!: Имах същия проблем,после още веднъж на прибиране от Пловдив...Тъпа работа :crazy:
CYBER

Рейтинг: 1539

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум