@did
Забележката се приема

Малко офтопик ще напиша, но... принципно в скоро време обмислям да започна да оформям статиите с отзиви за продукти по коренно различен начин - идеята ми е вместо да са описателни, да са в простичък "табличен" вид, където да има три неща: положителни впечатления, отрицателни впечатления и неутрални впечатления. Мисля, че така ще е по-прегледно, по-ясно за читателя, по-лесно за пишещия и по-достъпно за сравение. И тогава може дори да преправя отзивите от последните 1-2 години по новия шаблон.
@GECKO
GECKO написа:от друга страна 68.5 челен ъгъл с 160мм вилка.. е... кхкх
Челният ъгъл с Lyrik-а отпред беше 68 градуса, не 68.5. Само не разбрах според теб това лошо ли е и ако да, защо?
@Sasho88 и outfaced
Знаех си, че всички ще ме питат за сравнение с Ram AM, тъй като и на живо си ме питаха непрекъснато...

Ще се опитам да направя такова, но имайте предвид, че няма как то да бъде напълно прецизно и коректно, защото:
1. Моят Ram AM беше с доста по-хубав заден амортисьор от този, който се монтира на базовия модел, както и от този, който беше монтиран на F6.
2. F6 ми беше голям размер, докато AM-ът ми беше по мярка (от гл.т. на дължината на седалковата тръба).
Моля да не се забравя, че следващите редове са сравнение само между тези две конкретни конфигурации, карани от мен, с посочените по-горе особености, а не някакво общо сравнение между Ram AM и Drag F6.
И така, казано съвсем накратко, AM-а ми беше по-добре за надолу, а F6 за нагоре. Малко по-подробно:
- като работа на окачването AM-ът ми надолу работеше по-добре, не знам каква заслуга за това имаше шокът му, но според мен не е без значение.
- При спиране при F6 окачването се втвърдяваше повече, но пък при AM се разгъваше осезаемо повече, така че и в двата случая има трески за дялане.
- като геометрия при спусканията при АМ имах предимството от това, че седалковата тръба е с подходяща дължина, така че можех да сваля ниско седалката. При F6 не можех и това ми пречеше в някои точно определени ситуации. При F6 голям плюс според мен е по-ниското средно движение - въпреки големината на рамката, като цялостно усещане върху F6 се чувствах по-близо до земята и това ми харесваше. Така че ако бях по-висок или ако рамката на F6 беше с по-малък размер, мисля че от гл.т. на геометрия щеше да ми е по-удобна при спусканията.
- при изкачванията F6 ми беше по-добре. В седнало положение задницата се клатеше по-малко (говорим за сравнение без платформен шок, защото F6 нямаше такъв). Освен това като геометрия ми беше по-удобен (но това също може би се дължи на големия размер рамка, върху която с моя ръст си имах позиция кажи-речи като върху ХС велосипед).
- AM е по-лек, но става дума за размер 17 инча, който беше около 3,4кг по данни на Ram Bikes. 19-инчовата рамка не знам колко тежи, така че няма как да направя прецизно сравнение.
- За неща като здравина и коравина не бих си позволил да правя сравнение без някакви обективни данни.
- От гл.т. на поддръжка и издръжливост при AM два пъти трябваше да притягам основната става на окачването при средното движение заради поява на хлабини. При F6 не е ставало нужда, за сметка на това пък при него се появи едно скърцане при сгъване/разгъване на окачването, като не съм сигурен дали идваше от шока или от от ставите, но някъде имаше нужда от смазване.
- При АМ може да се сложи по-голяма гума отзад.
- При F6 боята е по-здрава.
Според мен и при двата велосипеда има какво да бъде подобрявано