въпрос към шосейките.какви са ви отзивите за ISOSTAR

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

въпрос към шосейките.какви са ви отзивите за ISOSTAR

Мнениеот look » Вто Сеп 09, 2008 7:23 pm

за хидратиращия и енергизиращ прах.
Аватар
look

Рейтинг: 1190

Re: въпрос към шосейките.какви са ви отзивите за ISOSTAR

Мнениеот did » Вто Сеп 09, 2008 7:24 pm

look написа:за хидратиращия и енергизиращ прах.

защо само към шосейките?

отзивите са само положителни.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Вто Сеп 09, 2008 7:45 pm

отзивите са само положителни

моите са малко смесени ...
от самия Isostar всъшност няма какво да се оплача ... в пъти по приятно от чиста вода. Просто го няма тоя момент да ти бълбука в тебе ... всичко се усовява моментално.

По скоро ми е малко неудобно през лятото когато пия над 4л. на ден или като се кара няколко дена, че трябва да се мъкне някъде и някак и то немалко като количство, а пък разбъркването и дозирането в полеви условия и камелбак е малко играчка.
Там където "една доза" стига обаче е повече от перфектно :)

енергизиращ
:dunno:
не мисля че е енергизиращ обаче ... за изотоничен става дума
има едни прахчета с лкарнетин в тях - те се водят енергизращи
айзостара има 296 калории на литър (ако се разрежда според предписанието)
Аватар
outfaced

а когато карате час и половина взимате ли храна и каква

Мнениеот look » Вто Сеп 09, 2008 8:00 pm

а когато карате час и половина взимате ли храна и каква
Аватар
look

Рейтинг: 1190

Мнениеот BluE_Magic » Вто Сеп 09, 2008 8:49 pm

Аз като карам час и половина храна не зимам ,но като карах и си правих изостар беше много яко, ама ми свърши и няма пари за друг.
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Re: а когато карате час и половина взимате ли храна и каква

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 11, 2008 9:13 am

look написа:а когато карате час и половина взимате ли храна и каква

Ако карам до два часа не зимам ядене, ако карам 2-4 часа, зимам пакетче стафиди, некое Корни или Марс и евентуално некой малък сандвич с фиуенце. При карания над 4 часа дозата е задължителните стафиди (некой път кайсийки), поне 2-3 филии леб с месо (некой път и с мазен кашкавал, като се предвиждат по-дълги почивки), 1-2 марсчета или некой еквивалент. Зел съм си е неква доста скъпа химия (педесе и неколко кинта за кило от тоа боклук) от бившия магазин на Дженанов и вече два месеца се мъчим да я изпием (дълбоко и искрено не ти я препоръчвам, казва се IRONADE REV2). Едно време (преди месец) пиех и степчета с таурин и гуарана (по едно, макс. две за 100-200км), но реших да последвам примера на Ланс Армстронг и да карам "чист". Химията е забравено и дълбоко закопано минало за мене, Еди Меркс е №1!!! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Митко Ruse » Пет Сеп 12, 2008 3:34 pm

Изостара е световен продукт и можеби е най-добрия за простосмъртните изотоничен/гъстота близка до тази на кръвта/ продукт.Онзи ден се наврях в колата на немския отбор дето карат на обиколката на България и им направих една бърза проверка на шишетата.Пият си Изостар хората нали са си континентални отборите защо ли се надявах на повече.За храненето е различно.Интензивност, температура, време, вятър и от особеностите на човека.По едричките имат повече запаси и могат да изкарат значително повече време без храна.Но най-просто като изчислим,че в мускулите и др.органи/различно при различно тренираните/ има 300гр.-500гр. въглехидрати =1500-2000 калории значи горницата от това трябва да се яде по време на карането. Или както Амстрон казва след каране не трябва да сте отслабнали повече от 1000гр./става въпрос и за обезводняването/.
Митко Ruse

Мнениеот alhimik » Вто Сеп 23, 2008 6:24 pm

за изостара само добри отзиви изотоничен е при правилно дозиране (иначе става прекалено "тежък" и ти се допива вода) също и енергизиращ. карам по доста км и помага но при по дълги карания трябва да се хапва по нещо от моя опит бих препоръчал конита сникърс витамини (ако не си пил преди каране) кока кола (но разгазирана) пилешко филе или супа ако се намери от някъде по пътя лятно време мн добре ми се отразяват праскови есенно време ябълки. всичко това и изостара разбира се! :)
alhimik

