кое ви дразни най много на пътя

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

кое ви дразни най много на пътя

Мнениеот look » Сря Сеп 17, 2008 7:17 pm

кое ви дразни най много на пътя ,понеже не карам в града.нямам проблем с градско движение А трабанти и варбурзи които направо ме отравят.като минат покрай мен
Аватар
look

Рейтинг: 1190

Мнениеот stan40 » Сря Сеп 17, 2008 7:34 pm

При каране извън града най-много ме дразни когато някой селяк тръгне да изпреварва и навлиза в моето платно,нека бъдем толератни на пътя :beer:
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот nicky bike » Сря Сеп 17, 2008 7:36 pm

Аз този проблем го избягвам като ходя по места където не може да се отиде с МПС. Високо в планината по стръмни и скалисти пътеки където не може да се мине дори и с мотор.
Това мога да ти предложа. Пък и там е по красиво ;) :)
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот stan40 » Сря Сеп 17, 2008 7:57 pm

@nicky bike съгласен съм :agree: , но тук темата е за шосейно каране ;)
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот andr » Сря Сеп 17, 2008 8:14 pm

хората ме дразнят най-много. :nono:
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот nicky bike » Сря Сеп 17, 2008 9:11 pm

stan40 написа:@nicky bike съгласен съм :agree: , но тук темата е за шосейно каране ;)

Да затова пиша тук. Преди си покарвах шосейно колелце... преди 7-8 години. И затова карам по балкана защото не изкам да ми бръмчат. :D :beer: :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Black cat » Сря Сеп 17, 2008 9:50 pm

големия процент безмозъчни шофьори и пешеходци
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот borislav » Сря Сеп 17, 2008 9:55 pm

Ми то мене няма кво да ме дразни по шосе, то само си въртиш и въртиш. Някои хора ги дразнят дупките и лош път, на мен ми е през оная ра6ота за тях
Аватар
borislav

Мнениеот BluE_Magic » Чет Сеп 18, 2008 11:17 am

камионите :agree:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 18, 2008 3:54 pm

КАМИОНИТЕ/ТИР/
Митко Ruse

Re: кое ви дразни най много на пътя

Мнениеот sss » Пет Сеп 19, 2008 12:53 am

look написа:кое ви дразни най много на пътя ,понеже не карам в града.нямам проблем с градско движение А трабанти и варбурзи които направо ме отравят.като минат покрай мен

Дразни ме неграмотното ти писане и локвите пълни с кална вода :D
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 19, 2008 10:15 am

Всичко ме дразни, само карането не
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот tanya » Пет Сеп 19, 2008 10:35 am

Ники, то и аз горе предпочитам да карам. Само че докато стигна до черното пак ми се налага да покарам по шосе. В тази връзка мен най-много ме дразни като профучават разни коли и камиони на сантиметри от мен. И то при условие, че в повечето случаи има достатъчно място да ме позаобиколят малко. В тази връзка се сещам как преди няколко години се прибирахме с брат ми от Чумерна. До като излязохме на главния път Търново-Варна си беше супер. Никаква умора, въпреки че карахме повече от 100км в доста стегнато темпо и то с байковете. Като излязохме на главния път, настана ад. Някаква си 10км отсечка ми се стори непоносимо дълга. Брат ми караше пред мен и нагледно виждах как кола след кола минава на сантиметри от него. Някак си като задминаваха мен не ми изглеждаше да са толкова близо. Е тези 10км ми взеха здравето - непрекъснато бибиткане, чуваш постоянно свистене. Добре, че след това отсечката между Омуртаг и Търговище е с доста по-широко платно и се караше малко по-спокойно.
Затова ако ми се налага да карам по шосе, гледам да си избирам по-спокойни междуселски маршрути с ненатоварено движение.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот SavageBS » Пет Сеп 19, 2008 12:46 pm

то не са шофьори ами джигити, човек не може да слезе на улицата пълни говеда са, на пешеходна пътека ти се ядосват че пресичаш и ги бавиш и хич не си правят труда да намалят , често и мигачи не дават
SavageBS

Рейтинг: 1094

Мнениеот IvoG » Пет Сеп 19, 2008 10:31 pm

SavageBS написа:то не са шофьори ами джигити, човек не може да слезе на улицата пълни говеда са, на пешеходна пътека ти се ядосват че пресичаш и ги бавиш и хич не си правят труда да намалят , често и мигачи не дават

Това +, че половината не знаят правилника,а дори и да го знаят, не го спазват. Дразня се и на тъпите майки с количките, който вместо на тротоара вървят на УЛИЦАТА, нищо, че тротоара е като нов и няма никой на него. Не е често явление, но през август поне 3-4 видях :crap:
Аватар
IvoG

Рейтинг: 1048

Мнениеот PtD » Пет Сеп 19, 2008 11:55 pm

А ти пробвал ли си да буташ детска количка, пресичайки улица с бордюри без рампи? Щото аз да. И напълно разбирам защо майките предпочитат улиците.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 20, 2008 6:32 am

Напоследък се дразня най-много:
Когато карам колело - на хора, които си мислят зад волана, че са над законите на физиката
Когато карам кола - на хора, които карат колела в насрещното. Особено на шосе. Особено след десен завой.

