"4. Царибродски МТБ маратон"

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Candus » Нед Авг 31, 2008 5:18 pm

Здравейте приятели.
Обаждам се от Цариброд, отново, и ви каним на едно много хубаво състезание което се одржа по четвърти пореден път в Цариброд (Димитровград) на 21. септември (неделя). Надявам се че ще има заинтересовани които ще участват и дано бъдат повече отколкото миналата година. Ето няколко информации за начало:
В момента за 1 евро се взимат около 77 динара.
Има влак от София до Цариброд, не знам точно по кое време тръгва, ама на гарата в София ще знаят :).
Още трябват международни паспорти за да се влезе в Сърбия.
А сега ето ги правилата (Пропозициите):

Пропозиции - правила

Название: „4. царибродски МТБ маратон“,
Състезанине за мир, приятелство и толерантност
Място: Димитровград, Сърбия
Дата: Неделя, 21.09.2008. година, 10.00 часа.
Организация: Планинарско дружество “Цариброд”- Димитровград, www.pdcaribrod.8m.com

Участват: Лицензирани (професионалисти) и нелицензирани (любители)
Категории: Лицензирани състезатели (със UCI code):
Elite
U 23
Juniori
Kadeti
Masters
Women elite (свободна категория)

Нелицензирани състезатели:
Hobby Sport
Hobby Fun
Hobby Fun 18-
Hobby Women

Маршрут: Комбинация – асфалтова настилка, калдрма, горски път: дължина на мршрута 86 км за маратона, 52 км за полумаратона и 34 км за малкия маратон
Старт: 10.00 часът, площад Др Зоран Джинджич, центъра на града
Финал: Спортни център „Парк“, по средата на пътеката за атлетика до трибините
Оборудване: Всички колоездачи трябва да имат каски, а колелата да са в техническа исправност. Състезанието се провежда исключително с МТБ велосипеди.
Правила: Състезанието е МТБ маратон. Кара се по техническите правила на UCI, МТБ правилника на Сърбия, решенията на БСС и по тези пропозиции. Всички колоездачи участват на своя отговорност, на собствени риск и от старта значи са приели пропозициите. Организаторите нямат никаква отговорност за поведението на участниците към себе си и към другите лица, както и за материалните щети произлезли от състезанието. Участниците в маратона са длъжни да спазват съобщителните правила и знаци когато карат по асфалтовото шосе явен път.
Парични дажби: Организаторите понасят паричните дажби за организацията и наградите.
Награди: Всички състезатели които завршат маратона получават диплома и тениска. За трима първопласирани се състезатели във всички категории предвидени са медали. Парични награди са предвидени за следните категории: за elitе: 1. място 8500,00 динара, 2. място 6000,00 i 3. място 3500,00. За останалите лицензирани категории (U23, Juniori, Kadeti, Masters i Women elite) и Hobby sport от нелицензираните: 1. място 3000,00 динара, 2. място 2000,00 динара i 3. място 1000,00 динара. За останалите нелицензирани категории са обезпечени робни награди. Наградите ще бъдат връчени в 17.00 часа.
Заявките : Предварителните заявки до 17.09.2008. година до 24.00 часа, и заявки в деня на състезанието до 9 часа.
Стартна такса: Вноса на стартната такса за състезанието 250,00 динара, а след това 500,00 динара. Кадети, жени и Hobby fun 18- не плащат стартна такса. За кетегори
Уведомение: Маратона карат само колоездачите от категориите Elite и U23, което означава само лицензирани категории.
Полумаратона карат колоездачите от категориите juniori, masters, women elite и hobby sport.
Малкия маратон карат колоездачи от категориите kadeti, hobby fun и hobby women.
Лицензираните колоездачи не могат да карат в нелицензираните категории.
В нелицензираните категории могат да участват само колоездачи които са над 18-то годишна възраст.
За всички участници на маратона е обеспечен обяд.
Стартните номера се връщат каквито се получат без нарочно да се ощетват.
Сместяването:
В планинската хижа „Гребен“ в село Поганово (контролна точка номер 2) има място за 45 колоездача. Хижата се намира на 25 км от Димитровград. Колоездачите там трябва да си носят спални чували за спане. Нощувката там не се заплаща.
В хотела „Балкан“ в Димитровград , тел. +381-10-363-188. За участниците на маратона нощувката се заплаща 700,00 динара без закуска. http://www.todimitrovgrad.org.yu/ostale ... usluge.htm .
В хотела „Амфора“ в Димитровград, http://www.hotelamfora.co.yu. Цената за една нощувка тук е 1500,00 динара
Организатора задржа правото си за промени и допълнения на пропозициите за което благовремено ще уведоми състезателите, а най-късно на половин час преди старта.
Всички детайли свързани с локацията на маратона, за трасето, за новините свързани с организацията можете да немрите на сайта http://caribrodskimtbmaraton.awardspace.com.
Заявките можете да извршите на сайта www.escbounty.com или по мейл [email protected].
Kontakt:
Микан Андреев, gsm. +381-63-103-76-98 ; mail: [email protected]
Candus

