Зов за помощ

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Зов за помощ

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 21, 2008 4:05 pm

Днес като покарахме из Панчарево открихме този приятел около стената който явно не е в състояние да лети.Интересното е,че не се бои от хората и разрешава да бъде доближен и хранен.Е,яде само риба.....

http://media.snimka.bg/0752/007759237-big.jpg
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7759240
http://media.snimka.bg/0752/007759228-big.jpg

Щъркелчето явно не е успяло да отлети с ятото си и е закъсало около езерото.Според думите на хората е там от около три дни.Иска ми се да направя нещо за да бъде спасена животинката но не знам точно към коя институция да се обърна или какво би могло все пак да се направи.Ако някой знае или има идея моля нека сподели.Щърко няма да издържи дълго там в студовете. :crap:
В момента ровя из гугъла ма не отркивам нищо.
Последна промяна Reactor на Нед Сеп 21, 2008 4:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот kikon » Нед Сеп 21, 2008 4:10 pm

Най-добре ще е да се даде в Зоологическата градина, там ще могат да се грижат за него поне до лятото. Към кого да се обърнеш, обаче... :dunno:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 21, 2008 4:12 pm

kikon написа:Най-добре ще е да се даде в Зоологическата градина, там ще могат да се грижат за него поне до лятото. Към кого да се обърнеш, обаче... :dunno:

И аз това мисля в момента.То си е там и няма да как да отлети.Просто трябва някой да го вземе и заведе в зоопарка.

P.S. Токущо описах случката и пратих мейл в този сайт

http://www.bezdom.info/index.php

.Дано има някакво развитие.
Чудя се ако звънна в BTV какво би се случило.Ще се поровя за някой телефон.
Аватар
Reactor

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 21, 2008 4:37 pm

Току що звънях в Българско дружество за защита на птиците. Оттам ми казаха, че не могат да решат проблема. Препоръчаха да се свържа със Спасителния център за диви животни в Стара Загора, като ми обясниха, че по принцип птицата трябва да се постави в някакъв голям кашон или сандък и да се транспортира до Стара Загора. Това от БДЗП. Все още не мога да се свържа със Спасителния център, но ще опитам поне още един-два пъти. Може би Зоологическата градина е най-разумния вариан за момента. Необходимо е, обаче, да се намери някой с автомобил , за да закара птицата дотам.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 21, 2008 4:43 pm

Пускам мейл до БТВ че нещо по телефона не мога да се вържа.Те поне имат някаква насоченост според ситуацията.
Аватар
Reactor

Мнениеот Sasho88 » Нед Сеп 21, 2008 5:06 pm

rarekin написа:Току що звънях в Българско дружество за защита на птиците. Оттам ми казаха, че не могат да решат проблема. Препоръчаха да се свържа със Спасителния център за диви животни в Стара Загора, като ми обясниха, че по принцип птицата трябва да се постави в някакъв голям кашон или сандък и да се транспортира до Стара Загора. Това от БДЗП. Все още не мога да се свържа със Спасителния център, но ще опитам поне още един-два пъти. Може би Зоологическата градина е най-разумния вариан за момента. Необходимо е, обаче, да се намери някой с автомобил , за да закара птицата дотам.

Чакай бе, че нали това им е работата, боже тази държава пробада все повече и повече, че щъркела какво е? Риба? Направо звънни на БТВ/НТВ и им разкажи случея ще са доста заинтригувани от реакцията на " Българско дружество за защита на птиците"... Направо нямам думи.Успех на теб и на птичето, дано оцелее, защото с този поглед където го вади направо ми се къса сърцето.
Ако не ти се занимава медиите можеш да ми оставиш някакви контакти за връзка с теб с удоволствие, ще се опитам да ги информирам по 1 или друг начин :beer:
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 21, 2008 5:25 pm