PtD написа:А ти пробвал ли си да буташ детска количка, пресичайки улица с бордюри без рампи? Щото аз да. И напълно разбирам защо майките предпочитат улиците.

A! Ти кога роди? :D:fight::roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Съб Сеп 20, 2008 7:28 am

Намекваш, че ако не съм родил, не мога да бутам детска количка ли? :emlaugh: :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 20, 2008 9:01 am

Нека все пак да не правиме генерални изводи от частното към общото :idea:

Да, наистина не малка част от българските шОфери са пълни кретени и честно да си призная, ако можеше, бих ги лишил от правото им на съществуване, преди те да са го направили с някой невинен, но не с всички е така.

Да, пълно е с пешеходци самоубийци и в петък за малко да затрия 2-ма, просто изкочили пред колата ми на кръстовището Константин Величков/Тодор Александров, тичайки след това по двете ленти, за да хванат трамвая след 150 метра и като им казах "ако искате да умирате - мога да ви помогна" те "по закон трябва да спреш на спирката", тръгнах наистина да ги убивам, но ватмана затвори вратата...

Да, колкото и да е трудно и неприятно, трябва да признаеме, че има велосипедисти, които също имат желанието да умират, движейки се по най-смотания възможен начин, напълно непредвидимо и някак все едно без капчица инстинкт за самосъхранение...

Да, уличните кучетата имат желание да ги прегазиш, защото понеделник показах на брат ми как можеш спокойно да си караш в 01:30 през ноща на бул.Рожен и когато видиш 100-тина метра пред теб 2 кучета от страни на пътя просто трябва почти да спреш, защото в последния момент застават пред колата и почват за лаят - заобикаляш и си отваряш вратата със всичка сила - дано са ме запомнили....

Да "домашните" кучета - преди месец след като повече от 3 мин едно застана пред колата ми, малко след като излезнах от мястото, където съм паркирал, аз почнах да приближавам леко - няма ефект, леко форсиране - няма ефект (в 7 сутринта не върви да почна да свиря нервно, въпреки че ситуацията се разиграва под балкона на собствениците на проклетия пумиар) вече предполагам че едва ли не го побутвах с бронятя (не го виждам) спирам слизам и то си седи - засилка за да го пратя на балкона им с ритник - избяга...

Да - безотговорно оставените до пътя деца, но какво да се прави, не е тяхна вината - още са деца и трябва да ги пазиме, ама защо и родителите си мислят, че е само наша отговорноста за това?

Да, ситуацията е такава, че независимо по какъв начин се предвижваме в даден момент, можеби трябва през цялото време да мислиме какво се случва около нас и да почнем да се съобразяваме с останалите, преди да имаме очакванията за обратното.
Такава е, че се налага да преглътнеме някои неща, колкото и трудно да ни е, но ако не го направиме, понякога единственото което се случва е, че и ние си тровиме нервите и разгневяваме и без това безмозъчното същество с което ни е сблъскала съдбата и след раздялата ни, той заслепен от яроста си може да излезне с колата на някоя спирка и да затрие 5-6 човека за добро утро в новините.... да е пешеходец и псувайки те на ум - да не види трамвая и освен че става на няколко отделни парчета месо, десетки хора в трамвая получават контузии, понеже е спрял рязко, а вътре и без това трудно се живее... да е колоездач и да гледа на зад, за да е сигурен, че си забелязал средния пръст - да излезне през бус пълен с ламарини, който за да го избегне завива рязко, ламарините излитат и посичат 30 човека
(да знам че последното е леко измислено, но има и такъв вариант :D )
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот IvoG » Съб Сеп 20, 2008 9:50 pm

PtD написа:А ти пробвал ли си да буташ детска количка, пресичайки улица с бордюри без рампи? Щото аз да. И напълно разбирам защо майките предпочитат улиците.

Май не ме разбра?
Вървят с количките до бордюра, и си говорят 1-2 застанали 1 до друга и виждаш ли всички трябва да се съобразяваме с тях щото на бордюра не може да им "върви" приказката :(!:
Аватар
IvoG

Рейтинг: 1048

Мнениеот angelfish » Съб Сеп 20, 2008 10:56 pm

Повечето празноглави женски :(!: :crazy:
angelfish

Абе има и алтернативи

Мнениеот peritroper » Нед Сеп 21, 2008 7:48 am

Че има идиоти има! Както шофьори така и велосипедисти и пешеходци.
Това е така защото нема условия нито за едните нито за другите. Тротоарите са паркинги или лунен/строителен пейзаж. Улиците задръстени, без закони и пълни с шибана корупция.
Та според мен генералния проблем е че държавата няма политика да създава условия нито за едните нито за другите.
Предполагам повечето от вас са ходили в Германия, Дания, Австрия или където и да е на запад.
Там живеят хора като нас, но всичко казано до тук - отсъства. Защо?
Ами защото НАВСЯКЪДЕ (В градове, покрай магистрали и т.н.) има алеи за велосипедисти, големи тротоари вместо сергии и маси...и солени глоби за всички участници без право на рушвет - и ГОТОВО.
Тепърва има проект в София за 2 вело алеи. Но пак е нещо дано ги направят.
Та ето аз какво правя за да подпомогна цялата тази работа.
1. Карам колело колкото се може повече.
2. НИКОГА не давам рушвет на полицаи (случва се и да съм виновен :fairy: )
3. Понякога когато видя нарушител го снимам и го портя в 5-то. (Камиони дето разсипват буклук /за един знам че го глобили 500 лв/, коли дето паркират на детски площадки и т.н.). Лошото е, че системата ни отчайваща...но ще се оправи