Рейтинг: 1210

Мнениеот borislav » Пон Сеп 08, 2008 9:38 pm

Днес 6ях до Цари6род иииии..... Тва Йеленско много ху6аво 6е
Има ли някой навит да отидем, защото мисля, че наистина ще е до6ро мероприятието
Аватар
borislav

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Вто Сеп 23, 2008 12:05 am

За втора година искам да кажа колко съм възхитен от състезанието, трасето(2 от тях де, големият маратон е за големи :D ), маркировката, задружността на сърбите в организацията и перфектната организация(която разбира се е възможна и благодарение на спонсори, но не те са свършили работата), отношонието им към мероприятието, многобройните полицаи, пунтовете ......
Големи поздравления за българските жени, които заеха първите три места на стълбичката:
1. Мая Стоянова
2. Мария Нечева
3. Любомира Митева,
като оставиха и доста голяма част от мъжете след тях по 52 км трасе, което включваше и доста не леки спускания и разбира се поздравления за Тодор Англелов, който се класира втори в категорията Хоби спорт, която е най-тежката за нелицензирани състезатели.

Догодина пак, надявам се с по-голямо българско участие(тази година бяхме 12-14 човека), защото мястото и карането определено си струват, а за хората от западна България пътят е почти нищожен. Пък и на някое друго тяхно състезание, защото в Сърбия има доста :)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот the dark knight » Вто Сеп 23, 2008 9:31 am

Aз също бих желал да кажа няколко думи за 4 състезанието.С 2 думи най-силното състезание на което съм участвал,сърбите са доста пред нас,но това е разбираемо. :) Организацията както каза Цецо бе перфектна,маркировката също.И аз си мисля че толкова много българи ходим всяка година до Тасос,където е хубаво,но Цариброд също е великолепен,все пак това е било БГ преди 50 години.Планините там са толкова красиви,непокътнати,аве елате другата година и ще видите сами ;) :) А Цецо забрави да споменеш за баща ти.Чичо Лъчо бе звездата там,не сръбският шампион,който само на старта ,финала и награждажането го видяхме;имаше страшен байк де :D.Чичо Лъчо се социализира със сръбските ни братя и те ни приеха наистина като братя.Това според мен казва всичко :) :beer:
the dark knight

Рейтинг: 1215

Мнениеот vlassadar » Вто Сеп 23, 2008 1:21 pm

Било е интересно, браво за класиранията, догодина може да се включа и аз. А може да се помисли и за извънсъстезателно посещение на западните ни съседи - там вероятно е много по-непокътнато и диво.
Аватар
vlassadar

Мнениеот borislav » Вто Сеп 23, 2008 1:40 pm

Ако 6яхте писали и преди състезанието, аз щях да дойда. Не дойдох само защото не исках да съм сам, другата година пак си трайкайте и още по-малко 6ългари ще ходат
Аватар
borislav

Мнениеот outfaced » Вто Сеп 23, 2008 1:49 pm

vlassadar написа:Било е интересно, браво за класиранията, догодина може да се включа и аз. А може да се помисли и за извънсъстезателно посещение на западните ни съседи - там вероятно е много по-непокътнато и диво.

