Главина CL ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Главина CL ?

Мнениеот rEsPeCT » Нед Окт 12, 2008 7:16 pm

Здравейте,
искам да попитам понеже ще минавам на 20 мм ос отпред и мисля да си взема главина Saint на CL, обаче не мисля да си вземам спирачки Shimano, а някъкви Avid-ски най-вероятно, та въпроса ми е ще има ли някъква пречка в тази комбинация, виждал съм хора които карат така но незнам колко това е правилно... ?

Темата не е баш за тук, но ако не Admin-а да я премести :beer:
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот nicky bike » Нед Окт 12, 2008 7:42 pm

Не смятам че ще имаш проблем. :agree:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shady™ » Нед Окт 12, 2008 7:46 pm

Ми ще трябва да караш Saint Disc на CL със Avid спирачка...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Foxy_FR » Нед Окт 12, 2008 7:47 pm

Shady™ написа:Ми ще трябва да караш Saint Disc на CL със Avid спирачка...

Влади е прав ;) :agree:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Foxy_FR

Мнениеот shaady » Нед Окт 12, 2008 9:39 pm

Или пък с преходник? :idea:
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 12, 2008 9:42 pm

nicky bike написа:Не смятам че ще имаш проблем. :agree:

Всъщност може да има не малко ядове, като се има предвид, че SAINT е OVERSIZE CENTER LOCK, а не нормалния CENTER LOCK.
Както каза Shady™ ще трябва да си вземеш и ротор на Шимано за OVERSIZE CENTER LOCK.

shaady написа:Или пък с преходник? :idea:

Ако си мислиш за преходниците на Формула който се продават по магазините... Едва ли. Защо, виж написаното по- горе.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот flex » Пон Окт 13, 2008 7:46 am

Преходници за OCL->IS съм се утрепал да търся и не съм намерил никъде. Или просто може би изобщо няма заради невъзможност за изработка на такъв. Ако ще караш Авид спирачки най-добре си купи IS главина, за да си караш с техните дискове и да ти е мирна главата. По-добре да си караш с диска който си е мислен за съответната спирачка с оглед на размер накладки материали и т.н.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот URNEST » Пон Окт 13, 2008 4:35 pm

Може и да греша, но Шиманските дискове ми се виждат една идея по тънки от тези на Авид, Хейс напр. Незнам дали това има значение за спирачките.
При мен точно такава ситуация реши какви спирачки да карам занапед, защото имах диск и главина Saint, което ми въздейства малко или много в избора да закупя Shimano XT 08.

едит: Така и така е станало дума за предна главина Saint, някой ще сподели ли дали е имал проблеми с нея. Имам чуство че моята няма достатъчно инерция или се върти леко трудно, а уж наскоро и бе правена профилактика. Някой друг с подобни оплаквания?
Аватар
URNEST

Мнениеот nicky bike » Пон Окт 13, 2008 11:43 pm

Аз лично залагам на шимано. Понеже е доста "универсално" или взаимозаменяемо. В случая обаче подкрепям
flex написа:Преходници за OCL->IS съм се утрепал да търся и не съм намерил никъде. Или просто може би изобщо няма заради невъзможност за изработка на такъв. Ако ще караш Авид спирачки най-добре си купи IS главина, за да си караш с техните дискове и да ти е мирна главата. По-добре да си караш с диска който си е мислен за съответната спирачка с оглед на размер накладки материали и т.н.

Причината е проста: Накладките са доста по евтини. Обезвъсдушава се много лесно (което според мен е доста важно). Спира добре дори и с 160мм диск.
Последните дискове на Шимано IS тази година са май последни дори и не са за метални накладки. И за това и аз ще предпочета някоя друга фирма .:bawling: Не смятам обаче да сменя спирачката ,а само ротора
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот tancho » Вто Окт 14, 2008 7:44 am

Аз търкалях една такава около четири месеца,никакви забележки не съм имал към нея.
Аватар
tancho

Рейтинг: 1429

Мнениеот flex » Сря Окт 15, 2008 7:18 pm

Другото решение е да почакаш малко и да си закупиш новия модел на Saint главината. Аз бих го направил, а и новите главини са с обикновения CL за който има преходници към IS.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Назад към Веломеханик