Рейтинг: 1283

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 23, 2008 8:39 pm

Нали за това е изотоничен/близък до гъстотата на кръвта/ за да се пие по предписанието на производителя/съотношение прах и вода/.За туристическо каране или не знам как да го нареча навярно може и супичка но за спортно е изключено.Както и ябълки или други такива нискокалорични неща.Трябва да не са с мазнини а бързи въглехидрати.Данесе топят по джобовете и да са с опаковка която ще позволи да се яде с скорост 30км/час примерно.
Митко Ruse

Относно Isostar:

Мнениеот johnie » Сря Сеп 24, 2008 11:43 am

Здравейте,
не мога да си обясня как може д ахвалите тази напитка.Наистина тя е изотонична,но използването и е породено от някаква стара слава,която е останала още от миналото десетелетие,когато почти нямаше аналог с изключение на Gatorade.Неприятното гадене и дискомфорт което се получава дори при правилна дозировка е факт не само при използването от мен!В европа никой уважаващ себе си спортист не си приготвя Isostar.
Много по-добри варианти са напитки с комплексно съдържание на витамини,минерали и аминокиселини.Изобщо използването им по време на каране би трябвало да се ограничи до 500мл.Много по-важно е какво и колко се употребява в периода на възстановяването.
Успех на всички!
Аватар
johnie

Рейтинг: 1210

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 24, 2008 1:27 pm

Ако съм хвалили някоя фирма си оттеглям думите.Имам в предвид изотоничните напитки като цяло.Прав си,че продуктите на горепосочената фирма са доста стари но затова и по-достъпни на нашия пазар.Но не мога да отрека,че се предлагат и на запад наравно и с други подобни.
Митко Ruse

Мнениеот тучо чучо » Сря Сеп 24, 2008 4:08 pm

@johnie:
Моля, препоръчай продукти от други марки, които са адекватни за употреба. Голям плюс би било наличието им в България.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 24, 2008 8:23 pm

Аз си вземам различни съставки,който се продават на различни разсфасовки от 100гр. до 50кг. и си ги бъркам сам по моя рецепта.Не мисля,че съм непременно прав и точен но не се претеснявам от това.Примерно таурина си слагам 30 пъти повече от колкото го има в Ред була или др. там легендарни по дискотеките енергиини продукти.
Митко Ruse

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 24, 2008 8:47 pm

Митко Ruse написа:Аз си вземам различни съставки,който се продават на различни разсфасовки от ... 50кг. и си ги бъркам сам по моя рецепта.

Хм...

...не се претеснявам от това... Примерно ... си слагам 30 пъти повече...

Мхм... Добитък.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 25, 2008 7:21 am

Алооо малкия за мен ли става въпрос?
Митко Ruse

Мнениеот skiman » Чет Сеп 25, 2008 8:18 am

тучо чучо написа:Моля, препоръчай продукти от други марки, които са адекватни за употреба. Голям плюс би било наличието им в България.

Biogame
Продават се и по аптеките. Не е скъпо. Съвет от мен. Взимайте си с вкус на лимон. Портокала е ужасен на вкус. Иначе е хубаво.
Също и Нутрим
Пловдивска фирма. Нещата са и хубави и качествени.
Аватар
skiman

Мнениеот тучо чучо » Чет Сеп 25, 2008 11:07 am

skiman написа:Biogame
Продават се и по аптеките. Не е скъпо. Съвет от мен. Взимайте си с вкус на лимон. Портокала е ужасен на вкус. Иначе е хубаво.
Също и Нутрим

Добре запознат съм с продуктите на Нутрим и Биогейм, но определено не са на нивото на Изостар.
Любопитно ми е за мнението на Джони - очевидно ги разбира нещата.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 25, 2008 11:23 am

skiman написа:
тучо чучо написа:Моля, препоръчай продукти от други марки, които са адекватни за употреба. Голям плюс би било наличието им в България.

