Вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Вилка

Мнениеот pussy_rider » Нед Сеп 28, 2008 12:12 pm

Искам да ви попитам коя от вилките:Rock Shox Argyle 409 2009 или Marzocchi DJ 1 2007 e по добра за Street.Ще се кара Стриит основно на рамка Duncon Pussy.
п.п:Може да предлагате и други вилки
п.п2: Да не са твърди!!![/list]
pussy_rider

Рейтинг: 928

Мнениеот dracunculus » Нед Сеп 28, 2008 1:23 pm

Ами лично за мен арджайлът е по- добрия избор за стрийт. С уточнението , че не съм карал нито една от двете вилки, говоря от лични наблюдения и мисля, че в DJ- a има слабички местенца, поне в DJ от предишните години. Лично съм виждал над 8 счупени DJ3 от стрийт. А мисля, че като здравина при странични усуквания, всичките DJ са еднакви или почти еднакви. Един плюс за арджайлът- Cyber (Сами) кара такъв и е все още здрав, а го товари доста.

Edit: Пак казвам, че не съм карал вилките ( карал съм с твърдак) и това мое мнение е базирано само на наблюдения. Ако греша в нещо- споделете.
dracunculus

Рейтинг: 1760

Мнениеот markata » Нед Сеп 28, 2008 8:52 pm

И аз има подобна дилема.Ще си вземам МЕКА вилка за стриит и се чудя каква.Знам ,че много хора казват ,че истинския стриит се кара с твърда вилка ,но аз искам мека и няма да си променя мнението.Та моя въпрос е въобще коя би била наи-добрата мека вилка за стриит в този ценови клас ,а и попринцип.Благодаря придварително за съветите.
Аватар
markata

Рейтинг: 1072

Мнениеот FireFoXa » Нед Сеп 28, 2008 9:08 pm

Е то всичко се чупи в тоя стил.... въпрос на време :popcorn: Общо взето е въпрос на лични предпочитания.
Специално Дърт Джъмпърите повече се карат на SlopeStyle състезанията... поне тези, от които съм гледал кадри повечето са с марзочитата, доколкото стрийт частта залагат най-вече на Argyle. Също така Argyle-а май е по-лек....
И все пак всичко се чупи, особено като го подлагаш на странично натоварване(от градуси и такива). При подходяща техника и по-меко каране като цяло може и да не се счупи вилката :D :D :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X