Първо да спомена, че търсих в ЧЗВ конкретно за моя проблем и не открих нищо по въпроса.

Спирачките ми почнаха да скърцат(свирят) при спиране от 1 време насам. Може би 2-та или 3-та седмица, след като почнах да карам новия байк. В началото не скърцаха въобще, а и спираха отлично. След някои фини настройки на апаратите(заради малко задиране на накладките в отпуснато положение на лостчетата) почнаха да го правят.
В момента пак спират добре, даже блокират гумите, но задната е малко твърда, колкото и да отпускам жилото и каквито и манупулации да и' правя. Но има и нещо, което ме притеснява още повече - задната спирачка при определен натиск на лостчето, има 1 специфично само за нея скърцане, като че ли породено от някаква вибрация(поне така се усеща при спиране) на апарата и ме е шубе да не прецакам ушите на рамката от това. И въпреки че задният ми преходник е за 160мм диск, гледам по износването на ротора, че накладките вместо да се въртят по вътрешната линия на ротора, при захващането му към паяка, те го правят на 2мм навън от тази линия. Да не би по странното скърцане отзад да е от задирането на остатъчните извън диска 2мм от накладките върху къдравите връхчета на ротора?!

Ако имате идеи от какво е целият "проблем" и как да го отстраня, ще съм благодарен да споделите!

ПС:Съвсем леко задиране на ротора(предния 203мм) в 1 точка при отпуснато лостче от време на време нормално ли е? Че каквото и да правих, явно е леко крив и от време на време лекичко се чува да закача накладките.