2008.09.19 - Състезание между байк, кола и автобус - градско

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот jayblack » Сря Сеп 17, 2008 3:51 pm

:offtopic: За да не пускам нова тема,ще питам тук....някой знае ли нещо за 22 септември в Пловдив,някакво раздвижване ще има ли? :offtopic:
Аватар
jayblack

Рейтинг: 2000

Мнениеот flatko » Сря Сеп 17, 2008 4:08 pm

По Цанков се катериш нагоре. Пък и като цяло е по-засукан пътя, т.е. имаш повече завои, докато по Малинов излизаш на Цариградско и летиш в 1 посока без завои и светофари чак до Орлов. Дали е достатъчно според теб? Пък и оттатък кулата Цанков е доста тясно и винаги задръстено, отделно че паветата не са ми любима настилка за спиране... та там май трябва да се кара бавничко, макар и нанадолнище.
flatko

Рейтинг: 1310

Мнениеот BluE_Magic » Сря Сеп 17, 2008 4:25 pm

jayblack написа::offtopic: За да не пускам нова тема,ще питам тук....някой знае ли нещо за 22 септември в Пловдив,някакво раздвижване ще има ли? :offtopic:

Какво раздвижване я кажете. Че ми стана интересно.
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот flatko » Сря Сеп 17, 2008 4:34 pm

Ам чи велоЕволюциятъ боравят предимно в Сф, тъй че ако в пловдивско си нямате подходящо сдружение/движение/организация, можете да разчитате единствено на любимата община, която призовава да се слезе в този (май 22 се водеше...?) ден от автомобила. Ама се изказвам извънредно неподготвен, ако верно се готви нещо, кажете да знаем и ний, от най-голямото село ;)

П.П. Всъщност най-гот е да си се самоорганизирате и да направите някоя дивотия по случай празника, ама ще трябва да сте бая сплотени, че и някой от другарите ви да е достатъчно оправен, че да се занимае с общината, за да ви се даде разрешение за организиране на масова проява, шествие или каквото там трябва... :popcorn: :dunno:
flatko

Мнениеот Sky_Knight » Сря Сеп 17, 2008 5:30 pm

flatko написа:Уважавам мнението ти, но позволи да не се съглася :agree:
... излизаш на Цариградско и хващаш по локалното и с него чак до Орлов мост.
....
не е "НАЙ-ОПАСНИЯТ", пътувал съм по него не веднъж без да срещна ни най-малък проблем,
....
ПЕШЕХНОДНИТЕ МАРШРУТИ са ЗАБРАНЕНИ за КОЛЕЛЕТА!!! ....

"Пешеходни маршрути" е написано в кавички мисля... Щом споменавам правилника за движение, значи смятам съм запознат с него.

Оо - може да не е най-опасният, но е един от много опасните. Както казаха по-горе (а и ти си го карал), знаеш, че локалното се прекъсва на няколко места и се налагат доста неприятни импровизации и балансиране между автобуси, маршрутки и т.н. Самото локално си е нож с две остриета. Само веднъж някой ще реши да си отвори вратата по рязко, или да мине покрай теб твърде близо и ако ще и 10 години да си бил без проблеми, един ще ти стигне завинаги...

Изобщо не включвам в сметката огромното количество газове, които ще погълнеш докато стигнеш до Централна гара. Учестено дишане, жажда за кислород и всичките емисии стигат до теб без препятствие. Тия в колите, поне са вътре и има някаква филтрация. Дори и тези в автобусите. Да не говорим, че просто си седят.

Затова, пак казвам - ползата от това мероприятие я виждам нулева, ако целта е само да покажем, че сме по-бързи. Защото тогава ще си останете само малка група ентусиасти, които се тровят да карат в града. Трябва да се увеличите. Затова и от Младост има много по-приятен маршрут, който използва малките улички и пресечните точки с големите артерии са кръговото на 4-ти км (може да се избегне, но започнаха доста строежи) и то в насрещната част. След това влизане в локалното на Цариградско за кратко и веднага мушкане в квартала зад кино Изток. От там - Борисовата, стадионът, Гурко, градинката на народния, жълтите павета и от там мисля е ясно.

Естествено, трудно ще стигна преди колата, има шанс, но не това е целта.

О, трябва да се засича и колко нарушения прави автомобилът. Ако кара по правилник шансовете може да се изравнят.