Току що говорих с д-р Христина Христова от Спасителния център. Тя каза, че случая им е известен, защото е сигнализиран и преди. Направи уговорката, че не е 100% сигурна за това, но, все пак, по дадената информация, според нея, става дума за същата птица. Според нейните думи хора от Центъра са се опитвали да заловят птицата (след получен сигнал), но това не им се е удало. Също така каза, че птицата по принцип стои на това място не защото има проблеми в момента, а защото хората там я хранят. Издали са предписание да се спре това нещо, но явно хората продължават да го правят и по този начин задържат птицата на мястото. Иначе потвърди, че ако птицата продължи да стои там и след късната есен е добре да им се обадим отново. За целта тук оставям и телефона , на който се свързах с нея: 0886570053. Също така: тя потвърди, че в случай на залавяне на птицата, най-лесния вариант е да бъде изпратена чрез междуградските автобуси/друг превоз в кутия с подходящ размер.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Reactor » Нед Сеп 21, 2008 5:49 pm

rarekin написа:Току що говорих с д-р Христина Христова от Спасителния център. Тя каза, че случая им е известен, защото е сигнализиран и преди. Направи уговорката, че не е 100% сигурна за това, но, все пак, по дадената информация, според нея, става дума за същата птица. Според нейните думи хора от Центъра са се опитвали да заловят птицата (след получен сигнал), но това не им се е удало. Също така каза, че птицата по принцип стои на това място не защото има проблеми в момента, а защото хората там я хранят. Издали са предписание да се спре това нещо, но явно хората продължават да го правят и по този начин задържат птицата на мястото. Иначе потвърди, че ако птицата продължи да стои там и след късната есен е добре да им се обадим отново. За целта тук оставям и телефона , на който се свързах с нея: 0886570053. Също така: тя потвърди, че в случай на залавяне на птицата, най-лесния вариант е да бъде изпратена чрез междуградските автобуси/друг превоз в кутия с подходящ размер.

Страхотно :beer: Ще минавам от там и ще видя какво става.Според мен щъркелчето все пак не може да лети.Както и да е.Свършил си страхотна работа.И аз пратих тук там мейли,сега очаквам реакция.Браво :agree: :) Ще пиша какво става нататък.
Аватар
Reactor

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 21, 2008 5:52 pm

:beer:
rarekin

Мнениеот BluE_Magic » Нед Сеп 21, 2008 9:11 pm

Значи и на мен ми се случи подобна случка. Баща ми видял как някви лапета простреляли орел ,но не бил много голям и го простреляли в крилото и татко го взе донесе го вкъщи и го гледахме 2 седмици беше много яко ядеше само хубаво месо ние имаме и котка ,но на нея не и хареса много ама както и да е орела оздравя и татко се чудеше кво да направи тогава разбра за тия хора от Стара загора и го закархме сега е на свобода и лети. Също да подчертая този орел беше от изчезващ вид . :popcorn:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Sp0nG » Нед Сеп 21, 2008 10:06 pm

Браво, колеги :agree: :)
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Alpina » Нед Сеп 21, 2008 10:22 pm

Мда, похвално!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Сеп 22, 2008 5:17 am

:clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот agent_Jekov » Пон Сеп 22, 2008 6:38 am

E нямаше начин някой да не се направи просто... :D
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bokicha » Пон Сеп 22, 2008 7:56 pm

Reactor написа:То си е там и няма да как да отлети.Просто трябва някой да го вземе и заведе в зоопарка.

...ми ако не дадат резултат мейлите
отиваме със спас, качваме го , возим го малко щръклето и в
зоопарка, пък там ако не знаят какво да го правят... :dunno:
Аватар
bokicha

Мнениеот Reactor » Пон Сеп 22, 2008 8:22 pm

bokichaa написа:
Reactor написа:То си е там и няма да как да отлети.Просто трябва някой да го вземе и заведе в зоопарка.

...ми ако не дадат резултат мейлите
отиваме със спас, качваме го , возим го малко щръклето и в
зоопарка, пък там ако не знаят какво да го правят... :dunno:

:beer: Страхотна идея и ще е най доброто за птицата.Ще направите наистина истинско и голямо добро,Жалко че от работа не мога дъх да си поема иначе се включвам и аз.До момента реакция няма нито от медиите нито от Института за закрила на птиците.Писах и до господари на ефира но и от там все още няма отговор и интерес така,че действайте без колебание.Не мисля,че от зоопарка и няма да го вземат и ако трябва пак ще се пише по медиите,че отказват в случай,че нещо все пак се дръпнат.Направете и някоя снимка ;) :bowdown: :agree:
Аватар
Reactor

Назад към Други