Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте може ли да ми кажете как да разбера колко мм е касетата на колелото ми(scott nitrous 10), без да го разглобявам(ако има такава опция), че след това съм сигурна все някоя част ще остане излишна Премерих ложата на касетата 70 мм, но не съм сигурна че това ще е и дължината и.
Ако питаш за широчината на муфата за средното движение, 70 мм. размер няма.
При теб е или 68 или 73 мм.
За съжаление опитите ми да намеря точни размер се оказаха неуспешни.
Опитай ти.
Последна промяна Ozzie на Вто Окт 14, 2008 12:24 pm, променена общо 1 път
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
На муфата е 73мм.За самото средно зависи за какво говорим,дали е ос касета или тип холоутек2 при които има само лагери,и на които се слагат спейсъри според размера на муфата.Kажи и за какво точно ти трябва този размер за да можем да те опътим.
Става въпрос за ос касета. Искам да сменя средното и понеже няма да взимам нещата от магазин а чрез 2...3...4... човек и ме попитаха колко мм ми е касетата, за да знаят какво да ми предложат от това което имат.
@tancho - танчо приемам думите ти на доверие 73 мм.
Благодаря!!!
Моят съвет е да не пребързваш с извода си просто ей така, понеже по-често срещания стандарт е 68 мм. Аз лични не съм виждал Scott със стандарт 73. Другото мнoго важно нещо е и дължината на оста (ако няма да си вземаш Hollowtech II). По-добре да погледне човек, който знае какво и как да види преди да дадеш поръчката си насляпо...
Ако не знаеш, провери и дали оста ти е на четириграм (квадрат), Octalink, ISIS и т.н.
Нитруса е на 73 мм.Сигурен съм защото имах такъв.За другите неща си прав.Най добре в сервис да идеш или някой който кара същата рамка с ос касета да каже на какъв размер е оста.Аз не мога да ти кажа тъй като го карах с холоутек 2.