Както и да е. Успех в начинанието и приятно покарване. А ти дано си вече на шествието, защото нали уж си за каузата...
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот flatko » Чет Сеп 18, 2008 9:20 am

Аз в града карам предимно с респиратор с активен филтър, тъй че не ми е кой-знае какъв проблем обгазяването :popcorn:
За опасността си прав - винаги си я има, не че подценявам моментите на излизане на Цариградско, ама се надявам да е достатъчно задръстено, че да няма високоскоростни обекти, освен мене, евентуално... :)

За жалост не мога да присъствам на всички такива събития, ама когато имам шанса - опитвам се :^:

А! И извинявай, ако съм намекнал, че не си запознат със правилника за движение, от време на време пиша по инерция... :crap:
flatko

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 18, 2008 9:54 am

Баценца, извинявам се, че така се намесвам във високоинтеуектуалната ви дискусия, ма имам следния един такъв въпрос: колите или рейсовете знаят ли, че се състезавате с тех? Щото ако "не", некакси заниманието ви доста напомня на янко-преводача, дето се криел от фашистите, па те не знаели, че го търсат. Благодаръ предварително за вниманието! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот flatko » Чет Сеп 18, 2008 9:56 am

:rofl:
Ам чи да, знаят :) Имаме си агент в афтобусъ, имаме си и един в кола. Сички от тях двамата знаят :^:
flatko

Мнениеот BluE_Magic » Чет Сеп 18, 2008 10:16 am

DstupidBastarD написа:Баценца, извинявам се, че така се намесвам във високоинтеуектуалната ви дискусия, ма имам следния един такъв въпрос: колите или рейсовете знаят ли, че се състезавате с тех? Щото ако "не", некакси заниманието ви доста напомня на янко-преводача, дето се криел от фашистите, па те не знаели, че го търсат. Благодаръ предварително за вниманието! :bigeyes:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот outfaced » Чет Сеп 18, 2008 10:30 am

От Младост 4 (Бизнеспарка) до Цнетрална гара съм за 35 мин.

a обратнио :D :dunno: ...

така или иначе забавно но безмислено ... никога не е било целта да се доказва, че колелото е най бързия транспорт (макар да има случаи когато наистина е по-бърз)

а във времето на колата ще се смята ли времето за намиране на място за паркиране ;)
а защо в състезанието няма мотоциклетист или скутер ... или маршрутка :D .... а такси :P

иначе в Пловдив на 20ти от 9 или 10 сутринта някъде в Кючука ще започва шествие ... слушайте радио ... аз го дочух това сутринта
Аватар
outfaced

Мнениеот flatko » Чет Сеп 18, 2008 10:42 am

Таксито ще е последно, да се обзаложим ли? :D И те са хора, и те за парички работят... Иначе предложението ти е идейно, ще взема да го подхвърля на организаторите, барем стане нещо по-така :beer:
flatko

Мнениеот Sky_Knight » Чет Сеп 18, 2008 10:50 am

Явно не си се возил много в таксита. Целта им е да направят колкото се може повече курсове. От престой не печелят... Така че ще е първо, освен ако колоездачът не е много, много бърз ;)

Но в който и да е случай - приятно състезание и внимателно! :beer:
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот flatko » Чет Сеп 18, 2008 10:55 am

Ами да, определено не съм се возил кой знае колко, обаче са ми правили впечатлението, че ме разкарват малко повечко, от колкото трябва без да си дават някакъв невероятен зор. Примерно ако не му кажа от Стрелбище към Студентски да мине през Зоологическата, той ще хване по пътя на маршрутка 32, което е леееекинко заобиколно. :D Ама както и да е, твоето ми звучи по-правдоподобно. И все пак трудно ще заобиколят мармалада в пиковите часове (казвам трудно, не невъзможно).