определено добра идея ... Тасос взе да умръзва ;)

само че да питам билите там, има ли достатъчно инфомрмация, ако човек реши да иде да покара просто за кеф там (извън рамките на състезателно мероприятие) - карти, тракове, някой да каже къде си струва и къде не :dunno:

и като цяло за какъв релеф/тип каране става дума ? .. хм
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот nahi » Вто Сеп 23, 2008 2:03 pm

Трасето е за ХС. Става и за Крос Кръчминг :beer:
Аватар
nahi

Мнениеот borislav » Вто Сеп 23, 2008 2:08 pm

Тъкмо ти 6ях написал отговор, но си много 6ърз с промяната ;)
Аватар
borislav

Мнениеот nahi » Вто Сеп 23, 2008 2:10 pm

Извиненията в Бира! :agree:
Аватар
nahi

Мнениеот skiman » Вто Сеп 23, 2008 2:19 pm

От БАССЕС, е имало участие на този маратон. За сега имам само височинен профил на трасето, днес или утре най-късно ще имам и снимки. ;)
Аватар
skiman

Мнениеот F1-MAN » Вто Сеп 23, 2008 6:54 pm

the dark knight написа: А Цецо забрави да споменеш за баща ти.Чичо Лъчо бе звездата там,не сръбският шампион,който само на старта ,финала и награждажането го видяхме;имаше страшен байк де :D.Чичо Лъчо се социализира със сръбските ни братя и те ни приеха наистина като братя.Това според мен казва всичко :) :beer:

Eee, те нали още като пристигнахме казаха, че Мирче го вече го чака :-D
Аз умишлено ограничавам медийните му изяви, че сега тамън има доста възход в карането, да не вземе да се възгордее мноого ;) стигат сръбската телевизия и вестници :D

Владо, може да опитате да се свържете с Микан на пощатата, която е посочил за състезанието, предполагам че няма да ви откаже ако има тракове.
Иначе планината е много приятна, абсолютно караеми изкачвания по каменисто-чакълести пътчета, гориста, сравнително ниска, както се вижда и на височинния профил, също с коларски пътища и доста интересна пътека спускаща се към Димитровград. Не знам дали правилно се изразих, но впечатленията ми са само от трасето на състезанието, трасето на професионалистите се разтяга по Ерма до границата с България, така че сигурно има доста пътчета и пътеки, които определено трябва да се посетят и извън мероприятието :)
Тук съм качил малко нискокачествени снимки от награждаването.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Candus » Вто Сеп 23, 2008 7:28 pm

Ето линк до един сръбски форум където са сложени няколко снимки и един видео от Царибродския маратон. Ние нашите още не можем да съберем :)...
Тракове ще намерим, разбира се...
Мерси за хубавите думи за маратона. Надявам се че догодина ще се съберем в по голям брой. Ако някой иска може да погледне неофициелните резултати на следващия линк:
http://caribrodskimtbmaraton.awardspace ... i_2008.htm.

Много поздрави от Цариброд,
Микан.
Candus

Мнениеот skiman » Вто Сеп 23, 2008 8:48 pm

Обещаните снимки с коментари :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот F1-MAN » Вто Сеп 23, 2008 9:09 pm

Каква бира бе, ракияяяя, няма такава просто, на първият пункт(и на втория де) като ме видяха, че давам бая зор и на хапването ми предложиха ракия, от която вече бях пил предната вечер, беше голяма дилема, ама все пак реших, че на спускането ще се кара здраво :D :wiltel:

Браво за снимките!
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Candus » Сря Сеп 24, 2008 8:10 am

F1-MAN написа:

Браво за снимките!

И за коментарите...:)...
И за спаружените чушки... :)...
Candus

Мнениеот did » Сря Сеп 24, 2008 2:46 pm

F1-MAN написа:За втора година искам да кажа колко съм възхитен от състезанието

F1-MAN написа:Каква бира бе, ракияяяя

Не отиваш на добре ;)
Аватар
did

Мнениеот F1-MAN » Сря Сеп 24, 2008 8:33 pm

did написа:
F1-MAN написа:За втора година искам да кажа колко съм възхитен от състезанието

F1-MAN написа:Каква бира бе, ракияяяя

Не отиваш на добре ;)

Аааа не, само за първа година съм възхитен от ракията :D (Което пак показва че отивам на лошо :D).... но все пак имам от кого да се водя, баща ми завърши състезанието на 2-3 ракии от бръснаря на селото Мирче :)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот the dark knight » Чет Сеп 25, 2008 12:45 pm

F1-MAN написа:
Каква бира бе, ракияяяя
:beer: :drunk: :) А спомняш ли си за чайчето с ром на 2-рата контрола.Аз изпих едно,после на спускането дърветата ми се виждаха двойни. : :drunk:
the dark knight

Рейтинг: 1215

Мнениеот Candus » Нед Сеп 28, 2008 2:18 pm

Candus

Назад към Мероприятия - архив