Болен оптимист! :beer:

А ето и националната програма за насърчаване на колоезденето в Германия до 2012г - http://edoc.difu.de/edoc.php?id=YFGDITZ2
Изображение
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот Alpina » Нед Сеп 21, 2008 8:13 am

angelfish написа:Повечето празноглави женски :(!: :crazy:

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Нед Сеп 21, 2008 8:37 am

Да се въздържаме от споменаване на майки и бащи, да не стават сакатлъци... :(!:
Аватар
PtD

Мнениеот mira_sm » Нед Сеп 21, 2008 3:17 pm

Нас, празноглавите женски, ни дразнят:
- тировете;
- подсвиркващите шофьори, или май по-скоро не шофьори, а возещи се при тях;
- псуващите шофьори (махни се оттам с тва колело, МА!");
- всички онези, които си мислят, че само те са прави да се дразнят от нас.
:popcorn:
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 21, 2008 3:50 pm

mira_sm написа:

Нас, празноглавите женски, ни дразнят:
- тировете;
- подсвиркващите шофьори, или май по-скоро не шофьори, а возещи се при тях;
- псуващите шофьори (махни се оттам с тва колело, МА!");
- всички онези, които си мислят, че само те са прави да се дразнят от нас.
:popcorn:

:offtopic:

- що пък точно тировете :D
- досега не съм виждал някой шофьор/пътник до шофьора да подсвирква на дама, облечена по подобен начин:
Изображение
- вярно си е: " Ей Пе*****, ше ти *** ******* " е къде къде повече за предпочитане
- ????????????????

По темата:

Най-дразнещото: внезапно отваряща се шофьорска врата, след което, дебила, който дори не си е направил труда да погледне в огледалото за обратно виждане, се изцепва:
" Гледай къде караш с т'ва скапано колело бе. Ше убиеш някой"
:V: :bawling:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Сеп 21, 2008 4:35 pm

Минаващия шофьор на ТИР или автобус, който ми свири от 1 километър с гадната си бибитка, при условие, че пътя е празен и други няма, я аз си карам възможно най-вдясно
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот mira_sm » Нед Сеп 21, 2008 5:18 pm

rarekin написа:
- що пък точно тировете :D
- досега не съм виждал някой шофьор/пътник до шофьора да подсвирква на дама, облечена по подобен начин:
...
- вярно си е: " Ей Пе*****, ше ти *** ******* " е къде къде повече за предпочитане
- ????????????????

По темата:

Най-дразнещото: внезапно отваряща се шофьорска врата, след което, дебила, който дори не си е направил труда да погледне в огледалото за обратно виждане, се изцепва:
" Гледай къде караш с т'ва скапано колело бе. Ше убиеш някой"
:V: :bawling:

Тировете, щото са най-много в сравнение с "обикновените" камиони, най-големи и най-способни неволно да те изблъскат от пътя. :^: Аз затова и избирам междуселските второстепенни пътища, де.
За обличането - не съм пробвала по този начин. Най-малкото ще ми трябва колело с дамска рамка, а нямам.
По същество "гледай къде караш с т'ва скапано колело бе" е синоним именно на "махай се с т`ва колело, ма". На мен последното ми се случи в града, когато полуходех и полукарах в края на улицата край редица спрели коли, а от другата ми страна се изнизваха редица неспрели коли. Пак хубаво, че има и тротоари, разбира се. ;-)
Иначе не знам кое е най-добре, защото никога не ми се е случвало да ме нарекат пе******. Сещам се само за една позната шофьорка, която отнесла обръщение "тъпа курво" и не можеше да си отговори защо пък точно курва. :P
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот look » Нед Сеп 21, 2008 10:08 pm

един път ми се случи да се спускам от Галенския баир ВАРНА,там си е доста стръмно и един малоумник с ЗИЛ нарочно мина в моето платно и се насочи към мен,тоя тапак се качваше нагоре резпективно.само му видях тъпата физиономия как се смее.все едно е детска игра,Ако имах възможност да го настигна и хвана щях да го вкарам в болница,мамка му.От ей такива най- много се дразня. :(!:
Аватар
look

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Сеп 21, 2008 11:53 pm

Аз пък много обичам прекрасните момченца с натруфени момиченца, когато караш примерно по "велоалеята" на Витошка (как са я сложили до линията на трамвая, та кат се подхлъзнеш на камъче/пласмасова бутилка и бам на три части) да искочат умишлено пред тебе и да кажат: "А, как те подсякох!".
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Следваща

Назад към Други видове колоездене