Всъщност ако бакшиша е решил да почива петък вечер, сиреч е към края на ралтата, никак няма да си зор да приключи с евентуално последния си "пациент", не? :P
flatko

Мнениеот THEZOGGO » Чет Сеп 18, 2008 4:37 pm

outfaced написа:

За около 50 мин ;) :D
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот rrrRoscho » Чет Сеп 18, 2008 5:00 pm

Само едно уточнение, състезанието започва в 17:00ч (или няколко минути след това, зависи кога тръгва автобуса), а старът е от последната спирка на 213 в Младост 4, а не от спирката до бизнеспарка.
rrrRoscho

Рейтинг: 1200

Мнениеот Reactor » Чет Сеп 18, 2008 7:18 pm

THEZOGGO написа:
outfaced написа:

За около 50 мин ;) :D

Банишора - центъра - през парка до Бизнес Парк София/Младост - 4/ за 40 мин. сутрин между 6:30 - 7 часа.
Аватар
Reactor

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Сеп 20, 2008 12:05 am

Никой ли няма да напише как мина ???
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Сеп 20, 2008 10:10 am

Размазахте ли ги? :popcorn:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот THEZOGGO » Съб Сеп 20, 2008 12:55 pm

Aко участието е било като на велошествието, не очаквай отзиви. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот killvanrea » Нед Сеп 21, 2008 5:44 pm

какво стана кой победи никой ли не знае нищо :crap:
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот borislav » Нед Сеп 21, 2008 5:45 pm

Утре съм 100% сигурен че ще дойда
Аватар
borislav

Мнениеот Sasho88 » Нед Сеп 21, 2008 6:15 pm

borislav написа:Утре съм 100% сигурен че ще дойда

:agree:
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот flatko » Вто Сеп 23, 2008 9:46 am

Хъ... ми... :crap:
Малко не бяха пресметнати нещата. Петък вечер хората пътуват в посока извън града, не в посока центъра. Та не успях да се надявам на големи задръствания. Иначе от Младост 4 тръгнахме 4 байка + 1 байк с оператора + 3 коли и 1 човек в 213. Не смятам, че съм направил повече от 3-4 нарушения, като не съм пресичал на червено между другото :Р
Крайния резултат - стигнах за 40 минути като карах по линията на автобуса до Орлов, след което продължих по Освободител до Мария Луйза и по линията на трамвая - Ц.Гара :) Преди мен пристигнаха 2 от колите, като едната буквално 2-3 минути преди нас (аз и оператора бяхме заедно). 10 минути по-късно дойде още един колоездач, 15-20 минути по-късно автобуса. Така поне ми се струва, иначе за 40-те минути ми казаха засичащите. Друг колоездач продължи след смяна на спукана гума покрай Плиска, ама след това дерейльора му отказал, та счупил ли се... не помня. А, и малко след нас дойде и третата кола.

В понеделник шествието от градинка Кристал дето почна в 15:00 беше с над 100 байкъра и една купчина оператори, фотографи, журналя и т.н. Имаше и двама младежи с уникъл (моно...?) абе тез истории дето са демо версията на байк - само колче, седалка и колелце. :popcorn: А, и една турбо-фйешън рикша имаше :)
flatko

Мнениеот MAN6 » Вто Сеп 23, 2008 9:57 am

flatko написа:Хъ... ми... :crap:
Малко не бяха пресметнати нещата.

мда, подобни "измервания" би трябвало да се правят вторник, сряда, четвъртък, когато същите не са в седмица с празнични дни.. но по-важното е че имате желание и сте свършили нещо в крайна сметка :) :agree:
Последна промяна MAN6 на Вто Сеп 23, 2008 10:20 am, променена общо 1 път
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот flatko » Вто Сеп 23, 2008 10:08 am

Ндам, прав си :)
А иначе беше мое лично заключение, че се очаква задръстване в посока или по пътя към Ц.Гара, иначе не ги знам ВелорЕволюционерите какво са смятале - не говоря съвсем от тяхно име съответно :) Но да, пичовете вършат нещо, евалата за което!
flatko

Мнениеот SeeSaw » Сря Окт 08, 2008 12:47 pm

От Правителствена болница до Паметника левски за по-малко от 20 минути. Със грагски транспорт (трамвай 9 + тролей 1 или 2) 40-те минути не мърдат, че даже и до час. Със кола също си имам представа какво е, защото все пак минавам от там от където и колите. Така че, изобщо не знам за какво иде реч :dunno:
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот flatko » Сря Окт 08, 2008 12:51 pm

Инфраструктурата на столицата ни е с версия от преди десетки години. Ако не пуснат скоро читав ъпдейт от общината, най-вероятно пешеходството ще стане главния способ на "бързо" придвижване в града от точка до точка.
flatko

Предишна

Назад към Мероприятия - архив