Biogame
Също и Нутрим

Аз съм зимал Биогейм и Нутрим преди 10-12 години, ама протеините им и требва да ти споделим, баце, че са пълен боклук, да изпиеш шише олио ше ти е по-полезно отколко теа лайна. Сега не знам как е, щото немам никво намерение да повтарям с теа смешници. :offtopic:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот skiman » Чет Сеп 25, 2008 11:34 am

:offtopic: За протеините им не знам. Ползвам ги от доста години. И съм доволен. Само информативно-купих си реномиран протеин от реномирана марка, от реномиран магазин. За крупна сума пари. И получих след 3 месеца употреба гинекомастия. Ти се сети, какво има там! :offtopic:
Иначе предпочитам вратна пържола, пред насипни боклуци :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 25, 2008 11:55 am

skiman написа::offtopic: За протеините им не знам. Ползвам ги от доста години. И съм доволен. Само информативно-купих си реномиран протеин от реномирана марка, от реномиран магазин. За крупна сума пари. И получих след 3 месеца употреба гинекомастия. Ти се сети, какво има там! :offtopic:
Иначе предпочитам вратна пържола, пред насипни боклуци :beer:

Аз имах подобен проблем с един гейнър (тва преди да си зема Биогейма, всъщност то беше причината да го пробвам, де) - пих го два месеца и почнах да бутам некви нечовешки тежести. Уплаших се и го спрех. За пържолките нема как да не се съгласим с тебе. :beer:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 25, 2008 5:09 pm

Митко Ruse написа:Алооо малкия за мен ли става въпрос?

Очевидно за теб...
И не си улучил правилното обръщение...
Въздържай се от подобни епитети, след като не знаеш с кого (какво) си имаш работа.
:D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот старши » Чет Сеп 25, 2008 10:48 pm

аз го взимам от години...навик... и май е доста разпространен сред любителите.
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот Ivan_NL » Нед Сеп 28, 2008 6:20 am

100% съгласен с Джони. И аз по инерция го ползвах , но на мен ми дразни на стомаха. Миналата година на обиколката на Фландрия точно поради баирите си издрайфах червата благодарение на него - супер дехидратиращ ефект! И понеже кратуната ми трудно увира тази година пробвах пак и ми се наложи да спра и лежах може би 1/2 час на една пейка докато ми се разкара. Това беше и края на Изостара за мен.
По принцип на всеки различно му действат разните боклуци така че ако за мен не върви то на друг може много да му тича. На мен много добре ми действа Кола - нормална. Не ми дразни на стомаха и калории бол. От другите боклуци - високо енергетични Extran и AA drink. Хидратиращи Aquarius , Aquana. За сега нямам оплаквания от тях и прдимството им е че можеш на всяка бензиностанция по път .да ги купиш
За други химии - незнам - не ползвам. Като редови турист аз съм привърженик на пържолката с биричка или винце.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Re:

Мнениеот valheru » Сря Авг 19, 2009 3:13 pm

Ozzie написа:
Митко Ruse написа:Алооо малкия за мен ли става въпрос?

Очевидно за теб...
И не си улучил правилното обръщение...
Въздържай се от подобни епитети, след като не знаеш с кого (какво) си имаш работа.
:D

Очевидно е ... Както и че обръщението не само е правилно, а и недостатъчно цветисто :). Как другояче да определиш човек (евентуално), който ти нанася непредизвикана по никакъв начин обида? Не ми се вижда достатъчно зрял, за да заслужи "правилно" обръщение. Освен това от постовете е ясно, че Митко Ruse споделя опит, за да бъде максимално полезен, докато TOYAGA по неизвестни причини (освен, ако е на 16 години) не критикува и обсъжда изказванията - така ако беше, чудесно, истината се ражда в спора, - а се заяжда със, и обижда (което е разрез с едно-две от правилата на форума) хора, които опитват да дават изчерпателна информация точно по темата и я разглеждат от различни ъгли. А това е идеята и на темата, и на форума.
Та не разбрах - въздържане трябва да има, защото: а)Митко Ruse не е прав или б) TOYAGA е новият секретен модел терминатор T-800? :))
valheru

Рейтинг: 1200

Re: въпрос към шосейките.какви са ви отзивите за ISOSTAR

Мнениеот Neo_92 » Сря Авг 19, 2009 3:27 pm

Абе пич , не че нещо ама темата е от 8 месеца .... :D откъде я изрова незнам :D

Иначе се зачетох в по горните постове , та някой беше писал за биогейм и нутрим , искам да ви кажа че тва са некви мега боклуци , по добре да си пия пикнята отколкото тая гнусотия :xx(:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Re: Re:

Мнениеот rarekin » Сря Авг 19, 2009 6:06 pm

valheru написа: ......

:blindfol: :praying:

Впрочем, Isostar е чудесен продукт.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Назад към Други видове колоездене