Нали знаеш, че вземеш ли Hone, той е неразривно свързан със съответната главина. Освен това трябва да вземеш и диск на CL или поне преходник от CL към IS, който е към 25лв.
Сега малко отзиви:
2 години карах със Sram 5.0. Като цяло останах доста доволен. Държи си здраво веригата, тя седи където и е мястото, не подскача много и безшумен. Основния недостатък е че доста често кривях ухо. Този проблем е често срещан при дерайльорите на Sram. За повече инфо прочети статията за Sram X.0
Сега карам Hone - отново никакви проблеми, веригата се клати малко повече, но това не е проблем. Недостатък е това че стърчи доста и изяжда немалко бой. Като цяло това не му пречи, защото захватът му е толкова здрав че би издържал и на бомбени атаки.

Поне моя за сега изглежда прилично здрав въпреки, че не съм му първи собственик и е ял немалко бой. Имам чуството че ако ще се счупи - това ще е отраз като направо се откърти отнякъде...
За мен цялата конфигурация има един голям "+" и това е захвата с гайки, а не QR, което намалва драстично сученето на задницата и забравяш за отхлабване на сглобката.
Ако не ти се занимава да сменяш главина може да промениш дилемата между Sram X.7 & Shimano XT Shadow.
Едит:
HepBeH_XaMcTep написа:Ъъъъъъ....
Ти си с Hone главина + Saint дерейльор!!!

Бих казал "not yet".
За сега търкалям още стария ти Hone (но май не този разлуфтения, за който споменаваш), Saint седи като идея след като видя сметката на настоящия. Въпреки че ми идват зли мисли като да пригодя главината за самостоятелно ползване и да сложа ХТ Shadow...но има време. Hone-a за сега не дава признаци на изгнание.