Juicy-та на студа

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Juicy-та на студа

Мнениеот andr » Нед Окт 05, 2008 6:00 pm

Вчера вечерта карах и всичко беше точно. Днес наобяд (на зверския студ, а колелото стои в неотопления гараж) гледам, че външната (дясна) накладка се е лепнала на диска и едва прави 1-2 оборота като го завъртя във въздуха. Отзад съм с ББ-та и подобни проблеми няма. От студа ли е просто или нещо друго? Какво да правя? За Juicy 3 става въпрос.
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот outfaced » Нед Окт 05, 2008 6:41 pm

Днес наобяд (на зверския студ, а колелото стои в неотопления гараж)

къв студ кви 5 лева ... човек, навън е над 5 градуса ... тука има бая хора дет си карат безгрижно и при -5, така че търси другаде проблема ;) - крив диск, неправелно монтирана/разместила се спирачка ...
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот URNEST » Пон Окт 06, 2008 2:42 pm

При мен на спирачки Шимано ХТ при каране на студено усещам само леко втърдяване на лоста. Предпоалгам че спирачната течност леко замръзва, но след няколко спирания се оправя.
Към авотра: След като покара малко спирачката оправи ли се?
Аватар
URNEST

Мнениеот andr » Пон Окт 06, 2008 2:50 pm

Врътнах 1 обиколка в квартала обаче още си опира. Все пак те по принцип си бяха доста близо, без да опират, тъй че лекото разширения на спирачната течност би могло да ги натисне още. Ако покарам още малко най-много да изтъркам накладката докато не опира...

Как се регулира лявата накладка на Juicy 3?
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот bikerider » Пон Окт 06, 2008 3:12 pm

Най-вероятно имаш въздух или спирачката се е разцентровала.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот fall_out » Пон Окт 06, 2008 5:07 pm

И аз искам да изпозвам случая за да не пускам нова тема. Имам предно сокче 5,но след последното обезвъздушаване в сервиз има проблем. Та той се изразява в това,че в началото на хода на лостчето трябва да го натисна малко по-рязко иначе спирачката потъва. А и липсва хода на лостчето който е "навън" не се сещам за точната дума в момента. Мисля,че беше за да се предпази спирачката от допиране на накладките при махане на колелото/диска. Та въпроса е може ли в сервиза да са си играли със болтчето което е за хода на лостчето и заради това да ми прави тези проблеми,или е по вероятно някое уплътнение в системата да се е прецакало. Знам,че в някой добър сервиз ще ми помогнат по-добре отколкото "виртуално",но все пак ако някой има някаква идея,или пък е имал същия проблем да сподели,че са са ми малко далеч сервизите. :D
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Foxy_FR » Вто Окт 07, 2008 8:32 pm

И аз съм с джусита , но нямам подобни проблеми.Карам ги при всякакви температурни условия и поне до момента всичко е точно.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Foxy_FR

Мнениеот RAM-FR » Вто Окт 07, 2008 9:05 pm

@fall_out е пробвай врътни малко болтчето и ще видиш. Принципно има два варианта или са го врътнали или не са ......

По темата ДОТ-а е доста издържлива на температурни промени течност и не знам дали въобще си променя обема още повече при разлика от 15-20 градуса. Пробвай да си прибереш малко накладките и да си центроваш апаратчето хубаво :)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот fall_out » Чет Окт 09, 2008 3:28 pm

@RAM-FR Бих го направил до сега но прсто нямам такъв номер шестограм (инбусен ключ) най-малкия ми е 1.5мм а винта май е 1мм а пък и тук нещо не мога да открия такъв размер,затова питах дали някой е имал такъв проблем.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот RAM-FR » Чет Окт 09, 2008 4:02 pm

Тогава развиваш другия болт вадиш пина който държи лостчето, вадиш цялото лостче навиваш/развиваш това което те интересува и го връщаш на мястото
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Назад към Веломеханик