Проблем с чашките...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с чашките...

Мнениеот papi007 » Чет Окт 02, 2008 5:20 pm

Който се изразява във следното-преди време си свалих старата вилка и я разкарах. вчера взех един друг амортесьор, днес реших да го сложа и да го поразходя из града,но както сами може да се сетите - проблем с чашките.. докато си карам на седалката - кормилото ми е ту стегнато , ту не... изправя ли се на педали, май само напред можеше да върви. поиграх си със лапата да стягам ала бала.. нищо не стана, прибрах се, разглобих всичко, лагерите си седят перфектно където им е мястото на рамката. открих че е в долната част на стержена, защото просто там който и от 2та лагера да сложа , си има луфт, който бърка всичко. забелязах че има някакви отрязани от пред и от зад на вилката не точно дупки, нз и аз но:
Изображение
та идеята ми е изгубил ли съм нещото което евентуално седи между вилката и лагера, и ако съм сътворил нещо подобно, какво да сторя.
p.s. 1та вилка беше XCT, 2-та XCM.
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Окт 02, 2008 5:26 pm

ДА! Изгубил си конуса който се набива на стержена. Даже не мога да повярвам как си карал :bigeyes:

А тези "дупки" служат да вкараш отверка и да избиеш конуса.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот URNEST » Чет Окт 02, 2008 5:27 pm

Лагеровката съдржа още една част, която се набива в стержена на вилката. Нещо като пръстенче. Почти съм сигурен че си го разкарал заедно със старата вилка, като си я продал. НЕ карай без тази част. Най-много да развалиш стержена и част от короната както вече е започнало. Най-добре иди в сервиз и виж дали предлагат отделно само тази част.
Аватар
URNEST

Мнениеот papi007 » Чет Окт 02, 2008 5:33 pm

Гениален съм значи :rofl: нищо, поне вече ще знам! :) мерси, черпя ви по една виртуална :beer: :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот Admin » Чет Окт 02, 2008 5:59 pm

А старата вилка къде е? Ако не си я изхвърлил, може би можеш да си вземеш въпросната част, която би трябвало все още да е на стержена й. Ако пък си я продал, има шанс конусът да е у купувача.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 02, 2008 7:06 pm

URNEST написа:Най-добре иди в сервиз и виж дали предлагат отделно само тази част.

Скромния ми опит показва, че въпросния конус си е уникален (така да се каже) за различните модели чашки.
Така че и да има някъде сред ненужните чаркове в някой сервиз, няма гаранция, че ще пасне на чашките.
Решението е нови чашки пълен комплект.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот venci » Чет Окт 02, 2008 9:07 pm

Ozzie :agree: :agree:
Аватар
venci

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик